Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land. Det er franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Det har givet dem masser af erfaring, knowhow og traditioner, så de har fundet de områder af landet, der egner sig bedst til vindyrkning. Fransk vin spænder vidt, både når det kommer til vintyper og smagsvarianter. Fra elegante silkebløde vine fra Bourgogne til kraftige krydrede vine i Rhône og Languedoc, samt Bordeaux vine, der spænder bredt over mange variationer og nuancer. De mest kendte rødvins druesorter kommer fra Frankrig så som Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Den franske regering dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes på de forskellige områder, derfor er druerne tæt knyttet til de franske regioner.

Bourgogne og Bordeaux er blevet dyrt, men Frankrig leverer mange rødvine af super kvalitet og til mere menneskelige priser, for eksempel nævnes vores egne vinhuse: Domaine Saint Gayn (Rhone vinhus i topklasse, der blandt mange fremstiller en karakterfuld og smagfuld Cotes Du Rhone), Domaine Du Bosc (Ejet af Bessinet familien, der har dyrket vin i mange generationer, deres vingård er beliggende i Languedoc i Sydfrankrig)  

Sorter resultater:

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Kassekøb - Frankrig

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 15% Alkohol.

 

300,00 DKK 894,00 DKK (spar 594,00 DKK)

Top lækker Prøve kasse, hvor du kan smage på vores nye Rhone vine fra Cave de Cairanne

     VIRKELIG LÆKKERT KØB! 

Kassen indeholder indeholder følgende vine:

2 flasker Cotes du Rhone Villages Cairanne C - Cru Chantecotes
2 flasker Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE
2 flaske Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne

6 Flasker samlet I en kasse!

 

Cave de Cairanne er et kooperativ i den lille landsby Cairanne i Cru Cairanne, Rhône, Frankrig.
Kooperativet blev grundlagt i 1929 af 3 pionerer i regionen, som også delvis var bag AOC-appellationen på Rhône-vinene.
Cave de Cairanne er drevet af 12 vinproducenter, der producerer 85% af det volumen, vi flasker. Hver vinbonde arbejder på markerne fra deres forfædre - de kender deres vinstokke og håndværk af hjertet, og der ønskes løbende at producere højkvalitets håndværksvine på deres egenskaber, der afspejler jordens og familiens natur i hver lille ejendom.
Kooperativet er vores styrke: Sammen forener vi vores talenter og «terroirs» som et fodboldhold, og alt fungerer efter instruktioner fra den meget talentfulde Denis Crespo, vores kælder og winemaster.
Alene ville ingen nå eksportmarkederne på grund af et for lille tilbud, mangel på tid, knowhow i forretningsmekanismer: Sammen tilbyder vi et komplet udvalg af vine fra Rhône, der ledsages af administrationens og eksportserviceens knowhow.

599,00 DKK 914,00 DKK (spar 315,00 DKK)

Cairanne C - Cru Chantecotes 2021

Denne Cairanne C Cru er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste..

Mørkerød farve med lilla nuancer. Kraftig næse med koncentreret frugt (sorte kirsebær, solbær) og krydderier (peber, kanel og lakrids). Fantastisk struktur på ganen, fyldig og koncentreret, med storslåede frugtige og krydrede aromaer.

En yderst velsmagende Rhone Villages i absolut topkvalitet

Vinfremstillingsproces af denne Cru, kommer fra vinmarker beliggende på skråningerne, nord for landsbyen Cairanne, stadig kaldet "Montagne du Ventabren". Vinstokkens rødder har skåret ind i massen af kalksten med sjælden flint, vekslende med mergel. Vinstokkene er på skråninger , vendt mod syd, som derfor nyder extra godt af solen stråler.

Under vinifikationen bruges ingen svovl, som foregår i betontanke uden opvarmning af druerne. 
Traditionel vinificering. Gæringstid på 21 dage. Lang vatting-tid på 6 uger, hvilket blødgør tanninerne. De-vatting og opnå kraftfulde vine, der er gode til lagring.

Lagret i betontanke i 10 måneder. Minimal tilsætning af sulfitter ingen aftapning..

Smagens lange smag og runde finish er typisk for Cairanne Cru appellationen. 

Druesammensætning: 50% Grenache, 30% Syrah samt 20% Mourvedre.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Nyd denne vin til Vildt, andebryst, flæskesteg, grillet okse og gris, krydret lyst kød, Boeuf Bourguignon, roastbeef, samt bløde og faste franske oste.

En kolli  indeholder 6 flasker á 75 cl. - 15 % Alkohol 

 

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon - Cuvée du Quet - Rhone 2016 Druerne kommer fra mere end 80 år gamle udvalgte vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Som herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)
Rasteau Cotes du Rhone Villages - Domaine Saint Gayan 2018  Fås ikke bedre fra Rasteau. Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cementkar.
     GODT KØB!
Rasteau har en flot, dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape. 
 
Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvor den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et helt unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 
I bogen over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter af James Turnball finder man selvfølgelig også Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal.
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.
139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Colombíéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, hvor udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage efterfulgt af typisk ca. 12 måneder på eg. 

Hans vine har lokalt fået stor opmærksomhed. Vinen er dansende, friske og mineralske. En saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende. 

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Ronciéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Denne vin er skabt af druer fra skråningerne ved Villars-Fontaine i Hautes Cotes. Stokkene er mellem 25-30 år. Der produceres vin med stor kompleksitet.
Vinen tilsættes ikke kommerciel gær. Det er den naturligt forekommende gær fra druerne, som starter gæringen, som i øvrigt tager op mod 3 uger. Vinen lagrer 15 måneder på fade. 

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette - før den tid solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits,. 

 

275,00 DKK 325,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Patrick Hudelot - "Les Genévriéres" Hautes Cotes de Nuits 2020

Alle hans vine har lokalt fået kæmpe opmærksomhed. Vinene er dansende, de er friske og mineralske. Denne vin er også en næsten saltet, kalket og frugtrig vin, som er super læskende.

Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtog et domæne i Hautes Cotes de Nuits, som lavede middelmådig vin og siden 1950'erne havde produceret vin med egen etikette - før den tid solgte huset al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet, investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologisk. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits.

I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen lagrer typisk ca. 12 måneder på eg.

299,00 DKK

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Frankrig 2018

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol.

149,00 DKK

Domaine Boucabeille - Amethyst - L'Esprit Clair - Naturvin - Frankrig 2019

Vinen er lavet på 100% Grenache. Der giver vinen den smukke, violette farve. I duft og smag er den særdeles frisk, elegant og frugtig med aromaer af blomme og kirsebær, som omsluttes af fine, bløde tanniner. Hæld den gerne på karaffel og skænk den ved 16 grader.

Jean Boucabeille ønsker med Amethyst at frembringe en ”naturlig” vin, som udtrykker druen og den skiferjord, vinstokkene gror i. Fremstillingen er så ren som mulig med gæring i rustfri ståltanke efterfulgt af en kort periode, hvor vinen lagrer ”sur lie”. Vinen aftappes hurtigt uden at blive filtreret, og der tilsættes ingen svovl.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

189,00 DKK

Le Petit Béret - Pinot Noir - Alkoholfri - Økologisk - Frankrig

Den har en rubinfarve med antydninger af lyserød, den har en aroma af røde frugter, som kirsebær og fine strejf af søde krydderier. Smagen kendetegnes med kirsebær- og træsmag og med smeltede og sarte tanniner.
Ideel til fjerkræsteg, due med svampe, oksemørbrad, grillet tunbøf, vagtler eller Boeuf Bourguignon.
Serveringstemperatur mellem 14 og 16 ° C.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 0% alkohol.

89,00 DKK

Cote Rotie - Bernard Bugaud 2019 - 94 p. Vinous

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin; én cuvée og udelukkende på syrah.

Familien ejer beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser, hvor alt markarbejde foregår med håndkraft. Stokkenes aldersgennemsnit er højt, og de ældste stokke har rundet de 80 år.

Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i 228 liters Allier egefade (fra Tonnellerie Sirugue i Nuits St-Georges), hvoraf beskedne 20% er nye og de øvrige 1-5 år gamle. Efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapning, der foregår uden klaring, kun med en let filtrering.

Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas - desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor 'turbo-vine' oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop côte rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Fra 2019-årgangen har sønnen, Pierre, officielt overtaget styringen, men Far står dog lige i nærheden....

Dette er personlig vin lavet i meget begrænset oplag, der i denne årgang har resulteret i et herligt præg af modne brombær med en sjat hindbær og sorte oliven, lidt tørrede blomster og råt oksekød.

Trods 100% syrah har vinen masser af charme og ingen dystre tiltag. Smagen har intensitet og moderat fylde, men frem for alt en veldefineret frugt og præcis frugtsyre.

Prøv eksempelvis Burgaud Côte Rôtie til boeuf bourguignon, hvortil alt går op i en højere enhed (og bourgogner i et menneskeligt prisleje, som de er flest, er for lette). Vildt med kraftige saucer er et andet vidunderligt match.

Server vinen i rummelige glas ved en temperatur på ca. 17°, med alderen dog en grad eller to højere.

Erfaringsmæssigt er dette særdeles længelevende vin, og den vil fra årgang kunne nydes mindst 20 år frem.

Én kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

429,00 DKK

Chateau Moulin-á-Vent, Les Vérillats - Top 100 Winery 2020 , Wine & Spirits

94 point - Din Vinguide, 93 point - WineEnthusiast, 92 point - Le Revue Vin de France

Les Vérillats er en exceptionel, rig og koncentreret vin, der præcist udtrykker, hvad appellationen Moulin à Vent handler om: Terroir drevne vine med stor lagringsevne, dybde, kompleksitet og kraft, uden at det går ud over finessen og elegancen. Duften er fantastisk med lag på lag af modne sorte og røde bær. Dyb fyldig og rig på ganen med fornem mineralitet og en lang blød finish. Som Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig, "...imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of popular image."

Enkeltmark med over 65 år gamle stokke. En større del stilke med i fermenteringen. Mørk og let krydret næse, domineret af sorte bær. Blomme, lakrids, flint, urter og vanilje i sagen. Flot struktur og meget præcis i udtrykket. Lang afslutning."

369,00 DKK

Chateau Moulin-á-Vent, Le Camp de Cour Single Vineyard - Top 100 Winery 2020 Wine & Spirits

93 point - Decanter, 94 point - Wine Enthusiast, 93 point - Din Vinguide, 93 point - LE Revue Vin de France

Druerne til Le Champ de Cour høstes ved et udbytte på kun 27 hl/ha. Det resulterer i en tæt og koncentreret vin med et anstrøg af menthol, mørke bær og en markant mineralitet. Syreindholdet er forfriskende, og tanninerne er runde og elegante. Her får du en meget balanceret, struktureret og kompleks enkeltmarks Moulin à Vent af højeste klasse.

1 flaske indeholder 75 cl. - 6 fl. pr. kolli

399,00 DKK

Chateau du Moulin-á-Vent - Top 100 Winery 2020 Wine & Spirits

92 point Din Vinguide - 91 point Wine Enthusiast - 91 point La Revue Vin de France

Slottets Moulin à Vent i årgang 2020 byder på en intens næse med et touch af eg og en mineralsk, dyb og koncentreret smag, med en lang, kompleks finish. Som Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig: "Imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of popular image."

1 flaske indeholder 75 cl. - 1 kolli = 6 flasker.

249,00 DKK

LULU le Français Carignan Pays d'Herault IGP 2022

DETTE FORRYGENDE RØDVINSKUP er lavet med udgangspunkt i gamle, fritstående carignan-stokke fra marker i Herault-departmentet, som groft sagt er middelhavsområdet mellem Narbonne og Montpellier.

Enorme markarealer og et dynamisk team af vinmagere har givet en kvalitetsvin til en demokratisk pris. LULU er - som etiketten antyder - uprætentiøs, men det er også en moderne, afrundet og brugervenlig vin med god fylde; og samtidigt en vin der havde kostet noget helt andet, havde den kommet fra fra en moderigtig appellation.

Duft og smag har afrundede nuancer af mørke skovbær, især brombær. Trods en sund fylde har LULU stadig en silkeblød frugt; en dejlig, letforståelig vin til en forbløffende lav pris.

Madmæssigt er dette vinen til hverdagsmadens små og lidt større udfordringer. Der er potens nok til en oksestegeret, men vinens blide struktur gør den også velegnet som solo-rødvin.

Man kan servere vin lidt afkølet for at fremme dens læskende attributter, men op til ca. 17-18° går også an.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

 

69,95 DKK

Maison Louis Jadot Bourgogne Rouge Couvent des Jacobins 2021

Selve produktionsområdet for denne vin er sådan set hele Bourgogne. Cuvéen kommer fra et afbalanceret blend fra Côte d'Or, inklusiv Hautes Côtes de Beaune og Hautes Côtes de Nuits, Côtes Chalonnaise (Mercurey) og Auxerrois ( Irancy). Vinen fremstår ret kompleks, netop pga. af blendet fra de mange forskellige områder. Fra Côte de Nuits vil den typisk have sin ranke struktur og tannin, fra Hautes Côtes får den rig frugt og friskhed. Vinen er lagret delvist på ståltank - delvist på egetræsfade i 9-16 måneder, alt afhængig af årgang.

Det er meget typisk Pinot Noir, i stilen masser af rød frugt (hindbær, jordbær, ribs) i vinens ungdom, som vil udvikle sig til mere komplekse og sekundære aromaer over tid.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. 

 

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Maison Louis Jadot Cote de Beaune Villages 2020 - Bourgogne

Côte de Beaune-Village-appellation kan anvendes af alle Villages (byerne) i Côte de Beaune-området med undtagelse af fire og disse er: Aloxe-Corton, Beaune, Pommard og Volnay. Côte de Beaune Villages er generelt gode led mellem de regionale Bourgogne-vine og Crus-vinene.

Louis Jadot Cuvée'erne er hovedsalig fra Chorey les Beaune og Ladoix. Gæringen er så naturlig som muligt (vildgæring) i åbne kar på afstilkede druer, og undergår forholdsvis lang gæring, ofte mere end en måned, for at ekstrahere så megen aroma, farve og tannin som muligt fra druerne. Der efter lagrer vinen på egetræsfade 12 måneder. Dette er en ung og frugtig vin med aromaer af røde bær - hindbær, ribs, kirsebær og jordbær. Delikat og struktureret med bløde, dæmpede tanniner.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

315,00 DKK

Maison Louis Jadot Beaune 1. Cru 2017 - Bourgogne

1. Cru fra små vinmarker

Beaune 1. Cru er sammensat af forskellige 1. Crus fra små vinmarker som ”Tuvilains”, ”Pertuisots”, ”Szies” m.fl. - alle vinificeret af Louis Jadot. Gæringen, der foregår i åbne kar på afstilkede druer er så vild / naturlig som muligt og løber over ca. 33 dage, hvilket er forholdsvis lang tid. Dette skyldes, at Louis Jadot ønsker at ekstrahere så megen aroma, farve og tannin som muligt. De forskellige 1. Crus er vinificeret hver for sig og lagret på egetræsfad i ca.18 måneder. Det endelige sammenstik sker, efter vinifikationen er færdig.

Flot og elegant 1. Cru

Denne 1. Cru er elegant, med krop og fylde og flotte noter af røde og sorte bær og en del krydderi. Både tekstur og tannin er blød og afdæmpet, hvilket også gør, at vinen vil udvikle sig flot på flasken.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. 

475,00 DKK

Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne 2021 Bio / Økologisk

Denne Cotes du Rhone Villages er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste fuld frugt, krop, grønne toner i eftersmag samt runde tanniner.

 En yderst velsmagende Rhone Village i Topklasse...

 Guldmedalje ved Concours des Vins Orange 2021 /      Har en score på 4,1 på Vivino.

 En meget tæt kirsebærrød farve, der afspejler en ung og koncentreret vin. Næsen er præget af rød frugt .. Blandt andet toner af kandiserede kirsebær, jordbær og hindbærsyltetøj, brombær.. viol og lakrids på ganen, en smuk koncentreret samt rig og kompleks struktur.

Der er fokuseres på druernes store modenhed, på et terroir som er gunstig for denne modenhed. Traditionel i betonkar. En kold præferencemaceration giver os mulighed for at afsløre frugten.

I 6 uger.. bliver druemosten omrørt. Ingen svovl indtil aftapning. Modning i betonkar i omkring 6 måneder.

Druesamsætning: 50% Granache, 30% Syrah og 20% Carignan

Server denne vin ved 15-16 grader.

Passer godt til: Vildt, grillet kød, simreretter, grøntsager og ost.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol

 

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Meyblum & Fils 2021 - Châteauneuf du Pape - Frankrig

Value for money Châteauneuf-du-Pape

Dejlig klassisk Châteauneuf-du-Pape fra Meyblum & Fils, produceret på 90% Grenache, 5% Mourvedre og 5% Syrah.

Smuk dybrød farve. Kraftfuld og kompleks næse med røde og sorte modne bær og et krydret strejf. Afbalanceret med silkebløde tanniner.

Vinen har fået guldmedalje ved Gilbert & Gaillard International Challenge 2022.

1 kolli indeholder 6 flasker - 14,5% alkohol

249,00 DKK 299,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Grenache Noir - art & usage Les Producteurs Reunis Cebazan - Vin de Pays d´Oc, Frankrig

Pays d’Oc

Pays d'Oc drager fuld fordel af sit middelhavsklima. Med sin kyst, der grænser op til regionen i syd, giver det varme og tørre somre for perfekt modenhed. På den anden side bringer bjerget Montagne Noir tilstrækkelig fugtighed og køligere temperaturer til vinmarkerne, så de kan producere druer pakket med frugtagtige aromaer.

 Les Producteurs Réunis à Cébazan

Les Producteurs Réunis à Cébazan er et bemærkelsesværdig kooperativ, der har sat sit præg på vindyrkningen i Cébazan-regionen i Frankrig. Dette kooperativ er grundlagt på principperne om samarbejde, tradition og kvalitet og har skabt en model for vellykket samarbejde indenfor vinproduktion. Kernen i deres succes har været det tætte samarbejde mellem medlemmerne. De deler viden om dyrkningsteknikker, vinfremstilling og markedsstrategier, hvilket har ført til en forbedring af vinkvaliteten og en stærkere tilstedeværelse på markedet. Dette har resulteret i en imponerende række vine, der spænder fra elegante rødvine til forfriskende hvidvine og karakterfulde rosévine. En anden afgørende faktor for deres succes er fokus på at bevare og forny regionens traditioner. De bruger lokale druesorter, og deres vinfremstillingsmetoder bygger på årtiers erfaring og lokal viden. Dette giver deres vine en autentisk smag og karakter, der afspejler områdets unikke terroir.

100 % Grenache Noir med 110 % saftighed

Denne vin er lavet udelukkende af Grenache Noir druer plantet i den østlige del af Languedoc-området, nær landsbyen Cébazan. Grenache nyder godt af disse idylliske forhold og giver her modne, afbalancerede og sunde druer. Vinen er generøs og kompleks Grenache, og afslører alle kendetegn fra sit terroir. Vinen gæres ved 28 til 30°C under kontrollerede forhold. Mosten pumpes over to gange om dagen for at udtrække de bedste aromatiske komponenter fra druerne. Denne udtrækningsteknik giver mosten sin intense farve. Vinen opbevares på sine fine bærme i betontanke indtil aftapning.

Farven er dybrød med en lilla kant. Duften afslører aromaer af røde bær, modne jordbær og grillede blommer, efterfulgt af noter af garrigue, rosmarin og timian. Smagen er utroligt saftig med en levende let friskhed. Lang eftersmag med noter af modne jordbær. Nyd denne vin lidt afkølet sammen med antipasti, oksekødsgryde, aubergine eller retter med bønner og linser.

1 kolli indeholder 6 flasker – 14,5% alkohol

 

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE 2021

ÅRETS JULEVIN 

Camille Cotes du Rhone Villages er en yderst velsmagende saftfuld vin, som viser nuancer af det bedste appetitvækkende frugt, krop, eftersmag samt runde tanniner.

En Kraftfuld behagelig næse af list søde røde frugter og krydderier. Smagen er domineret af brombær, let ribs og dejlig syre.

Vinen er dejlig fyldig og tør. Dejlig smag af peber, jorbær og hindbær. Har en dejlig moden bærfrugt, afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag..

5 Stjerner i Vinavisen - Citat: Camille Cayran er en velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah. Her er dejlig moden bærfrugt afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag.

 4,3 på VIVINO

 91 Points Decanter

En velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah.

Druesamsætning: 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Velegnet til: Julemiddagen , svinekød, charcuteri, kylling samt bløde oste.

Et kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol 

 

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Clos des Jacobins, 2016 - Saint-Émilion - Grand Cru Classé

Smagsnoter : Smagen er elegant, rank saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor saftig oplevelse.

Med Clos des Jacobins i glasset, har du mulighed for at smage toppen af hele Grand Cru Classé klassifikationen i Saint-Émilion. Dette lille slot frembringer en enestående vin år efter år.

Clos des Jacobins
tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Og bestræbelserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.

Perfekte marker
Slottets vinmarker har en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion. Her stortrives Merlot, som er rygraden i vinen. Selve produktionen foregår med en koldgæring, hvor flest mulig aromastoffer udtrækkes fra druerne. Lagringen foregår over en 17 måneder lang periode på klassiske egefade, hvoraf 90% er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

Kåret som den bedste i klassifikationen
Ved den asiatiske udgave af VinExpo, der blev afholdt i Hong Kong, blev Clos des Jacobins kåret som den bedste i klassifikationen ved en smagning af tre årgange fra klassifikationens slotte. Det resultat sætter en tyk streg under kvaliteten fra dette lille fremragende slot.

1 kolli indeholder 12 fl. á 75 cl. – 14% alkohol

450,00 DKK 499,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Chateau D´Angludet 2019 Margaux Cru Bourgeois Exceptionnel

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Super flot, klassisk Margaux-vin, tør, medium kraftig, elegant vin med god velintegreret tannin i flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje og lidt mørk chokolade.

Château Angludet (tidligere d’Angludet) ejes af Sichel familien som nu på 6. generation driver négociant-forretning i Bordeaux. Familien er også delejer af Château Palmer i Margaux. Château Angludet og de omkringliggende vinmarker ligger på Garonneflodens aflejringer i Cantenac i Margaux-appellationen, og slottets vine bliver ofte kategoriseret blandt de omliggende Grand Cru Classé for så vidt angår vinens altid høje og stabile kvalitet.

Vinen fra Château Angludet kan altid varmt anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre blandt vinene i Margaux.

Slottets historie går helt tilbage til år 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter A. Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed. Markerne blev udvidet og kældrene renoveret, og siden 1961 er slottets vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået.

Efter Peter A. Sichels al for tidlige død i 1998 er det i dag hans fem sønner der har ansvaret for négociantfirmaets drift. De er alle opvokset på Château Angludet, hvor de alle fem har fået vinproduktion ind med modermælken. Men det er Benjamin Sichel, der har ansvaret for hele produktionen af vinen på Angludet, mens de øvrige fire brødre er ansvarlige for salget og markedsføringen af vinen.

1 kasse indeholder 12 fl. á 75 cl. - 13,5% alkohol

475,00 DKK 575,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Châteauneuf du Pape Rouge Tradition Domaine de la Solitude

VELSTØBT CHATEAUNEUF I VERDENSKLASSE

94 point - James Suckling: "A stunning Chateauneuf with stacks of ripe blackberry fruit, generous body and concentrated fine tannins. Together with the pronounced minerality, they give this a stunning velvety texture right through the remarkably long intense finish for the challenging 2021 vintage. From field blend vineyards growing on 50% galet cobblestone soil and 50% sandy soil. Grenache is dominant, followed by syrah, but mourvedre, counoise and vaccarese also play an important role. From organically grown grapes. Drink or hold."

92 point - Matt Walls i Decanter: "This has the classic, herbal and raspberry nose which so many 2021 Châteauneufs display. Very broad, flowing and silky. Acidity feels natural and it has a soft, gently resonant finish. Very little tannin and the alcohol is balanced. A charming, enjoyable Châteauneuf to drink young. 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Counoise and a 5% combination of Cinsault, Terret Noir, Muscardin and Vaccarèse. 10% matured in barriques for 15 months."

Domaine de la Solitude - med stolte aner

 

Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lancon-familien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien.

En symfoni af druer fra unikke terroirs

Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.

Omhyggelighed i mark og kælder

Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 eller flere måneder – alt efter hvad der egner sig til årgangen og til vinens stil.

 

Châteauneuf du Pape - en sand perle

Denne Châteauneuf du Pape består af 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre, 5% Cinsault og 5% Counoise. Mosten gennemgår en lang macerering med blid ekstraktion for at opnå Domaine de la Solitude's særlige signatur med de på én gang fløjlsbløde, men også kraftige tanniner. Cirka en fjerdedel af vinen lagrer på små egetræsfade eller i demi-muids à 600 liter i 14 måneder. Her får du en velstøbt Châteauneuf du Pape, hvor alt sidder lige i skabet med lag på lag af modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle!

Her får du en velstøbt Châteauneuf du Pape i verdensklasse lavet på 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre, 5% Cinsault og 5% Counoise. Alt sidder lige i skabet med lag på lag af modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle !

1 kolli indeholder 6 flasker - 14,5% alkohol

 

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

SECRET BOISÉ GSM Grande Réserve 2022

En rigtig lækker vin på drueblend af GRENACHE SYRAH MOURVÈDRE, som er den berømte sydfranske trio GSM..

     GOLD MEDAL - Gilbert & Gaillard       VIVINO: 4,0

Vinen har en dyb lilla farve. Duften er aromatisk, rig og elegant med noter af sorte bær, læder, mokka og krydderier. Kraftfuld vin, men rund, cremet, fedmefuld og fin i ganen og med en rigtig god længde.

Vinhuset Mont Baudile ligger for enden af Séranne-massivet, et par kilometer fra Montpellier og lige i hjertet af Hérault-dalen. Her er et bemærkelsesværdigt vue, der strækker sig over hele Hérault-vinsletten til Middelhavet. Fra dette område ved middelhavet, hvor der er tør varme og jord med ler og kalksten, er der optimale forhold til at lave denne fantastiske vin!

Nyd den sammen med stegt eller grillet rødt kød, vildt eller middelhavsretter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol

79,00 DKK 119,00 DKK (spar 40,00 DKK)

PINOT NOIR - SUR TES PAS – IGP - Økologisk

Økologisk "BEST BUY" Pinot Noir

Sur Tes Pas er en bemærkelsesværdig Pinot Noir fra Sydfrankrig, specifikt Languedoc-regionen, hvor solen og varmen spiller en central rolle i vinens udvikling.

Druerne er nøje udvalgt fra højt beliggende parceller, der tilføjer en køligere dimension til vinen. Denne serie af vine har gennemgået en særlig proces i kælderen, der adskiller dem fra de klassiske vine. De dyrkes primært efter økologiske principper, og der anvendes ingen tilsatte gærarter. Derudover er brugen af sulfitter minimal.

Farve: Sur Tes Pas har en dyb rubinrød farve med violette nuancer, der antyder dens ungdommelighed og friskhed.
Aroma: Duften er intens med noter af røde bær som kirsebær og jordbær samt et strejf af krydderier og lette urter.
Smag: Smagen er frugtagtig og saftig med bløde tanniner og en forfriskende syre. Noterne af røde bær fortsætter i smagen, og vinen afslutter med en glat og vedvarende finish.

Denne vin er ideel til servering med kylling, let kød, fiskeretter med en mild tilgang samt friske salater.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

DOMAINE D' O - HAUT VALLEE DE L'AUDE PINOT NOIR IGP

Denne fremragende vin er lavet på 100 %  Pinot Noir, og præsenterer sig med en fortryllende rubinrød farve i denne fantastiske årgang fra 2022.

Masser af frugtagtig fylde og en solid struktur definerer denne Pinot Noir. Duften er domineret af røde bær og krydderier.

Vinen leverer en forfriskende oplevelse med en mærkbar balance på ganen. De runde, lette tanniner træder i kraft og komplementerer noter af ribs, hindbær, kirsebær og bløde krydderier.

Efter høsten og ankomsten til vineriet fjernes stilkene fra druerne, og de gennemgår en kold maceration på 3 til 4 dage for at udvinde maksimal frugtighed. Derefter gæres vinen i rustfrie ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 25 °C i cirka 2 uger. Under de indledende faser af gæringen trykkes "hatten" ned to gange om dagen for at reducere tanninerne og at bevare druens elegance og udtrykskraft. Senere modnes vinen i både tank og nye fade af fransk eg i 8 måneder.

Server gerne vinen til lettere kødretter, charcuteri, tapas, pasta, grillet kylling, gris, buffeter, grillet grøntsager eller fisk med tomatbaserede saucer.

Serveringstemperatur: 12-14 °C

Aldringsevne: Nyd den nu eller gem den i op til maksimalt 2 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 Cl  14,5 % Alkohol

Historien bag vinproducenten:

Hans navn er Oliver. Han blev født i Beaune blandt Grand Crus i Bourgogne og voksede op mellem vinmarkerne på Château Canet i Languedoc. Vinrankerne, druerne og kældrene er en del af hans liv. Det tog ikke lang tid, før han tilbragte sine somre i vinmarkerne og hjalp med høsten. Ved at fortsætte denne vej udviklede han sin viden ved at arbejde i kældre i Mendoza (Argentina), langt fra hjemmet, men aldrig langt fra vin! Beriget af sine erfaringer og passioneret for alle aspekter af vinfremstilling besluttede han sig for at tage en udfordring op. Han ville lave sine egne vine. Terroiret i Limoux er en perfekt blanding mellem sine bourgogniske rødder og mit languedocianske hjerte. Hans mål er at genbesøge den klassiske Bourgogne Pinot Noir her i Sydfrankrig. Domaine d'O er et nyt kapitel for ham.

 

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Château L'Argenteyre Cru Bourgeois, Médoc 2019

90 point -  Roger Voss, Wine Enthusiast: "A classic Médoc blend of Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot, this wine shows its ripe, smooth texture well. Blackcurrant fruits and tannins to match give the wine balance and attractive freshness..."

Médoc – klassisk og berømt

Médoc er en berømt vinregion beliggende i Bordeaux, Frankrig. Den er kendt for at producere nogle af verdens fineste rødvine, primært baseret på Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot druesorter. Medoc er opdelt i flere underregioner, herunder Médoc, Haut-Médoc, og Graves. Médoc er især kendt for sine klassificerede slotte, som omfatter de berømte 1855 klassificeringer, der rangerer slotte som Château Lafite Rothschild, Château Latour og Château Margaux som nogle af de bedste.

Cru Bourgeois er en klassifikation inden for Médoc-regionen, der omfatter slotte, der ikke er inkluderet i de officielle klassificeringer fra 1855, men stadig producerer kvalitetsvine. Cru Bourgeois-klassifikationen blev etableret i 1932, og i dag inkluderer den over 200 vinslotte, der opretholder strenge standarder for kvalitet og produktionsmetoder. Disse vine tilbyder ofte et fantastisk pris-kvalitetsforhold og repræsenterer Médoc-regionens mangfoldighed og arv inden for vinproduktion.

Château l'Argenteyre – ærketypisk harmonisk Médoc

2019-årgangen er et blend af 35% Cabernet Sauvignon, 55% Merlot, 10% Petit Verdot, høstet fra slottes bare 27 hektar vinmarker. Arbejdet i vinmarken er traditionelt som i Bordeaux, med grøn høst, udtyndning af blade i slutningen af juni og starten af juli. Druerne høstes manuelt med hånd og sorteres ved ankomsten til vingården. Gæringen foregår i beton – og rustfrie ståltanke, herefter lagres vinen 12 måneder på egetræsfade.

Vinen er smukt rubinrød med purpurfarvede refleksioner og forfører med sin bouquet af solbær og hindbær samt noter af vanilje. Smagen er koncentreret, men afbalanceret og med en lang fyldig afrundet smag af perfekt modne druer. Lang, aromatisk afslutning - en typisk, harmonisk Médoc.

1 kolli indeholder 6 flasker - 14% alkohol

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler