Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land i verden. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Dermed har Franskmændene opnået masser af erfaring, knowhow og traditioner, og de har fundet de områder, der er bedst til vindyrkning. De primære Franske hvidvins druesorter er: Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Frankrig er nok mest kendt for sine mange rødvine af høj kvalitet, men landet er også med i forreste række, når det kommer til hvidvin af høj kvalitet. Særligt populære franske hvidvine er: de mange Alsace vine fra Cave du Cleebourg, sydfranske vine fra Domaine du Bosc samt vores Biologiske Sancerre Vignoble Dauny.

Sorter resultater:

Sancerre - Sauvignon Blanc - Vignoble Dauny Terres Blanches - Loire - Frankrig 2022 er en sprød og tør hvidvin, med blomstret og flintet aroma, en tydelig duft af hyld, grapefrugt og stikkelsbær. Frisk og rank med en befriende syre, markeret mineralitet, medium fyldig krop og en lang eftersmag.

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så højt respekteret for Sauvignon Blanc. Familien Dauny har lavet vin her siden 1683 (økologisk siden 1964) og deres held, forspring og styrke er, at deres 16 ha ligger syd-østvendt på den yderst eftertragtede skråning, Champtin.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 8 grader til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13% Alkohol.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

SECRET BOISÉ Chardonnay Grande Réserve 2022

Fremragende festvin

Frisk og blomstret hvidvin fra det sydfranske terrior, med et touch af vanilje fra den lettere fadlagring!

Secret Boisé Chardonnay har en strågul farve med grønne reflekser. Bouqueten byder på en aroma af hvide blomster, peber og smør. Smagen er blød med nøddeagtige noter og god balance mellem kraft og finesse..

Secret Boisé Chardonnay produceres af Mont Baudile, et par kilometer fra Montpellier, for enden af Séranne-massivet, lige i hjertet af Hérault-dalen.

Dette område ved middelhavet, hvor der er tør varme, og jord med ler og kalksten, er der optimale forhold til at lave denne helt igennem flotte vin!

På grund af sin aromatiske karakter er denne sydfranske hvidvin virkelig en vin der skal nydes og gerne til mad.

Passer godt til salater, grillet fisk, lyst kød og bløde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 12,5% 

 

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Vignoble Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Fra kalksten- og lerholdige jorder i hjertet af Gascogne kommer denne frugtige, friske og sprøde hvidvin. Noter af grapefrugt og eksotisk frugt, hyld og friske krydderurter.

Server vinen afkølet til fisk og sushi, frokostretter eller som et glas i utide.

Familiens store investeringer gennem de sidste mange år har givet et kvalitetsmæssigt løft af vinene. Det har været en stor del af rejsen at sikre hensynet til miljøet. Vinhuset følger en naturplan, lagt af det franske landbrugsministerium (HVE – niveau 3).

Af grønne initiativer hos Domaine Guillaman kan nævnes:

  • Solceller producerer al strøm i produktionen
  • Grøn certificering af franske myndigheder
  • 50% reduktion af sprøjtning for uønskede insekter
  • 30% forøgelse af biobekæmpelse af skadedyr
  • Kun brug af organisk gødning
  • Fokus på vandforbrug (intet brug af drypvandingssystem)
  • 60% af vinmarkerne er dækket af naturlige planter (mellem rækkerne)
  • Årlige beplantninger af træer og hæk i omkring vinmarkerne

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 12% alkohol

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLÉMENT & FLORIAN BERTHIER , POUILLY FUMÉ A.O.P. - LOIRE - FRANKRIG

Historien bag Vignobles Berthier er en familiehistorie. Familien Berthier har holdt til i den centrale Loire-region i adskillige generationer. Efter at have rejst rundt i verden er den nuværende generation vendt tilbage til familiens jorde og familieforetagendet Vignobles Berthier.
Clément, som har arbejdet som kældermester i USA, er nu ansvarlig for domainets vinifikation og salg, mens Florian, som drager nytte af sine erfaringer fra Bourgogne og New Zealand, nu er ansvarlig for arbejdet i vinmarkerne.

Berthiers vinmarker strækker sig fra den ene ende af Loires flodbred til den anden - fra Sancerre til Coteaux du Giennois, hvor der dyrkes Sauvignon Blanc til hvidvinene samt Pinot Noir og Gamay til rosé- og rødvinene. Berthiers vinmarker er bæredygtigt dyrket - og det har de været gennem mange år. Baseret på familiens store kærlighed for jordene og vinmarkerne overvejer og forbedrer Berthier-familien konstant sin måde at arbejde på i vinmarkerne. Denne fremgangsmåde bliver helt naturligt ført videre til vineriet, hvor hvert jordlod vinificeres enkeltvis. For Berthier er kunsten ved vinproduktion defineret ved den dybeste respekt for jordens beskaffenhed og råmaterialerne. Det er en ære for Berthier at blande sig så lidt som muligt i vinproduktionen for at lade hver vin udtrykke sit fulde potentiale. Baseret på en kombination af historie, intuition og følelser har vinene fra Berthier et eneste formål; nemlig at give forbrugeren en oplevelse af endeløs nydelse.

Denne vin er produceret af 100% Sauvignon Blanc-druer, der er dyrket i Loire i Frankrig.
Det er en utrolig flot hvidvin med klar lysegul farve samt delikat duft af hvide blomster med noter af grøntsager og citrus. Vinen er livlig og blød med masser af saft, kraft og finesse. Smagen er utrolig lækker med elegante frugtnoter, friskhed og delikat mineralitet efterfulgt af en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til stegte og grillede fiskeretter, skaldyr, lyst kød og fjerkræ. Men den er også helt fantastisk uden mad - f.eks. udendørs en varm sommerdag.

Det er en vin, der skal serveres afkølet, og den bør drikkes, mens den er forholdsvis ung og frisk.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13% alkohol

229,00 DKK 259,00 DKK (spar 30,00 DKK)

CLEEBOURG - Grande Réserve - Gewurztraminer - Alsace - Frankrig 

Dyb gul i glasset med gyldne reflekser. Næsen er super ekspressiv med søde krydderier og blomster som rose og jasmin, med overvejende frugtige smagsindtryk og en subtil, næsten underspillet friskhed, der giver vinen rank en flot balance og gør den yderst madvenlig.

Prøv vinen til fisk og skaldyr og til asiatiske retter.

Gewurztraminer er i dén grad Alsace's mest aromatiske drue, intenst parfumeret i sit udtryk.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais

Bourgogne

Mâconnais distriktet ligger i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saônefloden, og vi er her officielt i Sydfrankrig. Navnet stammer fra byen Mâcon. Rødvinsmæssigt er det væsentligt at hæfte sig ved, at Pinot Noir-druen afløses af Gamay. De hvide vine på Chardonnay står for 90 % af vinene. Kooperativerne står for 70 % af al produktion, og især de store negocianter fra Beaune henter deres hvide AOC Bourgogner her. Langt størstedelen af de hvide sælges som Macon-Villages og Domaine-aftappede vine – ofte med et navn på en af de 41 godkendte landsbyer f.eks. Macon-Lugny.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Mâcon Villages-området ligger i den sydlige del af Bourgogne, tæt på Beaujolais. Denne appellation er den største i Mâconnais, dækkende ca. 2500 hektar vinmarker. 43 kommuner har lov til at producere vin under navnet "Mâcon Blanc Villages". Vinene er 100 % hvide, på Chardonnay naturligvis, i reglen alle lagret på stål tank, ikke på fad. Dette Domaine ligger tæt på Viré og Lugny, to af de mest berømte kommuner i Mâconnais. Selve vinmarken ligger på fine, kønne skråninger med udsigt over Saône floden. Dette er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Ingen fadlagring.

Smagenoter:

Tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Asiatisk mad, Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 12,5% alkohol

175,00 DKK 199,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Domaine Du Bosc - Viognier - Sydfrankrig 

Familien Bessinet fremstillet en rigtig dejlig Viognier, som på én gang er frisk og fedmefuld samt pakket med smag. Frisk, blomstret og spækket med abrikos og ananas, honning og krydrede noter. Et lækkert glas hvidvin, der anbefales til grillede grøntsager, fisk og skaldyr (ikke mindst kammuslinger) eller blot til ren hygge. 

Viognier er oprindeligt fra Rhône dalen i Sydfrankrig, hvor den er kendt for at give aromatiske, fedmefulde vine med moderat syre.

* GODT KØB!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG - Grande Reserve - Pinot Gris - Alsace - Frankrig 

Druen Pinot Gris giver i Alsace ofte robuste og magtfulde vine, som kan antage en næsten olieagtig konsistens. Pinot Gris fra Cleebourgs er smukt medium gul med gyldne reflekser med aromaer af modne, gule stenfrugter, skovbund og svampe, som i smagen komplementeres af citrusnoter og et strejf af Brioche. Citrusnoter, der bidrager til at give vinen friskhed og som går igennem hele vejen til eftersmagen. Vinen er medium fyldig og let at holde af - ikke mindst, hvis den serveres ved 8-10 grader  til lyst fjerkræ eller fisk i sauce, til risotto og svamperetter eller som en delikat aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

CLEEBOURG - Brandhof - Pinot Gris - Alsace - Frankrig 2020

Fra lieu dit Brandhof ved byen Steinseltz, kommer druerne til denne dejlige Pinot Gris, hvorfra man begrænser høstudbyttet til 68 hl/ha.

Vinen smukt dyb, gul med gyldne reflekser. Meget aromatisk med stor kompleksitet. Frugtig, moden citrusfrugt møder ristede og røgede noter. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. Struktureret med masser af fylde og intensitet i smagen. Svampe møder kandiserede frugtnoter i et meget elegant udtryk.

Nyd vinen ved 8-10 grader til fiskeretter, til en hummerbisque, til svampebaserede retter og til asiatisk inspirerede retter.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG - Riesling - Hannesacker - Alsace - Frankrig 2016

Druerne til denne dejlige Riesling kommer fra marken lieu dit Hannesacker nær byen Rott, hvor man begrænser høstudbyttet til 68 hl/ha.

Lys gul med let gyldne reflekser. Næsen byder på god aromatisk kompleksitet med æbler, grapefrugt, vanilje og let ristede toner. I munden finder vi typisk Riesling karakter med orange blomst og lime til at komplementere duftnuancerne. Vinen er både livlig, kraftfuld og insisterende og i eftersmagen fornemmes tydeligt den citronagtige syre, der er så kendetegnet for Hannesacker.

Prøv vinen til f.eks. skaldyr, østers, fisk eller egnsretter fra Alsace. Nyd gerne vinen afkølet til ca. 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  12,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chablis - 1er Cru Côte de Lechet - Domaine Fourrey - Bourgogne . Frankrig 2019

4. generation af Domaine Fourrey er et lille, familieejet vinhus, som i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. Druerne til denne 1er cru chablis kommer fra en håndfuld parceller på Côte de Lechet, hvor familien har 3½ hektar at gøre godt med på en jordbund bestående af lerholdig kalksten. Vinifikationen foregår på rustfrit stål, mens lagringen delvis foregår på fade i varierende alder for ikke at overdøve vinen.

Såvel duft som smag udviser en dejlig kombination af elegance og mineralitet. Som ung opleves Chablis ikke hverken voldsom eller fyldig, men mere som en fintslebet sag, der overbeviser med elegance og raffinement snarere end hestekræfter og rå power. Aromabilledet domineres af citron, æble, og friske mandler med let cremede nuancer. Mineralske noter af kalk og flintesten samt en frisk syre giver en kompleks, men stadig super saftig og let drikkelig vin.

Nyd denne dejlige 1er Cru Chablis ved en serveringstemperatur på ca. 10-12 grader til en fiskeret - den matcher både torsk og pighvar! - med en sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også retter på lyst kød er velvalgte.

* SUPER VALUE FOR MONEY!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Domaine du Bosc - Chardonnay - Frankrig 

Vinen er en lækker frisk og frugtig Chardonnay med modne, gule æbler, hvid fersken og en anelse melon. Vinen er frisk med en let cremet tekstur.

Vinen vil være en fremragende ledsager til f.eks. røget eller grillet laks, en Salade Nicoise, til fiskeretter eller til lyst fjerkræ med cremede saucer eller bare til ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Piaugier - Sablet Blanc - Rhone - Frankrig 2022

Domaine Piaugier ligger i den lille idylliske landsby Sablet og er ejet af Sophie og Jean-Marc Autran. Domainet har 70 hektar vinmarker fordelt på 60 forskellige plots i AOC Gigondas, Cotes du Rhone Village og Cotes du Rhone. Domainet blev startet af Jean-Marc’s oldefar Alphonse Vautour i 1947. Sophie og Jean-Marc overtog driften i 1985.

Domainets 70 hektar er beplantet med Grenache, Syrah, Counoise, Carignan og Mourvedre samt Grenache Blanc, Marsanne, Rousanne og Viognier.

Sablet Blanc undergår en marceration på drueskindet og gæring på to år gamle egetræsfade med bâtonnage, hvorefter den tappes ret hurtigt på flaske. Vinen er rig og fyldig, men samtidig frisk og afbalanceret, og er en overbevisende demonstration af de store fremskridt domainet har gjort de seneste år.”

Vinen har adskillige gange vundet prisen som bedste hvidvin på Rhone festival.

Vinen er en frisk frugtig og samtidig fedmefuld hvidvin med smag af æble og fersken og med et floralt strejf. Denne hvidvin minder en del om en hvid Bourgogne blot til langt mere human pris. Sablet Blanc anbefales til kraftige og/eller smagfulde retter som f.eks. skindstegt fisk med en intens sauce.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14% alkohol.

149,00 DKK 175,00 DKK (spar 26,00 DKK)

CLEEBOURG - Grande Reserve - Riesling - Alsace - Frankrig 

Dette er en stilfuld og delikat vin. Medium aromatisk næse med noter af modne fersken, pærer og æbler, lime og citron samt hvide blomster. I munden er den frisk og livlig med citrus og pære med et let mineralsk greb i afslutningen. God intensitet med Rieslings typiske, lækre friskhed. 

Her får Du en Riesling med et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.

En meget alsidig vin til mad - passer perfekt til eksempelvis sauerkraut og andre retter som baeckeoffe (en alsacisk egnsret med flere forskellige slags kød), fisk og skaldyr samt lyst fjerkræ og svinekød. Og så gør den sig godt "on it's own"! Bør serveres ved 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 12,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 99,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Vignoble Ferret Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne 2020 er en flot og udtryksfuld Sauvignon Blanc fra Gascogne's kalksten- og lerholdige jorder. Super charmerende, aromatisk hvidvin med både duft og smag af lime og grapefrugt, hyldeblomst, eksotisk frugt.

Server denne Sauvignon Blanc til fisk og skaldyr (og ikke mindst sushi!), til salater med masse af friske krydderurter, frokostretter eller som et glas i utide.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Domaine Boucabeille - Réve D'Amour - Blanc - Naturvin - Frankrig 2019

Her får du en ung, frisk og tør hvidvin, hvor fokus er på den rene, uspolerede frugt, fra de håndhøstede Grenache Blanc druer. Mosten har lagret 3 måneder i et stort træfad, før vinen er aftappet. Det vil sige ingen presning, ingen maceration og heller ingen tilsætning af svovl. Det resulterer i en vin med en indsmigrende, silkeblød tekstur og en harmonisk balance mellem frugt, syre og alkohol. Vinen er særdeles appetitlig, og efter den første tår drømmer man øjeblikkeligt om den næste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12% alkohol.

189,00 DKK

Casca - Sauvignon Blanc - Joél Delaunay - Orange vin - Frankrig 2021

Denne Orange vin giver en lys orange farve, noter af marmelade, appelsinskal, klementiner, krydderier. Bitterhed er der, men ikke restsukkeret, fordi produktet er helt tørt.

En macerations vin fremstillet på 100 % Sauvignon Blanc.

Serdeles velegnet til oste med nogle tørrede abrikoser og grillede mandler, eller opskrift af and med appelsin som tilbehør.

Server vinen hverken for varmt eller for koldt, og sigt i stedet mod din kældertemperatur på 12-13 grader.

Restsukker pr. liter: 0 gram

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12% Alkohol

189,00 DKK

Château de Rochemorin - Pessac-Léognan - Bordeaux 2018

Denne vin er fremstillet på Sauvignon Blanc 100%, Vvingården producere attraktive og velafbalancerede vine, hvis fremragende kvalitet bekræfter det ry, den har haft i fortiden.

Beliggende i hjertet af AOC Pessac-Léognan, i Graves, er dette slot af meget gammel oprindelse.
I 1520 kom Jean de Amelin til Bordeaux og købte en ejendom der kaldet "Beaubois", i Martillac. Han byggede et slot der, udviklede en vingård og omdøbte ejendommen til "Rochemorin". Omkring 1610 overtog den berømte filosof, Charles de Secondat, Baron de Montesquieu ejendommen.
Ejendommen bestående af 100 ha god jord, der er plantet med Cabernet Sauvignons, Merlots, Sauvignons Blanc og Sémillons.  

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% alkohol.

189,00 DKK

Domaine de Oliveira Lecrestre Chablis Vieilles Vignes

Denne ’AOC Chablis’ fra det gamle vinhus Domaine De Oliveira Lecestre etableret i 1955, er en lækker og indbydende Bourgogne-vin. Chablis-appellationen er den mest kendte af de fire appellationer som findes i det lille vinområde, og dækker 70 % af det samlede vin-areal. ’Vieilles vignes’ kan oversættes til ’gamle vinstokke’ og refererer til de vinstokke som bruges til produktionen af netop denne vin. Kort fortalt, jo ældre vinstokken er desto mere intens smagende vin opnås. Og med vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år, som i dette tilfælde, frembringes en meget kraftig og intens hvidvin.

AOC: Chablis
Årgang: 2021
Vinstokke: 50 år i gennemsnit
Drue: Chardonnay
Metode: Spontan alkoholisk fermentering i stål med malolaktisk gæring.

Sådan smager den:
En blomstret næse med citrusnoter. Smagen afslører hurtigt en elegant syre med grapefrugt og flintet aromaer, der fortsætter langt ud i eftersmagen. En meget kompleks og intens hvidvin hvor frugten fra de gamle vinstokke virkelig smages. Nydes bedst ved 10-12 grader.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

LuLu Le Francais Colombard - Cotes de Gascogne IGP 2022

Gascogne har for hvidvinenes vedkommende de seneste ca. 15-20 år budt på fremragende value-for-money, og LULU Le Français sætter en fed streg under, at man stadig kan købe livsglæde til små penge.

 

Colombard-druen er fantastisk tilpasset Gascognes klima i det sydvestlige Frankrig, og derfor forløser den i distriktet sit fulde potentiale med stor aromarigdom og fremragende friskhed. Druen har den særlige egenskab at være aromatisk uden at tilføje vinen tyngde eller voldsomme mængder alkohol. Resultatet er tørre, lette vine med aromarigdom; vine der som udgangspunkt har en del til fælles med sauvignon blanc-baserede vine.

 

Efter høsten gæres vinen køligt på rustfrit stål, som bedst beholder druens frugtige aromaer. Efter klaring og kort tids lagring tappes vinen på flasker med skruelåg, som bedst holder vinens friskhed intakt.

 

Duft og smag har aromaer af citron, hyldeblomst, grape, lime og hvide blomster med en uforlignelig renhed og intensitet for prisklassen. Den mundrensende syre er i fuld balance med frugten, så man kan nyde en særdeles afstemt helhed, der vil fungere glimrende som en terrassedrik, men så sandelig også til ikke for fede fiskeretter, til en rejemad, til hovedretssalater eller en stegt kylling.

 

LULU bør nydes i sin ungdom, hvilket vil sige fra nu og ca. 1½ år frem.

 

Serveres ved ca. 8-11°

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

69,95 DKK

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne

Bourgogne

 Bourgogne strækker sig fra Auxerre i nord, hvor vi finder Chablis, til Lyon mod syd, hvis Beaujolais inkluderes. Syd for Chablis finder vi det mest kendte område Côte d'Or – den gyldne skråning – hvor langt hovedparten af Grand Cruvinmarkerne ligger. Côte d'Or er underopdelt i to dele: Côte de Nuits i nord og Côte de Beaune i syd. Området, hvor der dyrkes vin, er kun omkring 40 km langt og omkring 2 km bredt, og består af en række mindre byer (Villages), omgivet af flade vinmarker mod øst og stejle skråninger langs den vestlige højderyg. Bourgogne har 100 forskellige appellationer, nogenlunde ligeligt fordelt mellem hvide og røde vine. Grand Cru appellationen, der er Bourgognes fornemste, favner blot 33 berømte marker og dækker blot 1,4 % af den samlede produktion.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Delvist fadlagret.

Tydelige frugtnoter af fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter med et pikant vanille-præg. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Sushi, Skaldyr, Allround , Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine Prieur-Brunet, Meursault - Les Forges, Bourgogne, Côte de Beaune, 2020

Bourgogne

Domaine Prieur-Brunet

I 2017 erhvervede Maison Louis Jadot sig den historiske Côte de Beaune ejendom, Domaine Prieur-Brunet, der blev etableret i 1804, og igangsatte en omfattende og tiltrængt revitaliseringsproces. Domaine Prieur-Brunets samlede jordbesiddelser på omkring 25 ha havde Santenay-appellationen som naturligt omdrejningspunkt og foruden enkelte besiddelser i Meursault, er det fortsat herfra langt hovedparten af vinene i dag kommer. Domaine Prieur-Brunets 1. Cru mark i Santenay, deres cirka 5 ha store mark Maladière, er forsat huset stolthed og fineste eksponent for ejendommen. Et omfattende genbeplantningsprogram er igangsat og vil forsætte de kommende mange år. Al arbejde på marker og i kældre varetages nu af Louis Jadots team med samme nidkærhed og præcision, som gælder for alle husets øvrige vine og besiddelser. Der er således næppe nogen tvivl om, at et betydeligt kvalitetsløft er under opsejling. De første tegn på forbedringer står allerede lysende klare.

Vinen

Les Forges-marken ligger næsten sammenhængende med landsbyen i Meursaults nordlige ende, grænsende op mod Monthelie. I vinen finder man netop den indsmigrende, cremede fylde, som har gjort appellationen berømt overalt i verden.

Meursault – Les Forges er gæret i små egefade med efterfølgende 12 måneders lagring inden aftapning på flaske.

Vinifikation:

Gæring i egefade med efterfølgende lagring i 12 måneder.

Smagenoter:

Flot Meursault-Chardonnay, der byder på den indsmigrende, cremede fylde, som har gjort appellationen så verdensberømt.

Anbefales til:

Ost, Fed fisk, Lyst fjerkræ, Kalv, Mager fisk  

Potentiale:

Op til 10 år fra høsttidspunktet

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

675,00 DKK 749,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Riesling Racines & Terroirs Dagobert - TESTVINDER

TESTVINDER / BEDSTE KØB Din Vinguide

91 points

Din Vinguide, nr 34, august 2022

+ på listen over 'de 10 bedste vinkøb i 2022' blandt ca. 3.000 smagte vine, Thomas Rydberg

Dagobert Riesling Racines & Terroirs er en betalbar men værdig repræsentant for både Alsace og riesling. Den har et dejligt områdepræg og en lille petroleumsnote, som i rette mængder er en dejlig ting ved riesling.

Cave du Roi Dagobert er et velfungerende og moderne kooperativ med tætte relationer til kooperativet i Türckheim, respekteret for sit høje kvalitetsniveau til priser, der kun ligger lidt over begynderniveauet.

Næsen er elegant sammensat af; citrusfrugter, golden delicious æbler samt lidt pære. Der er både renhed og længde, der rækker ud over vinens fornuftige pris.

Racines & Terrois Riesling kan nydes som aperitif/tørstslukker, men den er også dejlig sammen med en rejemad, til de ikke for fede retter med fisk og skaldyr, til fjernøstlig mad med chili/ingefær. Er man særligt alsacofil, vil man også vide, den går fremragende sammen med choucroute garnie (surkål og flere slags gris).

Vi anbefaler en serveringstemperatur i lejet 8-11°.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

 

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

CHARDONNAY - SUR TES PAS IGP

SUR TES PAS Chardonnay fra Les Vignobles Foncalieu er en udtryksfuld og elegant hvidvin.

Druerne høstes fra nøje udvalgte vinmarker og vinen gennemgår en skånsom proces for at bevare druernes friskhed og aromaer.

Denne Chardonnay er kendt for sin delikate balance mellem friskhed og fyldighed med smag af modne æble, pærer og subtile noter af citrus.

Vinen har også en indbydende mineralitet afsluttende med en meget afrundet eftersmag.

Velegnet som følgesvend til fisk, hvidt kød og cremede pastaretter eller helt perfekt som aperitif.

1 kolli indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Thierry Delaunay Sauvignon Blanc - Touraine Loire

Denne vin er frisk og sprød, og samtidig nem at drikke. Den smager af grønne æbler, pærer, stikkelsbær, appelsinblomst, citron, og der er også et strejf af nogle grønne urter i vinen.

Denne kompleksitet kan skyldes de tre måneder, vinen bruger på lagring i rustfrit stål - hvilket bevarer druens naturlige friskhed og frugtsmag, og er nogenlunde standard, når man laver Sauvignon Blanc vine..

Vinens oprindelige lettere syre forsvinder helt fra ganen, når den parres med mad, hvilket bringer mere tropiske frugtsmag frem i vinen.

Denne Touraine er ekstremt madvenlig og ville passe smukt til alt fra grillet kylling til skaldyrsretter.

Server denne skønne vin ved 6 - 8 grader.

Salamanderen er flot på etiketten. Dette krybdyr er tilsyneladende et almindeligt syn i området!

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5 % Alkohol

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler