Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland oplevede på vinsiden en bølgedal i 1900-tallet men er nu igen kommet på banen med vine med mere karakter og aroma, efter at en ny generation af vinavlere har overtaget. Tyskland består af 13 vindistrikter og der findes et væld af forskellige druesorter, hvoraf ca. 35 benyttes til rødvin.

Tyskland er og bliver en hvidvinsnation, men siden 1980’erne er efterspørgslen efter tysk rødvin steget markant og i dag er da 35 % af vinmarkerne tilplantet med rødvinsdruer.

Fra at være mest kendt for de søde og meget billige Liebfraumilch, er det nu ændret til super spændende hvidvine i den lidt mere tørre ende - og rødvin! I begge tilfælde med langt højere fokus på kvalitet frem for kvantitet.

Vi tilbyder aktuelt spændende tyske rødvine fra Pfalz og Baden. 

Sorter resultater:

Gröhl - Spätburgunder - Trocken - Rheinhessen - Tyskland 2021

Den Spätburgunder udmærker sig med sine røde bær, fint krydret, lyse og frugtagtigsmag, ikke mindre end formidabel til prisen

Vinen er lavet på 100% Pinot Noir.

Familien Gröhl har boet i Weinolsheim siden 1625 og er nu den 12. generation der skal passe og pleje de ca. 20 hektar vinmarker.
Vinavlen er tilpasset naturen, og vores håndværk er underlagt principperne om bæredygtighed.

Vinmarkerne i Rheinhessen strækker sig fra “de tusind bakkeres land” til foden af ​​Rhinen, fra Weinolsheim til Dalheim til Oppenheim og Nierstein.
På grund af beskyttelsen af ​​Donnersberg i vest og den tætte nærhed til Rhinen, de forskellige skifferlag og den frugtbare lerjord  der er fyldt med naturressourcer, står vores steder for vinavl af høj kvalitet.
Således garanteres der for terroir-prægede, karakterfulde vine og traditionelle mousserende vine og produceres topkvalitet år efter år.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12% alkohol.

 

115,00 DKK

Grôhl - Herrenberg - Pinot Noir - Rheinhessen - Tyskland 2020

Vinhuset – baggrund:
Familien Gröhl har boet i Weinolsheim siden 1625 og er nu den 12. generation der skal passe og pleje de ca. 20 hektar vinmarker. 
Vinavlen er tilpasset naturen, og vores håndværk er underlagt principperne om bæredygtighed.

Der er førsteklasses beliggenheder i bjerglandet og ved Rhinfronten og sammen med naturen, arbejdes der for at skabe de bedst mulige betingelser for vinstokkene.

Vinmarkerne i Rheinhessen strækker sig fra “de tusind bakkeres land” til foden af ​​Rhinen, fra Weinolsheim til Dalheim til Oppenheim og Nierstein.
På grund af beskyttelsen af ​​Donnersberg i vest og den tætte nærhed til Rhinen, de forskellige skifferlag og den frugtbare lerjord  der er fyldt med naturressourcer, står vores steder for vinavl af høj kvalitet. 
Således garanteres der for terroir-prægede, karakterfulde vine og traditionelle mousserende vine og produceres topkvalitet år efter år.

Vin – produktion:
Rødvinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, som lægger most til nogle af verdens skønneste vine. Den er særligt kendt fra Bourgogne og Champagne i Frankrig, men leverer også forførende præstationer i andre lande såsom Østrig, USA, Australien, New Zealand og ikke mindst Tyskland, som denne rødvin er et strålende eksempel på. I Tyskland går druen også under navnet Spätburgunder. Pinot Noir-druen giver fyldige vine med moderat farve og tannin, og man finder ofte aroma af hindbær i mange af vinene.

Top Pinot Noir – og er i tidligere årgang kåret som bedste og 3. bedste Pinot Noir i sin kategori.

Herrenberg Pinot Noir har noter af sorte kirsebær, tranebær, kakao samt noget fad. Et komplekst spektrum af smag!
Fløjl og silke i munden, en Pinot Noir, der er yderst elegant. 24 mdr. på fad

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12,5% alkohol.

219,00 DKK 269,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Nik Weis - Pinot Noir - Trocken - Mosel - Tyskland 2019

Pinot Noir er til den mørke side, om end vinen demonstrerer druens karakteristiske lethed og elegance. I næsen byder vinen på en vifte af de klassiske Pinot Noir aromaer med røde bær, fine florale nuancer og vilde krydderurter. Smagen er struktureret af modne tanniner med krydrede noter, hindbær, kirsebær og fine mineralske undertoner. En vin med velourblød tekstur, harmonisk krop og smukt afrundede kanter.

Stærkt inspireret af de famøse rødvine fra Bourgogne har den dedikerede vinmager Nik Weis påbegyndt et nyt eventyr. Denne gang ud i dyrkningen af Pinot Noir. Den elegante, og dog polstrede rødvin er bestemt en vin, der er værd at stifte bekendtskab med og som endnu engang bekræfter husets eminente håndværk og kvalitet. Selvom Mosel ikke er kendt for sin rødvinsproduktion, så har området historisk set produceret en række forskellige blå druer, men fra 1933-1986 var al rødvinsproduktion i Mosel forbudt. De blå druer var dømt ude, vinstokkene revet op med rode. For en ny generation af vinmagere har dette skabt en helt særlig mulighed for at starte en rødvinsproduktion, helt fri af gamle traditioner. Vinmarken, som Nik Weis har erhvervet, er således en af de første rødvinsparceller, der allerede i 1986 blev beplantet med Pinot Noir. Her ved siden af den berømte vinmark Wiltinger Schlangengraben er vækstbetingelserne ideelle for den ømskindede drue. Jordbunden er rig på alluviale aflejringer og rød skifer, mens den sydvestvendte eksponering sikrer optimal varme og sollys, der er nødvendig for druens modning og smagsrigdom. Druerne håndhøstes og gærer herefter med vildgær og daglige nedskubninger af "hatten" – dvs. den mængde af drueskaller, der samler sig i toppen af gæringskarrene. Efter gæring lagrer vinen i franske egetræsfade i 18 måneder, hvor den undergår malolaktisk gæring. Vinen er ikke filtreret. 

199,00 DKK

Zero Point Five - Pinot Noir - Alkoholfri - Tyskland

Vinen er ren, frisk og frugtig. Især noter af ribs og kirsebær opdages. Tanninstrukturen er behagelig og vinen afslutter med en tør finish.

En alkoholfri vin vil selvfølgelig aldrig have den samme dybde, struktur og mundfølelse som en vin med alkohol, men her kommer vi faktisk ret tæt på. Den smager imponerende godt!

Vinen vil gå godt til stege eller vildt, og så vil den også være en god til grillet fisk eller lam. Nyd den gerne let afkølet og i et stort glas.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 0,5% alkohol.

99,00 DKK

Zero Point Five - Cabernet Sauvignon - Alkoholfri - Tyskland

Farve: Dybrød.

Duft: Modne kirsebær, blommer og mørk chokolade.

Smagsnoter: Bløde tanniner ledsages af noter af rød frugt, kakao, peber og en behagelig, afstemt syre.

ServeringsforslagNyd den let afkølet, fx til grillretter.

Weingut Leitz Cabernet Sauvignon Alcohol Free er det oplagte valg til dig, der ønsker vinens autentiske smag og kompleksitet i et alkoholfrit alternativ. Mens størstedelen af de alkoholfri vine mangler den karakter, vi forbinder med god vin, bruger Leitz en forsigtig dealkoholisering som bevarer vinens identitet. Resultatet er virkelig flot, med både smag, tannin og struktur intakt.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 05% alkohol.

99,00 DKK

Sorter resultater:

Vinmarkerne i Tyskland er anlagt dramatisk på de stejle skråninger, der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer meget, og det kan smages i vinene, som overordnet set er meget præget af deres terroir.

De mest benyttede tyske rødvinsdruer er: Spätburgunder, Dornfelder og Blauer Portugieser.

Tysk vin klassificeres i fire kategorier: Landwein (bordvin), Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (kvalitetsvin tilsat sukker for at øge alkoholstyrken) og Qualitätswein mit Prädikat (kvalitetsvin uden tilsat sukker). Derudover benytter de sig af et Pradikät system der opdeler vinene i: Kabinett (tør vin), Spätlese (semi sød), Auslese (sød), Beerenauslese (sød) og Eiswein (sød) og Trocken-beerenauslese (Ædel råd, sød).

Vi anbefaler