Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Køb rødvin fra det meste af verden. Du finder her et bredt sortiment af rødvine, både når det gælder geografi, druer, smag og pris. Her er helt sikkert noget for din smag. Direkte import af rødvine fra førende og små vinproducenter og dermed direkte salg, gør at vi kan sælge en stor del af vinene direkte til dig uden fordyrende mellemled.

Du finder altid gode tilbud på rødvine både her og under TILBUD. Køb i vores butik i Køge eller bestil online og få vinen leveret lige til din dør. Herunder finder du vores store rødvinsudvalg. Ønsker du en mere detaljeret søgning kan du gå direkte til den udvidede søgning i venstre side.

Sorter resultater:

Governo Gerone  All'Uso Toscano 2021 

Topanmeldt italiensk rødvin produceret med rødder i mere end 700 års gamle toskanske traditioner. 

Kender Du ikke til Governo All'Uso Toscano og er Du fan af Valpolicellas Ripasso vine, er det hér muligvis lige en vin for dig! Gerone's Governo er fremstillet på Toscana's store drue, Sangiovese, tilsat andre lokale druesorter, som får lov at tørre en tid under Toscana's varme sol, hvorved mosten opkoncentreres og således opnås større fylde i vinen. Sangiovese med dens ret markante syreniveau tager rigtig godt imod denne tørring, da den forøgede sødme i mosten går rigtig godt i hånd med Sangioveses friske udtryk.

Vinen er medium rubinrød og med noter af modne skovbær, kirsebær, nelliker, lidt vanilje og tørrede urter i både duft og smag. Vinen er rigtig fint afstemt med balance mellem blød og fyldig vin på den ene side og friskhed på den anden. Governo er en glimrende ledsager til grillet eller stegt oksekød - f.eks. en cuvettesteg - til fjerkræ og lys kød eller kødbaserede pastaretter. Vinen bør serveres ved 16-18 grader.

5 x 5 stjerner i Vinavisen uge 50/2021. 

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Cote Rotie - Bernard Bugaud 2022

STOR Cotie Rotie - virkelig værdig producent - 4,1 på VIVINO

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin; én cuvée og udelukkende på syrah.

Familien ejer beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser, hvor alt markarbejde foregår med håndkraft. Stokkenes aldersgennemsnit er højt, og de ældste stokke har rundet de 80 år.

Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i 228 liters Allier egefade (fra Tonnellerie Sirugue i Nuits St-Georges), hvoraf beskedne 20% er nye og de øvrige 1-5 år gamle. Efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapning, der foregår uden klaring, kun med en let filtrering.

Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas - desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor 'turbo-vine' oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop côte rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Fra 2019-årgangen har sønnen, Pierre, officielt overtaget styringen, men Far står dog lige i nærheden....

Dette er personlig vin lavet i meget begrænset oplag, der i denne årgang har resulteret i et herligt præg af modne brombær med en sjat hindbær og sorte oliven, lidt tørrede blomster og råt oksekød.

Trods 100% syrah har vinen masser af charme og ingen dystre tiltag. Smagen har intensitet og moderat fylde, men frem for alt en veldefineret frugt og præcis frugtsyre.

Prøv eksempelvis Burgaud Côte Rôtie til boeuf bourguignon, hvortil alt går op i en højere enhed (og bourgogner i et menneskeligt prisleje, som de er flest, er for lette). Vildt med kraftige saucer er et andet vidunderligt match.

Server vinen i rummelige glas ved en temperatur på ca. 17°, med alderen dog en grad eller to højere.

Erfaringsmæssigt er dette særdeles længelevende vin, og den vil fra årgang kunne nydes mindst 20 år frem.

Én kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

475,00 DKK 499,00 DKK (spar 24,00 DKK)

2022 Let it Bee Organic Red Cabernet Sauvignon, Tempranillo & Merlot Let it Bee – Spanien

Let it Bee

Den økologiske serie ”Let it Bee” er produceret af to innovative Masters of Wine. Gennem deres mange år som vinmagere har de fundet en håndfuld ærekære vinbønder som de nu har samarbejdet med i lang tid. Dette samarbejde sikrer dig høj kvalitet til en rimelig pris.  

Støtte til humlebien

Hver flaske giver 1,50 kr. til humlebiens bevarelse og udbredelse i Spanien. Organisationen sponsorerer plantning & såning af humlebi-venlige planter. Både mellem vinrækkerne og på de omliggende arealer. Dette hjælper ikke blot humlebien, men påvirker også biodiversiteten generelt.

Unik prop

Let it Bee hvid og rød er forseglet med den helt nye korkprop, i daglig tale ”Twist” eller ”Pop”. Denne gode nyhed er det bedste af to verdener. En korkprop, der er nem som et skruelåg, da du ikke skal bruge proptrækker. Du drejer simpelthen proppen af. Og så er proppen fuldt nedbrydelig og kan recirkuleres. Proppen indeholder intet plast og der er ingen kapsel af plast eller metal. Denne løsning bliver du glad for.

Let it Bee Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot Organic

Her har du en forførende økologisk certificeret rødvin på druerne Cabernet Sauvignon (50 %), Tempranillo (40 %) og Merlot (10 %) og til en meget rimelig pris. Vinmagerne, der er økologiske helt ind til benet, intervenerer minimalt, for kvaliteten er allerede skabt i vinmarken. Druerne er manuelt høstet over en periode på 2 uger og vinstokkene er fra 2040 år gamle og beliggende 650 – 700 meter over havet. Jordbunden er sandet og rig på kalk. Alle tre druesorter høstes og sorteres manuelt og gæres med 15 % hele drueklaser. Vinen er medium tæt og forfriskende i sin rene, bløde, modne frugt af sommerens bær. Tanninerne er det rene fløjl og sammen med de delikat krydrede toner og en gevaldig velsmag, vil denne økologiske rødvin vinde mange venner.

1 kolli indeholder 6 flasker – 13,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

GRATIS Festival for forårets fester - Lørdag den 1. Marts kl. 12.00 - 15.00

Skriv Jeres kommende begivenhed i kommentarfeltet og vi kvitterer med en GRATIS billet

BEGRÆNSET ANTAL PLADSER & MAX 2 BILLETER PR.: BEGIVENHED

Skal I holde FEST - Bryllup - Konfirmation - Barnedåb - Rund fødselsdag etc.?

Så kom til en uforpligtende smagning af et stort udvalg af egnede vine og spiritus i vores store og hyggelige butik her på Vestergade i Køge.

Smag på vine fra kr. 40,- og opefter - mousserende, hvide, røde og rosé, alkoholfrie vine, samt dessertvine

Man skal være 18 år. for at kunne deltage.

 

0,00 DKK

Kendall-Jackson - Vintner's Reserve - Zinfandel - Californien 2021

Zin som det skal smage!

Zinfandel er en klassisk californisk vintype, og Kendall-Jackson er mestre i at ramme den helt rigtige smag. Den flotte tanninstruktur og den saftige smag af brombær, blommer og hindbær står i flot kontrast til cedertræsnoterne fra fadlagringen.

Flaskehalsen om denne lækre Zinfandel: "Kendall Jackson er en af de producenter, der kan finde ud af at kæle for de korporlige karakteristika, uden at det bliver for voldsomt. For det er selvfølgelig krydret, dybt, kraftigt og mørkt, men her er en dejlig balance, der sikrer, at de tunge krydderier ikke bare tordner afsted og tromler alle andre nuancer i vinen."

  • Zinfandel blandet med en smule Petite Syrah
  • Stor kvalitet og smag for pengene
  • Prøv vinen sammen med Amerikanske spareribs på grillen

Smagen:

Zinfandel er måske kendt for at give marmeladevine til billige penge, uden den store finesse. Vinene giver dog mange mennesker en stor drikkeglæde. Denne vin kommer med alle de opulente bærsmage som man kender fra Zinfandel, men det arbejde der er lagt i marken og kælderen hos Kendall-Jackson frembringer en meget dybere smagspalet. Strukturen i vinen, giver også tilpas meget modstand til at den kan gå til krydrede kødretter. God til julemaden og grillkødet - Den kan drikkes hele året rundt!

Vinhuset:

Californiske Kendall-Jackson har altid været familieejet, lige siden 1974. Jess Jackson købte her 80 hektar frugtplantage lige nord for Napa Valley, som han omlagde til vinmarker plantet med Chardonnay. Vinhuset Kendall-Jackson blev officielt et navn i vinverdenen i 1982.

Året efter blev den første kasse Vintners Reserve Chardonnay solgt i New York, og vandt derudover også en Platin pris for amerikansk Chardonnay. Dette gav startskuddet til Kendall-Jackson som brand.

I 1983 blev vinen tilmed omtalt som ”Nancy’s wine” i en stor avis. Den omtalte Nancy, var selvfølgelig den daværende præsident Ronald Reagans kone. Vintners Reserve var eftersigende hendes favorit.

Jess Jackson var en pioner i den californiske vinbranche, og lægger ikke skjul på Kendall-Jacksons glimrende forretningsøje som, den dag i dag, stadig er en stor del af virksomheden. Jess købte i 1991 sit eget bødkerværksted i Frankrig, for at sikre kvaliteten af de franske fade i vinfremstillingen. I dag er det også stadig filosofien at opkøbe land og vinmarker. I dag opkøbes vinhuse rundt om i verden.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

 

149,00 DKK 229,00 DKK (spar 80,00 DKK)

LIALA - NEGROAMARO - SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2020

Dyb og intens purpurrød i glasset og med rig duft med aromaer af ribs og modne røde såvel som sorte kirsebær. I munden mødes frugten med krydrede noter af kanel, kaffe og vanilje, der gør, at vinen i ekstra grad fylder hele munden. Og så finder jeg en note a la kirsebærsten. Liala ér en meget fyldig vin, men den er harmonisk, fløjlsblød og bevarer sin elegance. Imponerende lang finish!

Server denne vin ved 15-16 grader til vildt eller grillet oksekød.

LIALA er fremstillet på 100% Negroamaro fra ca. 80 år gamle vinstokke fra Guagnano i Lecce-provinsen. Super lavtydende stokke, der kun leverer 7-800 gram frugt pr. vinstok! Dette bevirker, at vinen bliver enormt intens og sprængfyldt med frugt.

LAILA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

I den sydlige region Puglia i Italien har Masseria Borgo Dei Trulli fundet de ideelle betingelser for at udvikle og praktisere sin hovedfilosofi 
- at producere interessante og fremragende vine, der kan gøres tilgængelige for et stort publikum af forbrugere. 

Masseria Borgo dei Trulli har vinmarker i de bedste vindistrikter. Specifikt i områderne Sava, Manduria og Maruggio - i provinsen Taranto - hvor de primære druer, der dyrkes, er Primitivo, Negroamaro, Vermentino, Malvasia Bianca, Fiano og Sauvignon Blanc og i distriktet Guagnago i provinsen Lecce, hvor Negroamaro og Malvasia Nera dyrkes til produktion af Salice Salentino.

Spredt mellem vinmarker og olivenlunde, kan du finde mange gamle tørre stenhuse (hytter) kaldet Trulli (italiensk flertal for Trullo). “Trulli” i dette område er bedre kendt som Saracen Trulli, da de adskiller sig fra den mere traditionelle Trulli, der findes i Itria-dalen (nord for hvor Masseria ligger), da de har et kuppelformet snarere end kegletag.

Det er her Masseria Borgo dei Trulli får sit navn.

Anmeldelser:

* 97 Point Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella er en lækker Ripasso fra vinhuset ZENI. Vinen fremstår super flot med sin dybt rubinrøde farve med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på egefade, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl 14% Alkohol

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Ulisse Montepulciano d´Abruzzo Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

VIVINO FAVORIT 4,1

Guldmedalje: Mundus Vini  –  Guldmedalje: New Zealand Int. Wine Show

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse Montepulciano d’Abruzzo

Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne som ledsager til retter med kalve- og oksekød eller fjerkræ.

1 kolli indeholder 6 fl. á 75 cl.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

LULU le Français Carignan Pays d'Herault IGP 2022

DETTE FORRYGENDE RØDVINSKUP er lavet med udgangspunkt i gamle, fritstående carignan-stokke fra marker i Herault-departmentet, som groft sagt er middelhavsområdet mellem Narbonne og Montpellier.

Enorme markarealer og et dynamisk team af vinmagere har givet en kvalitetsvin til en demokratisk pris. LULU er - som etiketten antyder - uprætentiøs, men det er også en moderne, afrundet og brugervenlig vin med god fylde; og samtidigt en vin der havde kostet noget helt andet, havde den kommet fra fra en moderigtig appellation.

Duft og smag har afrundede nuancer af mørke skovbær, især brombær. Trods en sund fylde har LULU stadig en silkeblød frugt; en dejlig, letforståelig vin til en forbløffende lav pris.

Madmæssigt er dette vinen til hverdagsmadens små og lidt større udfordringer. Der er potens nok til en oksestegeret, men vinens blide struktur gør den også velegnet som solo-rødvin.

Man kan servere vin lidt afkølet for at fremme dens læskende attributter, men op til ca. 17-18° går også an.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

 

49,95 DKK 69,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery,Diamond Collection - Appellation Series,Pinot Noir, Santa Barbara County

Francis Ford Coppola Winery

Navnet lyder måske bekendt. Foruden ikoniske og Oscar-værdige film står legendariske Francis Ford Coppola i dag bag det kvalitetsdrevne Francis Ford

Coppola Winery, som er kendt for sine fantastiske californiske vine, der demonstrerer Coppolas sans for kvalitet, æstetik og godt håndværk.

Vinen

Coppolas elegante Pinot Noir vibrerer med livlige duftnoter af bær og subtilt fadpræg. Et pragteksempel på hvorfor Santa Barbara er blandt USA fornemste adresser for Pinot Noir. Appellation Series er de eksklusive vine fra Diamond Collection serien, skabt på druer fra udvalgte AVAs (vindistrikter) i Californien.

Appellation Series er skabt ud fra den filosofi, at forskellige druesorter udtrykker sig bedst i specifikke terroirs. I hver flaske kan du forvente en kvalitetsvin, der

udviser druesortens karakteristiske dyder i et unikt terroir-tro udtryk. Det kystnære og bjergrige Santa Barbara er verdenskendt for Pinot Noir.

Det kølige klima, samt mange solskinstimer er som skabt til den lidt kræsne drue.

Især morgentågen er vigtig, da den kølende effekt forlænger vækstsæsonen og hjælper med at bibeholde druens naturlige syre, der er essentiel for kvalitets Pinot Noir.

Vinen gennemgår lagring i en blanding af franske og amerikanske egetræsfade, hvilket tilfører ekstra smag og struktur til vinen. Denne saftige Pinot Noir byder

på en overflod af aromatiske dufte af modne jordbær, kirsebær, vanilje og en ristede fadtoner.

Smagen er præget af et læskende og friskt bærpræg af hindbærsyltetøj og ristede mokkabønner.

Denne vin er en exceptionel partner til mange vildtretter med svampe, tournedos af oksemørbrad eller til mørkt og lyst fjerkræ.

En elegant og let vin,der også sagtens kan nydes helt for sig selv. Vinen smager bedst når den er lettere afkølet til omkring 14 grader.

1 kolli indeholder 12 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

199,00 DKK 259,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery, Rosso & Bianco, Cabernet Sauvignon

Denne saftige Cabernet Sauvignon af præget af Californisk sol og charme. Vinen består primært af Cabernet Sauvignon, dog krydret med en lille smule Petite Sirah og andre lokale druer. Vinene er delvis lagret i 12 måneder i en kombination af fransk og amerikanske egetræsfade, hvilket tilfører kompleksitet og en anelse ristede fadnoter.

Rosso & Bianco vinen er en hyldest til vinhusets italienske arv og inspireret af familiens egen kærlighed for den ukomplicerede og gode vin. Rosso & Bianco serien er skabt ud fra den filosofi, at god vin skabes via dygtigt håndværk og fokus på at druens naturlige egenskaber skinner igennem. Rosso & Bianco byder på imponerende værdi for pengene.

Duften udfolder sig med varme toner af vanilje, sort kirsebær og peber. Smagen byder på rige noter af cassis, anis og en snert af karamel. Vinen er mellemfyldig med en afbalancerede syre og behagelige tanniner, der giver vinen en lækker struktur.
En let drikkelig rødvin, der passer perfekt til grillet oksekød, varmende simreretter, samt cremede pastaretter. Vi anbefaler vinen serveret ved 14 °.

 

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Amaranta Montepulciano d`Abruzzo - Tenuta Ulisse, Italien

Bedste vinter- og julevin
Kåret af 48 danske vinhandlere i sept. 2024

STOR VIN - 4,2 på Vivino

Guldmedalje - Mundus Vini

Guldmedalje - New Zealand International Wine Show

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en pneumatisk-presse, som blidt presser mosten ud ved et lavt tryk på blot 0,7 bar. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Amaranta Montepulciano d’Abruzzo - "Turbo"

Topvinen hos Tenuta Ulisse er fra og med 2012-årgangen endnu mere TOP, men hedder stadig Amaranta. Den fremstilles af druer fra gamle vinstokke nær Lanciano, og en stor del af druerne får nu lov til at blive hængende til ind i november og praktisk talt blive udtørrede og meget koncentrerede.

Efter manuel høst, gærer druerne in 15-20 dage og den unge vin lagres i 10-12 måneder i medium toastede fade af fransk og amerikansk eg. Intens og nærmest eksplosivt frugtig med lag på lag af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er opulent, rig og næsten cremet, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt, der sættes i relief af fine noter af ny eg. En fantastisk Montepulciano på allerhøjeste niveau. Ideel til det "store" køkken.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14 % alkohol

179,00 DKK 229,00 DKK (spar 50,00 DKK)

2024 Plus & Minus Pinot Noir - Australien - Alkoholfri

Fourth Wave Wine

En gruppe af vinmagere og ønologer har skabt Fourth Wave Wine, der har specialiseret sig i at producere australsk velsmag det er til at betale. For nogle år siden blev de udfordret af at de ikke kunne finde drikkelige vine uden alkohol og satte et projekt i søen for at løse det. Resultatet er den præmierede PLUS & MINUS serie, der omfatter en appetitlig Blanc de Blancs sparkling, en forfriskende og livlig Pinot Grigio, denne seriøst dejlige Pinot Noir samt en flot bygget Shiraz. Alle disse vine har mindre end 0,5 % alkohol, så skal du køre hjem, vil du være helt frisk når børnene vågner klokken 5 om morgenen, er du til arbejdsfrokost, er du gravid eller vil du ”blot” helst undgå alkohol, så prøv PLUS & MINUS serien .

Australien – et perfekt vinland

Vinstokkene elsker Australien. Her er varmt og tørt og risikoen for frost om foråret er minimal, hvilket betyder, at der kan høstes sunde druer i perfekt moden stand. Når man skal ”befri” vinen for dens alkohol, er det vigtigt at vinen har en sund struktur og er rig på aroma. På toppen af dette er australske vinmagere og ønologer blandt verdens mest innovative, så derfor lykkes Australien supergodt med alkoholfri vine.

Hvordan er denne alkoholfrie vin produceret

Grundlaget for PLUS & MINUS alkoholfrie vine er kernesunde druer fra South Australia, som vinmager Corey Ryan vinificerer konventionelt og lader gennemgå fuld gæring, så alle dufte og aromaer og hele vinens struktur er perfekt. Med dette dejligt vinøse grundlag benyttes en nænsom ”destillation” med vakuum og lavt tryk for at separere alkoholen fra vinen. Hele processen indeholder 25 trin og til slut tilsættes et naturligt koncentrat af drueskindet fra de samme druer og marker. Det gør denne vin ekstra rig på de beviseligt gode antioxidanter og vinens duft, smag og krop er helt usædvanligt tæt på vine med naturligt alkoholindhold.

Pinot Noir Plus & Minus – mindre end 0,5 % alkohol

De fleste kan nok finde en god alkoholfri hvidvin, men blandt de røde er der langt mellem det drikkelige. Derfor er denne flotte Pinot Noir blandt de vine vi er allermest glad efor at kunne præsentere. Denne Pinot Noir har rigtig Pinot Noir karakter på næsen med modne røde frugter og ganske enkelt lutter velsmag. Smagen leverer i flot balance og med god længde og giver appetit på et glas mere. Vinen er ikke for kraftig, men dejligt raffineret og bør serveres mellem 16 & 18 grader af store glas, som fremmer de delikate Pinot Noir aromaer. Klart blandt de absolut allerbedste alkoholfrie (mindre end 0,5 %) rødvine vi har smagt (og vi har smagt MANGE).

1 flaske indeholder 75 cl. - mindre end 0,5% alkohol

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

2022 ULISSE Premium Montepulciano Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man, at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået, at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine holder knapt så godt, men har en lækker umiddelbarhed. 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse PREMIUM Montepulciano d’Abruzzo

Også Premium Montepulciano d’Abruzzo fra Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Der er blot anvendt det allerbedste druemateriale fra marker med et væsentligt lavere høstudbytte. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne blåbær og (danske) jordbær, godt støttes af rose og viol. Smagen er imponerende og fortryllende rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til fem år fra høståret. Server ved 16-18 grader og i store glas kun kvart fyldt.

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Wallace Shiraz-Grenache Ben Glaetzer 2018/21

92 point - Robert Parker, Wine Advocate

92 point – James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Wallace Shiraz-Grenache fra Glaetzer Winery

Wallace er lavet på 84 % Shiraz og 16 % Grenache fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinstokkene er 50 - 100 år gamle! Shiraz-delen er lagret 16 måneder på 2 - 3 år gamle fade fortrinsvis af fransk eg, mens Grenache-delen er uden påvirkning af fad for at bevare renheden og den friske, aromatiske frugt. Duften er kompleks sammensat af intens bærfrugt, orangeskal, vanille og mineraler. Smagen er saftig og kontant med stor fylde, og munder ud i en lang, varm finish. En vin, der både giver stor umiddelbar nydelse, men som også opfordrer til fordybelse. En fornem ledsager til retter med oksekød, lam, kraftigt fjerkræ eller dyrevildt.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol

 

199,00 DKK

Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE 2021

PERFEKT SOM JAGTVIN

Camille Cotes du Rhone Villages er en yderst velsmagende saftfuld vin, som viser nuancer af det bedste appetitvækkende frugt, krop, eftersmag samt runde tanniner.

En Kraftfuld behagelig næse af list søde røde frugter og krydderier. Smagen er domineret af brombær, let ribs og dejlig syre.

Vinen er dejlig fyldig og tør. Dejlig smag af peber, jorbær og hindbær. Har en dejlig moden bærfrugt, afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag..

5 Stjerner i Vinavisen - Citat: Camille Cayran er en velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah. Her er dejlig moden bærfrugt afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag.

 4,3 på VIVINO

 91 Points Decanter

En velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah.

Druesamsætning: 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Velegnet til: Julemiddagen , svinekød, charcuteri, kylling samt bløde oste.

Et kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol 

 

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Bodegas Lan Reserva - Rioja 2017 - Spanien

4.0 StjernerVivino

91 PointGuia Penin

91 PointWine Spectator

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland. Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet. Denne vin er hovedsageligt produceret af Tempranillo-druer samt lidt Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja-området i Spanien.

Moderne Rioja

Bodegas LAN har siden 1972 været tæt knyttet til naturen og kulturen i Rioja. Det kendte, men forholdsvis unge, Rioja-hus tager navn fra underområderne Logroño, Alavá og Navarra. Forbogstaverne i de tre underområder udgør navnet, LAN.

De tre vine som LAN er bedst kendt for, er deres klassiske Crianza, Reserva og Gran Reserva. LAN pionerede hybridfade i Rioja, hvor stavene er af fransk eg og enderne af amerikansk. Det giver en unik kompleksitet til Reserva og Crianza vinene.

Essensen af LAN kommer dog bedst frem i deres Estate vine. Disse vine laves på druer fra deres egne marker. Culmen er et godt eksempel fra denne serie, som virkelig leverer luksus Rioja.

I de senere år, er LAN også gået i gang med at eksperimentere. 7 Metros er en unik fortolkning af en moderne spansk Rioja. Her bruges nemlig spansk egetræ til lagringen. Druerne kommer udelukkende fra to specifikke vinmarker i Rioja. Xtreme er en anden fortolkning, hvor bæredygtigheden er taget til ekstremerne.

Vinen har været lagret 18 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og derefter 21 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med intens granatrød farve og en frugtig og elegant duft af brombær, blommer og kirsebær samt noter af vanilje, lakrids og krydderier.

Fyldig, saftig og fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13,5% alkohol

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne 2022 Bio / Økologisk

Har en score på 3,9 på Vivino.

Denne Cotes du Rhone Villages er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste fuld frugt, krop, grønne toner i eftersmag samt runde tanniner.

 En yderst velsmagende Rhone Village i Topklasse...

 Guldmedalje ved Concours des Vins Orange 2021      

 En meget tæt kirsebærrød farve, der afspejler en ung og koncentreret vin. Næsen er præget af rød frugt .. Blandt andet toner af kandiserede kirsebær, jordbær og hindbærsyltetøj, brombær.. viol og lakrids på ganen, en smuk koncentreret samt rig og kompleks struktur.

Der er fokuseres på druernes store modenhed, på et terroir som er gunstig for denne modenhed. Traditionel i betonkar. En kold præferencemaceration giver os mulighed for at afsløre frugten.

I 6 uger.. bliver druemosten omrørt. Ingen svovl indtil aftapning. Modning i betonkar i omkring 6 måneder.

Druesamsætning: 50% Granache, 30% Syrah og 20% Carignan

Server denne vin ved 15-16 grader.

Passer godt til: Vildt, grillet kød, simreretter, grøntsager og ost.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol

 

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Cairanne C - Cru Chantecotes 2021

Denne Cairanne C Cru er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste..

Mørkerød farve med lilla nuancer. Kraftig næse med koncentreret frugt (sorte kirsebær, solbær) og krydderier (peber, kanel og lakrids). Fantastisk struktur på ganen, fyldig og koncentreret, med storslåede frugtige og krydrede aromaer.

En yderst velsmagende Rhone Villages i absolut topkvalitet

Vinfremstillingsproces af denne Cru, kommer fra vinmarker beliggende på skråningerne, nord for landsbyen Cairanne, stadig kaldet "Montagne du Ventabren". Vinstokkens rødder har skåret ind i massen af kalksten med sjælden flint, vekslende med mergel. Vinstokkene er på skråninger , vendt mod syd, som derfor nyder extra godt af solen stråler.

Under vinifikationen bruges ingen svovl, som foregår i betontanke uden opvarmning af druerne. 
Traditionel vinificering. Gæringstid på 21 dage. Lang vatting-tid på 6 uger, hvilket blødgør tanninerne. De-vatting og opnå kraftfulde vine, der er gode til lagring.

Lagret i betontanke i 10 måneder. Minimal tilsætning af sulfitter ingen aftapning..

Smagens lange smag og runde finish er typisk for Cairanne Cru appellationen. 

Druesammensætning: 50% Grenache, 30% Syrah samt 20% Mourvedre.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Nyd denne vin til Vildt, andebryst, flæskesteg, grillet okse og gris, krydret lyst kød, Boeuf Bourguignon, roastbeef, samt bløde og faste franske oste.

En kolli  indeholder 6 flasker á 75 cl. - 15 % Alkohol 

 

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

THE AMERICAN REDWOOD OAK AGED ZINFANDEL - CALIFORNIEN - KASSEKØB (6 flasker til kr. 399,-)

4,0 PÅ VIVINO

NY TOPÅRGANG 2021 - VALUE FOR MONEY

Vinen laves af Zinfandel fra Lodi-området, som rummer Californiens ældste vinstokke af netop Zinfandel, der stortrives i områdets tørre, varme klima.

The American Redwood Zinfandel er indbydende både i duft og smag, som består af solmodne brombær, lidt hindbær, krydderier og vanilje, der flot afbalanceres af brugervenlige, silkebløde tanniner.

Her får man en vin med stor fylde og der er skruet op for volumen på alle parametre. Er man efter finesse og sarte nuancer, bør man kikke en anden vej, men er man til hårdtpumpet power, SÅ PRØV DENNE VIN!

Vi anbefaler at nyde vinen til kraftige retter, grillet rødt kød, barbeque, eller bare til en stor voldsom burger.

Serveres ved 16 - 18 grader i store rummelige glas.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl - 14,5% alkohol.

399,00 DKK 774,00 DKK (spar 375,00 DKK)

SON PRIM CUP BLEND - Mallorca - Spanien

NYHED - Mallorcavin i TOPKLASSE!

Duften er et kapitel for sig. Glæd dig til en fantastisk symfoni af røde kirsebær, blomster, chokolade, kanel og vanilje..

Én ting er vinenes meget høje niveau. Noget andet er de uhørt lave priser, som familien sælger dem til. Når eksperter smager vinene blindt, er ingen uenig om kvaliteten..

Topvinen fra Bodegas Son Prim og Jaime Llabrés og klart noget af et kup … Vi er ude i et blend af 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 10% Syrah og 10% Tempranillo. Og det fungerer bare super tilfredsstillende. Klart helt i toppen af, hvad Mallorca formår.

Efter 12 måneder på franske egefade er det en yderst intens men samtidig perfekt afbalanceret vin, der rammer glasset. Alt sidder som det skal og det er tydeligt, at den har et langt og stolt liv foran sig.

Duften er et kapitel for sig. Glæd dig til en fantastisk symfoni af røde kirsebær, blomster, chokolade, kanel og vanilje. Den kraftige og samtidig friske smag gentager duftens noter og slipper ikke ganen lige med det første. Klart noget du skal smage, hvis du er til spanske vine! 

Vi kendte ikke SON PRIM før en af vores mange berejste og vinkyndige kunder bragte navnet på banen. Og stor tak for dét! For her får du kort fortalt spansk topklasse til yderst gavmilde priser.

Son Prim eventyret går tilbage til starten af 90’erne, hvor Jaime Llabrés beplantede et lille stykke land på Mallorca – nærmere bestemt Pla de Mallorca på den centrale del af øen. Her forsøgte han sig med blandt andet Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay bare for at se, om stokkene kunne trives i den lerholdige jord.

Det kunne de i dén grad og i 2003 startede Jaime Llabrés og resten af hans familie at producere vin på kommerciel basis. Sådan er det også den dag i dag. Det er et gennemført familie drevet foretagende, som i 2014 renoverede vingården efter alle kunstens regler. På det tidspunkt havde man opnået ganske stor succes og de nye faciliteter muliggjorde at man kunne tage næste skridt opad – helt op i toppen af Mallorcas vin.

Én ting er vinenes meget høje niveau. Noget andet er de uhørt lave priser, som familien sælger dem til. Når eksperter smager vinene blindt, er ingen uenig om kvaliteten. Til gengæld skyder de næsten alle som en helt skævt, når det kommer til prislappen. Så her er virkelig muligheden for at gøre en tæt på kriminel god handel!

Udover at producere især fremragende røde vine er SON PRIM også en yderst velbesøgt residens. Hver dag har man besøg af i snit 200 vinglade mennesker, som vil høre og smage, hvad det er, som gør SON PRIM til noget helt særligt.

Anbefales til grillet oksekød, vildt, lammekød. tapas spansk inspireret samt spanske smagfulde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol



169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Altaya Garnacha Agustín Cubero Calatayud 2022 – KASSEKØB 6 FLASKER - SPAR 50 %...

"Spænd sikkerhedsselen - Splitte Mine Bramsejl" - HER ER DER VIRELIG TALE OM VALUE FOR MONEY! 

En elegant, frugtrig og guddommelig lækker intens spansk rødvin.. lavet på 100% Garnacha-druer fra de højbeliggende marker i Calatayud.

Vi har købt stort ind

Altaya Garnacha fra Agustín Cubero byder på en vidunderlig kombination af frugtige og krydrede nuancer. Med en rig smag af mørke bær som kirsebær, brombær, hindbær.. samt subtile noter af peber og lakrids, er denne vin et oplagt valg til dig, der elsker intensitet og kompleksitet i din rødvin.

De gamle Garnacha-vinstokke, som vokser på stenede skråninger, giver vinen en flot struktur, hvor syren og de bløde tanniner spiller flot sammen.

Velegnet til: Perfekt til koteletter, grillet kød, tapas, krydrede retter, buffet eller som en nydelse for sig selv til hyggelige aftener.

Køb en kasse med 6 flasker af denne fantastiske Garnacha.. og få vinen til denne esktraordinære skarpe pris...

Drue: 100% Garnacha
Område: Calatayud, Spanien
Alkohol: 14 %
Serveringstemperatur: 14-15°C
1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14% alkohol

 

299,00 DKK 600,00 DKK (spar 301,00 DKK)

PSI - Domino de Pingus - Ribera del Duero- - Peter Sisseck - Spanien 2022

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af hans dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin er skabt til grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Podere BRIZIO - BRUNELLO di Montalcino - DOCG - Italien 2016

Femstjernet årgang - 96 point WineSpectator

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Denne vi er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK

PRIMITIVO - SALENTO SARACENA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2021 

Vinen er dyb granatrød med intense aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af vanilje, svesker, kaffe og kirsebær og det hele får struktur af bløde, modne fadtanniner. Eftersmagen er lang og frugtmættet.

Primitivo Saracena serveres bedst ved 15-16 grader til vildt, oksekød, tomatbaserede retter og hårde oste. Eller snup et glas som meditationsvin.

Primitivo druerne høstes fra omhyggeligt udvalgte, lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinmarkerne er beplantet efter ”Albarello Pugliese” systemet med omkring  5.500 planter pr. ha. og et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok fra de i gennemsnit 60 år gamle vinstokke.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Ca. 14 dage før høst, "klemmes" hver stilk, så tilførslen af vand mv. stoppes og en tørringsproces påbegyndes allerede på vinstokken! Resultat bliver lufttørrede druer, som giver Saracena dens fyldige og intense smag. Saracena! Vinen får 10 måneder på franske barriques og yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni
* GULDMEDALJE ved Mundus Vini
* DECANTER - Kået i stor test, som en af de 18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Kassekøb - Frankrig

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 15% Alkohol.

 

300,00 DKK 894,00 DKK (spar 594,00 DKK)

Top lækker Prøve kasse, hvor du kan smage på vores nye Rhone vine fra Cave de Cairanne

     VIRKELIG LÆKKERT KØB! 

Kassen indeholder indeholder følgende vine:

2 flasker Cotes du Rhone Villages Cairanne C - Cru Chantecotes
2 flasker Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE
2 flaske Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne

6 Flasker samlet I en kasse!

 

Cave de Cairanne er et kooperativ i den lille landsby Cairanne i Cru Cairanne, Rhône, Frankrig.
Kooperativet blev grundlagt i 1929 af 3 pionerer i regionen, som også delvis var bag AOC-appellationen på Rhône-vinene.
Cave de Cairanne er drevet af 12 vinproducenter, der producerer 85% af det volumen, vi flasker. Hver vinbonde arbejder på markerne fra deres forfædre - de kender deres vinstokke og håndværk af hjertet, og der ønskes løbende at producere højkvalitets håndværksvine på deres egenskaber, der afspejler jordens og familiens natur i hver lille ejendom.
Kooperativet er vores styrke: Sammen forener vi vores talenter og «terroirs» som et fodboldhold, og alt fungerer efter instruktioner fra den meget talentfulde Denis Crespo, vores kælder og winemaster.
Alene ville ingen nå eksportmarkederne på grund af et for lille tilbud, mangel på tid, knowhow i forretningsmekanismer: Sammen tilbyder vi et komplet udvalg af vine fra Rhône, der ledsages af administrationens og eksportserviceens knowhow.

599,00 DKK 914,00 DKK (spar 315,00 DKK)

SON PRIM CABERNET SAUVIGNON - Mallorca - Spanien

NYHED - Mallorcavin i TOPKLASSE!

Son Prim vin.. Super lækker og fyldig Cabernet Sauvignon fra stokke med rødderne solidt plantet i Mallorcas bedste jord.

Jaime Llabrés og familie har lavet den siden 2006, og kvaliteten er stiger støt år for år.

Et fund til prisen!                              

Næsen melder især om røde bær, rød peber, oliven, kakao og mokka. Den kraftige smag gentager duftens noter på fornem vis og kommer samtidig med en rar friskhed.

Vinen er fyldig og velstruktureret, med kraftige, men velintegrerede tanniner, der giver vinen en dejlig tekstur. De modne frugtnoter, især solbær og kirsebær, fortsætter her, sammen med en underliggende mineralitet, der afspejler Mallorcas unikke terroir. Egefadets indflydelse gør sig også gældende med subtile vanilje- og røgnoter, der giver en lang, vedvarende finish.

Son Prim Cabernet Sauvignon er en vin, der både kan nydes ung for dens friske frugtkarakter eller gemmes i nogle år, hvor den vil udvikle yderligere kompleksitet. Den er en ideel ledsager til rødt kød, kraftige gryderetter eller modne oste, men kan også nydes alene som en meditation over, hvad Mallorca kan tilbyde i vinverdenen.

Du kan sagtens nyde den nu, men regn med at den har i hvert fald 5 til 6 år tilbage på toppen.

Præcis som med de andre røde vine fermenteres der på rustfri stål og modnes 12 måneder på egefade, her udelukkende amerikanske fade. Så det er en ganske intens men stadig elegant vin, du her får i glasset.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

MIREA - PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - DOP - Italien 2022

TILDELT IMPONERENDE 3 GLAS I GAMBERRO ROSSO & 4,4 PÅ VIVINO

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af modne, sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og sandeltræ. Mundfølelsen er stor og intens. Munden fyldes med komplekse lag af bløde, elegante tanniner, vanilje, rosiner, svesker, honning og kaffe. Finishen synes bare at blive ved og ved med et sødmefuldt touch fra fadlagringen.

MIREA er formidabel til de helt store bøffer fra slagteren, vildt, modne oste eller som ren og skær meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra særdeles lavtydende (Kun 600 gram druer pr. stok!) vinstokke, fra Maruggio i Puglia. MIREA lagres på en blanding af nye og brugte franske barriques i 10 måneder.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  - 17,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sand Point Zinfandel LangeTwins Family Winery - Californien, USA

93 point "BEST BUY" - Wine Enthusiast

Gastro: "Zinfandel til fornuftig pris skal man lede MEGET længe efter.

Sand Point, familie ejet og dobbelt bæredygtigt

Familien Lange kom til Lodi i Californien allerede i 1870, og etablerede deres første vinmarker i 1912. det store løft i kvalitet kom dog først i 1973, da Brag og Randall Lange overtog The River Ranch. Siden da har Lange familien været pionerer, både ved etableringen af the Lodi Winegrape Commission og siden ved gennemførelsen af de strenge Lodi Rules for Sustainable Winegrowing, efter selv at have været førende i bæredygtig vindyrkning i mange år. Vinejendommen og alle 73 vinmarker er stadig i Lange familiens eje og alle druerne til Sand Point serien kommer fra disse egne vinmarker fordelt over AVA’erne Clarksburg, Clements Hills, Alta Mesa, Mokelumne River & Jahant, som alle er dobbelt certificeret bæredygtigt. Både California Certified Sustainable og Lodi Rules Certified Green, Sustainable Winegrowing.

Sand Point – Californisk velsmag og value-for-money

Lange familiens flagskib er samtidig deres value-for-money serie. Det hedder Sand Point, og vinene er produceret kernesunde, appetitlige og tilgængelige, og er så oveni dette nogle af de allerbedste køb i Californisk vin. Brad og Randall har i dag overladt ledelsen til deres tilsammen 5 ”børn” Marissa, Kendra, Joe, Philip og Aaron. Sand Point er også et kystnært område ved Mokelumne River og familien Lange bruger en god del af indtægten fra salget af Sand Point vinene til for eksempel at plante oprindelige træer, sætte bistader og fuglekasser op, etablere stryg i floden. Alt medvirkende til at øge biodiversiteten til alles glæde. Vinmager er Karen Birmingham, der er uddannet i Mondavi gruppen, og været hos familien Lange siden 2008.

Sand Point Zinfandel

Druerne til denne meget velbyggede value Zinfandel kommer fra udvalgte parceller blandt familiens vinmarker. Vinstokkene er i gennemsnit godt 30 år og vinen lagres delvist og overvejende på amerikansk egetræ (brugt 1-2 gange) og medvirker til at du får Zinfandels geniale frugt ”unplugged”. Bouqueten kommer flot med lækkert modne og spicy bær og balanceret flot med en appetitlig syre der løfter vinen. Denne Zinfandel overleverer til prisen og er en hamrende god repræsentant for populær Californisk Zinfandel.

1 kolli indeholder 12 flasker á 75 cl. – 15% alkohol

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Ricossa Barolo DOCG 2019

Virkelig " Value for money " Barolo - 4,1 Vivino

Barolo er ikke en udpræget “pleaser”, men derimod vin man skal give tid – og give sig tid til. Nebbiolodruen kan give vin med stor kompleksitet, men også med et garvesyreindhold, der tilfører vinens struktur noget ekstra bid, hvilket gør den til en af de ypperste røde madvine.

Ricossa Barolo er blevet til på håndhøstede druer fra forskellige zoner; Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Vinen er lagret 24 måneder på store egetræsfade med efterfølgende lagring på tank og flaske. Farven er forholdsvis let rubinrød – nebbiolo giver som regel ikke dybtfarvede vine - men tager til gengæld siden hen revanche på aromasiden.

Duften har komplekst parfumerede aromaer af kirsebær og røde roser, et lille strejf af eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og efterårsskovbund. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung.

Dette er uovertruffen madvin, som er skabt til svamperisotto, rustikke gryde- og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden. Nydes af rummelige glas ved ca. 17˚.

Vi anbefaler, at man ikke hælder sin barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal fortæres i stedet hiver proppen op, hælder et halvt glas fra (et testglas til optrækkeren som tak for arbejdet med at åbne vinen) og sætter proppen i igen. Hæld ved servering generøst op i pokalerne, og følg vinens udvikling i glasset. Vinens udtryk vil ændre sig over 1-2 timer, hvis man har tålmodighed og koncentration til denne øvelse.

Alternativt glemmer man ovenstående, nyder livet, lægger nakken bagover og drikker vinen til sin braisere-ret uden yderligere dikkedarer.

Sværere behøves det ikke være, omend om man til tider bør prøve den komplicerede model.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

159,00 DKK 229,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Tenuta Fenice Nero D´ Avola La Fenice Risorge DOC 2022 - Sicilien

Value for money! - 4,1 på Vivino

Intense nuancer af modne kirsebær, brombær, balsamico, som er en kreation spækket med sorte frugter. Lidt Kraftig samt lidt krydret moden brombær med Siciliens mest værdsatte drue Nero d'Avola. Det er fra vinmarker, halvvejs mellem kysten og Salemis høje bakker. Nyd en smuk og rig rødvin.

Winemaker Dino Taschetta udtaler: Denne drue er Siciliens bedste blå drue sort..

En helt excellent Siciliansk rødvin.. Fantastisk balance, flot vin..

Poggioreale plejede at være en vigtig vinlandsby på Sicilien. Det var her Dino Taschetta voksede op, og som generationer af hans familie også gjorde før ham.

Efter et jordskælv reduceres Poggioreale til ruiner i 1968, blev en ny by bygget yderligere ned ad bakken og vinmarkerne over landsbyen, vanskeligere at komme til, blev da forsømt for årtier. Nu, med mange af de øens ældste Nero d'Avola vinstokke ryddet op, der er endda mere grund til at værdsætte det, der er venstre. Dino vendte for nylig tilbage til familiegodset og begyndte at genoprette vingården.

Hans første årgang var 2017, og købere har været så imponeret, så de køber denne vin hvert år siden.

Tenuta Fenice kan anbefales flæskesteg, vildt, lammekød, steg, pastaretter, pizza, buffet, tapas samt faste oste.

Et kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.  - 14 % Alkohol 

 

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

2024 Plus & Minus Shiraz - Australien - Alkoholfri

Fourth Wave Wine

En gruppe af vinmagere og ønologer har skabt Fourth Wave Wine, der har specialiseret sig i at producere australsk velsmag det er til at betale. For nogle år siden blev de udfordret af at de ikke kunne finde drikkelige vine uden alkohol og satte et projekt i søen for at løse det. Resultatet er den præmierede PLUS & MINUS serie, der omfatter en appetitlig Blanc de Blancs sparkling, en forfriskende og livlig Pinot Grigio, en seriøst dejlige Pinot Noir samt denne flot byggede Shiraz. Alle disse vine har mindre end 0,5 % alkohol, så skal du køre hjem, vil du være helt frisk når børnene vågner klokken 5 om morgenen, er du til arbejdsfrokost, er du gravid eller vil du ”blot” helst undgå alkohol, så prøv PLUS & MINUS serien .

Australien – et perfekt vinland

Vinstokkene elsker Australien. Her er varmt og tørt og risikoen for frost om foråret er minimal, hvilket betyder, at der kan høstes sunde druer i perfekt moden stand. Når man skal ”befri” vinen for dens alkohol, er det vigtigt at vinen har en sund struktur og er rig på aroma. På toppen af dette er australske vinmagere og ønologer blandt verdens mest innovative, så derfor lykkes Australien supergodt med alkoholfri vine.

Hvordan er denne alkoholfrie vin produceret

Grundlaget for PLUS & MINUS alkoholfrie vine er kernesunde druer fra South Australia, som vinmager Corey Ryan vinificerer konventionelt og lader gennemgå fuld gæring, så alle dufte og aromaer og hele vinens struktur er perfekt. Med dette dejligt vinøse grundlag benyttes en nænsom ”destillation” med vakuum og lavt tryk for at separere alkoholen fra vinen. Hele processen indeholder 25 trin og til slut tilsættes et naturligt koncentrat af drueskindet fra de samme druer og marker. Det gør denne vin ekstra rig på de beviseligt gode antioxidanter og vinens duft, smag og krop er helt usædvanligt tæt på vine med naturligt alkoholindhold.

Shiraz Plus & Minus – mindre end 0,5 % alkohol

De fleste kan nok finde en god alkoholfri hvidvin, men blandt de røde er der langt mellem det drikkelige. Derfor er denne flotte fyldige Shiraz blandt de vine vi er allermest glade for at kunne præsentere. Denne Shiraz kommer med solmodne mærke bær som brombær, blåbær og tranebær og sørme også et strejf mørk chokolade, vanilje og egetræ fra en meget kort lagring. Smagen kommer igen med de samme mørke frugter tilsat en flot afbalanceret druesødme med en afstemt, moden tannin. Vinen er mere mørk og koncentreret end Pinot Noir Plus & Minus, men stadig livlig og appetitlig. Bør serveres mellem 16 & 18 grader af store glas, så Shiraz druens kvaliteter kan duftes og smages. Klart blandt de absolut allerbedste alkoholfrie (mindre end 0,5 %) rødvine vi har smagt (og vi har smagt MANGE).

1 flaske indeholder 75 cl. - mindre end 0,5% alkohol

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Rasteau Cotes du Rhone Villages - Domaine Saint Gayan 2018  Fås ikke bedre fra Rasteau. Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cementkar.
     GODT KØB!
Rasteau har en flot, dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape. 
 
Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvor den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et helt unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 
I bogen over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter af James Turnball finder man selvfølgelig også Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal.
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.
139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia,

95 point James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Director's Cut Shiraz fra Heartland Winery

Director's Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos og mørk chokolade, og smagen er blød som fløjl og kolossal fyldig. En fin, moden tannin understøtter det hele, og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af en Shiraz! 2019 Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia, Australien 95 point

1 kasse indeholder 12 fl. á 75 cl.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Trulli Value Kasse 6 fl. Primitivo di Manduria + 1 Primitivo U/B

Vi er glade for, at jeres favorit også er vores favorit - 4,1 på VIVINO

Foruden den gode tilbudspris tilbydes ved køb af 6 flasker, at få 1 flaske af dens " lillebror " Primitivo oveni.

PRIMITIVO DI MANDURIA, DOP MASSERIA BORGO DEI TRULLI, Puglia, 2021, er en fuldblods Primitivo, som er produceret på druer fra særligt lavtydende vinstokke i Avetrana og Manduria  kommunerne i det sydlige Puglia.

Vinen er dyb rubinrød med mørk duft af blommer og modne brombær med et svagt animalsk strejf og et touch af eg. I munden oplever man en eksplosiv, solmættet såvel som tørret frugt blandet med lette grønne urter. Finishen på denne vin er lang med noter af blomme og krydderier.

Citat: "Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre."

"Lillebror" Primitivo

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

1 kasse indeholder 7 flasker á 75 cl.

594,00 DKK 993,00 DKK (spar 399,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA DOP - 17,5 % Alk.

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP 2021 - 17,5 % Alkohol.  Gigantisk lækker kraftig vin Vin! En intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.

 POWERBOMBE! med smæk på smagen      97 Point Luca Maroni - sådan!  High End Primitivo Top 10..
     VIVINO: 4,4 i rating.. TOP vurdering!

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

TEST : 97 Point Luca Maroni - sådan! 2018

MIREA er det latinske ord for ”admire” som betyder beundre.


Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne høstes i midten af ​​september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​grader C i 8-10 dage.

BORGODEI Primitivo di Manduria

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5 % Alkohol.

 

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Weingut Knab Spätburgunder 'Grosses Holzfass' Endinger Engelsberg - Tyskland

91 point & BEDSTE KØB - Renelangdahl.com

”Spitze Spätburgunder mit mehr”

Weingut Knab har hjemsted i middelalderbyen Endingen, som ligger på den nordøstlige flanke af den legendariske, udslukte vulkan, Kaiserstuhl, i Baden. Kaiserstuhl er et af Tysklands mest berømmede områder til vindyrkning. De forvitrede vulkanske sten og kalkholdige aflejringer af løss giver saftige vine med udpræget mineralitet. Der dyrkes en bred variation af druesorter, men især Pinot-druerne stortrives, og Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder høster stor anerkendelse i ind- og udland.

Kvalitet og nænsomhed i mark og kælder

Thomas og Regina Rinker overtog Weingut Knab i 1994. Siden 2015 har sønnen, Johannes, deltaget i den daglige drift efter ønologi-studier i Geisenheim og praktikophold under fjerne himmelstrøg. Familien plejer vinmarkerne med nænsom hånd og høster med lavt udbytte for at fremme vinenes kvalitet og koncentration. Hjemme på vingården er kælderen indrettet til moderne vinfremstilling med temperaturstyret gæring i rustfri ståltanke. Alt efter druesort og ønsket stil modnes vinen efterfølgende på enten rustfri ståltanke, nye barriques eller 60 år gamle, ovale egetræsfade. 

Spätburgunder "Grosses Holzfass"

Druerne til "Grosses Holzfass" høstes fra marker på den udslukte vulkan Kaiserstuhl. De perfekt modne druer gæres, og lagres efterfølgende 6 måneder på de 60 år, for området klassiske,  store gamle træfade. Og deraf navnet "Grosses Holzfass" 

En ukompliceret Spätburgunder med forførende aromaer af kirsebær, røgtoner og ristet kaffe. Vinen har en frisk syre og en saftig mundfornemmelse. En let vin med finesse.

1 kolli indeholder 6 flaske á 75 cl. – 13% alkohol

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

2021 Biebelnheimer LÖSS Pinot Noir Trocken Weingut Schönhals

Pionerer indenfor økologi

Weingut Schönhals ligger i idylliske Biebelnheim i hjertet af Rheinhessen. Datteren Hanneke overtog i 2018 ejerskabet af vingården og udgør sammen med faderen Eugen Schönhals og vinmager Martin Knab en stærk trio. De dyrker 13 ha vinmarker på loess og kalkstensholdig jord. Cirka halvdelen af markerne er med Spätburgunder, mens den resterende del er med hvide sorter, herunder PIWI-sorter (resistente overfor svampesygdomme), som Schönhals har eksperimenteret med i mere end 20 år. Eugen Schönhals var forud for sin tid og indførte allerede i starten af 1980’erne økologiske dyrkningsmetoder. I 1985 var Schönhals et af de stiftende medlemmer af ECOVIN, som er Europas ældste organisation indenfor økologi med strenge regler for dyrkning og produktion af økologisk vin. Schönhals modtog det officielle certifikat for økologi i 1988.

Hotspot for biodiversitet i Rheinhessen

For Schönhals er det ren logik at tage afsæt i en øko-logisk praksis: ”Vi gør ikke noget, der er overflødigt eller for meget”. En levende jord er forudsætningen for vitale vinstokke og sunde druer. I vinmarkerne fremmer vilde urter, græs og bælgfrugter den naturlige frugtbarhed. Jordbunden løsnes af rødderne fra urter og græs og er levested for utallige regnorme og mikroorganismer, hvilket bidrager til øget humus. Over jorden giver det grønne, blomstrende habitat levesteder for gavnlige insekter, edderkopper, små dyr og fugle, som sikrer balance i naturen. Vinstokkene plejes med omhu, og man forebygger sygdomme ved at anvende organisk gødning, biodynamiske præparater og planteforstærkende plejeprodukter. Schönhals mener, at økologi indflyder positivt på vinkvaliteten, fordi lave udbytter, vitale vinstokke og en levende jordbund er basisingredienser i en smagfuld, interessant og livlig vin. Som et kuriosum har Schönhals etableret ”trulli” baseret på pileflet, dvs. shelters ude i landskabet, hvor man kan søge ly og overnatte.

Vinkultur er livskultur i flydende form

Hanneke Schönhals, som er sandt livsstykke og bl.a. også underviser i dans, mener, at vin er et vigtigt element i en kultiveret livsform og et stykke kunst, som giver lyst til glæde og lyst til livet. Økologien bibringer en særlig rytme til vinen. Gør som Hanneke: ”Be inspired, feel the rhythm in wine”.

Pinot Noir Biebelnheimer Löss

Her får du en tysk Pinot Noir i en utrolig ren, kølig og elegant stil. Med druer fra löss-holdige skråninger skrues der op for intensiteten af aromaerne, som byder på fine og delikate røde bær og frugter samt røgfyldte krydderier. Den er harmonisk med en god struktur og velintegrerede tanniner som følge af 12 måneders lagring på små, brugte egetræsfade.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Rosso di Montalcino - Fornacina - Bio/Økologisk - DOC - Italien 2021

Rosso di Montalcino betragtes af mange og det er med god grundsom en "lille Brunello". Når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er brilliant dybrød. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Vingården Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino og drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. På Fornacina produceres der i dag Brunello, Brunello Riserva og Rosso di Montalcino. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Denne meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion.

Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der kommer fra Svendborg. Vinene fra Fornacina høster altid meget flotte anmeldelser.

En kasse indeholder 6 fl. af 75 cl. - 14,5% Alkohol

 

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

LA Cetto Zinfandel 2020

De charmerende vine fra Mexico vil overraske de fleste. Kvaliteten er høj og priserne er mere end rimelige. Druerne til denne Zinfandel kommer fra El Escondido vingården i Tecate-provinsen. Vinen har fået 6 måneder på fad fulgt af 6 måneder på flaske. Dyb rubinrød med et næsten violet skær. Aromaer af søde frugter, ristede krydderier og læder - noter, der går igen i den lange, vedvarende smag. Medium niveauer af modne tanniner giver en tør men samtidig rund vin - karakteristisk for Zinfandel. Zinfandel er per definition yderst velegnet til grillvin (BBQ) og prøv ellers denne til vildt, pastaretter med smagsintens, kødbaseret sauce, til krydrede gryderetter (f.eks. Chili Con Carne) samt kraftige oste. Bør nydes ved 15-16 grader.

* LA Cetto blev kåret som "Winery of The Year 2014" v/ New York Int. Wine Competition 2014 og i 2006 blev de kåret som Årets Winemakers i Sydamerika”.

Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i 300 år mellem 1521-1821.

Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja i California - i forlængelse af det amerikanske Californien. Her ligger da også vinhuset L. A. Cetto. Firmaet blev etableret i 1926 af den italienske immigrant, Angelo Cetto. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent.

En kasse indeholder 6 flasker. - 75 cl. 14% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 99,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon - Cuvée du Quet - Rhone 2016 Druerne kommer fra mere end 80 år gamle udvalgte vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Som herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Brunello di Montalcino - Fornacina - DOCG - Italien 2017 Top Vin!

Klassisk Brunello er dyrt - ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money". Der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder, inden vinen forlader kælderen. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

Vingården Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino og drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. På Fornacina produceres der i dag Brunello, Brunello Riserva og Rosso di Montalcino. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Denne meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion.

Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der kommer fra Svendborg. Vinene fra Fornacina høster altid meget flotte anmeldelser.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.



399,00 DKK

VITO Negroamaro/Zinfandel, Puglia 3 liter Bag-in-Box

Italiensk charmør, der med sin saftspændte sti,l er vinen, man kan nyde til en veltilsmagt kødret, men som via sit tilgængelige væsen også er aldeles glimrende "hyggevin". VITO er lavet på de velkendte Zinfandel og Negroamaro druer, der giver et saftigt, fyldigt fundament med moden, mørk frugt og en svesket, letkrydret helhed. Den er endnu et bevis på, at det sydlige Italien kan give fremragende vin for pengene. De senere års teknologiske landvindinger har kun forstærket denne tendens, idet vinene nu udviser endnu bedre koncentration og friskhed.

Duft og smag byder på fuldmoden bærfrugt samt lidt sveske. Stilen er fyldig og imødekommende og VITO lander i munden på blid og behagelig vis. Eftersmagen udviser god harmoni og en smule frugtsødme med en silkeblød, vedvarende finish.

Nyd vinen under stuetemperatur, ved 16-17 grader, til et bredt spektrum af kødretter, men også til tomatbaserede pastaretter.

Vinen holder sig frisk flere uger efter åbning – hvilket dog må siges at være en teoretisk betragtning, da den ofte er væk længe inden da :-).

En kasse indeholder 4 x 3 Ltr. Box - 13,5 % Alkohol.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Zeni - Amarone - Classico - FZ GENERAZIONE - DOCG - Italien 2021

Vinen står flot og dyb rubinrød i glasset med en frugtdrevet næse, der byder på såvel røde som mørke frugter samt krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara fra hjertet af Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Efter den lange tørring af druerne og den efterfølgende gæring har vinen fået yderligere 3-4 ugers maceration og 2 års lagring på store 5000 liter egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dievole - Novecento -Chianti Classico - Riserva - DOCG - Italien 2018

Novecento er fremstillet på 95% Sangiovese, 3% Canaiolo og 2% Colorino fra syd/sydvest orienterede og økologisk dyrkede vinmarker med en beplantningstæthed på 5.000 stokke pr. ha., hvorfor det samlede hektarudbytte på 70 hl. dækker et lavt udbytte på 1,4 kg. pr. vinstok. Efter gæring på cementtanke har vinen fået 17 måneder på franske, uristede 4.100 liter egefade.

Vinen er medium rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er intens med modne kirsebær og morbær, friske laurbærblade og viol. Vinen er fyldig og velafbalanceret med udtalt mineralitet, elegante tanniner og Sangioveses karakteristiske syre. Vinen slutter i en lang, elegant eftersmag.

Vinen anbefales sammen med grillet eller braiseret kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Dievole Novecento repræsenterer 900 års historie. En historie, der begyndte tilbage i 1090 og Novecento blev skabt netop for at hylde den lange, lange historie.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

Anmeldelse:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Podere BRIZIO - Rosso di Montalcino - DOC - Italien 2019 er fremstillet 100% på Toscanas store drue, Sangiovese, som efter spontan gæring har fået 12 måneder på 400 liter uristet, fransk eg.

Næsen er intens og frugtig med modne, frugter og røde bær. Kirsebær og røde blommer, ikke mindst. Vinen er frisk, elegant og medium fyldig med noter af kirsebær, ribs og blommer. Vinens fine balance mellem moden frugt, syre og tanniner giver en vin, der giver lyst til et glas mere.

Vinen passer perfekt sammen med braiserede kødretter og til tomat- og kødbaserede pastaretter. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% Alkohol.

169,00 DKK

VIEJO FEO Cabernet Sauvignon fra Vina Tinajas i Maule Valley er et rigtig behageligt glas vin fra Villa Alegre ved Andesbjergene, hvor den mærkbare temperaturforskel mellem nat og dag giver dem mulighed for at udvikle vine med dyb farve og intense aromaer. 

Da etiketten viser en grim mand, "Viejo Feo", der står ved siden af et spejl, der afslører, at det - ganske rigtigt - er skønheden indeni, der tæller. Viejo Feo Cabernet Sauvignon er intens rubinrød med aromaer af blommer brombær, solbær, vanilje og sort peber. Vinen opleves silkeblød med meget blide tannin. Vinens struktur bidrager til en frugtig, vedholdende finish. En vin, der er let at drikke og let at holde af og som derfor kan nydes både alene eller sammen med både lettere kødretter som svinekød og kødbaserede pastaretter.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial - Spanien -  er en kraftig, cremet og fed spanier, som er fremstillet på Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med blommer og sorte kirsebær samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt ,gerne grillet, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af dekantering før servering.

* SUPER FLOT GAVELØSNING - leveres i elegant gaveæske med 2 flasker og en flot informationsbrochure.

Sælges også uden gaveæske

En kasse indeholder 2 flasker af 75 cl. 14% Alkohol.

269,00 DKK

Agustin Cubero Stylo 8 Unico Garnacha 

Augstin  Cubero har leveret en rigtig flot rødvin fra det spanske vinområde, Calatayud. I glasset fremstår Stylo 8 flot dyb rubinrød. I duften finder man masser sorte bær som brombær, solbær og mørke kirsebær, som spiller smukt sammen med en destinkt chokoladenote og krydrede fadtoner. Vinen er potent med masser af saft og kraft og bliver smukt afrundet af chokolade og krydderier fra 8 måneder på fad. Her kan man virkelig passende bruge udtrykket cremet om vinens tekstur. Tanninerne er lægger sig kun som en fløjlshandske rundt om vinen og giver derved vinen struktur.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, behøver man bare smage vinen i glasset for at bliver overbevist om. Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af høj kvalitet.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache drue, stortrives med varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen fremstår ganske mørk og dyb. Trods en høj alkoholstyrke på 14,5% har vi med en vin i super fin balance at gøre. En vin, som er meget velegnet til spansk tapas, vildt, lam, en grillet bøf, krydrede spanske gryderetter eller blot til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader


En kasse indeholder 6 flasker - 14,5% Alkohol

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler