Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og god kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt vores italienske tophus fra Puglia - Masseria Borgo dei Trulli, som laver en serie af anmelderroste vine.

Sorter resultater:

Gravello - Librandi -Val di Neto - Italien 

Vin fra en af Calabriens absolutte tophuse. Gravello har en klar rubinrød farve med mange violette reflekser. Kompleks duft med undertoner af røde bær, sorte kirsebær og grillede urter. Sauvignon og Gaglioppo druerne giver denne vin sin seriøse karakter og ekstraordinære elegance. Den har en rubinrød og klar farve med mange violette reflekser.

90% af al vin fra Calabrien er rødvin. Og selv om man officielt har 12 officielt betegnede vinregioner, så er det kun 5%, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En stor del af vinene bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, der bruger vinene i deres blends.

Librandi er et af Calabriens absolutte tophuse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i ”tåen” af Italien.
Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i produktionen, Paolo står for markerne, høsten samt vinifikationen. Nicodemo ser dem begge over skulderen!

Selve vinifikationen bistås af en af de helt store ønologer i Italien, Donato Lanati, der, ud over at være konsulent for nogle af Italiens største vinfirmaer, også er professor i ønologi ved universiteterne i Torino og Rom.

Librandi har mere end 900 hektarer jord. Heraf bliver de ca. 600 hektarer brugt til vindyrkning og ca. 300 hektarer til olivenlunde og skovbrug.
Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.
Selv om Librandi bruger både Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay og Sauvignon Blanc i produktionen af deres vine, så har det været en livslang passion for Nicodemo Librandi at være foregangsmand i regionen for at bevare og forædle de lokale sorter som Gaglioppo, Magliotto, Greco bianco, Arvino, Mantonico Bianco og Pecorello. Så Calabrien skiller sig på denne måde ud fra naboen i hælen, Puglia, hvor det er Primitivo og Negroamaro, der sætter dagsordenen.
Det har været et stort og årelangt arbejde, at arbejde så seriøst med at sætte Calabrien og dets lokale sorter på det italienske vinkort. Både i marken, produktionen og på laboratoriet har indsatsen været enorm. For dette omfattende arbejde modtog Nicodemo Librandi i 2013 den fornemme pris; ”Grower of the Year” fra den italienske vinbibel, Gambero Rosso. En flot og fornem gestus for det store arbejde som Librandi har gjort for at bevare og fremme regionens lokale sorter, traditioner og kultur.

Nu skal man jo aldrig sammenligne æbler og bananer, men faktisk mener flere, at Gaglioppo har nogle af de samme fundamentale egenskaber som sin broder fra nord, Nebbiolo. Dvs. forholdsvist lyse vine med svage bitre toner og hvor du først fornemmer styrken, kompleksiteten og ”bundtrækket”, når du får vinen i munden. Som Paolo Librandi selv siger: ”Hvis jeg skal beskrive Gaglioppo lidt fantasifuldt, så vil jeg nok sige, at Gaglioppo kan minde om noget halvejs mellem en ung Nebbiolo og en Pinot Noir. Men ikke nogen af dem for sig selv” (jf. Palate Press). Druen går også under navnet ”Black Prince” og har været dyrket i Calabrien i mere end 2.500 år.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

125,00 DKK

PRIMITIVO - SALENTO SARACENA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2021 

Vinen er dyb granatrød med intense aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af vanilje, svesker, kaffe og kirsebær og det hele får struktur af bløde, modne fadtanniner. Eftersmagen er lang og frugtmættet.

Primitivo Saracena serveres bedst ved 15-16 grader til vildt, oksekød, tomatbaserede retter og hårde oste. Eller snup et glas som meditationsvin.

Primitivo druerne høstes fra omhyggeligt udvalgte, lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinmarkerne er beplantet efter ”Albarello Pugliese” systemet med omkring  5.500 planter pr. ha. og et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok fra de i gennemsnit 60 år gamle vinstokke.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Ca. 14 dage før høst, "klemmes" hver stilk, så tilførslen af vand mv. stoppes og en tørringsproces påbegyndes allerede på vinstokken! Resultat bliver lufttørrede druer, som giver Saracena dens fyldige og intense smag. Saracena! Vinen får 10 måneder på franske barriques og yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni
* GULDMEDALJE ved Mundus Vini
* DECANTER - Kået i stor test, som en af de 18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* KØB 6 FLASKER FOR 399,- OG SPAR 48%

THE GODFATHER - IL PADRINO ROSSO GRANDE 2018 15 % Alkohol.

Som alle verdens Godfather´s besidder denne vin både tyngde og pondus! En virkelig saftfuld, blød og også powerfuld vin, meget fint kombinerer et drueblend af 3 forskellige druer: Negroamaro, Sangiovese samt Montepulciano.

* Vores kunder udtaler: Masser Value for Money!

THE GODFATHER ROSSO GRANDE er intenst mørk rubinrød med en duft af kirsebær, skovbær og modne frugter. Vinen er på alle måder intens og velafstemt og udtrykker meget godt de midt- og syditalienske solmættede druer.

Vi anbefaler at servere The Godfather ved en temperatur på 15-16 grader til rødt grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, buffet, pastaretter, danske retter og stærkere oste. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Flaske vægt 1,2 kg.

 

IL PADRINO Conquista

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,00 DKK 129,00 DKK (spar 60,00 DKK)
Køb 6 eller flere til 66,50 DKK pr stk. spar i alt 62,50 DKK pr stk.

Rosso di Montalcino - Fornacina - Bio/Økologisk - DOC - Italien 2019 

Rosso di Montalcino betragtes af mange og det er med god grundsom en "lille Brunello". Når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er brilliant dybrød. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

En kasse indeholder 6 fl. af 75 cl. - 14% Alkohol

Fornacina Rosso di Montalcino Flot Rosso di Montalcino, der kan tage konkurrencen på med mange Brunello'er Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Familien Biliorsi har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980'erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen af blevet reinvesteret i marker, kældre og produktions-udstyr. Populariteten har været stærkt stigende de senere år, og man har kun haft mulighed for at købe vinen fra Fornacina, hvis man var "gammel" kunde eller tæt på familien. Vi er pludselig kommet ind i varmen via én af vore gode kunder, som kender familien, og vi har allerede listet de første kasser ud af kælderen. Næsten uden at Ruggero opdagede det! Gode anmeldelser i vinpressen Årgang 2004 5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: "Prægtig rødvin, blød og lækker. Rosso?en er Brunelloens lillebror, men denne her klarer sig nu fint, som den er".

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Brunello di Montalcino - Fornacina - DOCG - Italien 2015 Top Vin!

Klassisk Brunello er dyrt - ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money". Der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder, inden vinen forlader kælderen. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% Alkohol.


Cantina Fornacina
er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet.

Familien Biliorsi
har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980´erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen er blevet reinvesteret i marker, kældre og produktionsudstyr. Idag frembringer denne lille producent meget store vine!

340,00 DKK 399,00 DKK (spar 59,00 DKK)

Zeni - Amarone - Classico - FZ GENERAZIONE - DOCG - Italien 2018

Vinen står flot og dyb rubinrød i glasset med en frugtdrevet næse, der byder på såvel røde som mørke frugter samt krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara fra hjertet af Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Efter den lange tørring af druerne og den efterfølgende gæring har vinen fået yderligere 3-4 ugers maceration og 2 års lagring på store 5000 liter egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol

249,00 DKK

Dievole - Novecento -Chianti Classico - Riserva - DOCG - Italien 2018

Novecento er fremstillet på 95% Sangiovese, 3% Canaiolo og 2% Colorino fra syd/sydvest orienterede og økologisk dyrkede vinmarker med en beplantningstæthed på 5.000 stokke pr. ha., hvorfor det samlede hektarudbytte på 70 hl. dækker et lavt udbytte på 1,4 kg. pr. vinstok. Efter gæring på cementtanke har vinen fået 17 måneder på franske, uristede 4.100 liter egefade.

Vinen er medium rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er intens med modne kirsebær og morbær, friske laurbærblade og viol. Vinen er fyldig og velafbalanceret med udtalt mineralitet, elegante tanniner og Sangioveses karakteristiske syre. Vinen slutter i en lang, elegant eftersmag.

Vinen anbefales sammen med grillet eller braiseret kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Dievole Novecento repræsenterer 900 års historie. En historie, der begyndte tilbage i 1090 og Novecento blev skabt netop for at hylde den lange, lange historie.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

Anmeldelse:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Podere BRIZIO - Rosso di Montalcino - DOC - Italien 2019 er fremstillet 100% på Toscanas store drue, Sangiovese, som efter spontan gæring har fået 12 måneder på 400 liter uristet, fransk eg.

Næsen er intens og frugtig med modne, frugter og røde bær. Kirsebær og røde blommer, ikke mindst. Vinen er frisk, elegant og medium fyldig med noter af kirsebær, ribs og blommer. Vinens fine balance mellem moden frugt, syre og tanniner giver en vin, der giver lyst til et glas mere.

Vinen passer perfekt sammen med braiserede kødretter og til tomat- og kødbaserede pastaretter. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% Alkohol.

169,00 DKK

Podere BRIZIO - BRUNELLO di Montalcino - DOCG - Italien 2016

Femstjernet årgang - 96 point WineSpectator

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Denne vi er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK

CMC Rosso Veronese 2019

Vinen har en dejlig fylde med masser af saftig frugt. Aromaer og smag inkluderer meget modne blommer, mørke bær og rosiner, krydderurter, ristede noter og vanilje fra fadet. Giv vinen lidt luft, før servering og noter af hvid peber, mokka og bitter chokolade blander sig i indtrykkene.

Serveret ved en temperatur på ca. 16 grader, anbefales CMC til f.eks. andesteg, bøffer på grillen, oksemørbrad, flæskesteg eller til kraftige oste.

CMC er en dejlig Rosso Veronese fra den velrenommerede Amarone producent, Zeni. CMC er fremstillet på tørrede Corvina druer og delvist tørrede Merlot og Cabernet Sauvignon druer. Den færdigblendede vin har fået 6 måneder på fransk eg. Vi

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

5 x ***** i Vinavisen: To glas til denne lækre rødvin i den italienske vinguide Gambero Rosso. Og fem stjerner ubetinget her - og så til en pris af 80 kr. (ved 6 flasker). Vinen er lavet på druerne Corvina, Merlot og Cabernet Sauvignon efter Ripasso-metoden med de tørrede druer, og den fremtræder med stor frugtfylde, bløde tanniner og en fin krydring. Lang eftersmag.

79,00 DKK 119,95 DKK (spar 40,95 DKK)

Gerone Governo All'Uso Toscano 2020 er produceret med rødder i mere end 700 års gamle, toskanske produktionstraditoner.

Kender Du ikke til Governo All'Uso Toscano og er Du fan af Valpolicellas Ripasso vine, er det hér muligvis lige en vin for dig! Gerone's Governo er fremstillet på Toscana's store drue, Sangiovese, tilsat andre lokale druesorter, som får lov at tørre en tid under Toscana's varme sol, hvorved mosten opkoncentreres og således opnås større fylde i vinen. Sangiovese med dens ret markante syreniveau tager rigtig godt imod denne tørring, da den forøgede sødme i mosten går rigtig godt i hånd med Sangioveses friske udtryk.

Vinen er medium rubinrød og med noter af modne skovbær, kirsebær, nelliker, lidt vanilje og tørrede urter i både duft og smag. Vinen er rigtig fint afstemt med balance mellem blød og fyldig vin på den ene side og friskhed på den anden. Governo er en glimrende ledsager til grillet eller stegt oksekød - f.eks. en cuvettesteg - til fjerkræ og lys kød eller kødbaserede pastaretter. Vinen bør serveres ved 16-18 grader.

5 x 5 stjerner i Vinavisen uge 50/2021. 

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Primitivo - Novantaceppi - 90 - Latentia - Italien 2020

Er en lidt lettere fortolkning end de mere robuste og fyldige Primitivo-vine. Med moderat sødme repræsenterer vinen en ny facet af Primitivo, der simpelthen er mindre tung og kompleks.

Vinen præsenterer sig utrolig flot med sin smukke røde farve. Duft byder på noter af modne blommer, søde kirsebær samt mørk chokolade, som i den moderat sødmefulde smag ledsages af noter af kakao og vanilje.

Denne vin passer godt til retter med grillet okse, kalv, vildt, smagefulde, kødbaserede pastaretter eller til modne oste. Server gerne vinen ved en temperatur på 16-18 grader

En kasse indeholder 6 flasker  af 75 cl. – 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 109,00 DKK (spar 39,05 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol.

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 119,95 DKK (spar 40,95 DKK)

LIALA - NEGROAMARO - SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2020

Dyb og intens purpurrød i glasset og med rig duft med aromaer af ribs og modne røde såvel som sorte kirsebær. I munden mødes frugten med krydrede noter af kanel, kaffe og vanilje, der gør, at vinen i ekstra grad fylder hele munden. Og så finder jeg en note a la kirsebærsten. Liala ér en meget fyldig vin, men den er harmonisk, fløjlsblød og bevarer sin elegance. Imponerende lang finish!

Server denne vin ved 15-16 grader til vildt eller grillet oksekød.

LIALA er fremstillet på 100% Negroamaro fra ca. 80 år gamle vinstokke fra Guagnano i Lecce-provinsen. Super lavtydende stokke, der kun leverer 7-800 gram frugt pr. vinstok! Dette bevirker, at vinen bliver enormt intens og sprængfyldt med frugt.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

Anmeldelser:

* 97 Point Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

MIREA - PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - DOP - Italien 2021 

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af modne, sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og sandeltræ. Mundfølelsen er stor og intens. Munden fyldes med komplekse lag af bløde, elegante tanniner, vanilje, rosiner, svesker, honning og kaffe. Finishen synes bare at blive ved og ved med et sødmefuldt touch fra fadlagringen.

MIREA er formidabel til de helt store bøffer fra slagteren, vildt, modne oste eller som ren og skær meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra særdeles lavtydende (Kun 600 gram druer pr. stok!) vinstokke, fra Maruggio i Puglia. MIREA lagres på en blanding af nye og brugte franske barriques i 10 måneder.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  - 17,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Zeni Rosso del Lago Rosso Veronese 2019 er en rigtig dejlig vin fra Zeni's hånd.

Vinen er fremstillet på 70% Corvina og Corvinone samt 15% af hver af Cabernet og Merlot. De bedste klaser sorteres fra ved håndkraft og tørres i en periode før vinifikationen. Vinen lagres afhængigt af årgang mellem 1 og 2 år i egefade og får efterfølgende en kort lagring i rustfri ståltanke.

Rosso del Lago har en lækker, medium fyldig krop og er en frugtig og saftig rødvin med modne, mørke bær, krydderurter, toast, vanilje og en lidt rosinagtig sødme fra tørringen af druerne.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til f.eks. flæskesteg og andesteg, bøffer fra grillen, oksemørbrad og markante oste.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14% alk.

79,00 DKK 119,95 DKK (spar 40,95 DKK)

Villa Molino - 1898 - Pinot noir - Italien 2019 er udelukkende produceret af Pinot noir druer, der alle har fået sol i Pavia i Veneto-området. Vinen har lagret i intet mindre end 12 måneder på egetræsfade, hvorefter den har lagret på flasken inden frigivelsen. Villa Molino Pinot Noir er til dem, der er glade for en let rødvin med høj karakter. Farven er flot med et violet skær.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

79,00 DKK

Passo Vero - Appassimento - Organic - Puglia 2021

Du har her en kompleks, fløjlsblød vin med stor volumen og storhed og en super struktur med gode tanniner bagved. Farven er dybt mørk og duften er modne brombær, vilde kirsebær og tørrede blommer. Er der lidt mørk chokolade? Det hele piftet op ved lidt spice.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Primitivo - Negroamaro - ELETTRA IGT - Puglia - Italien 2021

En meget kraftfuld vin, med en overvældende aromatisk kompleksitet, der fanger fra første smagning af denne vin. Næsen viser de frugtagtige dufte, der er typiske for Primitivo og Negroamaro, med noter af brombær, kirsebær og lettere blåbær marmelade, der er meget nærværende. Med denne vin i  munden, den udfolder sin fulde kraft, med fløjlsbløde tanniner og en krydrethed, der blot er et kærtegn. Hvor kommer al denne frodighed fra.. Sikkert takket være en lagring på amerikanske fade i 4 måneder, som ikke kun giver den krop og struktur, men frem for alt elegance og aroma. En fuld og vedholdende finish lukker denne fornøjelsescirkel, og du kan ikke stoppe med at blive forbløffet. Hvis du leder efter et mærke, der forener dig med verden, vil denne Puglia vin få dig til at drømme.

Intens rød farve med violette reflekser. Lækker frugtig bouquet med klare noter af brombær, sorte kirsebær, og nogle hints af mynte og krydderier. I ganen præsenterer vinen en perfekt balance mellem fløjlsbløde taniner og frugtagtige noter og finishen er vedholdende.

Efter høsten af stilkes druerne og knuses, før den alkoholiske gæring sker en maceration på skindene, for at koncentrere aromaerne og farven. Gæringen foregår ved en kontrolleret temperatur med hyppige pumpovers for at fjerne bærmen.. Dette efterfølges af ældning i fade i flere måneder.

Åbnes mindst 15 minutter før servering ved 15-16 grader.

Denne stjernevin bør nydes til Rødt og grillet kød, Sashi kød, vildt, and, lam og modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% Alkohol

149,00 DKK

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica). Under den nye EU lovgivning hedder de to førstnævnte DOP og de to sidstnævnte IGP.

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedst kendte er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien.

Hyppigt benyttede druetyper til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Aglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

Vi anbefaler