Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er verdens andenstørste vinland, og indtil omkring 1965 var de primært kendt for deres rødvine, men så kom også de italienske hvidvine på banen. De italienske vinmagere har tilegnet sig kunsten at lave hvidvine af høj kvalitet på baggrund af deres årelange ekspertise indenfor vinfremstilling. Hyppigt anvendte druetyper til italiensk hvidvin er Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Garganega og Trebbiano.

 

Hos Næstved Vinkompagni finder du et bredt udvalg af italienske hvidvine af høj kvalitet fra så forskellige områder som Alto Adige, Trentino, Piemonte, Veneto, Marche, Toscana og Sicilien.

Sorter resultater:

Sartori - Marani - Bianco - Veronese - I.G.T - Italien 2021

  • Guld (2021)Mundus Vini
  • Guld (2020)Mundus Vini
  • 91 Point (2021)Flaskehalsen
  • Lavet på appassimento-metoden - hvorfor den er kendt som "Den Hvide Amarone"

  • Vinen er lagret både på stål og egetræsfade – hvilket giver en fantastisk harmonisk smag

  • En vaskeægte helårs vin der egner sig til terassen - og som hyggevin når det er mørkt og koldt

  • Når du smager vinen skal du lægge mærke til

    Smagen i denne vin karakteriseres af den helt unikke appassimento metode, der også bruges når man laver Amarone. Her ligger druerne til udtørring efter høsten. Dette koncentrerer sukker og smag i vinen, så slutproduktet bliver en bombe af modne frugtsmage, honning og blomster. Men vinen er faktisk ikke decideret sød, hvilket gør at man kan drikke flere glas uden problemer! Vi er officielle importører af Sartori, og vinen har i mange år været en af de mest populære vine på markedet. Alle vores kunder der smager den, bliver helt vilde med Den Hvide "Amarone". Sartori laver konstant bittesmå forbedringer, så vinen bliver renere, friskere og mere smagfuld, år efter år.  

Vinen er produceret på 100% Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne marker i Veneto området. Druerne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt.
Druerne tørres derefter i 40 dage - samme metode som man anvender til Amarone (bare kortere tid) og netop derfor kaldes Marani "Den hvide Amarone".

Satori Bianco Veronese er elegant, harmonisk vin i flot balance med en intens gylden gul farve, delikat bouquet af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en behagelig lang eftersmag.

Vinen er specielt velegnet til smagfulde pasta- og fiskeretter samt lagrede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl - 13,5% alkohol.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Ulisse Pecorino Tenuta Ulisse - Italien

Pecorino druerne høstes pr. håndkraft og druerne lægges i kasser, der kan stables uden druerne mases, idet dette ville betyde utilsigtet oxydering. Druerne fragtes med lynhast til vingården, hvor de håndsorteres og passer gennem en køletunnel. Druerne pressesved 0,7 bar i skånsomme pneumatiske presser under inerte betingelser. Mosten klares nu ved hjælp af tyngdekraften i mellem 24 og 48 timer, hvorefter gæringen startes.

Efter endt gæring lagres vinen i rustfriståltanke og uden iltens indflydelse i 3 måneder. Her næres vinen på "bundfaldet" der sikrer yderligere fylde og rigdom.

Ulisse Pecorino

Pecorino druen har været dyrket i det centrale Italien i århundreder. Med Ulisse får du alle Pecorino druens kvaliteter for fuld udblæsning. Duften er intens og frugtagtig med mindelser om citrus, fersken og papaja. Smagen er frisk og med en klingende mineralitet, der gør den til lidt af et fund og en nydelse til især skaldyr, sushi og de lyse fisketyper. Nyd den ung og server ved 8 - 10 graders Celcius.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13% alkohol

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine kan byde på dejlige vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet. Samtidig er brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

 

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

ILatium - Morini - Campo Le Calle - Soave 2021

Vinen er dejlig blomstrende frisk duft af grønne eksotiske frugter, fulgt op af sprød, saftig og fyldig smag.

Vinen behøver ikke dekantering, men man vil dog opleve af den udvikler sig i glasset. Nyd gerne vinen i store glas ved 10-12 grader.

Passer perfekt til fyldige retter med fisk (eksempelvis laks) og lyst kød, til risotto - eller prøv den til paella, tapas samt ikke alt for stærke oste.

Druerne til denne Latium kommer fra husets egen vinmark, Campo Le Calle, i Illasi, der er beliggende i ca. 200 meters højde, hvor jorden er meget kridt og lerholdig.

Druerne håndplukkes nænsomt i midten af oktober måned. Herefter tørres druerne let i bakker i ventilerede rum i 15 – 20 dage, inden de afstilkes og presses blidt. Mosten gæres derefter under temperaturkontrol ved 15 grader i ståltank i 20-25 dage. Vinen stabiliseres og lagres nu, inden den tappes på flaske og lagres endnu nogle måneder, inden den frigives.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% Alkohol.

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

VITO Chardonnay Bag in Box 3 ltr. er fremstillet af Chardonnay druer fra Belice-dalen på det vestlige Sicilien, hvor den erfarne Scipione Giuliani har fremtryllet en velskabt hvidvin med flot balance og stor umiddelbar drikkeglæde.

Vinen fremstår smukt strågylden, frisk og frugtig med duft- og smagsnoter af citrus, tropefrugt og en anelse fedme i smagen og med renhed, der er særdeles god for prisklassen.

Mens et bredt udvalg af fiskeretter er oplagte valg til at ledsage vinen, er det også værd at prøve VITO til en Ceasar salad, pizza, stegt kylling eller bare et glas i solen. VITO nydes bedst ved en serveringstemperatur på 8-11°.

En kolli indeholder 4 boxe á 300 cl - Bemærk: 3 liter svarer til 4 flasker vin.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Banfi - La Pettegola - Vermentino - Toscana - Italien 2020

Banfi La Pettegola er produceret af 100% Vermentino druer fra vinmarker i Bolgheri på den Toscanske kyst. Lagring har udelukkende været på ståltanke, hvor gæringen er foregået ved lave temperaturer (13-15°C) for at bibeholde, så megen frisk frugt som muligt i vinen.

Det er en elegant hvidvin med en flot lysegul farve og en delikat, frugtrig duft med noter af grapefrugt, abrikos, blomster og salvie. Den har en fyldig, frisk og velafbalanceret frugtsmag samt en behagelig eftersmag.

Vinen anbefales som aperitif, til lyst kød, grillet fjerkræ og salater.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fiordiligi Grillo Sicilien DOC - Baglio Assuli - Sicilien, Italien - ØKO

En spændende vinregion

Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.

Siciliansk kvantespring

Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens centre for ”bulkvin”, til at være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.

 

Assuli, Baglio – Caruso familiens stolthed

Assuli er sicilianske dialekt for ”Al Sole” som kan oversættes til ”under solen”.  Familien Caruso med Nicoletta, Roberto og Michele regerer på ejendommen der er en smuk 4 længet ejendom beliggende i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for Marsala. Assuli’s 130 hektar, som kun delvist er beplantet med vinstokke, ligger fordelt på mange parceller med forskellige mikroklimaer og geologi. De ligger fra 100 til 600 meter over havet og denne store spredning giver optimale betingelser for både sprøde hvidvine og saftige og spændstige rødvine. Assuli satser på de spændende indfødte druesorter, såsom Nero d’Avola, Perricone, Grillo, Zibibbo, Lucido og Inzolia. Vinmager er Lorenzo Landi der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra og med 2019 årgangen er certificeret økologiske.

 

Fiordiligi – økologisk Grillo fra øverste hylde

Denne 100 % Grillo er høstet i første halvdel af september på vinmarker ca. 200 – 250 meter over havet. Markerne har her masser af kalksten i jorden og en meget stor andel mineralsk materiale. Vinifikationen er det mest skånsomme man kan tænke sig. Pressen er bløde membraner og klaringen er ved tyngdekraft. Gæringen sker langsom ved kun 16- 17 grader i rustfri ståltanke, hvor vinen ligger ”sur lie” i 4-5 måneder og herefter tappes. Vinen frigives først 2-3 måneder efter tapning.  Farven er strågul med friske grønne elementer. I næsen finder du forskellige citrusfrugter med et strejf frisk ananas. Vinen har en forrygende fin forfriskende syre

125,00 DKK 139,00 DKK (spar 14,00 DKK)

2022 ULISSE Premium Chardonnay Tenuta Ulisse - Abruzzo, Italien

Forrygende Abruzzo – også hjemsted for appetitlige hvidvine

Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine kan byde på dejlige vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb. Den mest kendte er nok Pecorino, men der er faktisk gode betingelser for at dyrke raffineret Chardonnay fra marker med vinstokke med lidt alder. 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet.

Skånsomme metoder

Chardonnay druerne høstes per håndkraft, og druerne lægges i små kasser, der kan stables uden at druerne mases, idet dette ville betyde utilsigtet oxidering. Druerne fragtes med lynhast til vingården, hvor de håndsorteres og passerer gennem en køletunnel. Druerne presses ved 0,7 bar i skånsomme pneumatiske presser. Mosten klares nu ved hjælp af tyngdekraften, hvorefter gæringen ved 8-10 grader startes. Efter endt gæring lagres vinen i rustfri ståltanke og uden iltens indflydelse i 3 måneder. Her næres vinen på "bundfaldet" der sikrer yderligere fylde og rigdom.

Premium Chardonnay fra Tenuta Ulisse

Med Premium Chardonnay får du den efterspurgte raffinerede Chardonnay stil. Uden indflydelse af egetræ og ilt, men helt på druens præmisser. Farven er derfor strågul med et lille grønt skær. Her er kølige tropiske frugter som mango, passionsfrugt og gul melon. Denne inciterende Chardonnay er meget anvendelig på grund af denne åbne og velkommende, forfriskende væsen, og du vil ikke komme til at mangle anvendelsesmuligheder. Server ved 8-10 grader. Den matterede flaske understreger vinens friske udtryk.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Librandi Ciro Bianco - Italien

Librandis filosofi har de selv kogt ned til: ”Fremtiden for vores vine afhænger af vores evne til at smelte tradition med innovation, uden at den ene overvinder den anden”.
I et sagn fra gammel tid siges det, at de soldater fra Locri, som slog Crotone’s meget større og kraftfulde hær på flodbredden (560 fk) fik deres styrke fra en vin, der blev lavet på Greco Bianco-druen, ligesom denne Cirò Bianco.
Høsten af druerne til denne vin foregår i sidste halvdel af september og produktionen er på ca. 200.000 flasker om året. Jordbunden i dette område er meget leret og kalkholdig.
Flot gylden farve med en vidunderlig frugtig aroma. En dejlig tør og velafbalanceret vin med en god cremet lang eftersmag, der efterlader en god fed frugt i hele mundhulen. Selv om den kommer fra det varme Calabrien, så er det en virkelig flot frugtdreven og frisk hvidvin. Det er lavet af en winemaker, der kender sin drue!
Meget velegnet til lettere forretter, fisk, fiskesuppe, skaldyr og lyst kød

Om Librandi

Velkommen til det solrige sydlige Italien, nærmere bestemt det charmerende og lidt oversete Calabrien. Her er nu ikke kun vindhekse, får, geder, kvinder på æsler og mafiafolk klædt i sort! Tempoet, levestandarden og livet som sådan er ganske vist meget anderledes end i det nordlige Italien, men man falder pladask for denne region med det uspolerede hav, de fantastiske strande, den uberørte natur, de mange seværdigheder og det skønne folkelige køkken. Regionen er vel nok Italiens fattigste provins, og selv om der lidt kemisk industri, så er det primært landbruget (oliven, figner, kastanjer, grøntsager, citrusprodukter, vin osv.), der bidrager mest til økonomien i regionen. Derfor har mange traditionelt søgt lykken i det nordlige Italien eller immigreret til især Argentina og USA.
90 % af al vin fra Calabrien er rødvin. Og selv om man officielt har 12 demarkerede regioner, så er det kun små 5 %, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En stor del af vinene bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, der bruger vinene i deres blends.
Librandi er et af Calabriens absolutte tophuse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den Ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i ”tåen” af Italien. (Altså tåen hvis man ikke regner Sicilien med!). Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i vineriet, Paolo står for marker, høst samt vinifikation og Nicodemo ser dem begge over skulderen!

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Librandi Critone Bianco - Italien

Denne hvidvin er opkaldt efter Crito, som var Sokrates foretrukne lærer.

Hvidvinen er fremstillet på 90 % Chardonnay og 10 % Sauvignon Blanc.
Chardonnay er verdens mest berømte grønne druesort, og dyrkes i stort set alle vinlande. Den er særligt kendt fra Bourgogne og Champagne i Frankrig, men leverer også fremragende resultater i andre vinlande såsom Australien, USA og Italien. Druesorten giver vine med moderat syrlighed, stor frugt og stor fylde.
Sauvignon Blanc var engang synonymt med Loire og Bordeaux i Frankrig, men i dag tænker de fleste nok snarere på New Zealands Marlborough-distrikt, når de hører druens navn. Druesorten giver ganske lette vine med markant syre og frugt.

Librandi har kombineret kvaliteten af de for området utraditionelle druetyper med gamle lokale vinproduktionstraditioner, hvorved man har opnået denne unikke topkvalitetsvin. Den er et fornemt eksempel på Librandis tro på at regionens vine skal baseres på både tradition og innovation.at regio¬nens vine skal baseres på både tradition og inno¬vation.
Druerne er høstet fra vinstokke, som er dyrket på en ler- og kalkholdig jordbund, hvilket bidrager til vinens karakter. Høsten har fundet sted i slutningen af august og den første uge i september . Hjemme i vingården afstilkes druerne, hvorefter de presses blødt. Gæringsprocessen har forløbet på temperaturstyrede rustfri ståltanke. Efter den alkoholiske gæring har vinen modnet i rustfri ståltanke for at bibeholde den rene frugt og friske syre. Dernæst tappes vinen på flaske, hvor den har ligget og modnet i et par måneder før frigivelse på markedet.

Critone Val di Neto Bianco har en lys halmgul farve med gyldne nuancer i glasset. Vinen besidder en meget behagelig, elegant og frugtig bouquet af modne gule frugter á la ananas, abrikos og mango med strejf af grønne æbler og blomster. En frisk, frugtig og mineralsk vin med noter i smagen af pære, æble, citrus, fersken, eksotiske frugter og stikkelsbær. Hvidvinen forener på bedste vis Sauvignon Blanc-druens saftige frugt og gode syre med Chardonnay-druens cremede fylde. En flot velafbalanceret og intens hvidvin med en lang, sprød eftersmag.
 
Velegnet som aperitif og til fisk & skaldyr, risotto, lyst fjerkræ og det asiatiske køkken.

Servér hvidvinen afkølet ved 10-12 °C.

Om Librandi

Velkommen til det solrige Syditalien, nærmere bestemt det charmerende og til tider oversete Calabrien, der former Italiens støvlespids. Her er nu ikke kun vindhekse, får, geder, kvinder på æsler og mafiafolk klædt i sort! Tempoet, levestandarden og livet som sådan er ganske vist meget anderledes end i det nordlige Italien, men man falder pladask for denne region med det uspolerede hav, de fantastiske strande, den uberørte natur, de mange seværdigheder og det skønne folkelige køkken.  
Regionen er vel nok Italiens fattigste provins, og selv om der er en smule kemisk industri, så er det primært landbruget (oliven, figner, kastanjer, grøntsager, citrusprodukter, vin osv.), der bidrager mest til økonomien i regionen. Derfor har mange traditionelt søgt lykken i det nordlige Italien eller immigreret til Argentina og USA.

90 % af al vinen fra Calabrien er rødvin, og selv om man officielt har udnævnt 12 regioner i Calabrien til at producere vin af særlig høj kvalitet, så er det kun ca. 5 %, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En del af forklaringen ligger blandet andet i, at størstedelen af vinen bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, som bruger vinene i deres blends. Selvom vinproduktionen i Calabrien er ældgammel, har områdets ry historisk set været svingende. Klimaet er dog ideelt til vindyrkning, og der er gode lokale druesorter at udnytte. En forklaring kan derfor også bunde i, at man ikke har besiddet nok knowhow til at udnytte ressourcerne, og at man simpelthen ikke har kunnet tiltrække eksperterne.

Familien Librandi er et af Calabriens absolutte top-huse. Det er i dag fjerde generation, der kæmper en brav kamp for at modbevise Calabriens forbandelse. De holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Firmaets historie begyndte i 1950´erne, hvor Antonio Librandi begyndte at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer blevet involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i vineriet, Paolo står for markerne, høsten samt vinifikationen og Nicodemo ser dem begge over skulderen!

Selve vinifikationen bistås af en af de helt store ønologer i Italien, Donato Lanati, der udover at være konsulent for nogle af Italiens største vinfirmaer, også er professor i ønologi ved universiteterne i Torino og Rom.

Librandi har mere end 900 hektar jord. Heraf bliver de ca. 600 hektar brugt til vindyrkning og ca. 300 hektar til olivenlunde og skovbrug.
Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.
Selv om Librandi bruger internationale druesorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay og Sauvignon Blanc i produktionen af deres vine, så har det været en livslang passion for Nicodemo Librandi at være foregangsmand i regionen for bevarelsen og forædlingen af de lokale sorter som Gaglioppo, Magliotto, Greco Bianco, Arvino, Mantonico Bianco og Pecorello. På mange måder skiller Calabrien sig ud fra naboen i hælen, Puglia, hvor det er Primitivo og Negroamaro, der sætter dagsordenen.
Det har været et stort og årelangt arbejde, at arbejde så seriøst med at sætte Calabrien og dets lokale sorter på det italienske vinkort. Både i marken, vineriet og på laboratorier har indsatsen været enorm. For dette omfattende arbejde modtog Nicodemo Librandi i 2013 den fornemme pris; ”Grower of the Year” fra den italienske vinbibel, Gambero Rosso. En flot og fornem gestus for det store arbejde som Librandi har gjort for bevarelsen og fremmelsen af regionens sorter, traditioner og kultur.

Librandis filosofi har de selv kogt ned til: ”Fremtiden for vores vine afhænger af vores evne til at smelte tradition med innovation, uden at den ene overvinder den anden”.

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

In Bianco Sangiovese - Italien

In Bianco Sangiovese er en unik vin, idet den er lavet på rødvinsdruen Sangiovese, men vinificeret som en hvidvin. Da farven og tanninerne i en rødvin kommer fra skallerne, opnår man ved at fjerne skallerne straks efter presning af druerne en most, som er stort set farveløs. Resultatet er en klar vin med en nærmest strålende strågul farve. Lavet som hvidvin forbedrer Sangiovese sin aromatiske kompleksitet med antydninger af friske og endnu ikke modne kirsebær, appelsinblomst samt noter af kvæde.

Om Barbanera

I det skønne betagende område i Toscana ligger Barbanera, et familie vinhus der så dagens lys i 1938, den dag i dag er det familien der driver dette vinhus.

Det startede i 1938, hvor vinen blev solgt ved at familien tog rundt til de lokale markeder og solgte deres vin, helt anderledes er det blevet i dag, hvor vine bliver solgt over hele verden.

Familien har bibeholdt de stolte tradition ved håndværket der er omkring vinfremstillingen, fortællinger og traditioner er gået fra generation til generation, det er med stolthed de har givet deres viden videre, i dag er det 3 generation der står bag vinen, der er igennem tiden blevet investeret i moderne teknologi til vinfremstillingen.
Familiens føler sig selv forpligtet, til at at blive ved med at skrive en god historie over deres vinhus, og syntes selv de er de eneste der kan, så de prøver at gøre deres bedste og lave vine man nyder med glæde.

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol



99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica).

 

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedste er Veneto med bl.a. Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin/hvidvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner.

Vi anbefaler