Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Rivesaltes - Ambre Soltus - Hors d´Age - 50 cl. - 16 % Alk. - Frankrig

Rivesaltes har en smuk gyldebrun farve samt en fantastisk blød og cremet eftersmag. Der er en bunke af aromaer i glasset: tørrede frugter, nødder, ristede mandler, lyse rosiner, brændt karamel, honning, smeltet smør, kaffe og appelsinskal. De kommer også igen i smagen som silkeblød og cremet stil giver en lang eftersmag som ikke er for sød.
Hvad spiser man til Rivesaltes Ambré? Ris a la mande – En af de få dessertvine som virkelig passer til Danskernes juleaften-dessert.  Rivesaltes Ambré er en fortræffelig vin til at byde sine gæster velkommen med. Vinen passer også godt til oste af fåremælk som f.eks. Pecorino, en gedeost, eller en comté. Frugten i en ung Rivesaltes Ambré gør den til fortræffelig ledsager til en mild cantal eller en manchego. Vil du nyde disse vine sammen med en dessert, skal denne være af mild chokolade eller med tørrede frugter og nødder, eller med appelsin, karamel, honning, marcipan eller nougat.

Rivesaltes Ambré er den traditionelle og mest udbredte type af Rivesaltes, og er fremstillet udelukkende af de to hvide druesorter Grenache og Maccabeu.
Den vinificeres som hvidvin med presning af druerne, hvorefter druespritten tilsættes den klarede most. Vinen er lagret 5 år i gamle egetræsfade, hvilket giver den færdige Rivesaltes en smuk gyldebrun farve.
En kasse indeholder 12 flasker af 50 cl. - 16% Alkohol.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Rivesaltes - 17 - Vin Doux Naturel - Frankrig 2000

Duft og smag har sødmefulde toner af nødder, orangeskal, tørret abrikos, figen, lys karamel, kanel og en snert af honning. Der er via fordampning under lagringen opnået en god koncentration i vinen med en sødme, der holdes i skak af afstemt volatil syre. Serveret ved 12° i et hvidvinsglas er dette en fornem aperitif eller after dinner drik. Husk også, at denne vintype går fornemt til crème catalane, crème caramel, crème brûlée, foie gras terrine, bitre chokolader, nødder, blå ost.Der er forskellige udgaver af rivesaltes vin. Denne søde hedvin er af typen ambré, der hører til den ravfarvede, oxidativt lagrede. For overblikkets skyld kan man sammenligne rivesaltes ambré med tawny portvin, men med sine 16 % alkohol dog med markant lavere alkoholindhold som én blandt flere forskelle. Parcé Frères Rivesaltes Ambré 2000 er lavet af grenache gris-druer, dyrket på stejle marker med sand og delvist nedbrudt skifer. Klimaet er tørt og barskt, og druerne akkumulerer det nødvendige sukkerindhold til denne vintype. Tilsætning af druesprit standser gæringen, mens vinen stadig er sukkerholdig og dermed har en naturlig restsødme. Lagringen forløber oxidativt på gamle barriques, hvor denne vin har tilbragt ikke mindre end 17 år inden tapning på flaske.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 16% alkohol.

299,00 DKK

Riversaltes - Marc Parcé - Ambré - Éleve 36 ans - Frankrig 1983

Ambre har en duft og smag med højintense, sødmefulde toner af nødder, orangeskal, tørret abrikos, figen, lys karamel, kanel og en snert af honning. Der er via fordampning under lagringen opnået en stor koncentration i vinen med en sødme, der holdes i skak af afstemt volatil syre. Eftersmagen er næsten endeløs men har knivskarpt fokus. Serveret ved 12° i et hvidvinsglas er dette en fornem aperitif eller after dinner drik. Denne vintype går fornemt til crème catalane, crème caramel, crème brûlée, foie gras terrine, bitre chokolader, nødder, blå ost.

Rivesaltes Ambré en vidunderlig men samtidigt skammeligt overset vintype fra Roussillon, tæt på Middelhavet, ganske få kilometer fra den spanske grænse.

Der er forskellige udgaver af Rivesaltes. Denne søde hedvin er af typen ambré, der er den ravfarvede, oxidativt lagrede. For overblikkets skyld kan man sammenligne rivesaltes ambré med tawny portvin, men med sine 16 % alkohol dog med markant lavere alkoholindhold som én blandt flere forskelle. Marc Parcé Rivesaltes Ambré 1983 er lavet af grenache gris-druer, dyrket på stejle marker med sand og delvist nedbrudt skifer. Klimaet er tørt og barskt, og druerne akkumulerer det nødvendige sukkerindhold til denne vintype. Tilsætning af druesprit standser gæringen, mens vinen stadig er sukkerholdig og dermed har en naturlig restsødme. Lagringen forløber oxidativt på gamle barriques, hvor denne vin har tilbragt ikke mindre end 36 år inden tapning på flaske i 2020. En så lang lagring sætter sine spor på vinens udtryk, og det er netop lagringen, der bidrager med vines aromatik. At sammenligen med langtidslagret, fadlagret spiritus som seriøs cognac og rom.

1 flaske indeholder 75 cl. - 16% alkohol.

450,00 DKK 529,00 DKK (spar 79,00 DKK)

Lieutenant de Sigalas - Sauternes - Frankrig 2009

Dette er 2. vinen til Château Sigalas Rabaud, her bruger man de tidligst modnede druer, der har et højere syreindhold, end de sidst modnede. Dette giver en god friskhed til vinen, sammen med sukkeret.

Vinen er lavet på 85 % semillon og 15 % sauvignon blanc, fra vinstokke der er 45 år gamle. De gamle vinstokke giver frugt med mere smagsintensitet. Hele herligheden tilbringer efter gæringen 12 måneder på egefade.

Mørk og flot farve for en Sauternes. Duften indeholder tydelige noter af Abrikos, citronsorbet og mandler, sammensat med et hint af hvide blomster. Disse noter går igen i smagen, sammen med en god portion tropisk frugt. Vinen har en god smagsintensitet og en imponerende eftersmag”

Serveres ved ca. 7-10 grader, vinen vil være rigtig dejlig til lyse desserter (f.eks. Is, eller citron tærte), foie gras, blå ost, eller cremede oste

Denne årgang 2009 er klar til at blive drukket nu, men bliver kun bedre med alderen, således er sauternes en af de vine der kan blive ældst, 20 år for denne vin er ikke noget problem.

Processen omkring fremstilling er vanskelig og omkostelig, samtidigt med at det kræver helt specielle klimatiske betingelser.

De bedste sauterner har, Sammen med sødmen, en afbalanceret syre der gør at vinen ikke bliver for tung, eller sød.

Det er denne vin et skoleeksempel på.

På slottet foregår høsten med håndkraft, og man går gennem rækkerne flere gange, hvor kun de overmodne druer, der er ramt af Botrytis, plukkes og anvendes i frembringelsen af de fantastiske dråber. Druerne er Muscadelle, Sauvignon og  Sémillon fra vinstokke, der er mere end 50 år gamle.

Flasken indeholder 37,5 cl.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Banyuls - Traditionnel - 3 års - Vin Doux Naturel - Frankrig

Farven er gyldent rødbrunt og næsen er forførende med mindelser om både portvin og Madeira. Her er den gode rige sødme, spændende bundet op med krydderier, nødder, klementin, karamel og kaffe. Det hele hænger flot sammen. Denne Banyuls Traditionnel 3ans d’age giver meget kompleksitet til prisen.
Serveres kølig, men ikke kold. Vi anbefaler ca. 13-14 grader. Bemærk at vinen sagtens kan holde sig i et par uger efter åbning. Opbevar den blot i køleskab.

Appellationen Banyuls strækker sig over byerne og landsbyerne Collioure, Port-Vendres, Banyuls og Cerbère. Midt imellem havet og begyndelsen af den imponerende Pyrenæer bjergkæde trives de lave, krogede gamle vinstokke på stejle vinmarker på smalle terrasser med den genstridige dybe brune skifer.
Stokkene kæmper og trives i området med 300 solskinsdage om året og med de meget sjældne, men heftige nedbørsdage. Det nærliggende Middelhav sikrer de livgivende kølige briser aften og nat.
Vignerons Catalan er en gruppe af passionerede vinbønder, der ser det som deres mission at udvikle og sikre anerkendelsen og kendskabet til de bedste vine fra sydfranske Roussillon. De dækker tilsammen hele 15 appellationer, heriblandt Banyuls Traditionnel 3 ans d’age.

Til denne traditionelle Banyuls er der brugt 50 % Grenache Noir, 45 % andre Grenache druer, samt 5 % Carignan. Udbytterne er meget små, ofte kun 20 hl. pr. hektar. Både grundet de gamle vinstokke og den meget lille mængde nedbør.
Druerne afstilkes og mosten presses hvorefter den gæres i 4 – 5 dage. Gæringen stoppes med neutral vinalkohol som ved andre Vins doux Natural. Efter gæringen er stoppet, ligger den søde vin på fade der rummer ca. 600 liter i godt tre år under åben himmel.
Efter aftapning er vinen klar til brug og nydelse. Banyuls er afgjort blandt Frankrig’s og dermed verdens allermest spændende dessertvine.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.

 

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Pineau des Charentes - Vallein Tercinier - Frankrig

Denne pineau des Charentes er lavet på druesaft (overvejende Colombard druer) og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret på egetræsfade.

Smagen er frisk og sødlig med noter af tørret frugt, æble og kandiserede citrusfrugter.

En rigtig god ledsager til fløde og fiskeretter, samt kager og is og mageløs til foie gras med melon.

Kan bruges som aperitif (serveres ved ca. 8 grader) eller som dessertvin.

Vandt bronzemedalje ved IWSC 2010

Vallein Tercinier er en familie, der har været i Cognac området i mere end 500 år. Nærmere bestemt kom den første fra familien til området i 1480. Selve vinproduktionen startede dog først i 1791 med købet af Domaine des Forges i byen Chermignac, der ligger ca. 30 km vest for Cognac by. Godset, Domaine des Forges, er den dag i dag, stadig hovedsæde og destilleri for Cognac Vallein Tercinier.

I 1850 oprettede George Vallein handelsselskabet under familienavnet og begyndte her produktionen af cognac. Fra starten blev der ansat en professionel kældermester, og i dag er det 5. generation af kældermestre fra samme fra familie, der har været med fra starten. Der har siden 1950 været produceret på 8 pot stills og Vallein Tercinier leverer cognac til både Asien og flere lande i Europa. I 1992 begyndte Vallein Tercinier også som distributør for modehuset Pierre Balmain, hvilket har gjort, at Vallein Tercinier har et effektivt distributionsnet.

I dag er det Louis Tercinier der står for produktionen af cognacen, mens søsteren Catherine står for den kommercielle del af firmaet. Begge er 5 generation af familien Tercinier, der producerer cognac og Pineau fra Domaine des Forges.

Denne pineau des Charentes er lavet på druesaft (overvejende Colombard druer) og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret på egetræsfade.

Smagsnoter:

Smagen er frisk og sødlig med noter af tørret frugt, æble og kandiserede citrusfrugter.

En rigtig god ledsager til fløde og fiskeretter, samt kager og is og mageløs til foie gras med melon.

Kan bruges som aperitif (serveres ved ca. 8 grader) eller som dessertvin.

Vandt bronzemedalje ved IWSC 2010

1 flaske indeholder 75 cl. - 17 % alkohol

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Pineau des Charentes Vieux - Vallein Tercinier - Frankrig

Denne Pineau des Charentes Vieux er lavet på hvide druer og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret 10 år på egetræsfade.

Duften er elegant med kandiseret appelsin, nødder, lime, mango og abrikos.
Smagen er frisk, kompleks og sofistikeret med pære, hasselnød og melon.

En rigtig god ledsager til desserter og ost eller bare som meditationsvin.

Udmærket i Selection Guide Hachette des Vins 2015

Vallein Tercinier er en familie, der har været i Cognac området i mere end 500 år. Nærmere bestemt kom den første fra familien til området i 1480. Selve vinproduktionen startede dog først i 1791 med købet af Domaine des Forges i byen Chermignac, der ligger ca. 30 km vest for Cognac by. Godset, Domaine des Forges, er den dag i dag, stadig hovedsæde og destilleri for Cognac Vallein Tercinier.

I 1850 oprettede George Vallein handelsselskabet under familienavnet og begyndte her produktionen af cognac. Fra starten blev der ansat en professionel kældermester, og i dag er det 5. generation af kældermestre fra samme fra familie, der har været med fra starten. Der har siden 1950 været produceret på 8 pot stills og Vallein Tercinier leverer cognac til både Asien og flere lande i Europa. I 1992 begyndte Vallein Tercinier også som distributør for modehuset Pierre Balmain, hvilket har gjort, at Vallein Tercinier har et effektivt distributionsnet.

I dag er det Louis Tercinier der står for produktionen af cognacen, mens søsteren Catherine står for den kommercielle del af firmaet. Begge er 5 generation af familien Tercinier, der producerer cognac og Pineau fra Domaine des Forges.


Smagsnoter:

Denne Pineau des Charentes Vieux er lavet på hvide druer og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret 10 år på egetræsfade.

Duften er elegant med kandiseret appelsin, nødder, lime, mango og abrikos.
Smagen er frisk, kompleks og sofistikeret med pære, hasselnød og melon.

En rigtig god ledsager til desserter og ost eller bare som meditationsvin.

Udmærket i Selection Guide Hachette des Vins 2015

1 flaske indeholder 75 cl. / 17 % alkohol

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler