Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Østrig er som udgangspunkt et hvidvinsland, da der er hvide druesorter på mere end to tredjedele af de samlede vinarealer, men rødvinene vinder mere og mere indpas for hvert år. Østrigske hvidvine produceres primært på den nationale drue Grüner Veltliner samt på Welschriesling og Riesling – det er oftest hvidvine i den tørre ende i stil med de tyske vine blot med mere fylde. Det østrigske klima kan have hårde vintre og varme, tørre somre, overraskende nok er de varmere end Frankrigs. Nedbøren varierer på tværs af landet og langt de fleste vinmarker befinder sig i den østlige del af Østrig, længst væk fra bjergene og skiturismen.

Det er ikke så ofte, at man finder østrigske vine herhjemme, hvilket skyldes, at østrigerne selv konsumerer 70-80 % af vinproduktionen, der i forvejen ikke er særlig stor. Vi har fundet nogle gode østrigske hvidvine af høj kvalitet fra Geyerhof, der har dyrket markerne økologisk siden 1988. Geyerhof er godt på vej til at etablere sig blandt Østrigs elite.

Sorter resultater:

Weingut Geyerhof - Stockwerk - Grüner Veltliner - økologisk/biodynamisk - Østrig

Stockwerk er tør, ren og læskende Grüner Veltliner, der med beherskede 12,5% alkohol er en nydelse at drikke. Druerne stammer fra yngre stokke fra husets marker i omegnen af Oberfucha, der høstes medio oktober. Til trods for den sene høst er dette en elegantier med slank frugt, urtede elementer og et strejf af friskkværnet peber.

Servere vinen ved ca. 10° til koldrøget laks, til de lettere forretter eller en ung frisk gedeost.

Bio-Weingut Geyerhof hører hjemme i Kremstal, hvor husets marker ligger i umiddelbar nærhed af ejendommen i Oberfucha, grænsende op til Wachau. Til trods for at både mor Ilse og sønnen, Josef, er stille gemytter, er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for denne fremragende producent, bl.a. gennem gentagne kåringer af Geyerhofs tørre hvidvine som årets bedste i Østrigs anerkendte vinguide, A'la Carte.

Geyerhof har været økologisk siden 1988 og årtiers erfaring har givet uvurderlig viden om markernes egenart, hvilket i vinene oversættes med stor sikkerhed og mark-typicitet. Fra 2021 er de også blevet biodynamisk certificerede (Demeter).

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

129,00 DKK

Gruber Röschitz - Beerenauslese - Chardonnay - Østrig

Denne unikke Beerenauslese produceres udelukkende i år med særlige klimatiske betingelser. Det er den næstsødeste kategori efter den endnu mere sjældne Trockenbeerenauslese. Druerne til denne vin er håndhøstet fra 30 – 40 år gamle vinstokke i markerne Galgenberg og Hinterholz. Du får her en økologisk smagsoplevelse i særklasse. Tropiske frugter vælter op. Her er honning, figen og appelsinskal. Sødme, men også frisk i frugten. Silkeblød og balanceret. Det er nektar.

1 flaske indeholder 37,5 cl. - 11% alkohol

249,00 DKK

Gruber Röschitz - passion og tradition

Gruber familien har dyrket vin i Röschitz siden 1814. I en alder af bare 16 år besluttede Ewald Gruber at transformere sin vingård til et mønstervinbrug. Ambitionen var i al sin enkelhed at blive en af de Østrigs førende vinavlere. Ewald Grubers passion har vist sig at være yderst smitsom. Tre af hans seks børn, Maria, Christian og Ewald Jr. overtog vingården i 2012. Familiens ambitioner er blevet kronet med konstant succes: Gruber vine har modtaget utallige priser i Østrig og Europa.

Kvalitet fra Weinviertel

Weinviertel i det nordøstlige hjørne af Østrig er den største vinregion i landet. Her dyrkes halvdelen af landets "nationaldrue" Grüner Veltliner. Weinviertel Grüner Veltliner opnåede da også landets første DAC - Districtus Austriae Controllatus, der modsvarer det franske AOP system. Byen Röschitz ligger foden af Manharts-bjergryggen. Her findes det bedste terroir og det bedste mikroklima i Weinviertel. Klimaet er køligt, jordlaget er tyndt og vinstokkene har direkte kontakt med grundfjeldet, hvilket giver vinene en udsøgt og vanvittigt appetitlig mineralitet.

Ried Reipersberg – forrygende & mineralsk med klasse

Vinmarkerne i vinmarken Reipersberg er plantet helt tilbage i 1970 og står solidt på en klippegrund af granit og Quartz med kun 30-45 cm løs overjord fyldt af mindre stykker granit. Det er ikke så mærkeligt at Reipersberg år efter år leverer familiens favoritvin, for de ynder det klare ranke mineralske udtryk, som klæder Güner Veltliner så flot, men som er sjældent at finde.

Druerne er høstet primo november i ca. 350 meters højde og produceres med tanke på at bevare mineraliteten og friskheden. Intet træ, men ”kun” nøje temperaturkonkrol og en gæring ved ca. 20 grader i ca. 4 uger. Herefter 1 uge ”sur lie” for kompleksitet. Vinen er strålende grøn-gul, som Grüner Veltliner skal være med noter af æble, citrus og måske også lidt hvid peber og en bragende friskhed i finishen. Her har du Østrigs bedste alternativ til stor Riesling!

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol.

149,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences