Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Manzanilla - Charito - Hildago Charito - Spanien

I duften bombarderes man med friske indslag af champignons, havsalt, friske mandler og grøn olivenfrugt, mens smagen er rensende og knastør med stor friskhed, suveræn intensitet og saliggørende renhed.

Denne friske Manzanilla, fremstillet af 100% Palomino-druer fra vinmarker omkring Sanlúcar de Barrameda.

Det siges, at markernes nærhed til havet giver Manzanillaerne en særlig salt karakter. Det kunne dog også tænkes, at gærstammerne i fadenes flor-lag påvirker vinen i denne retning.

I det lidt køligere og fugtigere Sanlúcar de Barrameda bliver florlaget tykkere, end man ser det i Finoerne. Ét er sikkert – disse vine har en suveræn mineralitet fra den kalkrige jordbund (Albariza).

Det er rystende god vin til en meget beskeden pris – et faktum der er direkte afledt af den krise, som sherry-producenterne nu gennem en hel del år har befundet sig i. Serveret afkølet (men ikke køleskabskold!) er denne Manzanilla ideel som aperitif, men man har også en fantastisk alsidig madledsager i denne vin.

Tapas er vinens naturlige hjemmebane, men den egner sig fortrinligt til Østers, sushi, sashimi, røget laks, hårde oste, Gazpacho og et væld af fiske- og kødretter. Vinens relativt høje alkoholindhold (15%) skærer godt gennem fedme i en ret og den friske syre virker rensende ift. maden.

Nydes så ung som muligt. Fino-typerne forbedres ikke af flaskelagring.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

99,00 DKK

Medium Dry - Sherry - Hildago - Spanien

Dette er aromatisk, strågylden solera-lagret sherry, fremstillet på palomino fino.

Duft og smag har koncentrerede og syrefaste elementer af nødder, oliven og mandler og en anelse røg. Smagen er halvtør med let fylde og en lang, nuanceret finish, der er helt uhørt for en vin i denne prisklasse.

Hidalgo Medium Dry Sherry er særdeles velegnet til skildpaddesuppe, kan man læse, hvis man skulle komme for skade at slå op i ældre opslagsværker. Og det er jo meget vel, men nok heller ikke særlig nyttig information for nutidens mad- og vin-nydere, idet skilpaddesæsonen bliver kortere og kortere for hvert år, der går!

Kategorien hed før Amontillado, men da denne stil nu kun gælder de knastørre udgaver, så hedder udgaven med lidt sødme som denne nu Medium Dry. Vinen er dog den samme som altid, lavet og lagret på samme måde.

Som navnet antyder, er denne sherry i halvtørre ende af spektret,hvor den tørre grundvin bliver sødet en anelse for at runde vinen af. Amontilladoerne begynder egentlig livet som en Fino, men når vinen forstærkes til 17% alkohol, uddør flor-laget og Amontilladoen udvikler grundet den deraf følgende luftpåvirkning de let nøddeagtige oxidations-aromaer, som er typisk for denne kategori af sherryer.

Prøv vinen let afkølet ved 11-13° som kvalificeret ledsager til salt-mandler, til en traditionel kødbouillon med kød- og melboller (som nok er gammeldags, men som stadig holder!), til en røget makrel, en saftig rillette, sylte eller pâté og slutteligt naturligvis til glasset i utide.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 17% alkohol.

89,00 DKK

Morenita Cream - Hildago Sherry - Spanien

Morenita Cream er et sammenstik af Olorosso & Pedro Ximénez i forholdet 80/20, som har været en tur igennem soleraen. Blandingen af de to vintyper har givet en sød men ikke sliksød eller tung hedvin, der er fremragende sammen med desserter, hvor andre søde vine ellers har det svært.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 17% alkohol.

89,00 DKK

Santa Ana - Pedro Ximénez - Hidalgo - Sherry - Spanien

98 point Robert Parker - "Ekstrem Vin"

Duften er et orgie i tørrede frugter, især svesker og figner, som passes op af tætte noter af uraffineretmoscovadosukker, der med sit næsten florale udtryk giver vinen dybde og sammen med den flygtige syre er en livgiver tilføjende stor kompleksitet. Smagen sprænger med sin voldsomme intensitet alle skalaer med en eftersmag, der kan nydes flere minutter efter eliksiren har forladt mundhulen. Sødmen er naturligvis stor men på forunderlig vis fremstår denne sherry stadig balanceret.odegas Emilio Hidalgo betragter Santa Ana Pedro Ximénez 1861 vin som familiens relikvie, hvilket er en undervurdering – dette er en af vinverdenens relikvier. Soleraen er, som navnet også antyder, fra 1861 med en yderst beskeden produktion, idet der hvert år kun tappes maksimalt 150 flasker fra den diminutive solera for at holde det tårnhøje aldersgennemsnit i hævd.

Grundstoffet er ældgamle PX-vinstokke, der yder meget beskedne udbytter i topkvalitet, men hemmeligheden bag vinens fremtoning skal findes i den lange lagringsproces snarere end i nogen anden enkeltfaktor. Vinen toner sig frem med en dyb, mørk, dyster farve med enorm viskositet.

Dette er udødelig vin. Den vil kunne holde længere end enhver der køber den - selv efter den er åbnet!

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -  15% alkohol.

2.995,00 DKK

Ximénez - Spinola - Exceptionel - Spanien 2019

Viner er er lproduceret på 100% Pedro Ximenez. Mosten lægges på fade, hvor den gennemgår en fuldstændig alkoholisk gæring. Efterfølgende forbliver vinen på fade, hvor den lagrer med bærmen, mens der udføres battonage. Til sidst filtreres vinen og aftappes på flaske.

Velegnet til skaldyr, fede fisk, ost og tapas

Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk, krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez-Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

219,00 DKK

Hildalgo Sherry - Pedro Ximenez - Spanien

Den umiskendelige hilsen fra "rosinerne" og indslag af figen, svesker og tørrede dadler er et gennemgående smagindtryk, der krydres med kaffebønner, nødder og farin.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 15% alkohol.

129,00 DKK

Williams Humbert - Don Guido - Pedro Ximenez - 20 års - Solera Especial - 0,5 cl. - Sherry - Spanien

Williams Humbert Don Guido Pedro Ximenez 20 års Solera Especial er virkelig en drøm. Tykt flydende rosiner med et strejf af kaffe og mørk chocolade. Det er ikke noget man drikker meget af, så en ½ fl. er nok til 10 - 12 personer, til desserten.

1 flaske indeholder 50 cl. - 18% alkohol.

279,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences