Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Marqués Campoalto - Madeira - MC Medium Sweet en lækker Madeira med en god balance mellem sødme og syre.

I duft og smag præsenterer denne Madeira sig som aromarig og sprød hedvin med elementer af tørret frugt, citrusskal og let karameliserede nødder i en god balance mellem sødme og markeret syre, der gør den bredt anvendelig.

Marqués Campoalto - Madeira - MC Medium Sweet er velegnet til oste; gerne i stil med pecorino og manchego. Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 12-16°. Efter åbning forbliver vinen frisk i mange uger grundet sin oxidative lagring. Man kan forlænge holdbarheden efter åbning ved at opbevare den køligt efter åbning.

Madeira er både navnet på den portugisiske ø i det østlige Atlanten såvel som hedvinen, der har gjort øen berømt. I gamle dage fik vinen sin identitet ved at blive transporteret på handelsskibene, der sejlede til Østen eller Amerika og retur. Det var gammel skik at forstærke vinene for at kunne klare sørejsen og kombineret med en lang, varm sejltur opstod den stil, der er speciel for madeira. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 19 % Alkohol.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Henriques & Henriques - Boal Madeira - Portugal

Historien om Henriques & Henriques går tilbage til 1850, hvor vinfirmaet blev grundlagt af João Gonçalves Henriques, efterkommer af en familie, der slog sig ned i Câmara de Lobos mange år tidligere. Efter hans død lavede hans sønner João Joaquim og Francisco Eduardo Henriques i 1912 et partnerskab, hvorfra navnet "Henriques & Henriques" stammer.

Henriques-familien har gennem de forskellige generationer spillet en vigtig rolle i produktionen af Madeira-vin, idet de er kendt som en producent af fremragende kvalitetsvine.

Adskillige begivenheder fandt sted i anden halvdel af det 19. århundrede, f.eks. fremkomsten af meldug i 1852 og kort efter philoxera (vinlusen) i 1872, som resulterede i alvorlige skader i vinmarkerne. Som en konsekvens blev familiens interesser konsolideret i vinfirmaet Henriques & Henriques, som nogle år senere, i 1925, begyndte at eksportere sine egne vine i stedet for at levere dem til andre eksportører.

Udover at være producent og eksportør er Henriques & Henriques karakteriseret ved at være den eneste producent, der ejer egne vinmarker i regionen, hvilket tillader produktion af druer af ekstrem høj kvalitet. Det drejer sig blandt andet om Verdelho-druen, og også Terrantez, som skiller sig ud ved at være en meget følsom og ikke særlig produktiv drue, men en sand gudedrik, når den forvandles til vin.

På trods af egen produktion har Henriques & Henriques behov for at købe druer fra forskellige avlere, som man har haft et tæt forhold til i mange år.

I 1992 startede Henriques & Henriques et ekspansionsprogram og investerede i opførelsen af en ny lagringskælder i Câmara de Lobos og også i opførelsen af et nyt vineri bygget på firmaets ejendom, Quinta Grande.

Henriques & Henriques bruger de nyeste teknologiske metoder, men fastholder samtidig familiens næsten 200-års tradition for produktion af de bedste Madeira-vine af enestående kvalitet.

1 flaske indeholder 50 cl. - 20% alkohol

299,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler