Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Whisky bliver traditionelt forbundet med Skotland, men selvom størstedelen af den whisky, vi sælger hos Køge Vinkompagni, er fra kiltens hjemland, så tilbyder vi også både irsk, japansk, amerikansk whisky foruden whisky fra såvel Israel som Danmark!

Processen ved fremstilling af whisky og øl ligner meget hinanden, men destillering og lagring er anderledes, og whisky opbevares som cognac oftest på egefade.

Man kan vælge at drikke sin whisky med eller uden en mixer, men en god, smagfuld whisky skal helst drikkes ”neat” – altså uden isterninger og uden at blive blandet op.

Vi forhandler whisky med mange forskellige smagsudtryk, så spørg os gerne til råds, hvis du er i tvivl om, hvilken whisky, du skal vælge. Vi har whisky uden røgpræg, whisky sovset ind i røg, tunge whisky med sødmefuldhed fra fadlagringen og friske, lette whiskyer.

Du er altid velkommen til at komme ind i vores lækre centralt beliggende butik i Køge og dels se hele vores store sortiment og dels få kompetent vejledning af vores medarbejdere.

Sorter resultater:

Shanky’s Whip er den nye irske whiskey likør. 

” BAILEYS PÅ STEOIDER ”

En blanding af sort irsk whiskey, irsk spiritus og lækker naturlig smage af fløde og vanilje, som giver en blød whiskey likør med smag af toffeekaramel

Idéen til Shanky's Whip Irisk Whiskey Likør opstod fordi Shanky elskede idéen om irsk whiskey, men han kunne ikke lide den brændende fornemmelse i halsen

Han kunne godt derimod lide smagen af fløde, men kunne ikke lide den fede tekstur - og han elskede Stout, som selvfølgelig er sort.

Nu fik Shanky en lys idé, og Shankýs Whip er nu født+

Shankýs whip smager skønt rent, blandet i en cocktail eller helt simpelt med cola.

1 kasse indeholder 6 flasker af 70 cl. - 33% alkohol.

Idéer til, hvordan du kan servere Shanky's

COLD BREW
1 del
Shankys Whip
4 dele cold brew kaffe
Serveres i et Martiniglas
Med isterninger.

IRISH OLD FASHION
1 del Shankýs Whip
1 del 1814 Aperitivo Bitters og Bourbon. 
Skive
appelsin og et maraschino
kirsebær.
Servers i et tumblerglas med
isterninge

THE LONG AND SHORT OF IT
1 del Shankys Whip
4 dele Cola
Serveres i et longdrinkglas
med isterninger og en skive
citron

ON THE ROCKS
Helt enkelt et stort glas
Shankys Whip med masser af isterninger

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)
749,00 DKK

Limited Edition | Stauning Rye | Maple Syrup Cask Finish

Sjælen i denne whisky ligger i dens afsluttende finish i Maple Syrup fade fra Vermont. Denne eksperimentelle fadlagring giver en delikat blanding af krydderi og sødme, hvilket resulterer i en whisky der er skøn og helt enestående.

Det hele startede med et eksperiment med at lagre vores Rye Whisky på Maple Syrup fade fra den amerikanske delstat, Vermont. Det fremkaldte en helt særlig whisky, som vandt den hæderkronede pris som "Verdens Bedste Single Cask" i kategorien Single Rye, 12 år & under, ved World Whiskies Awards 2023. Helt specifikt var det fad nr. 517, som vandt denne pris.

Det vellykkede eksperiment i fad 517 kan vi ikke tilbyde, men vi har kopieret eksperimentet og produceret nye flasker. Denne aftapning har dog allerede vundet sin egen guldmedalje ved The Spirits Business Global World Whisky Masters 2023, som understreger at denne eksperimentelle fadlagring giver en yderst delikat blanding af krydderi og sødme i en whisky, der både er blød og kraftig samt helt enestående.

Smagsnoter
Noter af røde bær, grønne æbler, citrus, korn og malt. De hårdt forkullede fade af nye amerikanske egetræsfade og smagfulde Maple Syrup-fade har tilføjet noter af varme krydderier som vanilje og kanel, masser af lakrids og brændt træ.

Værd at vide
Vores Rye Whisky er produceret med den fineste danske rug og byg, som er 100% gulvmaltet samt destilleret i små kobber pot stills over åben ild. Flammerne fra den åbne ild skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

1 flaske indeholder 70 cl. – 46,3% alkohol

 

 

675,00 DKK 725,00 DKK (spar 50,00 DKK)

HEAVEN’S DOOR TENNESSEE STRAIGHT BOURBON WHISKEY - 42% - Bob Dylan

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år. Dette giver en utrolig fyldig, blød og lang smag som leder tankerne hen på vanilje, nybagt brød og flødekaramel. Kun ca. fem procent af den bourbon som findes på markedet kommer fra Tennessee, hvilket gør Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey til en af de mere usædvanlige bourbons.

For at må kalde sig for ’straight bourbon whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % majs og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey er dog modnet i minimum seks år og indeholder 70 % majs. Derudover holder den et meget højt indhold af rug, hvilket skaber en enestående balance mellem den sødmefulde majs og den krydrede rug.

Whiskey fra Tennessee gennemgår ofte en særlig proces som omtales som the Lincoln County Process. I bund og grund er dette en filtreringsmetode hvor whiskeyen, inden den overføres til tønderne for modning, løber igennem et tykt lag af små forkullet egetræsstykker. Denne produktionsproces er kendt for at forme en blød, let og sødmefuld whiskeytype, men med et enestående højt indhold af rug, udsættes Heaven’s Door Tennessee Straight Bourbon Whiskey ikke for the Lincoln County Process, hvilket tillader den naturlige, krydrede smag fra rugen, at træde frem i smagsprofilen. Himmelske dråber tappet ved 42 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’Heavens Door’.

1 flaske indeholder 70 cl. - 42 % 

 

 

 

599,00 DKK 649,00 DKK (spar 50,00 DKK)

HEAVEN’S DOOR STRAIGHT RYE WHISKEY - 43% - Bob Dylan

Bag Heaven’s Door Whiskey, som er opkaldt efter Bob Dylans udødelige 1973’er klassiker ”Knockin’ On Heaven’s Door”, står selveste Bob Dylan. Dylan har i samarbejde med whiskeyikonet Marc Bushala, som stod bag den enorme succes Angel's Envy Bourbon, skabt denne skønne serie af amerikansk whiskey.

Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er modnet i nye amerikanske egetræsfade i minimum seks år, hvorefter den er blevet modnet i yderligere seks måneder på franske ´cigar’-egetræsfade. ’Cigar’ referer til formen på denne særlige tøndetype, som med sin aflange profil tillader en større kontakt mellem whiskey og egetræ. Dette giver i sidste ende større ekstrahering fra tønden, og dermed en hurtigere og mere intens smagsprofil.

For at må kalde sig for ’straight rye whiskey’ skal spiritussen være produceret på minimum 51 % rug og samtidig være modnet i minimum to år. Heaven’s Door Straight Rye Whiskey er dog modnet i minimum seks og et halvt år. Whiskeyen består desuden af et yderst højt indhold af rug.

Vi har at gøre med en tilgængelig rye-whiskey med masser af fylde og kompleksitet samt en smag af orangeskal, koriander, karamel og krydderier –himmelske dråber tappet ved 43 % alkohol.

Bob Dylan har en stor forkærlighed for netop amerikansk whiskey, og det er ikke et tilfælde, at den legendariske kunstner har valgt netop at samarbejde med Marc Bushala. Mr. Dylan har i tæt samarbejde med Master Blender Ryan Perry udviklet og sammensat gammel whiskey fra forskellige steder, så disse udtrykker en ganske særlig og unik smagsprofil. En smagsprofil som er værdig til at bære navnet ’heavens door’.

Hvis man er fan af Bob Dylan, eller amerikansk whiskey i al almindelighed, så er Heaven’s Door Whiskey så godt som et must have i hjemmebaren.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43 % alkohol

599,00 DKK 649,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dette er vores nye ’Design Edition’ af den klassiske Stauning Rye! Hver flaske kommer i en gaveæske, som indeholder et ark med klistermærker og en guldtusch, så man kan designe sin helt egen Stauning Whisky flaske.

I en periode har det ikke været muligt at få fat i vores karakteristiske flasker - grundet leveringsproblemer. Vi har derfor lagt en ny plan! Med konceptet ’Design Edition’, kan alle kunder - i en begrænset periode - købe en flaske Stauning Whisky, som de kan designe og dekorere, og gøre til deres helt egen.

Disse ’Design Editions' kommer i varianterne Rye, KAOS og Smoke. Det er den samme whisky, som du kender fra før, men i en anden flaske. Ved bestilling af min. 6 flasker 'Design Editions' følger der er gratis POS-pakke. 

Stauning Rye Whisky er en 100% dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.

  • En ægte Stauning-klassiker, den første whisky vi sendte på markedet
  • Brygget på lokal rug og byg
  • Maltet på gulvet i destilleriet
  • Dobbeltdestilleret i små pot stills opvarmet over åben ild
  • Modnet på nye amerikanske egetræsfade
  • Ufiltreret (bundfald kan forefindes)
  • 100% håndlavet på destilleriet af rene lokale råvarer
  • ABV: 48%

Smagsnoter
I næsen, en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden, en smag af blidt, tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret fornemmelse af peber med sødmefuld finish af eksotisk frugt.  

 

Værd at vide
Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

1 flaske indeholder 70 cl. - 48% alkohol

499,00 DKK

I bund og grund, alt det bedste fra Stauning, samlet i én flaske.

Lidt røg, lidt krydderi og masser af kompleksitet i en bredt anvendelig New Nordic Whisky.

En ekstremt alsidig whisky: For den fulde ufortyndede oplevelse, drik den ren som en skotsk malt, tilføj is for en bourbon/rye stil eller brug den til at spice din whisky-baserede klassiske cocktail op med et nordisk kaotisk twist.

70 cl. 46% Vol.

599,00 DKK

Stauning - Smoke - Single Malt Whisky - Dansk

Smoke smager som en varm sommerdag på heden; en mildt røget single malt whisky lavet på ren vestjysk maltbyg røget over lokalt høstet tørv og lyng. En fuldblods terroir-whisky, der blidt blæser sanserne omkuld.

Stauning Smoke er essensen destilleriets innovative New Nordic whisky-filosofi: Brygget på rene lokale råvarer. Maltet på åbent gulv. Røget over tørv og lyng fra landskabet omkring Stauning. Dobbelt-destilleret på små pot stills over åben ild. Lagret på 1st Fill vin- og spiritusfade. Resultatet er en elegant og raffineret whisky, der med sin blide røgsmag og komplekse karakter emmer af klitterne, heden og vinden ved Vesterhavet.

Værd at vide:

  • Tørv er tusinder af år gamle døde planter og vegetation, som bliver presset sammen i tætte lag, der tørret kan bruges som brændsel. Tørven får karakter af det landskab, den er skabt af. Derfor bruger Stauning kun brændsel fra lokale tørvemoser.
  • Vi blander tørven med tørrede lyngplanter, der er høstet på hedelandskabet omkring Ringkøbing Fjord. Lyng giver whiskyen en mild og aromatisk røgsmag.
  • Stauning Smoke er lagret godt 5 år på en blanding af 1st Fill bourbon-fade, 1st Fill Madeira-fade, 1st Fill Jamaica rom og nye amerikanske egetræsfade.

Smag / Yderligere info

Smagen af summende bier og hedens lyng på flaske. En mild røg fra et åbent bål blander sig med med elegante noter af citrus og honning. I munden vokser en fyldig smag af tobak, nødder, vanille og friske krydderurter frem.

1 flaske indeholder 70 cl. - 47% alkohol

699,00 DKK 729,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Michter´s - Straight - Rye - Single Barrel - Whiskey - USA

Duften er tung af vanilje, og det er også vaniljen, der indledningsvis dominerer i munden. Herfra bevæger smagen sig over i et sødt, sammensat udtryk med en let røget smag. Lige inden man synker, kommer den karakteristiske krydrede smag af peber, som kendetegner rye. Typen kan godt sparke lidt fra sig, men denne er dejligt balanceret.

Vi kan både anbefale at nyde denne whiskey neat eller i cocktails. Hver flaske kommer fra en enkelt tønde, hvilket giver hver flaske en unik egenskab, der afspejler deres ekstraordinære forpligtelse til at tilbyde Kentucky Straight Rye whisky i den absolutte højeste kvalitet på alle niveauer.

Michter’s er kendt for deres rug, hvilket er Amerikas ældste whiskysort. Siden de tidligste dage i Michter’s historie tager de produktionen af Michters  Single Barrel Straight Rye ekstremt seriøst. Whiskeyen er lavet på udvalgte amerikanske rugkorn, der forskydes for at maksimere ekstraktionen af smag fra kornet. Da man lavede whiskey første gang i USA, lavede man rye. Den tradition tager man særdeles alvorligt hos Mitcher’s, der også selv lavede rye som det første. For at maksimere ekstraktionen og dermed smagen, skæres rugen, inden den tilsættes. Det skaber en større overflade, og dermed kan der ekstraheres mere smag.

Når Master destiller Pam Heilmann er tilfreds med lagringen, holdes hver tønde adskilt. Man blander altså ikke de forskellige tønder, inden de kommer på flaske, da det vil sløre det samlede udtryk. Heraf navnet: Single Barrel Rye.

Michter’s US1 Kentucky Single Barrel Straight Rye fremstilles som navnet antydes fra en enkelt tønde, hvilket giver hver flaske en unik egenskab. Whiskeyen kan både nydes neat såvel som i cocktails, hvor man vil opleve en tung duft a vanilje, som også indledningsvist vil dominere smagsløgene. Derefter vil man opleve et sødt og sammensat udtryk med en let røget smag. Fantastisk Whiskey.

1 flaske indeholder 70 cl. - 42,4% alkohol. 

499,00 DKK

Michter´s - Sour Mash - Small Batch - USA

Smagen indledes af sarte kanelnoter, der toner over i nøddeagtige nuancer. Det er potent elegance, der klinger ud i et let krydret udtryk med et strejf af peber.

I løbet af 1970’erne og 1980’erne var Michter’s Original Sour Mash destilleriets mest populære produkt. Sour Mash refererer til måden, hvorpå whiskeyen fremstilles. Det sker ved at tilsætte noget af “mashen” fra forrige gæring til den næste omgang – lidt på samme måde, som når man bager med surdej.

Med sit unikke kornvalg kan det ikke kategoriseres som hverken rug eller bourbon.

Efter at være forsvundet fra markedet tilbage i 1989, gjorde Sour Mashen et sejrende comeback i 2012 med introduktionen i US1-linjen. At forblive tro mod sin forgængers profil og gane, er Michter’s US1 Sour Mash hurtigt blevet en favorit blandt whiskyentusiaster. Tilbage er den karismatiske karakter og den store kompleksitet.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% alkohol.

499,00 DKK

Michter´s - Bourbon - Small Batch - Whiskey - USA

Michters US1 Kentucky Straight Bourbon er nuanceret, blød og jordnær med en diskret duft af træ og majs. Majsen er mere tydelig i smagen, hvor man også aner honning og vanilje. Den slutter af med sarte noter af peber og eg, hvilket giver en lidt varm afslutning med en flot syrebalance.

Michters US1 Kentucky Straight Bourbon er lavet af nøje udvalgte “mash bills”, som er en blanding af korn, der bruges til at fremstille bourbon. Disse korn koges og gæres for at begynde bourbonfremstillingsprocessen. Der er typisk tre korn i hver mash bill, hhv. majs, rug eller hvede og maltet byg. Til fremstillingen af denne fantastiske whiskey anvendes amerikansk majs af højeste kvalitet. Derefter modnes det til perfektion. Den fås kun i et begrænset udvalg.

Der er mange producenter, der ynder at skrive ”small batch” på deres etiketter, men når Mitcher’s gør det, er der tale om virkeligt små batches. Der produceres sjældent mere end 20 fade af denne Bourbon ad gangen. Her kan man altså ikke maskere fejl, og det kræver perfektion i hver enkelt tønde. Men det er ikke et problem for Mitcher’s, som har utroligt høje krav til kvaliteten af deres whiskey.

1 flaske indeholder 70 cl. - 45,7% alkohol.

499,00 DKK

Michter´s - American Whiskey - Small Batch - USA

Lagringen på whiskey-gennemblødte tønder giver whiskeyen en masse smag og friskhed. For nogle lyder det måske lidt for vovet, men når man smager resultatet er man ikke et øjeblik i tvivl… Michter’s har fat i noget noget rigtigt lækkert.

I forhold til smagsnoterne, så vil man opleve karamel, majs og vanilje, som man kender det fra god, klassisk Bourbon. Her er også en behagelig smag af abrikos, der tæmmer sødmen. Den er et oplagt sted at begynde, hvis man er ny i genren, og mere hjemmevante vil glæde sig over den nye stil.

I modsætning til Bourbon eller Rye, der pr. definition skal lagres i nye egetønder, lagres Michter’s US1 Small Batch American Whiskey i whisky-gennemblødte tønder, hvilket giver whiskeyen en rig og unik smagsprofil. I slutningen af 2013 indvilligede Michter’s Master Distiller, Willie Pratt, genudgivelsen af destilleriets “American Whisky” efter næsten tre års fravær fra markedet, idet han betragtede det som “lige rigtigt” og “den bedste version det nogensidnde har været.”

Afgørende for at Michter’s US1 Unblended American amerikansk whisky aldrig indeholder kornneutral spiritus – deraf kommer udtrykket “unblended”.

Der er mange producenter, der ynder at skrive ”small batch” på deres etiketter, men når Mitcher’s gør det, er der tale om virkeligt små batches. Der produceres sjældent mere end 20 fade af denne whiskey ad gangen. Her kan man altså ikke maskere fejl, og det kræver perfektion i hver enkelt tønde. Men det er ikke et problem for Mitcher’s, som har utroligt høje krav til kvaliteten af deres whiskey.

1 flaske indeholder 70 cl. - 41,7% alkohol.

499,00 DKK

The Whistler - Imperial Stout Finish - With O´´Hara´s Brewery - Irland

Et samarbejde mellem det irske Boann Distillery og O'hara's bryggeri. En premium whiskyblanding er færdig i 6 måneder på fade, der tidligere holdt den prisvindende øl Imperial Stout i 6 måneder.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% alkohol.

350,00 DKK

The Whistler - P.X. I Love You - Single Malt - Irland

I næsen fornemmes sherry, tørrede frugter, rosiner, kirsebær, sultanas, kandiseret appelsin og brun farin. I smagen træder fadet frem med lidt vaniljetoner, ligesom de tørrede frugter og den brune farin. Dette i en god kombination med valnødder, citrus og en antydning af læder.
I den behagelige og lange eftersmag fornemmes også valnødder og mørk chokolade.

The Whistler P.X. I Love You Single Malt er et fantastisk eksempel på aftrykket af Pedro Ximénez sherry, og den kraftige indflydelse denne fadtype kan have på en i forvejen fremragende irsk single malt whiskey. 

Whiskeyen er oprindelig lagret på amerikanske bourbonfade, og har derefter gennemgået en afslutning på minimum 12 måneder på PX-sherryfade.

1 flaske indeholder 70 cl. 46% alkohol.

450,00 DKK

The Whistler - Bodega Cask - Single Malt - Whiskey - Irland

Denne irske single malt whiskey er lagret 5 år på ex-sherryfade af typen Oloroso. De er skaffet hos Boann Distillery's partnere i Jerez, Spanien, nemlig Bodegas de la Frontera. Den har fine smagsnoter af tørrede frugter, chokolade og krydderier. Prøv The Whistler 5 år Bodega Cask.

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% alkohol.

399,00 DKK

The Whistler - Oloroso Sherry Cask Finish - Whiskey - Irland

Duft: Citrus toner blander sig med valnødder og nougat i lækker duft hvor tropiske frugter også vil frem.

Smag: Vel afbalanceret og blød med appelsin, nødder og nougat der blander sig med kokos, bananer og pære i sød og let krydret smag.

Et af de bedste der er produceret i Irland som er triple- destilleret, og har lagret på fade af bedste kvalitet, først på amerikanske Bourbon Barrels og efterfølgende på Oloroso Sherry fade. Det er en af de blends, der fortjener at blive drukket som den er, blot med en enkelt dråbe vand.

Et rigtig lækkert glas whiskey med mange duft og smags nuancer fra The Whistler som er uden kuldfiltrering og helt uden farvning med karamel.

Boann Distilleri:
Boann er et familieejet destilleri, nord for Dublin i Drogheda i hjertet af Boyne Valley. Det er grundlagt af Pat Cooney og hans kone Maria, og parrets fire børn, er alle involveret i forretningen. Pat Cooney har tjent sine penge i øl- og vandindustrien. Igennem en periode på 40 år, fik han opbygget Irlands største distributions selskab (Gleeson Group) og via salget af forretningen i 2012, fik han frigivet en masse midler, som han nu bl.a. har placeret i whisky produktion.

Destilleriet er helt nybygget, og et af de flotteste destillerier i hele Irland. I forlængelse af destilleriet har Cooney familien endvidere opført et smukt mikro bryggeri, hvor der produceres nogle fantastiske special øl. Destilleriet rummer også besøgs center og en lille restaurant.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% alkohol.

369,00 DKK

MAC-TALLA - TERRA ISLAY - SINGLE MALT - WHISKY - Skotland

Whiskyen er influeret af jorden og krydret af havet, hvilket giver en fantastisk røget, frisk og maritim smag. Næsen byder på citrusnoter, røget byg og havluft. Smagen er præget af en klar bålrøg og havskumsprøjt – en skøn whisky for en hver fan af klassisk Islay-whisky. Denne whisky er tappet ved flotte 46 % alkohol, ikke tilsat karamelfarve og ej heller kølefiltreret.

Bag Mac-Talla står Morrison-familien, som igennem fem generationer har arbejdet med whisky. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Islay-destilleriet Bowmore Distillery, som Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. Mac-Talla betyder ‘ekko’ på gælisk og referer til familiens forbindelse til Islay, som den dag i dag giver genlyd på den afsides og vindblæste ø. Hemmeligheden bag Islay-whiskys unikke og røget smagsprofil skal findes dybt nede under jordens overflade. Ordet ’terra’ betyder passende nok ’jord’, hvilket er hvad man smager i denne whisky.

Morrison-familiens tilhørsforhold til Islay starter med whiskykøbmanden William Walker i 1930’erne. Stanley P. Morrison sluttede sig til T. William Walker & Co som lærling hvor han lærte faget fra ende til anden. I 1951 oprettede han sit eget whiskyfirma ’Stanley P Morrison Ltd’, hvor han arbejdede sammen med mange af de store blendehuse. Alt dette ledte op til at Stanley opkøbte Islays ældste whiskydestilleri Bowmore i 1963, og resten er historie. I dag står Stanleys søn og sønnesøn bag bl.a. Mac-Talla som en naturlig del af Islays historie. Islay er et unikt sted som er gennemsyret af tradition og formet af elementerne. Øen er en enormt stor del af Morrison-familien, og har gennem tiden været grobund for storhed - stor historie, stor arv og stor whisky.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% alkohol.

499,00 DKK 575,00 DKK (spar 76,00 DKK)

MAC-TALLA MARA - CASK STRENGTH - ISLAY - SINGLE MALT - WHISKY - Skotland

Den maritime, salte natur har stor indflydelse for de klassiske whiskyer på Islay, og Mac-Talla Mara Cask Strength Islay Single Malt Whisky er ingen undtagelse. Duften er dybt præget af røg og citrus. Smagen minder om BBQ-marineret kød og brændt egetræ. Det er en whisky for peat heads og eventyrlystne ganer. Denne fadstyrkeudgave viser ingen nåde ligesom øens barske natur. Med sine 58,2 % alkohol, fuld styrke, ingen kølefiltrering eller tilsat farve, er dette i sandhed smagen af Islay.

Bag Mac-Talla står Morrison-familien, som igennem fem generationer har arbejdet med whisky. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Islay-destilleriet Bowmore Distillery, som Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. Mac-Talla betyder ‘ekko’ på gælisk og referer til familiens forbindelse til Islay, som den dag i dag giver genlyd på den afsides og vindblæste ø.

Morrison-familiens tilhørsforhold til Islay starter med whiskykøbmanden William Walker i 1930’erne. Stanley P. Morrison sluttede sig til T. William Walker & Co som lærling hvor han lærte faget fra ende til anden. I 1951 oprettede han sit eget whiskyfirma ’Stanley P Morrison Ltd’, hvor han arbejdede sammen med mange af de store blendehuse. Alt dette ledte op til at Stanley opkøbte Islays ældste whiskydestilleri Bowmore i 1963, og resten er historie. I dag står Stanleys søn og sønnesøn bag bl.a. Mac-Talla som en naturlig del af Islays historie. Islay er et unikt sted som er gennemsyret af tradition og formet af elementerne. Øen er en enormt stor del af Morrison-familien, og har gennem tiden været grobund for storhed - stor historie, stor arv og stor whisky.

1 flaske indeholder 70 cl. - 58,2% alkohol.

 

599,00 DKK 675,00 DKK (spar 76,00 DKK)

Glengoyne - Legacy Series - Highland - Single Malt - Scotch - Whisky

Legacy-serie forener spiritus, der er modnet i to forskellige fadtyper – først påfyld bourbon og genopfyld sherryfade. Hver dråbe legemliggør Peters kombination af fremsynethed og respekt for tradition. På ganen, cremet og velafbalanceret, æblecrumble, honningdryppende toast, grønne druer og blide krydderier, bygger denne rigdom i den varmende finish, sirupsagtig med strejf af sød eg og dadler.

1 flaske indeholder 70 cl. - 48% alkohol.

675,00 DKK

Glengoyne - 12 års - Highland - Single Malt - Scotch - Whisky

12 år gammel Highlander fra Glengoyne, der er berømt for deres unpeated single malt, idet kornet efter spirring tørre af sig selv og ikke ved hjælp af tørv røg. Glengoyne er en charmerende highland single malt der med sine frugtrige noter bløde toffee karakter gør den til en aldeles let drikkelig whisky.

1 flaske indholder 70 cl. 43% alkohol.

 

549,00 DKK

Tokinoka - White Oak Distillery - Blended - Whisky - Japan

Duften er med noter af frugt, honning og ristede majs. Smagen er silkeblød med vanilje og malt og med en lang cremet eftermag der bare smyger sig i ganen.

Tokinoka White er lagret på brugte bourbonfade og er en blanding af malt og grain(korn). En typisk japansk whisky med sin silkebløde smag og med masser af kompleksitet.

1 flaske indeholder 50 cl. - 40% alkohol.

 

350,00 DKK

Kilkerran - Campbeltown - Glengyle Distillery - Single Malt - Scotch

Whiskyen har nogle dejlige klare eg, tørrede frugter, kirsebær, marcipan og en antydning af tørv. Smagen er frugtagtig med aromaer af citrus noter og appelsinskal samt vanilje, flødekaramel, honning. Whiskyen har en lang finish som er fløjlsagtig og glat med citron marengs. En rigtig klassiker fra Campbeltown med salte toner, hav og en olieagtig struktur.

Den første 12 år gamle whisky fra Glengyle destilleriet sinde 1925.

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% alkohol.

499,00 DKK

Glencadam - 10 års - Highland Single Malt - Scotch Whisky

Glencadam er ikke det mest kendte navn blandt skotsk whisky, og det kan i høj grad tillægges at destilleriet ikke smider deres penge efter reklamer og medie, men i stedet bruger dem på at lave god whisky. Denne 10-årige aftapning er, selv i sin unge alder, et strålende eksempel på hvad man kan opnå med den rette indstilling og de rette værdier. Farven er naturlig, den er ikke koldfiltreret og den har en styrke på 46% – de tre ting i sig selv siger meget om en whisky og dens kvalitet. Fadene har ikke været overvældende aktive i at påvirke smagen, men blot karakteren af whiskyen, og den har en meget naturlig, fyldig smagsprofil, som i høj grad afspejler deres destillat. Noter af bygmalt, citrus, grønne æbler og et hint af fennikel er at finde i smagen, og det hele spiller godt sammen. Hvis man gerne vil have en standardaftapning til en retfærdig pris, som ikke bare er drevet af fadlagringen, men også har noget kraft i destillatet, så er Glencadam 10 den perfekte whisky.

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% alkohol.

465,00 DKK

Kilkerran 12 år - Campeltown - Whisky - Skotland

Denne whisky er blevet modnet i en kombination af 70% bourbon fade og 30% sherryfade. Den har et finish af citron og marengs, med en smag af appelsin, vanilje, karamel, honning og nød. Efter en lagring på 12 år, bliver man ikke skuffet over denne længe ventede whisky fra Kilkerran.

En lækker aftapning. Den første 12 år gamle whisky fra Glengyle destilleriet sinde 1925.

Whiskyen har nogle dejlige klare eg, tørrede frugter, kirsebær, marcipan og en antydning af tørv. Smagen er frugtagtig med aromaer af citrus noter og appelsinskal samt vanilje, flødekaramel, honning. Whiskyen har en lang finish som er fløjlsagtig og glat med citron marengs. En rigtig klassiker fra Campbeltown med salte toner, hav og en olieagtig struktur

499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Kilkerran - Heavely Peated Batch 7 - Whisky - Skotland

Kilkerran Heavily Peated Batch No 7 er en røget, men sød og kikset dram – perfekt til at hygge sig med i vinterkulden. Whiskyen er modnet på 90% Bourbon-fade og 10% Sherry-fade, aftappet ved cask strength på 59,1%, uden tilføjet farve og ingen kuldefiltrering.

Duft: Frisk duft, der minder om morgen dug, fyrreskov og fugtige stikkelsbærbuske, med en hamp, vegetabilsk note, der udvikler sig over tid.
Smag: Tørven kommer i forgrunden i ganen med en karakteristisk sødme, der detekteres i noter af ristede skumfiduser og s’mores, sammen med hints af citrondrypkage og sandkage.
Eftersmag: Afslutningen ser fortsættelsen af ​​den søde tørvpåvirkning og introduktionen af ​​en salt note og antydninger af brændte kringler og friske grønne æbler.

 

550,00 DKK 599,00 DKK (spar 49,00 DKK)

OLD PERTH PEDRO XIMÉNEZ LIMITED EDITION MALT WHISKY - 56,2%

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde! Og denne udgave er nok måske den mest fyldige af dem alle, da den er modnet på brugte Pedro Ximénez sherryfade, som med deres fede og mørke sødme præger whiskyen i den helt rigtige retning. Det er en whisky som leverer mælkechokolade, rosiner, nedfaldsblommer og intens træsyre som balancerer sødmen fra PX-fadene. Enorm sherrybombe!

Old Perth Pedro Ximénez Limited Edition Malt Whisky er en fantastisk fadstyrkemaltwhisky sammensat af forskellige single malt-whiskyer fra Glenlivet-regionen i Speyside, Skotland. Whiskyen er tappet ved 56,2 % alkohol, hvilket giver den en enestående flot balance med en lang og varm eftersmag. Der er ikke tilsat karamelfarve og whiskyen er ikke kølefiltreret. Tappet i ét oplag på 7800 eksemplarer.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky - Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.

1 flaske indeholder 70 cl. - 56,2% alkohol

699,00 DKK

BRUADAR SINGLE MALT SCOTCH WHISKY LIQUEUR 24% - KÅRET TIL VERDENS BEDSTE

Bruadar er det gæliske ord for ’drøm’ og denne likør smager da også som en drøm!

Du får her en rund, blød og lækker whiskylikør med tydelige noter af honning og kandiseret frugt. Produktet består af modnede single malt skotsk whisky som er tilført skotsk honning og slåenbær, og efterfølgende tappet ved 24 % alkohol. Bemærk at man benytter single malt whisky af høj kvalitet frem for billig grain whisky til produktionen af denne højt agtede whiskylikør.

1 flaske indeholder 70 cl. - 24% alkohol

299,00 DKK 329,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Glengoyne Single Highland Malt 15 år - 43 %

Glengoyne har godt styr på deres værdier, og tørrer udelukkende deres bygmalt over varmluft, hvilket giver dem en meget mild, fadpræget karakter. Denne 15-årige aftapning er lagret i en blanding af europæiske eks-sherry- og amerikanske eks-bourbonfade, hvoraf omtrent halvdelen er førstegangsfyldte. Det giver den en utrolig afrundet smagsprofil, med noter af citrus, blødt egetræ, sherry og karamel. Hvis man godt kan lide sherrylagret whisky, eller måske bare skal introduceres til det, så er Glengoyne et sikkert valg.

1 flaske indeholder 70 cl. - 43% alkohol

749,00 DKK 799,00 DKK (spar 50,00 DKK)

CÀRN MÒR BENRIACH 2013 SHERRY BUTT 8 YEARS OLD SPEYSIDE WHISKY - 47,5%

Denne single-batch single malt-whisky stammer fra Speyside-regionen i Skotland, og er blevet destilleret på Benriach Distillery. Càrn Mòr BenRiach 2013 fra Càrn Mòr er modnet i Sherry Butt og tappet ved 47,5 % alkohol. Denne whisky er tappet i Càrn Mòr’s Strictly Limited-serie og findes kun i 1805 eksemplarer. Whiskyen er ikke kølefiltreret og heller ikke tilsat karamelfarve.

DETALJER OM WHISKY:
Whiskytype: Single malt
Destilleret: 2013
Aftappet: 2022
Alder: 8 år
Fadtype: Sherry Butt
Alkohol: 47,5 %
Smagsnoter: Tændstik som forsvinder og frugten overtager, sherry, mælkechokolade, toffee, kraftig single malt med drønlækkert sherry præg.

Strictly Limited er Càrn Mòr-seriens yngre udgaver. Disse whiskyer er alle tappet ved 47,5 % og består typisk af en mindre fadsammenlægning. I serien er der tidligere blevet tappet whisky fra Ardmore, Glen Ord, Bunnahabhain, Benrinnes, Ben Nevis, Pultney, Caol Ila, Benriach, Mortlach og mange flere.

I serien af Càrn Mòr Single Malt Scotch Whisky finder du unikke single batch / single cask whiskyer fra klassiske single malt-destillerier rundt om i Skotland. Hver udgivelse er strengt begrænset til få hundrede flasker, og når disse er udsolgt, så kommer der ikke mere. Càrn Mòr er opkaldt efter et smukt bjerg i den nordvestlige del af det skotske højland, og som rager 829 meter op over havets overflade.

1 flaske indeholder 70 cl. - 47,5% alkohol

749,00 DKK

CÀRN MÒR ABERLOUR 2013 OLOROSO SHERRY 9 YEARS OLD SPEYSIDE WHISKY - 47,5%

Denne single-batch single malt-whisky stammer fra Speyside-regionen i Skotland, og er blevet destilleret på Aberlour Distillery. Whisky fra Aberlour, grundlagt i 1826, er kendt for at være modnet på sherrytønder, og denne uafhængige aftapning er da heller ikke nogen undtagelse.

Càrn Mòr Aberlour 2013 fra Càrn Mòr er modnet i Oloroso Sherry og tappet ved 47,5 % alkohol. Denne whisky er tappet i Càrn Mòr’s Strictly Limited-serie og findes kun i 1798 eksemplarer. Whiskyen er ikke kølefiltreret og heller ikke tilsat karamelfarve.

DETALJER OM WHISKY:
Whiskytype: Single malt
Destilleret: 2013
Aftappet: 2022
Alder: 9 år
Fadtype: Oloroso Sherry
Alkohol: 47,5 %
Smagsnoter: Pibetobak med sødme – barndomsmindet om en tur med morfar i tobaksforretning og efterfølgende i slikbutikken efter et stykke kandis og en slikstok, kommer til live i erindringen. Meget oaky og tannisk – tør og intens dram.

Strictly Limited er Càrn Mòr-seriens yngre udgaver. Disse whiskyer er alle tappet ved 47,5 % og består typisk af en mindre fadsammenlægning. I serien er der tidligere blevet tappet whisky fra Ardmore, Glen Ord, Bunnahabhain, Benrinnes, Ben Nevis, Pultney, Caol Ila, Benriach, Mortlach og mange flere.

I serien af Càrn Mòr Single Malt Scotch Whisky finder du unikke single batch / single cask whiskyer fra klassiske single malt-destillerier rundt om i Skotland. Hver udgivelse er strengt begrænset til få hundrede flasker, og når disse er udsolgt, så kommer der ikke mere. Càrn Mòr er opkaldt efter et smukt bjerg i den nordvestlige del af det skotske højland, og som rager 829 meter op over havets overflade.

1 flaske indeholder 70 cl. - 47,5% alkohol

749,00 DKK

OLD PERTH VINTAGE 1996 BLENDED MALT SCOTCH SHERRY MATURED WHISKY 55,8 %

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde.

Denne helt særlige limited edition-udgivelse fra Old Perth er en sammenstykning af single malt whisky fra forskellige sherrytønder, alle destilleret i 1996. Whiskyen er frigivet i kun 936 eksemplarer og er den første i rækken af vintage-udgivelser fra Old Perth. Du kan forvente en frugtig, krydret og letrøget fadstyrkewhisky på 55,8 % alkohol og med hele 25 år på bagen.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky - Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.

Generelt om Old Perth Blended Malt Scotch Whisky

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde da det er tappet ved minimum 46 % alkohol.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky ejes og drives af Jamie og Brian Morrison som er en del af den gamle whiskyfamilie Morrison. Morrison-familien har igennem fem generationer arbejdet med whisky indenfor både detailsalg såvel som engrossalg, men også som blendere, aftappere og destillatører. Det er ikke en overdrivelse at sige, at familien Morrison er en af de ældste whisky-familier i Skotland. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Bowmore Distillery, som de Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. I dag råder den gamle familie over flere forskellige whiskymærker samt et nyere whiskydestilleri som blev etableret i 2017, og som går under navnet Aberargie Distillery.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky - Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.

I serien af Old Perth Blended Malt findes der i dag tre forskellige fantastiske whisky’er; Old Perth ‘The Original’ Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky, Old Perth ‘Cask Strength’ Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky og Old Perth Aged 12 Years Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky.

1 flaske indeholder 70 cl. – 55,8% alkohol

2.199,00 DKK 2.499,00 DKK (spar 300,00 DKK)

OLD PERTH VINTAGE 1994 BLENDED MALT SCOTCH SHERRY MATURED WHISKY 44,6 %

Generelt om Old Perth Blended Malt Scotch Whisky

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde da det er tappet ved minimum 46 % alkohol.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky ejes og drives af Jamie og Brian Morrison som er en del af den gamle whiskyfamilie Morrison. Morrison-familien har igennem fem generationer arbejdet med whisky indenfor både detailsalg såvel som engrossalg, men også som blendere, aftappere og destillatører. Det er ikke en overdrivelse at sige, at familien Morrison er en af de ældste whisky-familier i Skotland. Mest kendt er Morrison-familien for ejerskabet af Bowmore Distillery, som de Brian Morrison solgte til Suntory i 1994. I dag råder den gamle familie over flere forskellige whiskymærker samt et nyere whiskydestilleri som blev etableret i 2017, og som går under navnet Aberargie Distillery.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky - Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.

I serien af Old Perth Blended Malt findes der i dag tre forskellige fantastiske whisky’er; Old Perth ‘The Original’ Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky, Old Perth ‘Cask Strength’ Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky og Old Perth Aged 12 Years Blended Malt Scotch Sherry Matured Whisky.

 

Old Perth samler de fineste sherry-modnede single malt-whiskyer fra særligt udvalgte destillerier i Glenlivet-regionen i Speyside, hvorefter disse blandes i byen Perth i Skotland. Old Perth repræsenterer klassisk Speyside-stil, både blød og frugtig men med god fylde. Det her er whisky som i gamle dage! Smagen minder om et stort frugtfad, masser af sødme og flot træsyre som balancerer oplevelsen. Brun farin, kostald, og meget, meget intens – cola-reduktion, nødder, mælkechokolade, lakrids, appelsinskal, kanel. Stor kompleksitet. Man savner ikke mere alkohol, selvom vi kun er omkring 45 %.

Denne helt særlige limited edition-udgivelse fra Old Perth er en sammenstykning af single malt whisky fra forskellige sherrytønder, alle destilleret i 1994. Whiskyen er frigivet i kun 796 eksemplarer og er den anden i rækken af vintage-udgivelser fra Old Perth. Du kan forvente en frugtig, krydret og koncentreret whisky på 44,6 % alkohol og med hele 28 år på bagen.

Old Perth Blended Malt Scotch Whisky er Morrison-familiens blended malt, som de indkøber og blender i byen Perth. Perth var engang hovedstaden for blending af skotsk whisky, men i takt med at whiskyforretningerne flyttede fra byen blev den gamle tradition glemt. Sammen med byens status gik også ’Old Perth’ i glemmebogen, et gammelt blend af maltwhisky som blev udviklet af Peter Thomson 1908. Peter Thomson’s Old Perth Whisky-blend blev hurtigt en stor succes hvilket man tilskrev det høje indhold af sherrymodnede maltwhisky - Morrison-familien fører i dag traditionen videre og har relanceret Old Perth som en 100 % maltwhisky modnet på sherrytønder af høj kvalitet.

1 flaske indeholder 70 cl. – 44,6% alkohol

2.499,00 DKK

Tamnavulin White Wine Cask Edition - Single Malt, Skotland

Best Buy Single Malt

Tamnavulin White Wine Cask Edition er

modnet i amerikanske egetræsfade og

har fået en finish i Sauvignon Blanc hvidvinsfade

for at komplementere den søde

og bløde smag af Tamnavulin.

Farve: Poleret mahogni

Næse: En frugthave af grønne æbler,

banan, moden honningmelon og hvid

fersken

Smag: Citron, Grapefrugt bagt æbletærte

med et strejf af kanel, ingefær og lime.

Finish: Blød, sød og frugtig

Tamnavulin Speyside har navn efter
Tomnavoulin, som er gællisk og betyder
”møllen på bakken”. Destilleriet ligger på
brinken til ”Allt a Choire”, som kan oversættes
til ”Strømmen fra Corrie”, som er en
biflod til den større flod Livet.
Destilleriet blev bygget i Tamnavoulin af
Invergordon Distillers i 1966 under det
store whisky boom og solgt til Whyte &
Mackay i 1993.
Whyte & Mackay bekræfter at de sidder
på en betydelig mængde whisky, der går
tilbage til Tamnavulin’s grundlæggelse
i 1966. Whisky, der på et senere tidspunkt
kan bidrage til nogle spændende
udgivelser.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% alkohol

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Tamnavulin Red Wine Cask Edition - Single Malt, Skotland

Den er modnet i amerikanske egetræsfade og

har fået en finish i 3 forskellige Sherry fade.

Farve: Ravguld

Næse: En buket præget af friskbagte

vaniljesnegle, der giver plads til det næste

niveau af nuancer; banan, karameliseret

appelsin og frisk ingefær.

Smag: Varm og indbydende. I ganen opdages

en lavine af eksotiske smage, glaserede

nektariner og i glimt antydninger

af karamelbudding, Demerara-sukker og

Sevilla-appelsiner.

Finish: Kompleks og rig. Frugtkage over

modne abrikoser.

 

 

Tamnavulin Speyside har navn efter

Tomnavoulin, som er gællisk og betyder

”møllen på bakken”. Destilleriet ligger på

brinken til ”Allt a Choire”, som kan oversættes

til ”Strømmen fra Corrie”, som er en

biflod til den større flod Livet.

Destilleriet blev bygget i Tamnavoulin af

Invergordon Distillers i 1966 under det

store whisky boom og solgt til Whyte &

Mackay i 1993.

Whyte & Mackay bekræfter at de sidder

på en betydelig mængde whisky, der går

tilbage til Tamnavulin’s grundlæggelse

i 1966. Whisky, der på et senere tidspunkt

kan bidrage til nogle spændende

udgivelser.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40 % alkohol

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Stauning Dirty Bastard | Mezcal & Stout Finish

Dirty Bastard er endnu et udtryk af vores streben efter at bryde normerne i whiskyens verden. Denne udgave af Bastard whiskyen bryder med det konventionelle og udforsker igen ukendt territorie.

Dirty Bastard gennemgår modning i hele tre forskellige fade. Først i nye amerikanske egetræsfade, dernæst i Mexicanske mezcal-fade, en forvandlingsproces der efterlader os med den velkendte Stauning Bastard whisky. Men det stopper ikke her. Bastard rejser herefter ind i øl-fadenes verden med en afslutning på Mexican Hot Chocolate Stout-fade fra det anerkendte, danske bryggeri, To Øl. Denne sammensmeltning resulterer i et uklart og "beskidt" udseende – hvilket har inspireret til navnet. Men bare rolig. Det hele falder til ro og efterlader en smuk, klar og uimodståelig whisky.

Det er almindeligt at lagre øl på whiskyfade, men det er sjældent at whisky lagres i øl-fade. Vores tvivl blev dog hurtigt gjort til skamme, da vi smagte på resultatet af at lagre vores whisky på de aromatiske fade fra To Øl. Den kraftige og smagfulde stout kastede stjernestøv over Bastard og løftede den til nye højder. En whisky, der uden tvivl vil forføre selv den mest kræsne whiskyentusiast.

Værd at vide:

  • Dirty Bastard er en videreudvikling af Stauning Bastard, som er nr. 2 i Stauning’s Research Series. Dirty Bastard kan anses som den 4. i serien, dog regnes den ikke for at forblive fast i sortimentet. 
  • Rug og byg fra to lokale gårde. Al korn er gulvmaltet og ovntørret på destilleriet. Sammensætning varierer en smule fra parti til parti, men overordnet er tendensen 60% maltet rug og 40% maltet byg.
  • Dobbelt destilleret i små pot stills opvarmet med direkte ild.
  • Illustrationen på flasken forestiller den hårløse Mexicanske hund Xoloitzcuintle (Xolo) samt et udvalg af smagsnoter og komponenter fra ølbrygning og fremstilling

Smagsnoter

Noter af korn, kanel, kakao og tobak i duften. I smagen mørk chokolade, vanilje, ristede nødder, chili, mørkt øl, humle og ristet malt.

Region : Danmark - Vestjylland - Stauning

Alder : 4 - 5 år

Fade : Lagret på destilleriet i 3-4 år i nye amerikanske egetræsfade. Anden lagring i Mexicanske mezcal-fade i 6-12 måneder. Tredje lagring i Mexican Hot Chocolate Imperial Stout-fade fra

To Øl i 6-12 måneder.

Antal : 2938 flasker produceret i alt

1 flaske indeholder 70 cl. - 53,4% alkohol

 

 

 

 

599,00 DKK 679,00 DKK (spar 80,00 DKK)

The Whistler - Irish Honey & Whiskey Liqueur

The Whistler Irish Honey: En Lækker Sødme i Irsk Whiskey

The Whistler Irish Honey er en uimodståelig infusion af traditionel irsk whiskey og naturlig honning. Denne unikke spiritus er skabt af Boann Distillery, der har opnået anerkendelse for deres evne til at kombinere kvalitetswhiskey med spændende smagsvarianter.

Denne skønne whiskey har en strålende gylden farve og en duft, der fortryller sanserne. Den delikate aroma af frisk honning blander sig sømløst med noter af vanilje og karamel, der giver en varm og indbydende karakter.

Ved første slurk oplever man en behagelig sødme, der omfavner ganen. The Whistler Irish Honey har en fyldig og silkeblød tekstur, der forstærker oplevelsen af honningens naturlige sødme. Denne lækre spiritus kombinerer perfekt de sødmefulde nuancer med whiskeyens karakteristiske varme og let krydrede undertoner.

Denne honninginfuseret  whiskey er en fremragende drikkelse til at nyde alene eller som en del af dine yndlingscocktails. Den tilføjer en unik og indbydende smag til klassiske drinks som Irish Coffee eller Old Fashioned. Den kan også nydes på traditionel vis, med en enkelt isklump eller i godt selskab med venner.

The Whistler Irish Honey er et eksempel på det stolte irske whiskeyhåndværk, der har eksisteret i generationer. Boann Distillery har skabt en sublim balance mellem whiskeyens kompleksitet og honningens naturlige sødme, hvilket giver en harmonisk og tiltalende smagsoplevelse.

Udforsk de søde fristelser af The Whistler Irish Honey. Denne whiskey vil behage enhver, der sætter pris på en blid og forførende smagsprofil. Så løft dit glas og nyd den fortryllende blanding af irsk whiskey og naturlig honning.

 

1 flaske indeholder 70 cl. – 33% alkohol

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Glenglassaugh Distillery - Highland Single Malt 12 år

Glenglassaugh 12 års whisky legemliggør destilleriets signatur “coastal style”. Modnet på bourbon-, sherry- og rødvinsfade giver lækre bølger af moden frugt båret på en havbrise.Farve: Lysende guldNæse: Søde hints af moden abrikos og figen smelter sammen med ristet vanilje og tropisk flora, båret på en varm havbrise.Smag: Kandiseret pistacie, daddel og sød figen rulle til bølger af morello kirsebær og flødeskum, tilsat frisk kystluft.

Glenglassaugh, en ofte overset stjerne.

I foråret 2013 blev det fantastisk smukt beliggende Glenglassaugh overtaget af whiskyikonet Billy Walker og hans investorer. De ejede på daværende tidspunkt også BenRiach på Speyside og GlenDronach destilleriet i det skotske højland, som Billy Walker på rekordtid havde gjort til et af Skotlands mest agtede og værdsatte destillerier. Forventningerne var da også meget høje til, hvad Billy Walker ville kunne skabe på Glenglassaugh, der i en længere årrække havde været glemt og meget forsømt. Allerede inden sommeren 2013 havde Billy investeret mere end 1 million pund i renovering og istandsættelse af produktions- og lagerfaciliteterne. Billy Walker fik ikke gjort tingene færdig. Hans medinvestorer ønskede pludselig at sælge alle tre destillerier, og det blev gjort i foråret 2016, hvor firmaet Brown-Forman tog over. 

 

En smuk placering ved kysten 

Glenglassaugh destilleriet er smukt beliggende ved den østlige ende af fjorden Sandend nogle få km vest for den lille by Portsoy, som har været kulisse i adskillige film, senest i genindspilningen af den populære ”Whisky Galore”. Havnen i Portsoy er helt fantastisk, og absolut et must, hvis man alligevel besøger destilleriet. 

 

Historien 
Det var her på bredden af Glassaugh floden - i et område, der tidligere var kendt for at været overdækket med illegale destillerier - at den lokale iværksætter og forretningsmand James Moir byggede destilleriet i 1875. Han fik hurtigt etableret et ry for at lave god kvalitetswhisky. Efter James Moirs død overgik ejerskabet til hans to nevøer, der øgede produktionen, da efterspørgslen efter Glenglassaugh var umættelig. Destilleriet blev imidlertid solgt, da én af nevøerne uventet døde i 1892. De nye ejere blev Robertson & Baxter, som havde været gode loyale kunder igennem flere år. Robertson og Baxter solgte destilleriet videre til Highland Distillers Company kort tid efter overtagelsen. Destilleriet havde fået et godt ry for at producere maltwhisky af høj kvalitet, men som følge af en generel krise i whiskyindustrien i begyndelsen af 1900-tallet blev Glenglassaugh lukket ned i 1907. Lagerbygningerne gjorde herefter god gavn, men kedlerne var tavse. 

 

Under 2. verdenskrig blev der gjort flittigt brug af bygningerne til militære formål. Det gamle malteri blev brugt til bageri og til indkvartering af britiske soldater. 

 

Glenglassaugh genåbnede i 1960 som en følge af Highland Distillers´ voksende behov for maltwhisky til firmaets egne blends. I løbet af 1959 blev der foretaget en gennemgribende renovering af destilleriet med installation af nye kedler og andet udstyr. Highland Distillers ønskede at producere en neutral og let maltwhisky til at indgå i firmaets blends. De fik det modsatte. En kompleks whisky med kraft og karakter, som man skulle anvende sparsomt i blandingerne. Ideel og med sin helt egen personlighed som single malt, men ikke velegnet til at indgå i blends. Dette faktum fik Highland Distillers til at lukke Glenglassaugh ned igen i 1986, hvorefter destilleriet kun blev anvendt til lagring af whisky. 

  

I 2007 lykkedes det en gruppe investorer at købe destilleriet. Det nydannede konsortium "Glenglassaugh Distillery Company Limited" overtog officielt nøglerne den 29. februar 2008, og efter nogle måneders nødtørftig renovering kunne Skotlands 1st minister Alex Salmond den 28. november 2008 starte maltmøllen og klargøringen til det første "mash" i 22 år. Og den 4. december 2008 løb der igen "new make" fra kedlerne på Glenglassaugh. Imidlertid løb det nye konsortium tør for penge og energi, og nye ejer måtte tage over. Det blev så i første omgang Billy Walker, og efterfølgende Brown-Forman. 

 

Et helt unikt lager af gammel whisky. 

Lagerbygningerne på Glenglassaugh udgøres af både af de oprindelige “dunnage warehouse” der er bygget i 1875 samt “Racked warehouse” fra 1960erne. I destilleriets lagerbygninger ligger der mere end 7.000 fade til lagring, hvoraf en meget stor andel er rigtig gammel whisky. Der er en enorm stor variation i fadene og fadstørrelserne lige fra vinfade, ex-bourbon, sherry fade og mange andre typer. Eksempelvis vinfade fra Massandra vingården på Krim. Denne vingår blev grundlagt i 1894 under ledelse af Czar Nicholas II. De tidligere ejere har haft muligheden for at opkøbe en masse fade herfra. 

1 flaske indeholder 70 cl. - 45% alkohol

599,00 DKK 649,00 DKK (spar 50,00 DKK)

GlenDronach 'Original' - 12 år – Single Malt - TESTVINDER

Kåret som BEDSTE KØB i Whisky & Rom Magasinet, der skrev:
"Øst for Speyside finder man GlenDronach. Lagret på sherryfade. En mørk whisky med krydrede noter i duften. Meget fyldig i stilen nærmest frugtig med lyng, ingefær, nødder, honning og varme kryderier. Kompleks og lang eftersmag".

Redaktør og whiskyeksperten Thomas Rydberg skriver bl.a. "Som bedste køb blandt whisky´er under 450 kr. vandt GlenDronach en overlegen sejr...."

 

Denne skønne kraftige sherryprægede Single Malt er lagret i mere end 12 år på en kombination af de fineste spanske sherryfade, der tidligere har været anvendt til de eksklusive sherrytyper Pedro Ximinez og Oloroso.

GlenDronach 12 Year Old "Original" er ikke kuldebehandlet, filtreret eller farvet med karamel. Det er de fineste dråber, blot nedjusteret til 43% alkohol. Det er en sød og cremet dram.

Farven er gylden som rav. Næsen er sød, cremet med toner af vanilje, mørke tørrede frugter og krydderier. I smagen trænger sherryfadlagringen igennem med flere toner af nødder og tørrede frugter. Det er en silkeblød Maltwhisky med en god længde i eftersmagen.

Højlandsdestilleriet GlenDronach er ét af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linje til de allerførste licenser, der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Stifteren af GlenDronach var nemlig James Allardice, der var protegé af den herremand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev bygget få år efter, i 1825, men der har givetvis været produceret whisky på stedet længe inden den officielle registrering, da den første bygning på destilleriets grund er opført helt tilbage i 1771. Det er ”The Glen House”, som stadigvæk i dag ligger højt på grunden og majestætisk overvåger aktiviteterne på hele destilleriet. Bygningen, som har været hjem for flere af destilleriets managers gennem årene, blev oprindelig kaldt Boynsmill, men det blev omdøbt til ”The Glen House” af James Allardice.

1 flaske indeholder 70 cl. – 43% alkohol

499,00 DKK 549,00 DKK (spar 50,00 DKK)

GlenDronach - Traditionally Peated - Single Malt - 48%

Til ære for GlenDronachs arv og historie, har Master Blender Rachel Barrie skabt denne skønne røgede whisky ved hjælp af næsten helt samme principper og metoder, som blev anvendt af destilleriets grundlægger James Allardice for næsten to hundrede år siden.
En dejlig whisky-oplevelse!


På daværende tidspunkt var det praksis i højlandet at anvende tørv som brændsel i forbindelse med tørring af den maltede byg, og det er netop her at man skaber den røgede smag i whiskyen.

 

GlenDronach Traditionally Peated er lagret på en kombination af Pedro Ximénez, Oloroso og Port Casks, hvilket giver en enestående og helt unik aromaoplevelse.

 

Whiskyen har en flot gylden farve. I næsen fornemmes dejlige aromaer toffee, honning og røg. 

I smagen kommer der krydrede toner med appelsin samt nelliker, og røgen ligger som en behagelig ledsager. I eftersmagen fornemmes lakrids og mørke frugter. 

 

Afslutningen er lang og dvælende.

 

Højlandsdestilleriet GlenDronach er ét af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linje til de allerførste licenser, der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Stifteren af GlenDronach var nemlig James Allardice, der var protegé af den herremand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev bygget få år efter, i 1825, men der har givetvis været produceret whisky på stedet længe inden den officielle registrering, da den første bygning på destilleriets grund er opført helt tilbage i 1771. Det er ”The Glen House”, som stadigvæk i dag ligger højt på grunden og majestætisk overvåger aktiviteterne på hele destilleriet. Bygningen, som har været hjem for flere af destilleriets managers gennem årene, blev oprindelig kaldt Boynsmill, men det blev omdøbt til ”The Glen House” af James Allardice.

 

Siden etableringen i 1826 har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange, og kapaciteten er blevet udvidet. I 1860’erne var GlenDronach det destilleri i højlandet, der betalte mest afgift til staten, og der boede mere end 50 familier på og omkring destilleriet, som alle var beskæftiget hos GlenDronach. På det tidspunkt var GlenDronach næsten en lille landsby i højlandet. GlenDronach var blandt de sidste destillerier til at indstille gulvmaltningen (i 1996), og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul, så sent som i 2005. GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper, der blev anvendt til lagringen af whiskyen, på flaskens etiket. Destilleriet var også blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter
på destilleriets grund.

 

I flere perioder har produktionen på GlenDronach været indstillet ligesom på rigtige mange andre skotske
destillerier. Senest i perioden fra 1996 til 2002. Selv om GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er én af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 millioner liter whisky, og det er sjældent at produktionskapaciteten undyttes fuldt ud.

1 flaske indeholder 70 cl. – 48% alkohol

 

499,00 DKK 569,00 DKK (spar 70,00 DKK)
0,00 DKK

Glenglassaugh Highland Single Malt - Portsoy

Fremragende 94p. i Whiskymagasinet test Nov. 2023

Glenglassaugh nabohavnelandsby Portsoy, giver inspiration til  den dybe maritime smag af denne rigt røgede single malt, modnet på sherry-, bourbon- og portvinsfade.Farve: Dyb ravNæse: Rige maritime noter af tropisk frugt med sherryfadets delikate hints af soya, som afløses af lakridsede portvinsnoter og til sidst havtangSmag: Fyldig med mørk chokolade, fermenteret soja og forkullet mango med sirup og et knæk havsalt.

Glenglassaugh, en ofte overset stjerne.

I foråret 2013 blev det fantastisk smukt beliggende Glenglassaugh overtaget af whiskyikonet Billy Walker og hans investorer. De ejede på daværende tidspunkt også BenRiach på Speyside og GlenDronach destilleriet i det skotske højland, som Billy Walker på rekordtid havde gjort til et af Skotlands mest agtede og værdsatte destillerier. Forventningerne var da også meget høje til, hvad Billy Walker ville kunne skabe på Glenglassaugh, der i en længere årrække havde været glemt og meget forsømt. Allerede inden sommeren 2013 havde Billy investeret mere end 1 million pund i renovering og istandsættelse af produktions- og lagerfaciliteterne. Billy Walker fik ikke gjort tingene færdig. Hans medinvestorer ønskede pludselig at sælge alle tre destillerier, og det blev gjort i foråret 2016, hvor firmaet Brown-Forman tog over. 

En smuk placering ved kysten 

Glenglassaugh destilleriet er smukt beliggende ved den østlige ende af fjorden Sandend nogle få km vest for den lille by Portsoy, som har været kulisse i adskillige film, senest i genindspilningen af den populære ”Whisky Galore”. Havnen i Portsoy er helt fantastisk, og absolut et must, hvis man alligevel besøger destilleriet. 

 

Historien 
Det var her på bredden af Glassaugh floden - i et område, der tidligere var kendt for at været overdækket med illegale destillerier - at den lokale iværksætter og forretningsmand James Moir byggede destilleriet i 1875. Han fik hurtigt etableret et ry for at lave god kvalitetswhisky. Efter James Moirs død overgik ejerskabet til hans to nevøer, der øgede produktionen, da efterspørgslen efter Glenglassaugh var umættelig. Destilleriet blev imidlertid solgt, da én af nevøerne uventet døde i 1892. De nye ejere blev Robertson & Baxter, som havde været gode loyale kunder igennem flere år. Robertson og Baxter solgte destilleriet videre til Highland Distillers Company kort tid efter overtagelsen. Destilleriet havde fået et godt ry for at producere maltwhisky af høj kvalitet, men som følge af en generel krise i whiskyindustrien i begyndelsen af 1900-tallet blev Glenglassaugh lukket ned i 1907. Lagerbygningerne gjorde herefter god gavn, men kedlerne var tavse. 

Under 2. verdenskrig blev der gjort flittigt brug af bygningerne til militære formål. Det gamle malteri blev brugt til bageri og til indkvartering af britiske soldater. 

Glenglassaugh genåbnede i 1960 som en følge af Highland Distillers´ voksende behov for maltwhisky til firmaets egne blends. I løbet af 1959 blev der foretaget en gennemgribende renovering af destilleriet med installation af nye kedler og andet udstyr. Highland Distillers ønskede at producere en neutral og let maltwhisky til at indgå i firmaets blends. De fik det modsatte. En kompleks whisky med kraft og karakter, som man skulle anvende sparsomt i blandingerne. Ideel og med sin helt egen personlighed som single malt, men ikke velegnet til at indgå i blends. Dette faktum fik Highland Distillers til at lukke Glenglassaugh ned igen i 1986, hvorefter destilleriet kun blev anvendt til lagring af whisky. 

  

I 2007 lykkedes det en gruppe investorer at købe destilleriet. Det nydannede konsortium "Glenglassaugh Distillery Company Limited" overtog officielt nøglerne den 29. februar 2008, og efter nogle måneders nødtørftig renovering kunne Skotlands 1st minister Alex Salmond den 28. november 2008 starte maltmøllen og klargøringen til det første "mash" i 22 år. Og den 4. december 2008 løb der igen "new make" fra kedlerne på Glenglassaugh. Imidlertid løb det nye konsortium tør for penge og energi, og nye ejer måtte tage over. Det blev så i første omgang Billy Walker, og efterfølgende Brown-Forman. 

Et helt unikt lager af gammel whisky. 

Lagerbygningerne på Glenglassaugh udgøres af både af de oprindelige “dunnage warehouse” der er bygget i 1875 samt “Racked warehouse” fra 1960erne. I destilleriets lagerbygninger ligger der mere end 7.000 fade til lagring, hvoraf en meget stor andel er rigtig gammel whisky. Der er en enorm stor variation i fadene og fadstørrelserne lige fra vinfade, ex-bourbon, sherry fade og mange andre typer. Eksempelvis vinfade fra Massandra vingården på Krim. Denne vingår blev grundlagt i 1894 under ledelse af Czar Nicholas II. De tidligere ejere har haft muligheden for at opkøbe en masse fade herfra. 

1 flaske indeholder 70 cl. - 49,1% alkohol

699,00 DKK 749,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Glenglassaugh - Highland Single Malt - Sandend

Fremragende 92 p. i Whiskymagasinet test Nov. 2023

Glenglassaugh Sandend er inspireret af halvmånestranden i Sandend Bay og er modnet i bourbon-, sherry- og manzanillafade.Farve: Sommer guldNæse: Blød, smørrig vaniljeis, tropisk frugt, med chokolade og et strejf af havsalt.Smag: Saltet karamel med et brusende udbrud af ananas, kirsebær og grapefrugt, oplivet af havets kyst.

Glenglassaugh, en ofte overset stjerne.

I foråret 2013 blev det fantastisk smukt beliggende Glenglassaugh overtaget af whiskyikonet Billy Walker og hans investorer. De ejede på daværende tidspunkt også BenRiach på Speyside og GlenDronach destilleriet i det skotske højland, som Billy Walker på rekordtid havde gjort til et af Skotlands mest agtede og værdsatte destillerier. Forventningerne var da også meget høje til, hvad Billy Walker ville kunne skabe på Glenglassaugh, der i en længere årrække havde været glemt og meget forsømt. Allerede inden sommeren 2013 havde Billy investeret mere end 1 million pund i renovering og istandsættelse af produktions- og lagerfaciliteterne. Billy Walker fik ikke gjort tingene færdig. Hans medinvestorer ønskede pludselig at sælge alle tre destillerier, og det blev gjort i foråret 2016, hvor firmaet Brown-Forman tog over. 

 

En smuk placering ved kysten 

Glenglassaugh destilleriet er smukt beliggende ved den østlige ende af fjorden Sandend nogle få km vest for den lille by Portsoy, som har været kulisse i adskillige film, senest i genindspilningen af den populære ”Whisky Galore”. Havnen i Portsoy er helt fantastisk, og absolut et must, hvis man alligevel besøger destilleriet. 

Historien 
Det var her på bredden af Glassaugh floden - i et område, der tidligere var kendt for at været overdækket med illegale destillerier - at den lokale iværksætter og forretningsmand James Moir byggede destilleriet i 1875. Han fik hurtigt etableret et ry for at lave god kvalitetswhisky. Efter James Moirs død overgik ejerskabet til hans to nevøer, der øgede produktionen, da efterspørgslen efter Glenglassaugh var umættelig. Destilleriet blev imidlertid solgt, da én af nevøerne uventet døde i 1892. De nye ejere blev Robertson & Baxter, som havde været gode loyale kunder igennem flere år. Robertson og Baxter solgte destilleriet videre til Highland Distillers Company kort tid efter overtagelsen. Destilleriet havde fået et godt ry for at producere maltwhisky af høj kvalitet, men som følge af en generel krise i whiskyindustrien i begyndelsen af 1900-tallet blev Glenglassaugh lukket ned i 1907. Lagerbygningerne gjorde herefter god gavn, men kedlerne var tavse. 

Under 2. verdenskrig blev der gjort flittigt brug af bygningerne til militære formål. Det gamle malteri blev brugt til bageri og til indkvartering af britiske soldater. 

Glenglassaugh genåbnede i 1960 som en følge af Highland Distillers´ voksende behov for maltwhisky til firmaets egne blends. I løbet af 1959 blev der foretaget en gennemgribende renovering af destilleriet med installation af nye kedler og andet udstyr. Highland Distillers ønskede at producere en neutral og let maltwhisky til at indgå i firmaets blends. De fik det modsatte. En kompleks whisky med kraft og karakter, som man skulle anvende sparsomt i blandingerne. Ideel og med sin helt egen personlighed som single malt, men ikke velegnet til at indgå i blends. Dette faktum fik Highland Distillers til at lukke Glenglassaugh ned igen i 1986, hvorefter destilleriet kun blev anvendt til lagring af whisky. 

  

I 2007 lykkedes det en gruppe investorer at købe destilleriet. Det nydannede konsortium "Glenglassaugh Distillery Company Limited" overtog officielt nøglerne den 29. februar 2008, og efter nogle måneders nødtørftig renovering kunne Skotlands 1st minister Alex Salmond den 28. november 2008 starte maltmøllen og klargøringen til det første "mash" i 22 år. Og den 4. december 2008 løb der igen "new make" fra kedlerne på Glenglassaugh. Imidlertid løb det nye konsortium tør for penge og energi, og nye ejer måtte tage over. Det blev så i første omgang Billy Walker, og efterfølgende Brown-Forman. 

Et helt unikt lager af gammel whisky. 

Lagerbygningerne på Glenglassaugh udgøres af både af de oprindelige “dunnage warehouse” der er bygget i 1875 samt “Racked warehouse” fra 1960erne. I destilleriets lagerbygninger ligger der mere end 7.000 fade til lagring, hvoraf en meget stor andel er rigtig gammel whisky. Der er en enorm stor variation i fadene og fadstørrelserne lige fra vinfade, ex-bourbon, sherry fade og mange andre typer. Eksempelvis vinfade fra Massandra vingården på Krim. Denne vingår blev grundlagt i 1894 under ledelse af Czar Nicholas II. De tidligere ejere har haft muligheden for at opkøbe en masse fade herfra. 

1 flaske indeholder 70 cl. - 50,5% alkohol

 

649,00 DKK 699,00 DKK (spar 50,00 DKK)

GlenDronach Single Highland Malt - Revial 15 år

Fremragende 91 p. i Whiskymagasinet Nov. 2023

Mørke krydrede noter. Der er valgt en lidt højere alkohol og det fungere godt. Masser af sødmefulde krydderier, rosiner, orange og vaniljenoter.

Flot balance om end med noter noget tørhed fornemmes. Varm og lang afslutning.

Højlandsdestilleriet GlenDronach er ét af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linje til de allerførste licenser, der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Stifteren af GlenDronach var nemlig James Allardice, der var protegé af den herremand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev bygget få år efter, i 1825, men der har givetvis været produceret whisky på stedet længe inden den officielle registrering, da den første bygning på destilleriets grund er opført helt tilbage i 1771. Det er ”The Glen House”, som stadigvæk i dag ligger højt på grunden og majestætisk overvåger aktiviteterne på hele destilleriet. Bygningen, som har været hjem for flere af destilleriets managers gennem årene, blev oprindelig kaldt Boynsmill, men det blev omdøbt til ”The Glen House” af James Allardice.

 

Siden etableringen i 1826 har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange, og kapaciteten er blevet udvidet. I 1860’erne var GlenDronach det destilleri i højlandet, der betalte mest afgift til staten, og der boede mere end 50 familier på og omkring destilleriet, som alle var beskæftiget hos GlenDronach. På det tidspunkt var GlenDronach næsten en lille landsby i højlandet. GlenDronach var blandt de sidste destillerier til at indstille gulvmaltningen (i 1996), og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul, så sent som i 2005. GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper, der blev anvendt til lagringen af whiskyen, på flaskens etiket. Destilleriet var også blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter
på destilleriets grund.

1 flaske indeholder 70 cl. – 46% alkohol

749,00 DKK 799,00 DKK (spar 50,00 DKK)

GlenDronach Single Highland Malt - Port Wood

Fremragende 92 p. i Whiskymagasinet Nov. 2023

Mørke krydrede noter. Man fornemmer tydeligt portvinsfadene med sødmefulde, krydrede og frugtige noter.

Klassisk GlenDronach stil med masser af fylde og intensitet.

Højlandsdestilleriet GlenDronach er ét af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linje til de allerførste licenser, der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Stifteren af GlenDronach var nemlig James Allardice, der var protegé af den herremand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev bygget få år efter, i 1825, men der har givetvis været produceret whisky på stedet længe inden den officielle registrering, da den første bygning på destilleriets grund er opført helt tilbage i 1771. Det er ”The Glen House”, som stadigvæk i dag ligger højt på grunden og majestætisk overvåger aktiviteterne på hele destilleriet. Bygningen, som har været hjem for flere af destilleriets managers gennem årene, blev oprindelig kaldt Boynsmill, men det blev omdøbt til ”The Glen House” af James Allardice.

 Siden etableringen i 1826 har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange, og kapaciteten er blevet udvidet. I 1860’erne var GlenDronach det destilleri i højlandet, der betalte mest afgift til staten, og der boede mere end 50 familier på og omkring destilleriet, som alle var beskæftiget hos GlenDronach. På det tidspunkt var GlenDronach næsten en lille landsby i højlandet. GlenDronach var blandt de sidste destillerier til at indstille gulvmaltningen (i 1996), og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul, så sent som i 2005. GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper, der blev anvendt til lagringen af whiskyen, på flaskens etiket. Destilleriet var også blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter
på destilleriets grund.

I flere perioder har produktionen på GlenDronach været indstillet ligesom på rigtige mange andre skotske
destillerier. Senest i perioden fra 1996 til 2002. Selv om GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er én af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 millioner liter whisky, og det er sjældent at produktionskapaciteten udnyttes fuldt ud.

1 flaske indeholder 70 cl. – 46% alkohol

749,00 DKK 799,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Kilkerran Heavily Peated Batch 9 -Single Malt - 59,2%

Nyeste skud på stammen fra Kilkerran

Kilkerran Heavily Peated Batch 9 med en styrke på 59,2%, repræsenterer den røgede udgave fra destilleriet Glengyle.

Denne flaske markerer den seneste udgave af den enestående Single Malt fra Campbeltown, der konsekvent aftappes ved fuld fadstyrke. Denne gang består blandingen af 90% Bourbonfade og 10% Sherryfade, hvilket skaber en udsøgt smagsoplevelse kendetegnet ved intens røg.

En bemærkelsesværdig ændring denne gang er etiketten på Heavily Peated. Produktet er ikke længere betragtet som eksperimentelt, men er nu en fast bestanddel af Kilkerrans Core Range. Dette understreger tydeligt den anerkendelse, som Heavily Peated har opnået inden for destilleriets sortiment.

For at imødekomme efterspørgslen vil der nu blive frigivet to versioner af Heavily Peated om året. Batchnumrene vil fortsat være tydeligt angivet på bagetiketten, hvilket giver samlere og whiskyentusiaster mulighed for at følge udviklingen af denne spændende serie. Dette vidner om destilleriets engagement i at levere en varieret og kvalitetsfyldt oplevelse for whiskyelskere.

Om destilleriet:

Glengyle er et uafhængigt familie drevet destilleri med base i Campbeltown, verdens historiske whisky hovedstad.

Det originale Glengyle Distillery producerede whisky mellem 1872-1925. I 2004 efter 79 ikke-producerende år, blev destilleriet genindført af Mitchell’s Glengyle Ltd. Dette sikrede Campbeltowns status som whisky region.

Navnet Kilkerran er afledt af det gæliske, “Ceann Loch Cille Chiarain”, som er navnet på den oprindelige bosættelse. Hvor Saint Kieran havde sin religiøse celle og Campbeltown nu ligger. Glengyle producerer nu en række Kilkerran Single Malt whiskyer, alle naturlige i farven og ikke-kølefiltreret. Alt deres whisky kendetegner typiske Campbeltown-drams, der er rig, kompleks og perfekt i afbalanceret.

1 flaske indeholder 70 cl. - 59,2% alkohol

 

550,00 DKK 595,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Wild Turkey 101 Proff Kentucky Straight Bourbon Whiskey 50,5%

Whiskyen lageres i mindst 6 år, hvorefter den destilleres ved lav alkoholprocent for at sikre at alle aromaerne fra fadene bevares og kommer bedst muligt til udtryk. Wild Turkey formår at holde balancen mellem det krydrede og søde, når næsen rammes af karamel og en pæn mængde spiritusduft, mens vanilje, ristet eg og flødekaramel sørger for en blød og behagelig afrunding. Balancen består således også i smagen, hvor søde noter af vanilje blandes med ahorn og kanel.

Wild Turkey Bourbon

Wild Turkey Bourbon er anderledes, for den er modsætningen til en one-size-passer-alle. Wild Turkey Bourbon er kraftig og krydret. Den er ikke fremstillet for at please masserne og i mere end 100 år har man hos Wild Turkey været tro mod den måde at fremstille bourbon; den måde, som det er meningen, den skal laves.

Bourbon er en amerikansk whiskytype opkaldt efter Bourbon County i staten Kentucky i USA. Da whiskeyen havde så høj en kvalitet fra netop dette område, anvendte man betegnelsen Bourbon Whiskey, der siden er blevet sin egen en whiskeykatagori. For at opnå betegnelsen Bourbon Whiskey, skal bourbonen indeholde mindst 51 % majs. Desuden skal den lagres på nye fade af amerikansk hvideg, der er forkullede indvendigt. Der er ingen krav om aldring af bourbon, bortset fra at Straight Bourbon skal være lagret i mindst to år.

Wild Turkey Bourbon kan kun laves på én måde – den rigtige måde

Destilleriet blev grundlagt på bredden af Kentucky-floden af de to Ripybrødre, der dermed skabte rammerne for det sted, hvor idéen til Wild Turkey senere skulle opstå. Siden skiftede destilleriet hænder, men det ligger stadig på flodbredden og siden 1954 har Master Destiller Jimmy Russell spillet en afgørende rolle i Wild Turkeys målsætning om at fremstille bourbon efter den traditionelle metode. Den rigtige metode. Og med sønnen, Eddie Russells indtræden i virksomheden i 1981, har Jimmy Russell ikke bare sikret kvalitet i produkterne, men også kontinuitet i virksomheden. Jimmy Russell er nu den Master Destiller, der har været aktiv i længst tid. Mere end 60 års erfaring med bourbon har givet ham et omdømme, de færreste i branchen tør drømme om. I nogle kredse kalder de Jimmy Russell ”Master Destillernes Master Destiller”, og andre steder er han kendt som ”Bourbon’ens Buddha”. Efter 35 år i virksomheden opnåede hans søn, Eddie Russell, også endelig den ærefulde titel af Master Destiller. Jimmy og Eddie er det eneste eksempel på far og søn, der arbejder sammen som Master Destillere.

Karakterfuldt flagskib

Navnet fik Wild Turkey Bourbon i 1940, da en direktør fra destilleriet delte sin bourbon med kammeraterne på den årlige jagt, hvor de naturligvis var på jagt efter – Wild Turkeys (Vilde kalkuner). Jimmy og Eddie Russell blender en række forskellige bourbon-varianter, men flagskibet er Wild Turkey 101, som er en Kentucky Straight Bourbon med en karakterfuld og krydret smag med noter af karamel, vanilje, appelsin og honning. Nyd den ren, afkølet med en isterning eller brug den i en cocktail.

Kun de bedste råvarer er gode nok

En flaske Wild Turkey Bourbon bliver kun så god, som de ingredienser, man anvender. Derfor foregår der en nøje udvælgelse af majs, vand og gær, inden gæringsprocessen sættes i gang. Vandet til Wild Turkey Bourbon kommer fra Kentucky River. Her bliver det naturligt filtreret gennem kalksten, der fjerner jern og andre urenheder og frem for at bruge industriel gær, bruger Wild Turkey deres egen gær, som de fremavlede i 1940 og har patent på. Dette er dyrere, men bidrager til den karakterfulde smag. Bourbon indeholder mindst 51 % majs, men derudover bruger Wild Turkey Bourbon en relativ høj andel rug, hvilket giver en mere krydret smag.

Lagringen foregår i egetræstønder, der er forkullede indvendigt og typisk i fem til otte år. Grundet Kentuckys varme somre og kolde vintre, svarer det til en lagring, der er ca 3 gange så lang. Whiskeyen lageres med et lavere alkoholindhold end normalt, og det giver en kraftigere smag, da den efterfølgende kommer ufortyndet på flaske. Som den eneste bourbonproducent bruger Wild Turkey kun majs, der ikke er genmodificerede og har desuden fuld kontrol over kvaliteten af majsen, da man kun anvender majs fra én og samme landmand. Wild Turkey Bourbon er derfor GMO-fri, naturlig og autentisk.

1 flaske indeholder 70 cl. - 50,5% alkohol

 

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Ben Nevis Single Highland Malt 10 år  - 46% - Skotland

Masser af kraft og intensitet. En klassisk Highland-whisky - oplagt til når du vil se, hvad dette område har at byde på.

Duft

Blomsterbutik, honning, citrusfrugter og flødekaramel.

Smag

Krydret til en start, med overgang til honningsødme. Krydderier og syrlighed giver en varm fornemmelse i munden.

Eftersmag

Lang eftersmag, kraftig stadigvæk af krydderier og mørk chokolade

 

Generelt

Ben Nevis 10 års er tilbage med et nyt (og noget mere minimalistisk) design. Indholdet har også fået en mindre opdatering – men kun for det bedre. 
Resultatet er en krydret og frugtig whisky, der på mange måder perfekt demonstrerer de træk som er karakteristiske for Highland Whisky – masser af frugt tilsat en sjat krydderi. Dermed er det en oplagt flaske at have på hylden, til når du vil demonstrere hvad der adskiller Highland Whisky fra eks. Islay eller Speyside.

Smagsnoter

Ben Nevis er en fantastisk malt, der oser af stolthed og kvalitet. Som Jim Murray sagde til en on-site-tasting: ”Der er en vidunderlig balance i denne malt, som jeg vil vende tilbage til igen og igen!”
Et væld af indtryk møder én i næsen - honning, citrusfrugter og flødekaramel, derudover en duft af blomster og andre planter – leder tankerne hen på en blomsterbutik.
Ved smagen lægger flasken ud krydret, og overgår derefter til en blød honningsødme.
Eftersmagen er dejlig lang, kraftfuld og krydret som mørk chokolade.

Om Ben Nevis

Ben Nevis er et af Skotlands allerældste nuværende destillerier. Det blev grundlagt helt tilbage i 1825, og ligger ved foden af det bjerg, det er opkaldt efter. Ben Nevis (bjerget altså) er med sine 1345 meters det højeste bjerg i hele Storbritannien.
Destilleriet blev grundlagt af ’Long’ John McDonald. Der fik sit kaldenavn på grund af sin (for den tid) usædvanlige højde på 1,90cm.
I dag producerer destilleriet både Single Malt, Blended Malt og Blended Whisky.

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% alkohol

 

699,00 DKK 750,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Stauning Double Malt Whisky - 40,5%

Stauning Whisky-familien har fået en ny tilføjelse: Stauning Double Malt. Denne whisky forener det bedste fra dansk rug og byg, modnet i en blanding af nye egetræs- og bourbonfade. Resultatet er en whisky med en harmonisk og velafstemt smagsprofil, der kombinerer finesse, blødhed og den karakteristiske Stauning-essens.

Double Malts karakter:

Whiskyen har en blød og velafbalanceret smag med frugtige og delikate toner af vanilje, citrus, honning, karamel, æble og røde bær.

Sådan er Double Malt fremstillet:

Whiskyen er fremstillet på rug og byg og modnet i en blanding af nye egetræs- og bourbonfade.

Om Stauning:

Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.

En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan man ønske sig?

Staunings whisky har gennem de seneste år vundet mange priser i de største konkurrencer.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40,5% alkohol

395,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler