Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sydafrika har som vinland eksisteret mere end 300 år og har en glorværdig fortid, hvor sydafrikansk vin rangerede på niveau med de bedste i verden. Vinmarkerne er blandt de smukkeste beliggende i verden. Landskabet er som taget ud af et fotografi fra New Zealand eller Californien. De har dog en stor fjende eller udfordring, nemlig vinden, da det kolde hav sender ekstremt stærke vindstød ind over landet. Det ene øjeblik er der helt vindstille og i det næste øjeblik blæser det med 40 sekundmeter, for derefter at blive helt stille igen. 

De Sydafrikanske rødvine fremstilles på mange forskellige druer, hvoraf de mest populære vine typisk har været fremstillet på Cabernet Sauvignon, Shiraz og Pinotage. Overordnet kendetegnes de sydafrikanske vine som fyldige, frugtige vine med en god intensitet, hvor man får meget kvalitet til prisen.

De senere år er der kommet en øget bevågenhed på køligere, kystnære regioner i Sydafrika - og hérfra får man bl.a. Pinot Noir i absolut verdensklasse f.eks. fra topproducenten Radford Dale.

Sorter resultater:

Radford Dale - Freedom - Pinot Noir - Elgin - Sydafrika 2017

Den er bemærkelsesværdig kompleks og aromatisk med en silkeagtig og smidig. En af de bedste Pinot Noir vine i verden uden for Bourgogne.

Blød og solbærsaftig med frisk bærsmag og udholdende syre, der fortsætter langt ud i eftersmagen. I glasset vågner druesødmen og tager kampen op med syren, og den ender med at smage godt, men mere af Sydafrika end af Pinot Noir.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% alkohol.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Matys - Diemersdal - Cabernet Sauvignon/Merlot - Sydafrika 2019

Vinen er en super saftig og herlig nem vin at drikke. Der er tydelige røde bær, krydderier og mørk chokolade i duften. Smagen er let krydret og de varme sydafrikanske toner bakkes fint op af solmodne brombær, solbær og røde kirsebær. Harmonisk og blød afslutning, der gør vinen til en rigtig charmerende og umiddelbar rødvin. Vinen passer perfekt til de fleste let krydrede kyllinge- og griseretter. Også ideel til barbecue, flæskestegen eller de marinerede lammekoteletter.

Denne skønne vin er produceret på 75 % Cabernet Sauvignon og 25 % Merlot. Vinen gærer i åbne kar i 5-7 dage ved 24–28 °C. Herefter får vinen 10 mdr. på brugte franske 225 l. egetræsfade. 

Diemersdals historie går helt tilbage til 1698. Gårdens navn kom nu først til i 1700tallet, hvor Kaptajn Diemer gik i land og giftede sig til både hustru og jord. Familien Louw købte gården i 1885 og har siden udvidet farmen, så den nu dækker mere end 340 hektarer, hvoraf de 180 hektarer er beplantet med vinstokke. Diemersdal er beliggende i sub-regionen ”Durbanville” i Western Cape-provinsen tæt på byen Cape Town. Vi er i det sydvestlige hjørne af Sydafrika på de kølige skråninger af Dorstberg og med det berømte Taffelbjerg (Table Mountain) som malerisk baggrundskulisse. I dag er det sjette generation, der har overtaget roret i familiefirmaet. Thys Diemersdal blev ansvarlig for produktionen i 2005 og egentlig var det Thys’ idé at blive kendt som Sauvignon Blanc-specialist, men efter en række flotte internationale anerkendelser af husets røde vine, er produktionen nu på 60 % røde- og 40 % hvide vine. Hos Diemersdal er det en dyd at være opmærksom på detaljerne i produktionen af vin. Derfor eksperimenterer de også gerne med både nye teknikker, tønder og gærtyper. De røde vine bliver gæret i store åbne kar for at fremelske de naturlige smagsstoffer og samtidig blødgøre tanninerne. Det er også vigtigt, at vælge de rigtige typer af fade til de forskellige druesorter. Diemersdal har bygget et nyt state-of-art vineri til produktionen af de hvide vine. Det giver dem mulighed for at producere de helt friske og liflige hvidvine, som også er husets varemærke. Etiketten: De seks generationers underskrift pryder etiketten.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

79,00 DKK

Vinum - Radford Dale - Pinot Noir - Sydafrika 2021

Farven er funklende klar og man kan sagtens smage Alex’ stærke passion og respekt for rød Bourgogne i glasset. næsen leverer f.eks. skovjordbær og kardemomme. I smagen finder du et bredt udsnit af røde bær og delikat blomme. Tanninerne er fløjlsbløde og forførende og smagen ender op i hindbær og Victoria blomme. En helt igennem dejlig Pinot Noir oplevelse og helt klart noget af det mest Burgundiske Pinot Noir man kan finde oversøisk.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

149,00 DKK 160,00 DKK (spar 11,00 DKK)

Radford Dale - Grenache - Stellenbosch - Sydafrika 2019

Denne vin er rig og nuanceret med flot dybde og en hel utrolig flot balance. Vinen filtreres ikke, så de sikres alle de mange smagsnuancer. Her er en vild appetitlig næse, der synger Grenache. Du finder hindbær, blomme og kirsebær. Det hele med silkebløde tanniner og lidt diskret krydderier.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5 % alkohol. 

159,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler