Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Kongemjød Nr. 2 – Harald Blåtand

Fyldig og krydret

Harald har med alle sin handlinger udvist et ægte stormandssind. Han har været en strategisk mester, og på mange måder har han ikke villet stå tilbage for nogen europæiske stormænd. På sin helt egen måde skabte han bygningsværker, formentlig efter sydeuropæisk inspiration, som ingen før ham havde gjort det.

Vi mente, at med en konge som Harald, der ville vise sin magt via sin skabertrang, så har han måske også villet vise de andre danske stormænd, at han havde tætte forbindelser til Sydeuropa. Så hvorfor ikke lave en mjød skabt på de krydderier, man på den tid kunne få i Sydeuropa. Derfor bryggede vi Haralds kongemjød med krydderier, som i vikingetiden fandtes i middelhavslandene.

Til denne kongemjød har brugt en god dansk sommerhonning, æbler, kanel, nelliker, kardemomme, ingefær og egetræ.

Harald Blåtand er en usædvanlig mjød, den er komplekst krydret både i smag og aroma på en måde som bringer mindelser til søde mellemøstlige krydderiblandinger, sødmen er fint balanceret af den krydrede smag og nok syre til ikke at gøre kombinationen kvalm. Den har en meget lang og kompleks aroma og er i smag en fed og fyldig mjød som virkelig fylder munden med smag og bliver hængende i en meget lang eftersmag.

En atypisk mjød for os på Mjødgård, da vi normalt ikke bruger urter, som ikke vokser i vores nærområde.

Serveringsforslag

I kombination med mad er Harald Blåtand definitivt en sød mjød, den vil ikke fungerer med anden mad end desserter, til gengæld gør dens kompleksitet den i stand til at harmonere med de fleste typer desserter, specielt kan man virkelig bringe dens bedste side frem med desserter som bruger vanilje, kanel og/eller kardemomme.

Glas

Harald Blåtands kompleksitet gør den bedste i et glas som fremhæver sødme, traditionelle portvinsglas og tulipanglas er klart de bedste for mjøden.

1 flaske indeholder 50 cl. - 13% alkohol

185,00 DKK

Kongemjød Nr. 3 – Sven Tveskæg

Frisk, syrlig og med mjødurt

Sven er for os den nordiske krigskonge, som i modsætning til sin far ville tilbage til de gamle dyder med vikingetogter og nordisk selvbevidsthed.
Samtidig har han været en hidsig og aggressiv herre. Vi valgte i vores fortolkning at fokusere på Svens stræben efter de gamle dyder.

Derfor fandt vi tilbage til vores hellige urt, mjødurten, som har været brugt til mjød helt tilbage til bronzealderen. En gammel nordisk urt som vi elsker at bruge på Mjødgård.
For at give kongemjøden lidt syrlighed ”vrede” og noget skarpt som Svens sværd, valgte vi slåen, som også har vokset her i vikingetiden. Sammensætningen af det sure slåenbær, som giver mjøden et tørt og syrligt udtryk, og den søde krydrede mjødurt, har givet en kongemjød, vi virkelig synes har karakter.

Sven Tveskæg er en halvsød mjød, på trods af en meget intenst sød aroma, er smagen langt mildere da sødmen er tempereret af intens frugtig syre og en tannisk bitterhed. Den er den mindst fyldige i kongeserien og har et langt mere råt og rustikt udtryk end sine forgængere. Svens mjød er frisk, syrlig og med en dejlig eftersmag af den velkendte mjødurt, som hænger ved i munden.

Serveringsforslag

Den høje syre og bitterhed i Sven Tveskæg gør den brugbar til salte retter på trods af at dens intense sødme. Meget salte og fede kødretter, som konfiteret svin og flæskesvær er dens bedste kombination i det salte køkken, mens syrlige, men tunge, desserter som traditionelle æblekager, æbletærter eller desserter lavet på efterårsbær er dens bedste venner iblandt desserter.

Glas

Sven Tveskæg skal helst serveres i glas som fremhæver dens sødme; portvinsglas og tulipanglas giver den bedste oplevelse af mjøden.

1 flaske indeholder 50 cl. - 12% alkohol

 

185,00 DKK

Kongemjød Nr. 1 – Gorm den Gamle

Sød, fyldig og kompleks

Med en konge, der var glad for de søde sager, og som var et magtmenneske, der ville have det absolut bedste, var der ingen tvivl om, at denne kongemjød skulle være fyldt med gode sager og der skulle ikke mangle noget.
Mjøden er lavet med en større mængde honning end vi normalt bruger; en god sensommerhonning, også er der tilsat en stor mængde æblemost for at give mjøden en sød og fyldig bund med lidt af den syrlighed, æbler kan give.

Derudover har vi valgt at bruge kvan, da denne plante har været almindelig udbredt i vikingetiden, hvor vi også ved, at den har været en god kilde til C-vitamin for vikingerne.
Som en sidste ingrediens har vi tilsat egespåner til mjøden for at give den lidt kant og karakter.

Serveringsforslag

Gorm den gamle er en sød, fyldig og kompleks mjød, på trods af dens mørke aroma og noter har den en frisk syre og let bitterhed som afbalancerer de tunge fadede smage som karakteriserer den, samt dens intense honningsødme. Dens røg, fedme og fylde minder om tunge fadlagrede rødvine.

Gorms kongemjød er sød, og dens primære formål i sammensætning med mad vil være med ost og desserter, dog giver dens fadede fylde og lette tanniner den som en sjælden mjød potentialet til at passe godt sammen med rødt kød. Som en drik til desserter eller ost fungerer den som en Sauternes, dens intensitet kræver stærke og skarpe oste, eller tunge og komplekse desserter, gerne honning eller karamel baseret.

Glas

Gorm den gamle har en usædvanligt intens aroma og kan derfor serveres i store glas uden at miste noget, derudover skal den helst ikke serveres i glas som fremhæver dens sødme. Det bedste type glas vil være et klassisk bordeauxglas.

1 flaske indeholder 50 cl. - 12% alkohol

185,00 DKK

Mjødgård - Ren Mjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Ren mjød har som dens navn antyder en meget ren smag og duft af honning, den har en fin balance mellem sødme og syre samt nøddeagtige bitre noter som balancerer sødmen. Den har en lang eftersmag, hvori den rene honning sødme træder mere frem og fylder munden længe. Vi lægger denne mjød på vores store egefad, så lagringen bliver ekstra fin til denne mjød.

– Dette er bryggerens ”køkkenmjød”, som udover sin klassiske og rene mjødsmag er perfekt at bruge i køkkenet, når der skal laves dressinger, marinade m.m.

Ingredienser:
Vand, dansk honning, gær. Vejl. 16% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl.

185,00 DKK

Mjødgård - Hyldemjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Den velkendte sommerduft af hyldeblomst, og en god fyldig smag. Eftersmagen er lang, med en solid basis af lette bitterstoffer. Sødmen er i den nedre ende.

Serveres isafkølet som aperitif, eller dampende varm af små krus. Nyd hyldemjøden kold med f.eks. vaniljeis og friske jordbær dyppet i chokolade.

Dette er bryggerens udvalgte, når der skal bydes på en velkomst aperitif, en kold drink i sommervarmen eller som erstatning til julegløgg.

Ingredienser: Vand, dansk honning, hyldeblomst, gær. Vejl. 15% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl.

185,00 DKK

Mjødgård - Skovmjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Alt det gode fra de danske skove samlet i en mjød. Skovbærernes syrlighed giver et fint modspil til honningen i denne mjød. Den har en fyldig bund med smagen fra egetræet. En delikat og dejlig eftersmag.

En mjød hvor smagen fra bærene og syrligheden, har fået lov til at dominere, hvilket får denne mjød til at skille sig mest ud fra de andre bryg.

Egner sig til ethvert dessertbord, serveres kold til oste, is, frugt, kage og mørk chokolade.

Dette er bryggerens favorit at brygge. Det en sjov mjød at sammensætte, grundet de mange smagsgivere der er i denne bryg.

Ingredienser: Vand, dansk honning, brombær, solbær, skovjordbær, ribs, egetræ og gær. Vejl. 15% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl.

185,00 DKK

Mjødgård - Engmjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Engmjøden er en halvsød mjød, hvor mjødurtens smagsstoffer tilfører en frugtagtig oplevelse, samt neddrosler sødmefornemmelsen. En unik mjød, med en helt særlig karakter og personlighed.

Mjødurts mjøden egner sig fortrinligt til marinering af vildt, til ostebordet, mørk chokolade, is eller i en velkomstdrink.

– Dette er bryggerens favorit, der anbefaler denne mjød som en særlig ledsager til den gode ost.

Ingredienser: Vand, dansk honning, mjødurt, gær. Vejl. 15% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl. 

 

185,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler