Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

På denne side kan du se nærmere på vores sortiment af brandy. Mangler du en god gaveidé eller kræver en særlig begivenhed fejring med manér så er en god brandy et oplagt valg. Hos Køge Vinkompagni giver vi vores kunder adgang til de bedste drikkevare på markedet, blandt andet i kraft af de kvalitetsbevidste producenter vi fører. Vi forhandler derfor blandt andet Torres 10 års brandy, der med sin stærke, sofistikerede aroma og delikate, sødlige eftersmag, er et sikkert hit iblandt kendere. Den spanske drik er rund og behagelig i sit udtryk, med krydrede nuancer af vanilje og kanel. Tag et kig på hele vores udvalg og find den, der passer til netop din gane. Vi bestræber os naturligvis på løbende at opdatere vores sortiment så du jævnligt kan finde helt nye smagsoplevelser, når du handler hos os. Har du spørgsmål, er vi altid glade for at høre fra dg.

Sorter resultater:

Torres 10 - Reserva Imperial, Brandy - Spanien

En fadlagret brandy fra en af verdens største vinproducenter. Torres 10 har en fyldig fadpræet og virkelig behagelig sødme i eftersmagen.
De traditionelle hvide druesorter i Penedès (Xarel-lo, Macabeo og Parellada) er basisdruerne i denne ædle brandy.
Disse druer giver, når de høstes på det rette tids­punkt, en most med en god, fyldig syre og et lavt sukkerindhold. Druerne presses forsigtigt for at undgå, at de vegetabilske olier blandes med mosten, hvilket kunne ødelægge destillatets fine kvalitet.
Lagringen foregår i amerikanske egetræsfade, idet der anvendes den traditionelle "soleras" metode. I løbet af årene overflyttes destillatet fra den første række af fadene ("criaderas"), indtil det til slut når den sidste række af soleras, hvor de ældste brandyer lagres.
Smag og udseende: Mørk topaz farve med ædle, gamle gyldne overtoner. Brandyen har en meget intens aroma med en livlig bouquet - mere spirituel end spirituøs - med varme krydrede anstrøg (kanel og vanille). På ganen er den rund og rig i garvesyre, og eftersmagen er sofistikeret og vedvarende. Karakteriseret af aromatiske strejf af eg.

En flaske indeholder 70 cl. - 38% alkohol

159,00 DKK

Torres 20 - Hors D´AGE , Brandy - Spanien

Lagring: 20 år

Torres 20 laves via statisk metode, som betyder at forskellig brandy lagres i egen tønde, dog af samme druesort men af forskellig alder. Til slut i processen blendes de forskellige brandy, af forskellig alder, og altid ældet efter samme metod ( statisk), hvor den ældste kan nå 20 år. Målet er at de yngre brandy bringer kraft og krydret noter, og de ældre brandy medbringer frugt og blomsternoter.

Noter: En lagret brandy med en mørk amberfarve. Dyb og varm aroma med noter af tørrede frugter og nødder. Elegante noter af krydderier – vanilje, kanel, muskatnød. Rund og rig i smagen.

Vinifikation: Den sublime hemmelighed bag denne brandy kommer fra den 13. århundrede: dobbelt destillering.
I 1960’erne startede Miguel A. Torres at plante udenlandske druesorter i sine vingårde.
Tores 20 er et symbol for både den ældgamle tradition og innovation, da den var blandt de første brandyer på det Spanske marked hvor man brugte franske druesorter i produktionen. Man har kombineret Ugni Blanc med den lyse og frugtige Parellada-drue, som vokser på bakkerne i Penedes.

Vinbasen undergår dobbelt destillering i de traditionelle kobberpotter for at fremstille ren og aromatisk spiritus. Denne delikate spiritus skal lagres i mange år i udvalgte egetræsfade, hvor den gradvis udvikler varme krydrede aromaer og en elegant smag. Flasken er inspireret af karaffel, som har været i Torres-familien siden den anden generation.

Torres 20 har været anerkendt adskillige gange, inklusiv guldmedaljen for ”Best Brandy in the World” i den præstigefyldte ”International Wine & Spirit” konkurrencen (UK).

1 flaske indeholder 70 cl. - 40% alkohol

399,00 DKK 499,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Metaxa 5 Stjernet - Brandy - Grækenland

Den nøjagtige opskrift på Metaxa, som stammer tilbage fra 1888, er en velbevaret hemmelighed den dag idag. Den består af en blanding af brandy, krydderier og vin. Processen bag er forholdsvis lang: i første omgang dobbeltdistilleres en række forskellige vine, og distillatet opbevares i kældre på små nye, franske fade. Disse har mindre porrer end de amerikanske, hvilket forhaler udvekslingen mellem fadaromaen og vinen og giver dermed et mere forfinet og raffineret produkt. Nogle af distillaterne flyttes til større fade på 3 kubikmeter for at modne yderligere. Disse anvendes som krop i det endelige blend. Modningsperioden kan være alt mellem 3 år (3 Stjerner) og 30 år (Grand Reserve).

Anden del af processen foregår parallelt hermed: vin på moscato druer modner næsten 2 år i brugte Metaxa fade. Vinen opnår derved en mørk karamel farve med en rig aroma af tørrede frugter, lavendel, hvide roser og forskelligere krydderier, som er karakteristisk for moscato druen. Smagen er rig og sød. Tredje del af processen er den bedst bevarede hemmelighed, og kun få personer i firmaet kender den præcise fremgangsmåde og den nøjagtige opskrift. Først blandes et mix af forskellige krydderier og distilleret vand. Rosenblade, krydderier og urter blandes efterfølgende i.

Det endelige mix har en meget kompleks og aromatisk karakter med duft af rose, peber, laurbærblade, kanel og muskatnød. Blandingen får herefter lov at udvikle sig i mindst 6 måneder. Afslutningsvis køles den ned til minus 6 grader i 48 timer og filtreres. Til sidst blandes de 3 delkomponenter således, at det endelige produkt altid vil have samme kvalitet, smag, farve og aromaer. Det betyder selvfølgelig en justering af farven, balancering af alkoholen og – hvis nødvendigt – en tilføjelse af lidt ung moscato vin for at afrunde smagen.

Metaxa kommer som 6 forskellige typer: 3 stjerner, 5 stjerner, 7 stjerner, 12 stjerner, Grand Reserve og Private Reserve.Antallet af stjerner angiver det antal år, blendet har modnet på fade. Den store forskel på fx 3 og 5 stjerner er, at sidstnævnte er betydeligt tørrere i smagen, hvilket også fremhæver alkoholen.

1 fl. indeholder 70 cl. - 38% alkohol

179,00 DKK 249,00 DKK (spar 70,00 DKK)

WV Baker & Cie Rare Brandy Vinkompagniet Single Cask N.029

Som en spiritussens Indiana Jones har Benjamin Baker været på skattejagt i de dystre kældre i Cognac, og her har han gravet en usandsynlig perle frem: en spansk brandy af en kvalitet, vi sjældent har set før. Hvad en brandy fra Spanien laver i Frankrig er ikke til at sige, men da vi smagte den, var vi ikke i tvivl om, at den hører til i Danmark. 

Vi har netop hjemtaget vores eget fad, som er aftappet i den potente alkoholstyrke 46%

Brandyen er mindst 15 år gammel – måske ældre – og den kan snildt hamle op med cognac og armagnac hvor prisen er i et helt andet luftlag. Det er ganske enkelt et af de slags fund, man aldrig ser i spiritusverdenen længere.

Farve: Rav.
Duft: En vidunderligt insisterende og parfumeret duft af liljer, cherry coke, pain au chocolat, karameller og store, fede vaniljestænger (ikke de magre fra supermarkedet). Selv det tomme glas, 10 minutter senere, dufter så englene synger.
Smagsnoter: Fedmefuld og fyldig i munden. En let sødme ledsager noter af chokolade, tørret frugt og karamelstænger. Eftersmagen er lang og præget af florale noter og rancio.

1 flaske indeholder 70 cl. - 46% alkohol

Serveringsforslag: En brandy der bør nydes rent. Lad den gerne stå et par minutter i glasset, så åbner den sig flot.

399,00 DKK 479,00 DKK (spar 80,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler