Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

New Zealand producerer, hvad der svarer til ca. 1 % af den samlede druehøst på verdensplan og er dermed en ganske lille aktør på verdens vinscene.

 

De fleste kender nok New Zealand for deres flotte natur, som har ageret kulisser til bl.a. Ringenes Herre, men der fremstilles også masser af gode hvidvine i landet primært på Sauvignon Blanc druen og i mindre grad Chardonnay, Pinot Gris og Riesling.

 

Vinene fra New Zealand har ikke altid været så efterspurgte, det ændrede sig først i 1985, da en vingård i Marlborough fremstillede en fantastisk velsmagende Sauvignon Blanc, og siden har de generelt haft svært ved at følge med efterspørgslen. Der er kommet en masse dygtige vinmagere til New Zealand, der i dag fremstiller vine af høj kvalitet - nogle unikke vine, der afspejler de specielle dyrkningsforhold på New Zealand. Af New Zealandske hvidvine har vi udvalgt nogle få men gode vine i forskellige prisklasser fra producenter som Waipara Hills og Cloudy Bay.

Sorter resultater:

Villa Maria - Sauvignon Blanc - Organic - Marlborough - New Zealand 2021

Stilen i Villa Maria’s Private Bin serie er ganske enkelt usædvanlig lækker med kraftigt fokus på druernes aroma og karakter. Den kommer virkelig op af glasset med lækre aromaer af solbærblad og modne stikkelsbær. Det hele holdes sammen af en klingende frisk og lækkert moden, livlig syre, der giver Villa Maria’s Sauvignon masser af detaljer, liv og nerve. Essencen af New Zealandsk vin!  Nyd den ung og prøv f.eks. at servere Villa Maria Estates Private Bin til rødtunge, og andre magre lyse fisketyper, skaldyr, kylling, retter med tomat, pasta og grøntsager eller en frisk gedeost.

Villa Maria Estate er grundlagt af George Fistonich i 1961, og tælles i dag blandt de bedste huse i New Zealand. Blandt andet skriver Australske James Halliday i sin ”Pocket companion to Australian og New Zealand wines”: ”..Kvaliteten af (Villa Maria) vinene er eksemplarisk, aromaerne er vidunderligt kraftige uden nogensinde at kamme over..” Samtidig er Villa Maria Estate som de selv udtrykker det: Ikke New Zealands største vineri, men New Zealands mest præmierede producent. Stilen i Villa Maria’s Private Bin serie er ganske enkelt usædvanlig lækker med kraftigt fokus på druernes aroma og karakter.

Druerne til Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc stammer fra Marlborough området, der er New Zealand’s mest kendte vinområde. Især Sauvignon Blanc fra Marlborough er berømt. Villa Maria’s Private Bin Sauvignon er gæret ved lave temperaturer for at bevare maksimal druearoma. Og netop aroma er nøgleordet for Villa Maria’s Sauvignon Blanc.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% alkohol.

125,00 DKK

Seaspray - Villa Maria Estate - Sauvignon Blanc - Marlborough - New Zealand 2021

Lime, paprika, friske krydderier og en meget livlig syre er tilføjet til andre store NZ Sauvignon Blancs smagepalet, og det klæder den. Vinen har en helt usædvanlig power og koncentration, men også en klingende mineralitet. ​Med denne vin i glasset er det nemt at forstå, hvorfor Top Sauvignon Blanc har sat New Zealand på vinkortet.

Druerne til denne nye Top Sauvignon Blanc kommer fra den allermest kystnære del af Awatere Valley, som er skabt af den imponerende Awatere River. Vinmarkens navn siger meget tydeligt, HVOR tæt på vandet disse vinstokke gror, og det er også medvirkende til at give denne vin sin helt specielle karakter. 
Druerne fra Seaspray vinmarken er altid i helt perfekt stand, og eneste ”minus” er at udbytterne er lavere end højere oppe ad floden.

1 flaske indeholder 75 cl. - 14% alkohol.

199,00 DKK

CLOUDY BAY - Sauvignon Blanc - New Zealand 2023

Ikonisk hvidvin fra New Zealand - 4,2 på Vivino

For rigtig mange mennesker er Cloudy Bay indbegrebet af vin fra New Zealand og Sauvignon Blanc fra Marlborough var da også uomtvisteligt, hvad der satte New Zealandsk vin på verdenskortet. Og den dag i dag er Marlborough uden sammenligning New Zealands vigtigste vinregion.

Cloudy Bay er et koryfæ i moderne vinøs historie. Det krævede blot, som så mange gange før, at de klassiske franske, fyrtårne fik kam til deres hår i blindsmagninger. Først var det Cloudy Bay's Sauvignon Blanc, som satte nye grænser for, hvordan Sauvignon Blanc udtrykker sig og siden gav deres Chardonnay mere end et løftet øjenbryn hos de stolte burgundiske producenter.

Noter af hyldeblomst, lime, grapefrugt og fersken. Fornemmelsen af syre er relativt moderat hér og komplementerer noter af moden grapefrugt, passionsfrugt, guava og hvid fersken samt de allestedsnærværende hyldeblomster. Flot balance mellem den struttende frugt og den sprøde forfriskende syre.

Vi anbefaler at servere vinen afkølet til fisk og skaldyr, lyst fjerkræ, lyse kødretter, ikke for heftigt krydrede Asiastiske retter og grøntsagsbaserede retter, f.eks. grillede grøntsager..

Tidligere anmeldelser:

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% alkohol.

215,00 DKK 299,00 DKK (spar 84,00 DKK)

DUSKY SOUNDS Sauvignon Blanc Marlborough - New Zealand

4,1 på VIVINO

DUSKY SOUNDS er en lækker hvidvin på 100% Sauvignon Blanc fra Waipara Hills Wineri i Marlborough, regionen som satte New Zealandsk vin på landkortet og som den dag i dag er landets med afstand vigtigste vinregion.

* SUPER VALUE FOR MONEY!

Vinen er lys strågul farve med grønne reflekser. Duften og smag er intens og umiskendelig Sauvignon Blanc med hyldeblomst og stikkelsbær, æble og guava samt et strejf af moden grapefrugt og underliggende mineralitet. Vinen fremstår frisk og sprød med en virkelig fin balance imellem syre og den modne frugt.

Anbefales til med fisk og ikke mindst skaldyr (Fænomenal til sushi!), til lyst fjerkræ, svinekød, til asiatiske chilikrydrede retter eller grillede grøntsager. Og er man til salater med godt med friske krydderurter, er Sauvignon Blanc det oplagte druevalg. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5% Alkohol.

79,95 DKK 149,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Waipara Hills - Sauvignon Blanc - Marlborough - New Zealand 2019

Lys strågul i glasset. En frugtig og saftig vin, som råber Sauvignon Blanc, straks man får den i næsen. Såvel duft og smag er frugtig med noter moden grapefrugt, hyldeblomst, passionfrugt, papaya, stikkelsbær og urtede noter som bl.a. grøn peber. 

Vi anbefaler at nyde vinen til fisk og skaldyr (Ikke mindst sushi.), lyst kød, grillede asparges, ikke for stærke asiatiske retter med chili - eller vietnamesiske forårsruller.

Waipara Hills blev grundlagt i 2001 og husets vinmarker er beliggende i det maleriske Waipara Valley, kun en kort, naturskøn køretur nord for Christchurch.
 
En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -  12,5% Alkohol.
 
Waipara Hills Sauvignon Blanc er lidt i samme stil som den verdensberømte CLOUDY BAY Sauvignon Blanc - klik her.
99,95 DKK 169,95 DKK (spar 70,00 DKK)

2020 Taylors Pass Sauvignon Blanc Single Vineyard Villa Maria Estate

Her får du en intens, aromatisk og typisk Sauvignon Blanc fra Marlborough. Vinen er ren, rank og har en koncentreret smag af stikkelsbær, tomatstilk, grapefrugt og urter. Den har en udtalt mineralitet af kalk og flint. En enkeltmarks Sauvignon Blanc af højeste klasse!

95 point - Bob Campbell MW

95 point - Cameron Douglas, MS

95 point - Sam Kim, Wine Orbit

Villa Maria Estate er kåret som NZ Winery of the Year af Winestate, New Zealands førende vinmagasin. Det er 16. gang ud af 21 mulige!

Winestate: “Villa Maria has a special place in the New Zealand wine world, and its claim to be New Zealand’s most awarded winery is easy to justify”.

1 kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

195,00 DKK 219,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler