Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Østrig er som udgangspunkt et hvidvinsland, da der er hvide druesorter på mere end to tredjedele af de samlede vinarealer, men rødvinene vinder mere og mere indpas for hvert år. Østrigske hvidvine produceres primært på den nationale drue Grüner Veltliner samt på Welschriesling og Riesling – det er oftest hvidvine i den tørre ende i stil med de tyske vine blot med mere fylde. Det østrigske klima kan have hårde vintre og varme, tørre somre, overraskende nok er de varmere end Frankrigs. Nedbøren varierer på tværs af landet og langt de fleste vinmarker befinder sig i den østlige del af Østrig, længst væk fra bjergene og skiturismen.

Det er ikke så ofte, at man finder østrigske vine herhjemme, hvilket skyldes, at østrigerne selv konsumerer 70-80 % af vinproduktionen, der i forvejen ikke er særlig stor. Vi har fundet nogle gode østrigske hvidvine af høj kvalitet fra Geyerhof, der har dyrket markerne økologisk siden 1988. Geyerhof er godt på vej til at etablere sig blandt Østrigs elite.

Sorter resultater:

Gruber Röschitz - Grüner Veltliner - Weinviertel, Østrig - Økologisk

90 point - Falstaff

En frisk, ren og finesserig vin med udtalt mineralitet og druekarakter fra Weinviertel i det nordøstlige hjørne af Østrig.

Duften byder på svagt urtekrydret og ekstremt livlig Grüner Veltliner frugt. Smagen er krystal klar, med noter af æble og hvid peber.

En vin, der får dig til at længes efter den næste slurk slurk, det næste glas.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Weingut Geyerhof - Stockwerk - Grüner Veltliner - økologisk/biodynamisk - Østrig

Stockwerk er tør, ren og læskende Grüner Veltliner, der med beherskede 12,5% alkohol er en nydelse at drikke. Druerne stammer fra yngre stokke fra husets marker i omegnen af Oberfucha, der høstes medio oktober. Til trods for den sene høst er dette en elegantier med slank frugt, urtede elementer og et strejf af friskkværnet peber.

Servere vinen ved ca. 10° til koldrøget laks, til de lettere forretter eller en ung frisk gedeost.

Bio-Weingut Geyerhof hører hjemme i Kremstal, hvor husets marker ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau. Til trods for at både mor Ilse og sønnen, Josef, er stille gemytter, er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for denne fremragende producent, bl.a. gennem gentagne kåringer af Geyerhofs tørre hvidvine som årets bedste i Østrigs anerkendte vinguide, A'la Carte.

Geyerhof har været økologisk siden 1988 og årtiers erfaring har givet uvurderlig viden om markernes egenart, hvilket i vinene oversættes med stor sikkerhed og mark-typicitet. Fra 2021 er de også blevet biodynamisk certificerede (Demeter).

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

129,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler