Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk vin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden, og den behøver ikke kun være rød. Spanien leverer mange gode kvalitets hvidvine. De spanske hvidvine fremstilles primært af druesorter som: Sauvignon Blanc, Viura, Albariño, Godello, Chardonnay og Verdejo.

Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Derfor anlægges mange vinmarker oppe i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop solen og varmen. Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring – også hvidvinene.

Vi har søgt efter spansk hvidvin i høj kvalitet og det er lykkedes med blandt andet Montespina Sauvignon Blanc , Montespina Verdejo og Circe Verdejo. Alle tre vine kommer fra vores spanske vinhus, Avelino Vegas, der har vinmarker i det populære område Rueda.

Endvidere fører vi pragtfulde hvidvine fra bl.a. Galicien og Rioja.

Sorter resultater:

CIRCE Verdejo - Avelino Vegas - Spanien 2023

Circe Verdejo har en strågul - bleg og meget lys farve. I næsen viser den aromaer af eksotiske frugter og hvide blomster. I munden er den frisk, blid, silkeagtig og med en duftende og lang eftersmag.
 
Vinen bør serveres ved en temperatur på 7-10 grader og er ideel til fisk, skaldyr, spansk tapas, foie gras, buffet eller diverse forretter. 

Denne vin er en super dejlig, frugtig hvidvin, der kan lidt det samme som vine på Sauvignon Blanc.

Hos Avelino Vegas har de kun fremstillet 40.000 flasker af denne unikke vin. Der er en anderledes Verdejo fra D.O. Rueda, den er en stor overraskelse, når du flytter glasset til din næse og den fascinerer din gane. Denne vin er udarbejdet af druer fra gamle vinstokke fra landsbyer i Segovian - MoralejaAldeanuevaCodorniz og Santiuste. De er høstet i hånden ved deres optimale modningsgradEn lille kold modning gennemsyrer mosten med aroma fra lle sorterne. Vinen er fermenteret ved lav temperatur (12 grader), og hviler endelig med sine fine bærme, for at opnå en glathed i ganen, der gør den unik.
 
Avelino Vegas SA kontrollerer mere end 475 hektar vinmarker, der primært er beliggende området Segoviahvor vingården er placeretOmkring 90 ha. af dem er næsten hundrede år gamle vinstokke. I dette område er vinmarkerne små, mellem 1 og 3 hektar. Den mest dyrkede sort er Verdejo, og levetiden på disse vinstokke bidrager til at lave vine med aromaer med stor kompleksitet og god struktur.
 
En kasse indeholder 6 flaske af 75 cl. - 12,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Viña Gravonio - Crianza blanco - R López de Hezedia Viña Tondonia - Haro - Rioja - Spanien 2013

Viña Gravonia kan drikkes straks eller opbevares ved en god temperatur og luftfugtighed i op til 10 år. Viña Gravonia er en helt speciel hvidvin. Det virker som en rød vin med sin krop og rigdom, men bevarer al friskheden af ​​en hvid. Noter af tørret æble, citronskal, valnød, praline, tørret kaprifolier og nelliker på næsen. Balancerer de rige, voksagtige lag af tørret frugt og krydderier. Saltholdige undertoner. Lidt nougat og yoghurt også. Lang.

Viña Gravonia Crianza blanco er en hvidvin fremstillet på Bodega R. Lopez Heredia Viña Tondonia, en af ​​de historiske vingårde i DO Rioja. La Bodega Viña Tondonia ligger i Barrio de la Estación i Haro, et historisk område. Et af de områder i verden med den højeste koncentration af vingårde per kvadratmeter. Viña Gravonia er lavet på 100 % Viura.

Druerne kommer fra Viña Zaconia ejendom, en ejendom ejet af vingården, beliggende ved bredden af ​​floden Ebro med 50 år gamle vinmarker. De er plantet i en højde af 200 meter over havets overflade med jord, der indeholder en masse sten. Høsten sker manuelt, idet man tager sig af hver klase, så druen ikke går i stykker og starter for tidlig gæring. Druerne overføres til vingården i omkring 100 kilos beholdere af poppeltræ lavet i bødkeriet i vingården. Druerne knækkes for at frigive mosten, denne gæres uden skaller i store egetræskar. Viña Gravonia Crianza blanco gennemgår fire års lagring på egetræsfade og udsættes for to omstikninger hvert år. Når lagringen er færdig, klares den med friske æggehvider og aftappes uden at blive filtreret.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5 alkohol.

499,00 DKK 699,00 DKK (spar 200,00 DKK)

2022 Let it Bee Organic Verdejo Let it Bee - Spanien

Let it Bee

Den økologiske serie ”Let it Bee” er produceret af to innovative Masters of Wine. Gennem deres mange år som vinmagere har de fundet en håndfuld ærekære vinbønder som de nu har samarbejdet med i lang tid. Dette samarbejde sikrer dig høj kvalitet til en rimelig pris.  

Støtte til humlebien

Hver flaske giver 1,50 kr. til humlebiens bevarelse og udbredelse i Spanien. Organisationen sponsorerer plantning & såning af humlebi-venlige planter. Både mellem vinrækkerne og på de omliggende arealer. Dette hjælper ikke blot humlebien, men påvirker også biodiversiteten generelt.

Unik prop

Let it Bee hvid og rød er forseglet med den helt nye korkprop, i daglig tale ”Twist” eller ”Pop”. Denne gode nyhed er det bedste af to verdener. En korkprop, der er nem som et skruelåg, da du ikke skal bruge proptrækker. Du drejer simpelthen proppen af. Og så er proppen fuldt nedbrydelig og kan recirkuleres. Proppen indeholder intet plast og der er ingen kapsel af plast eller metal. Denne løsning bliver du glad for.

Let it Bee Verdejo Organic

Her har du en sprød økologisk certificeret Verdejo til en meget rimelig pris. Vinmagerne, der er økologiske helt ind til benet, intervenerer minimalt, for kvaliteten er allerede skabt i vinmarken. Druerne er manuelt høstet fra godt 30 år gamle vinstokke, plantet på sandholdig, fattig jord gode 600 meter over havet. De håndhøstede druer sorteres en ekstra gang manuelt, inden den temperaturstyrede gæring foregår i rustfri ståltanke.Vinen er funklende klar strågul med svagt grønt skær. Næsen kommer med intense citron og lime efterfulgt af hvid fersken og et strejf jasmin. Syren er perfekt balanceret og er godt afstemt med de tropiske noter til sidst.

1 kolli indeholder 6 flasker – 12,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler