Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Rosévin bliver ofte foretrukket til de lune sommeraftener på terrassen, men den kan sagtens drikkes året rundt, og i de seneste år har danskerne fået smag for rosé.

Rosé kan fremstilles på flere forskellige måder, hvoraf én er kun at lade drueskallerne fra de blå druer gære kortvarigt sammen med mosten, hvorefter de tages fra. Herved dannes den lyserøde farve og lette smag, som vi kender fra rosévinen.

Italien er et kæmpe vinland, og her bliver produceret utrolig mange spændende vine. Dette gælder også rosé, og hos Næstved Vinkompagni har vi fundet nogle rigtig interessante.

Køb din næste italienske rosé hos Næstved Vinkompagni – online eller i vores flotte butik på Merkurvej i Næstved.

Sorter resultater:

VITO - Rosato Salento - Bag in Box 3 Ltr. - Italien

Den frugtige  og friske Vito Rosato tager sit udgangspunkt i den lokale Negroamaro drue. Den kvindelige, franskfødte winemaker, Gaetane Carron, har tilstræbt at beholde så meget elegance og friskhed som muligt i den færdige vin, som da også er en imødekommende, frisk rosévin med en flot laksefarvet farve og duft af jordbær og hindbær. Smagen er medium fyldig, frugtig og med god balance imellem frugt og syre.

Vi anbefaler at nyde VITO Rosato ved ca. 8-10 grader som aperitif, til fisk, skaldyrsbaseret pasta, lyst fjerkræ eller bare udendørs i sommersolen.

En kolli indeholder 4 boxe á 300 cl - Bemærk: 3 liter svarer til 4 flasker vin. - 12% Alkohol.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Miralý - Tenuta Montecchiesi - Toscana - Rosé - Italien 2021 

Vinen er en frisk og elegant rosévin. Med en sprød og fantastisk smag der er vedhængende og mineralsk.

I glasset står vinen flot lyserød, hvor den i næsen kommer med vilde jordbær og solbær. I smagen fornemmes der massere af citus- og grapefrugt noter. Et rigtigt godt glas vin, som er fyldig og sprød og god balance mellem syre og minieralitet. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Ciro Rosato DOC - Librandi, Calabrien

En dejlig frisk og blød vin i smagen med en god balance mellem syre og frugt. Det er en tør, let og elegant rosévin med en indbydende, forfriskende og let bitter eftersmag. Perfekt rosé til en varm sommerdag.

Rosévinen er fremstillet 100 % på den lokale Gaglioppo-drue, som også går under navnet Lacrima Nera og ”Black Prince”. Den er særligt kendt fra Calabriens bedste appellation, Ciró DOC. Det er en ældgammel druesort, som menes at være blevet indført til Calabrien af grækerne omkring år 7-800 f.Kr. Den er ubestridt hoveddruen i ”Cirò”-vinene, som siges at være en af Italiens ældste vine. Rent faktisk bruges Gaglioppo-druen også sammen med Cabernet Sauvignon i Toscana, hvor de tilsammen udgør de røde ”Supertoscanere”. Flere mener, at Gaglioppo har nogle af de samme fundamentale egenskaber som sin broder fra nord, Nebbiolo. Det vil sige forholdsvist lyse vine med svage bitre toner, og hvor du først fornemmer styrken, kompleksiteten og ”bundtrækket”, når du får vinen i munden. Som Paolo Librandi selv siger: ”Hvis jeg skal beskrive Gaglioppo lidt fantasifuldt, så vil jeg nok sige, at Gaglioppo kan minde om noget halvvejs mellem en ung Nebbiolo og en Pinot Noir. Men ikke nogen af dem for sig selv” (jf. Palate Press).

Vinhuset :

Familien Librandi er et af Calabriens absolutte top-huse. Det er i dag fjerde generation, der kæmper en brav kamp for at modbevise Calabriens forbandelse. De holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Firmaets historie begyndte i 1950´erne, hvor Antonio Librandi begyndte at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer blevet involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i vineriet, Paolo står for markerne, høsten samt vinifikationen og Nicodemo ser dem begge over skulderen!

1 fl. indeholder 75 cl. - 1 kolli = 6 flasker

 

 

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler