Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Casca - Sauvignon Blanc - Joél Delaunay - Orange vin - Frankrig 2021

Denne Orange vin giver en lys orange farve, noter af marmelade, appelsinskal, klementiner, krydderier. Bitterhed er der, men ikke restsukkeret, fordi produktet er helt tørt.

En macerations vin fremstillet på 100 % Sauvignon Blanc.

Serdeles velegnet til oste med nogle tørrede abrikoser og grillede mandler, eller opskrift af and med appelsin som tilbehør.

Server vinen hverken for varmt eller for koldt, og sigt i stedet mod din kældertemperatur på 12-13 grader.

Restsukker pr. liter: 0 gram

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12% Alkohol

189,00 DKK

Sorter resultater:

Orangevin - Hvad er det?

Orangevin er som begreb og som defineret vintype forholdsvis ny og en kategori, som bliver mere og mere interessant. Vinen er blevet kendt for sin smukke, gyldne farve, som er et resultat af fremstillingsmetoden.

Orangevin er nemlig en hvidvin, hvor man efter presningen af de grønne druer har ladet mosten ligge i kontakt med skallerne i kortere eller længere, og det er hér, orangevin får sin unikke smag, struktur og farve.

Resultatet er nemlig en vin med tanninstruktur i stil med rødvin, et ganske unikt smagsudtryk og en farve, der kan variere fra det gyldne til dyb kobber.

Hvordan smager orangevin?

En typisk orangevin er frisk med noter, som naturligt vil variere med druesorten - men ikke sjældent vil man finde skønne noter af f.eks. hvide blomster, grapefrugt, mandarinskal, abrikos, akaciehonning og Earl Grey the. Normalt forventer man ikke tanniner i sin hvidvin, men præcis tanninerne er med til at give orangevin et særdeles godt potentiale gastronomisk.

Vinen passer godt til krydrede retter, f.eks. i det asiatiske køkken (tænk f.eks. på kimchi), men er bestemt også et oplagt valg til et meget grøntsagspræget køkken, ligesom fisk og skaldyr samt fjerkræsretter vil klæde mange orangevine. 

Vi anbefaler