Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Her finder du et rigt og spændende udvalg af dessertvine fra klodens mest populære områder med hovedvægten på Frankrig, Italien, Portugal og Spanien.

Du finder alt fra Madeira, Sherry, Moscatel og Rivesaltes over Tokaj til mousserende dessertvine som for eksempel den spændende røde Brachetto eller Moscato d'Asti.

Ønsker du hjælp til at finde den rette dessertvin, står vi altid til din disposition. Direkte import af dessertvine og dermed direkte salg uden dyre mellemled, gør at vi kan sælge en stor del af vinene direkte til dig og til særlige attraktive priser.

Du finder altid et spændende udvalg og gode tilbud på dessertvine. Køb online og få vinen direkte hjem til dig eller kom forbi vores store spændende vinbutik i Næstved. 

Sorter resultater:

Old Codger - Fine Old Tawny - Australien

Old Codger Tawny Port er en blanding af gamle kvalitets vine, der alle er modnet på små egetræsfade i gennemsnit i mindst 8 år. Det er bedst at drikke den inden for 2 år, efter den er kommet på flaske. Den udstråler kompleksitet, og har den karakteristiske ”rancio” (butternutscotch) note.

Noten kommer fra at blande gamle prisvindende vine med yngre og friskere vine. Old Codger Tawny er en likørvin med sødme og smag af valnød. Afslutningen er en varm fornemmelse af alkohol og egetræs tannin, der giver en tørhed. Ved hjælp af brugen af Solera-blandings-systemet, giver det en ensartethed og kvalitet fra år til år. Den har en vidunderlig smagskombination, der bedst indtages sammen med gode venner og dejlige oste. Hvis du ønsker en cocktail, kan du hælde den i et glas med is og tonic og en smule lime.

Da Wayne Dutschkes bedstefar købte gården i begyndelsen af 1930’erne, var kun en lille del af den plantet med vinstokke. Resten blev brugt til mælkekvæg. I dag bliver langt det meste af den 72 hektar grund brugt til vin, og primært Shiraz. Shiraz tegner sig for 45 hektar. Derudover har Dutschke Wines Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I starten blev druerne solgt videre til andre producenter, men i 1990’erne besluttede de sig for at beholde nogle af druerne selv. Siden hen voksede deres egen produktion af vin frem til det niveau, det er i dag. I 1998 skiftede de navn fra WillowBend til Dutschke Wines.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 18,5% alkohol.

 

 

 

169,00 DKK

Grillkassen - Smagekasse - 6 flasker

1 fl. Le Contesse Prosecco - lækre bobler til velkomst eller Aperol.

1 fl. Satori Marani Bianco - " den hvide Amarone " stor fyldig hvidvin.

1 fl. Le Versant Rosé - cremet, tør Sydfransk rosé.

1 fl. Governo All Uso - blød, fyldig og frisk rødvin.

1 fl. Passo Vero Appassimento - Syditaliensk fyldig rødvin lige til bøffen.

1 fl. The Applicant Late Harvest - perfekt til sommerdesserten.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

499,00 DKK

Dutschke - 10 års Tawny - Bourbon Barrel - 50 cl. - Australien

Denne australske hedvin er lavet på Frontiqnac, Grenache, Pedro X, Shriaz, Muscadelle og Chardonnay. Druerne høstes i områderne  Barossa og Lyndoch. Vinen lagrer i solera system i min. 10 år, hvor efter den får en finish på gamle amerikanske Bourbon fade. Det giver lidt mere kant og kraft. Fantastisk vin til modne oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 21% alkohol.

289,00 DKK 319,00 DKK (spar 30,00 DKK)

The Applicant Late Harvest Sauv. Blanc The Applicant - Casablanca Valley, Chile

The Applicant - kvalitet og value fra Jorge Martinez

Jorge Martinez er chefvinmager hos chilenske Morande Wine Group, der står bag The Applicant vinene. Jorge har bred erfaring fra vinerier i Chile, USA og Frankrig, heriblandt Château Leoville Poyferré, 2. Cru Classé, i Saint Julien. Målet med The Applicant vinene er at skabe imødekommende og velsmagende vine, der ganske enkelt "leverer" på et behageligt prispunkt.

Marker i de bedste områder i Chile

The Applicants marker ligger i de bedste dale og områder i Chile: Casablanca, Maipo, Cachapoal, Curicó, Maule og Limarí. Det giver Jorge Martinez en bred vifte af druer, dyrket i de bedst mulige terroirs. Vineriet ligger i Rapel Valley, godt 100 kilometer syd for Chiles hovedstad Santiago. Her går den mest moderne teknik hånd i hånd med de klassiske metoder, og vingården er certificeret for bæredygtig vinproduktion.

Ekstremt appetitvækkende dessertvin fra Casablanca Valley

De sent høstede og perfekt modne Sauvignon Blanc druer er håndhøstet i El Ensueno vinmarken, der ligger i den kølige Lo Ovalle del af Casablanca. Der høstes kun klaser med begyndende Botritis og ved ankomsten til vineriet, sorteres klaserne igen grundigt. Druerne presses nænsomt med hydraulik og dette sikrer en helt unikt rig most, der herefter gæres i fade af fransk eg og siden lagrer mindst 8 måneder. Vinen hviler sig efterfølgende i mindst 2 år inden den frigivelses til salg. Klar til at nyde! Du får helt utroligt meget rigdom og value for money. Den gyldne vin byder på en indtagende duft af bl. a. rosin, honning, jasmin og hyldeblomst. Smagen er intens og friskt sødmefuld og får perfekt modspil af en velafbalanceret syre, der gør vinen ekstremt appetitvækkende. Server ved 12 grader.

En kasse indeholder 12 flasker af 37,5 cl.

79,00 DKK

Brachetto d'Acqui - DOC - Scanavino - Italien

 

Masser af frugtsødme i en rød, dessertvin med bløde bobler, der omgående får sommeren frem med noter af hindbær og jordbær, roser og en snert af peber, der bidrager med kompleksitet.


Det er den ideelle vin til friske rødebær eller melonstykker, hvis vinen serveres afkølet og ung. Også som velkomstdrink er vinen velvalgt.

 

Lidt populært kan man vælge at kalde det for en rød variant af Moscato - måske ikke 100% præcist, men det letter forståelsen!

Den særegne Brachetto-drue er kendt i såvel Piemonte som i det sydlige Frankrig.

 

* Lækker frisk, sødmefuld og vanedannende! - SOMMER PÅ FLASKE!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  6% Alkohol.

79,95 DKK 89,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Moscato - Spumante - Filipetti - VSAQ - Italien

En frisk og herlig mousserende vin på Moscato drue, der med sin udtalte, frugtige sødme ikke alene er velegnet som kold aperitif, men også er fremragende til mange typer desserter, som jordbær  og kage.

Duft og smag har dejlige aromaer af Moscato-druen. Den let-krydrede muskat-aroma komplementeres af æbleblomst og pære og vinen udviser god balance mellem sødme og modspillet fra frugt- og kulsyre der giver god friskhed.
Vi anbefaler at nyde vinen til sommersæsonens friske bær, men vinen er grundet sit indhold af kulsyre også velegnet til de mere fede desserter så som flødeis, hvor kulsyren går ind og renser mundhulen. Vinen vil også fungere som en sødlig aperitif eller en sprudlende tørstslukker.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  6,5 % Alkohol


En herlig frisk mousserende vin på den druesmagende Moscato-drue, der med sin udtalte, frugtige sødme ikke alene er velegnet som kold aperitif, men også er fremragende til mange typer desserter. Druerne høstes sent for at opnå et højt sukkerindhold i druerne, hvorefter mosten koldgæres for at sikre maksimal druefriskhed i vinen. Modsat de tørre vine standses gæringen allerede, når alkoholindholdet når 6,5%. Herved bibeholdes en stor del af druernes naturlige sukkerindhold i den færdige vin, som således fremstår sød. Boblerne undfanges senere i en tryktank, hvor vinen hviler inden tapning.

Duft og smag har dejlige aromaer af Moscato-druen, der er en af meget få druer, som faktisk smager af det samme som både drue og vin. Den let-krydrede muskat-aroma komplementeres af æbleblomst og pære og vinen udviser god balance mellem den iboende sødme og modspillet fra frugt- og kulsyre, som giver god friskhed.

Vi anbefaler at nyde vinen til sommersæsonens friske bær, men vinen er grundet sit indhold af kulsyre også velegnet til de mere fede desserter så som flødeis, hvor kulsyren går ind og renser mundhulen. Vinen vil også fungere som en sødlig aperitif eller en sprudlende 'tørstslukker'.

Den optimale serveringstemperatur er 6-8°, hvilket er ensbetydende med et ophold i bunden af køleskabet.

69,95 DKK 89,00 DKK (spar 19,05 DKK)
Moscato - "EL CALIE" - Mosto d'Uva - Borgo Maragliano -- italien 2019
 
Perlende, frisk og sødmefuld smag og med et enormt lavt alkoholindhold, som gør den yderst velegnet som et glas i utide.

Vinen er fremstillet på 100% Moscato Bianco di Canelli druer. Intens smag af friske frugter som abrikoser og nektariner. Vinen er udtalt sød og således velegnet til søde desserter. Bør serveres ved en temperatur på ca. 6° C.
 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  3% Alkohol.

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Rivesaltes - Ambre Soltus - Hors d´Age - 50 cl. - 16 % Alk. - Frankrig

Rivesaltes har en smuk gyldebrun farve samt en fantastisk blød og cremet eftersmag. Der er en bunke af aromaer i glasset: tørrede frugter, nødder, ristede mandler, lyse rosiner, brændt karamel, honning, smeltet smør, kaffe og appelsinskal. De kommer også igen i smagen som silkeblød og cremet stil giver en lang eftersmag som ikke er for sød.
Hvad spiser man til Rivesaltes Ambré? Ris a la mande – En af de få dessertvine som virkelig passer til Danskernes juleaften-dessert.  Rivesaltes Ambré er en fortræffelig vin til at byde sine gæster velkommen med. Vinen passer også godt til oste af fåremælk som f.eks. Pecorino, en gedeost, eller en comté. Frugten i en ung Rivesaltes Ambré gør den til fortræffelig ledsager til en mild cantal eller en manchego. Vil du nyde disse vine sammen med en dessert, skal denne være af mild chokolade eller med tørrede frugter og nødder, eller med appelsin, karamel, honning, marcipan eller nougat.

Rivesaltes Ambré er den traditionelle og mest udbredte type af Rivesaltes, og er fremstillet udelukkende af de to hvide druesorter Grenache og Maccabeu.
Den vinificeres som hvidvin med presning af druerne, hvorefter druespritten tilsættes den klarede most. Vinen er lagret 5 år i gamle egetræsfade, hvilket giver den færdige Rivesaltes en smuk gyldebrun farve.
En kasse indeholder 12 flasker af 50 cl. - 16% Alkohol.

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fattoria Le Pupille - Sol Alto - Toscana - Italien 2008 

Drømmen om en Botrytis, er blevet til virkelighed for Elisabetta Geppettis med denne Maremma Sol Alto med stor elegance.

Dessertvinen er fremstillet på druerne: Traminer, Sauvignon Blanc og Semillon Blanc, der er høstet sent for at opnå denne fremragende sødlige vin. Den har flot strågul farve med gyldne ravfarvede reflekser. Duften er himmelsk med stilrene toner af alverdens eksotiske frugter domineret af abrikos, ananas og fersken. SolAlto er fantastisk og sødmen nærmest kæler for tungen. Den har en perfekt balance grundet frugtsyren, som du ikke smager men blot fornemmer.

Anbefales at nyde som en "meditations-vin" af et stort rødvinsglas eller sammen med ost, frugttærter med friske frugter, pandekager med frisk frugt, chokoladekage eller til for eksempel julekonfekten.

En kasse indeholder 12 flasker af 37,5 cl. 13 % Alkohol.

Fattoria Le Pupille er vores relativt nye vinhus i Toscana/Italien. De fremstiller nogle af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, måske endda nogle af Italiens bedste vine. Elisabetta Geppetti er kvinden bag Le Pupille, der råder over 480 hektar land i Toscana. Elisabetta startede sammen med Erik Banti hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana - der her beliggende helt ude ved kysten.

Klimaet ved kysten i Toscana giver en perfekt modning af især Sangiovese-druen. Den øgede mængde af solskin om dagen og køligere nætter medfører mere intense og kraftfulde druer samt øget koncentration til vinen.

 

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Recioto - DOC - Classico - Brunelli - Dessertvin - Italen

Intens rubinrød farve, med granatfarvede skær. Duften er intens og med utrolig mange nuancer, en fascinerende og utrolig elegant bouquet. Det er muligt at dufte violen, moden og saftig kirsebær, sveskeblommer og rosiner.
Desuden er der dufte af søde krydderier, karamel og sort tobak.
Smagen er rig og fuld, rund men alligevel fornem og afbalanceret, levende til trods for den søde fornemmelse, et let strejf af mandler i eftersmagen. Den har en elegant friskhed der forenes med en robust struktur. Meget lang eftersmag.

Denne dessertvin er ideel til tørre kager, mandler og Panettone kage, jordbær og vilde bær, samt blå eller modne oste.
Serveringstemperatur: 16 °C

De sundeste druer (Corvina Veronese 75 %, Rondinella 20 %, Molinara5 %) plukkes manuelt fra slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade i et lag. Druerne ligges til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil presningen, som finder sted i januar måned..
Gæringsprocessen varer i 30 dage, og standses med kuldeteknik, der efterlader en betydelig rest af sukker i vinen. Vinen lagrer derefter i Allier egetræs fade i ca. 8 måneder, og modner derefter yderligere 6 måneder på flaske, før den sendes på markedet.

En kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 13% Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra ?main stream? produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 ? 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller ?Campo Inferi? og ?Campo Titari?, den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d?Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Marqués Campoalto - Madeira - MC Medium Sweet en lækker Madeira med en god balance mellem sødme og syre.

I duft og smag præsenterer denne Madeira sig som aromarig og sprød hedvin med elementer af tørret frugt, citrusskal og let karameliserede nødder i en god balance mellem sødme og markeret syre, der gør den bredt anvendelig.

Marqués Campoalto - Madeira - MC Medium Sweet er velegnet til oste; gerne i stil med pecorino og manchego. Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 12-16°. Efter åbning forbliver vinen frisk i mange uger grundet sin oxidative lagring. Man kan forlænge holdbarheden efter åbning ved at opbevare den køligt efter åbning.

Madeira er både navnet på den portugisiske ø i det østlige Atlanten såvel som hedvinen, der har gjort øen berømt. I gamle dage fik vinen sin identitet ved at blive transporteret på handelsskibene, der sejlede til Østen eller Amerika og retur. Det var gammel skik at forstærke vinene for at kunne klare sørejsen og kombineret med en lang, varm sejltur opstod den stil, der er speciel for madeira. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 19 % Alkohol.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Grevindens Kirsebærvin - Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig. Grevindens Kirsebærvin kan nydes året rundt. Den kan med største fornøjelse nydes en hyggeaften foran pejsen og i juletiden er den perfekt, ikke mindst til ris a la mande – og så i øvrigt når man gerne vil forkæles lidt. For Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig er livet på landet ikke nyt. Født komtesse Lerche-Lerchenborg og datter fra Lerchenborg Slot, var hun allerede som barn involveret i godsets aktiviteter og tjente penge ved at hjælpe til i kirsebærplantagen med at plukke og sortere bær. Denne kirsebærplantage blev startskuddet på slottes egen opskrift af kirsebærvinen, som i dag nydes mange steder rundt omkring i landet.

Kirsebærvinen stammer fra familiens gode gamle opskrift – men bliver produceret i topmoderne faciliteter for at højne sikkerheden og kvaliteten. Den rene råvare kommes i tanken og opskriften bliver nøje fulgt. Efter lagring foretages der analyser, som sikrer at smag, farve og kvalitet er et ensartet og af højeste kvalitet inden vi tapper vinen.

1 kasse indeholder 12 flasker 50 cl. 19 % Alkohol 

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Fior d' Arancio - Moscato - Millesime - Spumante - Italien

år den gule moscato blomstrer, ligner blomsterne appelsintræets blomster og heraf navnet Fior di Arancio (appelsinblomst). Vinen er sødmefuld, rund og blød og balanceres perfekt af en frisk syre, som gør vinen delikat. Lette noter af appelsinskal i såvel duft som smag. God til aperitif og desserter og til kransekagen nytårsaften er den genial!

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.

149,00 DKK

Dutschke - PX Pedro Ximénes - 50 cl. - Australien

De to vigtigste druer, der dyrkes i det sydlige vinområde Jerez, i Spanien er Pedro Ximenez (PX) og Palomino. I begyndelsen af 2000’erne begyndte mange vinfremstillings-virksomheder at stoppe med at producere hedvin, og gik derfor lidt væk fra PX druen, Dette stoppede ikke Wayne Dutschke. Han købte naboens Pedro-druer og omdannede dem til sød hedvin. Efter 12 år i tønder i kælderen er vinen klar.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

279,00 DKK

Dutschke - 10 års - Liquid Amber - 50 cl. - Australien

Old Liquid Amber Tokai er en blanding af de vine, som er blevet produceret over et antal år fra “Semmler Bros” vinmarker og ældre vine fra Barissa området. Nogle af de mest dyrebare vine i denne flaske stammer fra 1988. I gennem årene er de blevet blandet for at give en tappeblanding med en gennemsnitsalder på 10 år. Ved at blande ældre vine med de yngre tapninger, har de produceret en tokai med alle de rigdomme og den saftighed man vil kunne forvente af denne sammensætning. Alt dette sammen med masser af karamel, toffee og nøddeagtige noter. Ganen er sød, rig og saftig. Old Liquid Amber Tokai har et afsluttende strejf af tørhed fra egetræ og varm alkohol.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

279,00 DKK

Dutschke - 10 års - Muscat - 50 cl. - Australien

Du finder noter af frugtkage, karamel, rosiner, kaffe og butterscotch i Dutschke Old Muscat. Disse smage kombineret med den naturlige druesødme, eg og alkohol giver en vinstil, der er unik for Australien. Den kan f.eks. nydes hældt over en god vaniljeis.

Dutschke Old Muscat bliver fremstillet ved at høste druerne, når de er meget modne og næsten indtørrede. Så bliver druerne knust og lagt i blød med druesprit. Druesprit forhindrer yderligere gæring og bevarer den unikke Muscat-smag og naturlige druesødme. Derefter bliver vinen renset og tappet på fade, hvor den modnes. Ved at blande forskellige årgange af Wallys (naboen) Muscat opnås en gennemsnitlig alder på 10 år og en kompleksitet af smag fra årgangene.

1 kasse indenholder 6 flasker af 75 cl. - 19% alkohol.

 

279,00 DKK

Banyuls - Traditionnel - 3 års - Vin Doux Naturel - Frankrig

Farven er gyldent rødbrunt og næsen er forførende med mindelser om både portvin og Madeira. Her er den gode rige sødme, spændende bundet op med krydderier, nødder, klementin, karamel og kaffe. Det hele hænger flot sammen. Denne Banyuls Traditionnel 3ans d’age giver meget kompleksitet til prisen.
Serveres kølig, men ikke kold. Vi anbefaler ca. 13-14 grader. Bemærk at vinen sagtens kan holde sig i et par uger efter åbning. Opbevar den blot i køleskab.

Appellationen Banyuls strækker sig over byerne og landsbyerne Collioure, Port-Vendres, Banyuls og Cerbère. Midt imellem havet og begyndelsen af den imponerende Pyrenæer bjergkæde trives de lave, krogede gamle vinstokke på stejle vinmarker på smalle terrasser med den genstridige dybe brune skifer.
Stokkene kæmper og trives i området med 300 solskinsdage om året og med de meget sjældne, men heftige nedbørsdage. Det nærliggende Middelhav sikrer de livgivende kølige briser aften og nat.
Vignerons Catalan er en gruppe af passionerede vinbønder, der ser det som deres mission at udvikle og sikre anerkendelsen og kendskabet til de bedste vine fra sydfranske Roussillon. De dækker tilsammen hele 15 appellationer, heriblandt Banyuls Traditionnel 3 ans d’age.

Til denne traditionelle Banyuls er der brugt 50 % Grenache Noir, 45 % andre Grenache druer, samt 5 % Carignan. Udbytterne er meget små, ofte kun 20 hl. pr. hektar. Både grundet de gamle vinstokke og den meget lille mængde nedbør.
Druerne afstilkes og mosten presses hvorefter den gæres i 4 – 5 dage. Gæringen stoppes med neutral vinalkohol som ved andre Vins doux Natural. Efter gæringen er stoppet, ligger den søde vin på fade der rummer ca. 600 liter i godt tre år under åben himmel.
Efter aftapning er vinen klar til brug og nydelse. Banyuls er afgjort blandt Frankrig’s og dermed verdens allermest spændende dessertvine.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.

 

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Klein Constantia - Vin De Constance - Sydafrika 2018

Klein Constantia, som blev grundlagt i 1685 af Simon Van Der Stel, der var den første hollandske guvernør i Cape Town. Vingården blev i 1980 købt af familien Jooste, som i en årrække brugte mange penge og megen tid på igen at få Klein Constantias navn spredt over hele den store vinverden. Klein Constantia ligger få kilometer uden for Cape Town, hvor markerne med vinstokke bølger ned af bjergsiderne i et klima, der er perfekt til fremstilling af store vine. Klein Constantia bliver ofte kaldt "verdens smukkest beliggende vingård", og i Wine & Spirits har Klein Constantia været blandt "Top 25 vineyards" i verden. På Tim James’ www.grape.co.za blev Klein Constantia i 2014 udnævnt til at være blandt de 20 bedste vinerier.
1 flaske indeholder 50 cl. - 14% alkohol.
699,00 DKK

Pineau des Charentes - Vallein Tercinier - Frankrig

Denne pineau des Charentes er lavet på druesaft (overvejende Colombard druer) og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret på egetræsfade.

Smagen er frisk og sødlig med noter af tørret frugt, æble og kandiserede citrusfrugter.

En rigtig god ledsager til fløde og fiskeretter, samt kager og is og mageløs til foie gras med melon.

Kan bruges som aperitif (serveres ved ca. 8 grader) eller som dessertvin.

Vandt bronzemedalje ved IWSC 2010

Vallein Tercinier er en familie, der har været i Cognac området i mere end 500 år. Nærmere bestemt kom den første fra familien til området i 1480. Selve vinproduktionen startede dog først i 1791 med købet af Domaine des Forges i byen Chermignac, der ligger ca. 30 km vest for Cognac by. Godset, Domaine des Forges, er den dag i dag, stadig hovedsæde og destilleri for Cognac Vallein Tercinier.

I 1850 oprettede George Vallein handelsselskabet under familienavnet og begyndte her produktionen af cognac. Fra starten blev der ansat en professionel kældermester, og i dag er det 5. generation af kældermestre fra samme fra familie, der har været med fra starten. Der har siden 1950 været produceret på 8 pot stills og Vallein Tercinier leverer cognac til både Asien og flere lande i Europa. I 1992 begyndte Vallein Tercinier også som distributør for modehuset Pierre Balmain, hvilket har gjort, at Vallein Tercinier har et effektivt distributionsnet.

I dag er det Louis Tercinier der står for produktionen af cognacen, mens søsteren Catherine står for den kommercielle del af firmaet. Begge er 5 generation af familien Tercinier, der producerer cognac og Pineau fra Domaine des Forges.

Denne pineau des Charentes er lavet på druesaft (overvejende Colombard druer) og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret på egetræsfade.

Smagsnoter:

Smagen er frisk og sødlig med noter af tørret frugt, æble og kandiserede citrusfrugter.

En rigtig god ledsager til fløde og fiskeretter, samt kager og is og mageløs til foie gras med melon.

Kan bruges som aperitif (serveres ved ca. 8 grader) eller som dessertvin.

Vandt bronzemedalje ved IWSC 2010

1 flaske indeholder 75 cl. - 17 % alkohol

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Kongemjød Nr. 2 – Harald Blåtand

Fyldig og krydret

Harald har med alle sin handlinger udvist et ægte stormandssind. Han har været en strategisk mester, og på mange måder har han ikke villet stå tilbage for nogen europæiske stormænd. På sin helt egen måde skabte han bygningsværker, formentlig efter sydeuropæisk inspiration, som ingen før ham havde gjort det.

Vi mente, at med en konge som Harald, der ville vise sin magt via sin skabertrang, så har han måske også villet vise de andre danske stormænd, at han havde tætte forbindelser til Sydeuropa. Så hvorfor ikke lave en mjød skabt på de krydderier, man på den tid kunne få i Sydeuropa. Derfor bryggede vi Haralds kongemjød med krydderier, som i vikingetiden fandtes i middelhavslandene.

Til denne kongemjød har brugt en god dansk sommerhonning, æbler, kanel, nelliker, kardemomme, ingefær og egetræ.

Harald Blåtand er en usædvanlig mjød, den er komplekst krydret både i smag og aroma på en måde som bringer mindelser til søde mellemøstlige krydderiblandinger, sødmen er fint balanceret af den krydrede smag og nok syre til ikke at gøre kombinationen kvalm. Den har en meget lang og kompleks aroma og er i smag en fed og fyldig mjød som virkelig fylder munden med smag og bliver hængende i en meget lang eftersmag.

En atypisk mjød for os på Mjødgård, da vi normalt ikke bruger urter, som ikke vokser i vores nærområde.

Serveringsforslag

I kombination med mad er Harald Blåtand definitivt en sød mjød, den vil ikke fungerer med anden mad end desserter, til gengæld gør dens kompleksitet den i stand til at harmonere med de fleste typer desserter, specielt kan man virkelig bringe dens bedste side frem med desserter som bruger vanilje, kanel og/eller kardemomme.

Glas

Harald Blåtands kompleksitet gør den bedste i et glas som fremhæver sødme, traditionelle portvinsglas og tulipanglas er klart de bedste for mjøden.

1 flaske indeholder 50 cl. - 13% alkohol

185,00 DKK

Kongemjød Nr. 3 – Sven Tveskæg

Frisk, syrlig og med mjødurt

Sven er for os den nordiske krigskonge, som i modsætning til sin far ville tilbage til de gamle dyder med vikingetogter og nordisk selvbevidsthed.
Samtidig har han været en hidsig og aggressiv herre. Vi valgte i vores fortolkning at fokusere på Svens stræben efter de gamle dyder.

Derfor fandt vi tilbage til vores hellige urt, mjødurten, som har været brugt til mjød helt tilbage til bronzealderen. En gammel nordisk urt som vi elsker at bruge på Mjødgård.
For at give kongemjøden lidt syrlighed ”vrede” og noget skarpt som Svens sværd, valgte vi slåen, som også har vokset her i vikingetiden. Sammensætningen af det sure slåenbær, som giver mjøden et tørt og syrligt udtryk, og den søde krydrede mjødurt, har givet en kongemjød, vi virkelig synes har karakter.

Sven Tveskæg er en halvsød mjød, på trods af en meget intenst sød aroma, er smagen langt mildere da sødmen er tempereret af intens frugtig syre og en tannisk bitterhed. Den er den mindst fyldige i kongeserien og har et langt mere råt og rustikt udtryk end sine forgængere. Svens mjød er frisk, syrlig og med en dejlig eftersmag af den velkendte mjødurt, som hænger ved i munden.

Serveringsforslag

Den høje syre og bitterhed i Sven Tveskæg gør den brugbar til salte retter på trods af at dens intense sødme. Meget salte og fede kødretter, som konfiteret svin og flæskesvær er dens bedste kombination i det salte køkken, mens syrlige, men tunge, desserter som traditionelle æblekager, æbletærter eller desserter lavet på efterårsbær er dens bedste venner iblandt desserter.

Glas

Sven Tveskæg skal helst serveres i glas som fremhæver dens sødme; portvinsglas og tulipanglas giver den bedste oplevelse af mjøden.

1 flaske indeholder 50 cl. - 12% alkohol

 

185,00 DKK

Kongemjød Nr. 1 – Gorm den Gamle

Sød, fyldig og kompleks

Med en konge, der var glad for de søde sager, og som var et magtmenneske, der ville have det absolut bedste, var der ingen tvivl om, at denne kongemjød skulle være fyldt med gode sager og der skulle ikke mangle noget.
Mjøden er lavet med en større mængde honning end vi normalt bruger; en god sensommerhonning, også er der tilsat en stor mængde æblemost for at give mjøden en sød og fyldig bund med lidt af den syrlighed, æbler kan give.

Derudover har vi valgt at bruge kvan, da denne plante har været almindelig udbredt i vikingetiden, hvor vi også ved, at den har været en god kilde til C-vitamin for vikingerne.
Som en sidste ingrediens har vi tilsat egespåner til mjøden for at give den lidt kant og karakter.

Serveringsforslag

Gorm den gamle er en sød, fyldig og kompleks mjød, på trods af dens mørke aroma og noter har den en frisk syre og let bitterhed som afbalancerer de tunge fadede smage som karakteriserer den, samt dens intense honningsødme. Dens røg, fedme og fylde minder om tunge fadlagrede rødvine.

Gorms kongemjød er sød, og dens primære formål i sammensætning med mad vil være med ost og desserter, dog giver dens fadede fylde og lette tanniner den som en sjælden mjød potentialet til at passe godt sammen med rødt kød. Som en drik til desserter eller ost fungerer den som en Sauternes, dens intensitet kræver stærke og skarpe oste, eller tunge og komplekse desserter, gerne honning eller karamel baseret.

Glas

Gorm den gamle har en usædvanligt intens aroma og kan derfor serveres i store glas uden at miste noget, derudover skal den helst ikke serveres i glas som fremhæver dens sødme. Det bedste type glas vil være et klassisk bordeauxglas.

1 flaske indeholder 50 cl. - 12% alkohol

185,00 DKK

Mjødgård - Ren Mjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Ren mjød har som dens navn antyder en meget ren smag og duft af honning, den har en fin balance mellem sødme og syre samt nøddeagtige bitre noter som balancerer sødmen. Den har en lang eftersmag, hvori den rene honning sødme træder mere frem og fylder munden længe. Vi lægger denne mjød på vores store egefad, så lagringen bliver ekstra fin til denne mjød.

– Dette er bryggerens ”køkkenmjød”, som udover sin klassiske og rene mjødsmag er perfekt at bruge i køkkenet, når der skal laves dressinger, marinade m.m.

Ingredienser:
Vand, dansk honning, gær. Vejl. 16% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl.

185,00 DKK

Mjødgård - Hyldemjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Den velkendte sommerduft af hyldeblomst, og en god fyldig smag. Eftersmagen er lang, med en solid basis af lette bitterstoffer. Sødmen er i den nedre ende.

Serveres isafkølet som aperitif, eller dampende varm af små krus. Nyd hyldemjøden kold med f.eks. vaniljeis og friske jordbær dyppet i chokolade.

Dette er bryggerens udvalgte, når der skal bydes på en velkomst aperitif, en kold drink i sommervarmen eller som erstatning til julegløgg.

Ingredienser: Vand, dansk honning, hyldeblomst, gær. Vejl. 15% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl.

185,00 DKK

Mjødgård - Skovmjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Alt det gode fra de danske skove samlet i en mjød. Skovbærernes syrlighed giver et fint modspil til honningen i denne mjød. Den har en fyldig bund med smagen fra egetræet. En delikat og dejlig eftersmag.

En mjød hvor smagen fra bærene og syrligheden, har fået lov til at dominere, hvilket får denne mjød til at skille sig mest ud fra de andre bryg.

Egner sig til ethvert dessertbord, serveres kold til oste, is, frugt, kage og mørk chokolade.

Dette er bryggerens favorit at brygge. Det en sjov mjød at sammensætte, grundet de mange smagsgivere der er i denne bryg.

Ingredienser: Vand, dansk honning, brombær, solbær, skovjordbær, ribs, egetræ og gær. Vejl. 15% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl.

185,00 DKK

Mjødgård - Engmjød

“Gourmetmjød med lokale ingredienser – det skal smages”

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Mjødgårds honninggyldne dråber af nordisk hedvin? Kender du ikke rigtig til god dansk mjød endnu? Eller er du allerede så glad for vores mjød at du bare skal have fyldt lagret hurtigt op igen?

Engmjøden er en halvsød mjød, hvor mjødurtens smagsstoffer tilfører en frugtagtig oplevelse, samt neddrosler sødmefornemmelsen. En unik mjød, med en helt særlig karakter og personlighed.

Mjødurts mjøden egner sig fortrinligt til marinering af vildt, til ostebordet, mørk chokolade, is eller i en velkomstdrink.

– Dette er bryggerens favorit, der anbefaler denne mjød som en særlig ledsager til den gode ost.

Ingredienser: Vand, dansk honning, mjødurt, gær. Vejl. 15% alkohol

1 flaske indeholder 75 cl. 

 

185,00 DKK

Pineau des Charentes Vieux - Vallein Tercinier - Frankrig

Denne Pineau des Charentes Vieux er lavet på hvide druer og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret 10 år på egetræsfade.

Duften er elegant med kandiseret appelsin, nødder, lime, mango og abrikos.
Smagen er frisk, kompleks og sofistikeret med pære, hasselnød og melon.

En rigtig god ledsager til desserter og ost eller bare som meditationsvin.

Udmærket i Selection Guide Hachette des Vins 2015

Vallein Tercinier er en familie, der har været i Cognac området i mere end 500 år. Nærmere bestemt kom den første fra familien til området i 1480. Selve vinproduktionen startede dog først i 1791 med købet af Domaine des Forges i byen Chermignac, der ligger ca. 30 km vest for Cognac by. Godset, Domaine des Forges, er den dag i dag, stadig hovedsæde og destilleri for Cognac Vallein Tercinier.

I 1850 oprettede George Vallein handelsselskabet under familienavnet og begyndte her produktionen af cognac. Fra starten blev der ansat en professionel kældermester, og i dag er det 5. generation af kældermestre fra samme fra familie, der har været med fra starten. Der har siden 1950 været produceret på 8 pot stills og Vallein Tercinier leverer cognac til både Asien og flere lande i Europa. I 1992 begyndte Vallein Tercinier også som distributør for modehuset Pierre Balmain, hvilket har gjort, at Vallein Tercinier har et effektivt distributionsnet.

I dag er det Louis Tercinier der står for produktionen af cognacen, mens søsteren Catherine står for den kommercielle del af firmaet. Begge er 5 generation af familien Tercinier, der producerer cognac og Pineau fra Domaine des Forges.


Smagsnoter:

Denne Pineau des Charentes Vieux er lavet på hvide druer og blandet med Grande Champagne cognac. Herefter lagret 10 år på egetræsfade.

Duften er elegant med kandiseret appelsin, nødder, lime, mango og abrikos.
Smagen er frisk, kompleks og sofistikeret med pære, hasselnød og melon.

En rigtig god ledsager til desserter og ost eller bare som meditationsvin.

Udmærket i Selection Guide Hachette des Vins 2015

1 flaske indeholder 75 cl. / 17 % alkohol

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Gonzalez Byass Pedro Ximenez NECTAR

 Verdensklasse fed og lækker Sherry. Ligner motorolie!
 BEDSTE KØB i EB

Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot og lang eftersmag, skal bare nydes..
Lagret på amerikansk eg i ca. 9 år, hvor man har fulgt solera og criadera systemet. Tydelig aroma af rosiner, tørrede figner og dadler. Smagen har en lang og livlig finish.
Server den lækre sherry som aperitif, kraftige mørke desserter "figner/blomme" eller til en tung nøddekage, vanille is samt risalamande.

Gonzalez Byass er et familiefirma grundlagt i Jerez i 1835 og internationalt berømt som producent af sherry og brandy fra Jerez. I 175 år har firmaet været stolt af kvaliteten og varianterne i deres portefølje.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle

Et kolli indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Del Duque Amontillado 30 år - Gonzalez Byass Sherry

Amontillado har fået 94 Point af Robert Parker. Den er produceret på Palomini druen efter Solera metoden og lagret i mindst 30 år. Farven er flot mørk gylden lige som mørk rav, og sherryen har en meget kraftig duft af gammelt træ, kandiserede frugter og valnødder. Den er tør og livlig i ganen med en meget lang, aromatisk og godt struktureret finish. En meget koncentreret og kompleks Sherry, der passer perfekt sammen med parmesan og andre modne oste. Anbefales at servere ved rumtemperatur.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet. 

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen. 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Matusalem Sweet Oloroso 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Matusalem har fået 93 Point af Robert Parker. Den bliver normalt solgt som en Oloroso Dulce, men denne kategori er ikke mere at betragte som en appellation og er teknisk set en Cream. Den er produceret på 75 % Palomino og 25 % Pedro Ximenez druer og har en flot, intens mahogni farve. Dybe aromaer af tørrede frugter, dadler, rosiner, krydderier og gammelt træ. 

Smagen er meget sød med en Oloroso karakter, der slås med ikke at blive domineret af de typiske dufte af Pedro Ximenez, tørrede figner og kaffe samt meget lidt syre og meget fyldig. Den føles glat og sød i munden med en lang fløjlsagtig finish. En elegant, kompleks og koncentreret Sherry, der anbefales sammen med bløde kage, oste og desserter.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5% Alkohol.
 

 



195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

NOE Pedro Ximenez 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Noe Pedro Ximenez har fået 91 Point af Robert Parker. Den er udelukkende produceret på Pedro Ximenez druer og efter Solera metoden. Noe har en endelig lagringsalder på mere end 30 år. Sukkerindholdet er mere end 400 gram pr. liter , og den har en anderledes karakter og profil, mere som en vin sammenlignet med andre PX’er.

Sherryen har en flot dyb, tyk ibenholt farve og varme aromaer af rosiner med noter af urter, balsamico, ristede kaffebønner og krydderier blandet med træ og tjære. Smagen er meget intens, blød, rund og med en pragtfuld sødme. En perfekt dessertvin til at drikke på egen hånd eller sammen desserter som fx. vanilleis eller sammen med mørk chokolade. Sherryen bør drikkes i årene 2013-2019.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 15,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler