Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Casca - Sauvignon Blanc - Joél Delaunay - Orange vin - Frankrig 2021

Denne Orange vin giver en lys orange farve, noter af marmelade, appelsinskal, klementiner, krydderier. Bitterhed er der, men ikke restsukkeret, fordi produktet er helt tørt.

En macerations vin fremstillet på 100 % Sauvignon Blanc.

Serdeles velegnet til oste med nogle tørrede abrikoser og grillede mandler, eller opskrift af and med appelsin som tilbehør.

Server vinen hverken for varmt eller for koldt, og sigt i stedet mod din kældertemperatur på 12-13 grader.

Restsukker pr. liter: 0 gram

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12% Alkohol

189,00 DKK

Winzer Krems Orange Grüner Veltliner - Østrig

Al naturvin er ikke orangevin, og al orangevin er ikke naturvin. Denne Orange vin fra Østrigske Winzer Krems, er ikke en naturvin og dufter derfor ikke sådan. 

Denne vin er produceret af 100% Grüner Veltliner-druer, der er dyrket i Krems i Østrig. Det er en orangevin – også kaldet en skind-fermenteret hvidvin.

Orangevin er lavet på grønne druesorter, som man normalt bruger til hvidvin. Men i stedet for kun at gære mosten, gærer man hele den knuste drue med skal og kerner (som man normalt gør til rødvin). På den måde trækker ekstrakt og farve fra drueskallerne ud i mosten. Resultatet er groft sagt en hvidvin med mørkere farve, fyldigere smag og en god tanninstruktur.

Det er en utrolig lækker vin med flot gyldengul farve med et orange skær samt intens duft af modne æbler og pærer. Smagen er let krydret, frisk og fyldig med skønne noter af ingefær og andre urter. Derudover er der god balance, moderate tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Det er en skøn og harmonisk hvidvin, der er særdeles velegnet til krydret mad, karryretter samt de fleste asiatiske madretter. Denne velafbalancerede orange hvidvin skal serveres afkølet og bør drikkes forholdsvis ung.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13% alkohol

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Orangevin - Hvad er det?

Orangevin er som begreb og som defineret vintype forholdsvis ny og en kategori, som bliver mere og mere interessant. Vinen er blevet kendt for sin smukke, gyldne farve, som er et resultat af fremstillingsmetoden.

Orangevin er nemlig en hvidvin, hvor man efter presningen af de grønne druer har ladet mosten ligge i kontakt med skallerne i kortere eller længere, og det er hér, orangevin får sin unikke smag, struktur og farve.

Resultatet er nemlig en vin med tanninstruktur i stil med rødvin, et ganske unikt smagsudtryk og en farve, der kan variere fra det gyldne til dyb kobber.

Hvordan smager orangevin?

En typisk orangevin er frisk med noter, som naturligt vil variere med druesorten - men ikke sjældent vil man finde skønne noter af f.eks. hvide blomster, grapefrugt, mandarinskal, abrikos, akaciehonning og Earl Grey the. Normalt forventer man ikke tanniner i sin hvidvin, men præcis tanninerne er med til at give orangevin et særdeles godt potentiale gastronomisk.

Vinen passer godt til krydrede retter, f.eks. i det asiatiske køkken (tænk f.eks. på kimchi), men er bestemt også et oplagt valg til et meget grøntsagspræget køkken, ligesom fisk og skaldyr samt fjerkræsretter vil klæde mange orangevine. 

Vi anbefaler