Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Køge Vinkompagni kan du købe vin fra det meste af verden. Vi har et bredt sortiment af vine og har valgt at dele dem op i bl.a. rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin, økologiske vin, dessertvin og portvin. Du finder her et stort udvalg, både når det gælder geografi, druer, smag og pris.

Du finder helt sikkert noget, der falder i din smag. Direkte import fra førende og små vinproducenter og dermed direkte salg, gør at vi kan sælge en stor andel af vinene direkte til dig uden om fordyrende mellemled.

Du finder altid gode tilbud på vin hos os. Køb i vores store spændende butik i Køge, hvor vi altid har GRATIS smagsprøver af udvalgte vine. Eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør.

Herunder finder du vores store udvalg af vin. Du har mulighed for at foretage en mere detaljeret søgning ved at vælge type af vin, land med mere.

Sorter resultater:

Cote Rotie - Bernard Bugaud 2022

STOR Cotie Rotie - virkelig værdig producent - 4,1 på VIVINO

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin; én cuvée og udelukkende på syrah.

Familien ejer beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser, hvor alt markarbejde foregår med håndkraft. Stokkenes aldersgennemsnit er højt, og de ældste stokke har rundet de 80 år.

Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i 228 liters Allier egefade (fra Tonnellerie Sirugue i Nuits St-Georges), hvoraf beskedne 20% er nye og de øvrige 1-5 år gamle. Efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapning, der foregår uden klaring, kun med en let filtrering.

Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas - desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor 'turbo-vine' oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop côte rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Fra 2019-årgangen har sønnen, Pierre, officielt overtaget styringen, men Far står dog lige i nærheden....

Dette er personlig vin lavet i meget begrænset oplag, der i denne årgang har resulteret i et herligt præg af modne brombær med en sjat hindbær og sorte oliven, lidt tørrede blomster og råt oksekød.

Trods 100% syrah har vinen masser af charme og ingen dystre tiltag. Smagen har intensitet og moderat fylde, men frem for alt en veldefineret frugt og præcis frugtsyre.

Prøv eksempelvis Burgaud Côte Rôtie til boeuf bourguignon, hvortil alt går op i en højere enhed (og bourgogner i et menneskeligt prisleje, som de er flest, er for lette). Vildt med kraftige saucer er et andet vidunderligt match.

Server vinen i rummelige glas ved en temperatur på ca. 17°, med alderen dog en grad eller to højere.

Erfaringsmæssigt er dette særdeles længelevende vin, og den vil fra årgang kunne nydes mindst 20 år frem.

Én kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

475,00 DKK 499,00 DKK (spar 24,00 DKK)

2022 Let it Bee Organic Red Cabernet Sauvignon, Tempranillo & Merlot Let it Bee – Spanien

Let it Bee

Den økologiske serie ”Let it Bee” er produceret af to innovative Masters of Wine. Gennem deres mange år som vinmagere har de fundet en håndfuld ærekære vinbønder som de nu har samarbejdet med i lang tid. Dette samarbejde sikrer dig høj kvalitet til en rimelig pris.  

Støtte til humlebien

Hver flaske giver 1,50 kr. til humlebiens bevarelse og udbredelse i Spanien. Organisationen sponsorerer plantning & såning af humlebi-venlige planter. Både mellem vinrækkerne og på de omliggende arealer. Dette hjælper ikke blot humlebien, men påvirker også biodiversiteten generelt.

Unik prop

Let it Bee hvid og rød er forseglet med den helt nye korkprop, i daglig tale ”Twist” eller ”Pop”. Denne gode nyhed er det bedste af to verdener. En korkprop, der er nem som et skruelåg, da du ikke skal bruge proptrækker. Du drejer simpelthen proppen af. Og så er proppen fuldt nedbrydelig og kan recirkuleres. Proppen indeholder intet plast og der er ingen kapsel af plast eller metal. Denne løsning bliver du glad for.

Let it Bee Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot Organic

Her har du en forførende økologisk certificeret rødvin på druerne Cabernet Sauvignon (50 %), Tempranillo (40 %) og Merlot (10 %) og til en meget rimelig pris. Vinmagerne, der er økologiske helt ind til benet, intervenerer minimalt, for kvaliteten er allerede skabt i vinmarken. Druerne er manuelt høstet over en periode på 2 uger og vinstokkene er fra 2040 år gamle og beliggende 650 – 700 meter over havet. Jordbunden er sandet og rig på kalk. Alle tre druesorter høstes og sorteres manuelt og gæres med 15 % hele drueklaser. Vinen er medium tæt og forfriskende i sin rene, bløde, modne frugt af sommerens bær. Tanninerne er det rene fløjl og sammen med de delikat krydrede toner og en gevaldig velsmag, vil denne økologiske rødvin vinde mange venner.

1 kolli indeholder 6 flasker – 13,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Viña Cecilia Moscato Blanco Mousserende

* En sand "Damernes favorit..."

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Moscato druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Moscato Vina Cecilia Blanco er så sprød og frisk som var druen nys plukket fra vinstokken og med en perlende kilden på tungen. Næsen byder på sødmefulde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Sødmen er i smagen balanceret af en friskhed i udtrykket.

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager med rette, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som selve vinen og så alsidig, at den kan gøre fremragende vin sød, medium, tør, mousserende eller befæstet. De indviede elsker den for dens fantastiske, eksotiske parfume og det faktum, at det måske er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer. Så nyd denne Moscato Blanco fra det solbeskinnede Valencia - og nyd den afkølet.

Prøv den til velkomst, barbecue, let krydrede kyllingeretter, til frugtbaserede desserter eller måske en chokoladekage - eller bare et glas i solen...

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5% Alkohol.

 

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella er en lækker Ripasso fra vinhuset ZENI. Vinen fremstår super flot med sin dybt rubinrøde farve med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på egefade, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl 14% Alkohol

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Ulisse Montepulciano d´Abruzzo Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

VIVINO FAVORIT 4,1

Guldmedalje: Mundus Vini  –  Guldmedalje: New Zealand Int. Wine Show

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse Montepulciano d’Abruzzo

Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne som ledsager til retter med kalve- og oksekød eller fjerkræ.

1 kolli indeholder 6 fl. á 75 cl.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

LULU le Français Carignan Pays d'Herault IGP 2022

DETTE FORRYGENDE RØDVINSKUP er lavet med udgangspunkt i gamle, fritstående carignan-stokke fra marker i Herault-departmentet, som groft sagt er middelhavsområdet mellem Narbonne og Montpellier.

Enorme markarealer og et dynamisk team af vinmagere har givet en kvalitetsvin til en demokratisk pris. LULU er - som etiketten antyder - uprætentiøs, men det er også en moderne, afrundet og brugervenlig vin med god fylde; og samtidigt en vin der havde kostet noget helt andet, havde den kommet fra fra en moderigtig appellation.

Duft og smag har afrundede nuancer af mørke skovbær, især brombær. Trods en sund fylde har LULU stadig en silkeblød frugt; en dejlig, letforståelig vin til en forbløffende lav pris.

Madmæssigt er dette vinen til hverdagsmadens små og lidt større udfordringer. Der er potens nok til en oksestegeret, men vinens blide struktur gør den også velegnet som solo-rødvin.

Man kan servere vin lidt afkølet for at fremme dens læskende attributter, men op til ca. 17-18° går også an.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

 

49,95 DKK 69,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Le Versant Grenache Rosé Pays d`Oc

LE VERSANT Grenache Rose IGP 2022 En rigtig lækker forfriskende og sprød rosevin. Kvalitet er nøgleordet i denne sydfranske Rose!

     En fremragende Rose på druen Grenache..

En skøn bouquet som er meget indbydende af friske nuancer af hindbær, jordbær samt solmodne skovjordbær.

Smagen er frisk, cremet, sprød og med røde bær touch, samt en behagelig syre i og tørhed i vinen.

Prøv denne udvalgte rose til salater, kylling, grill, buffet eller ren nydelse..

Le Versant er Vegansk.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol

 

Vinhus: Les Vignobles FONCALIEU - Sydfrankrig

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

THE AMERICAN REDWOOD OAK AGED ZINFANDEL - CALIFORNIA

NY TOPÅRGANG 2022 - VALUE FOR MONEY

Vinen laves af Zinfandel fra Lodi-området, som rummer Californiens ældste vinstokke af netop Zinfandel, der stortrives i områdets tørre, varme klima.

The American Redwood Zinfandel er indbydende både i duft og smag, som består af solmodne brombær, lidt hindbær, krydderier og vanilje, der flot afbalanceres af brugervenlige, silkebløde tanniner.

Her får man en vin med stor fylde og der er skruet op for volumen på alle parametre. Er man efter finesse og sarte nuancer, bør man kikke en anden vej, men er man til hårdtpumpet power, SÅ PRØV DENNE VIN!

Vi anbefaler at nyde vinen til kraftige retter, grillet rødt kød, barbeque, eller bare til en stor voldsom burger.

Serveres ved 16 - 18 grader i store rummelige glas.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl - 14,5% alkohol.

 

79,00 DKK 129,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery,Diamond Collection - Appellation Series,Pinot Noir, Santa Barbara County

Francis Ford Coppola Winery

Navnet lyder måske bekendt. Foruden ikoniske og Oscar-værdige film står legendariske Francis Ford Coppola i dag bag det kvalitetsdrevne Francis Ford

Coppola Winery, som er kendt for sine fantastiske californiske vine, der demonstrerer Coppolas sans for kvalitet, æstetik og godt håndværk.

Vinen

Coppolas elegante Pinot Noir vibrerer med livlige duftnoter af bær og subtilt fadpræg. Et pragteksempel på hvorfor Santa Barbara er blandt USA fornemste adresser for Pinot Noir. Appellation Series er de eksklusive vine fra Diamond Collection serien, skabt på druer fra udvalgte AVAs (vindistrikter) i Californien.

Appellation Series er skabt ud fra den filosofi, at forskellige druesorter udtrykker sig bedst i specifikke terroirs. I hver flaske kan du forvente en kvalitetsvin, der

udviser druesortens karakteristiske dyder i et unikt terroir-tro udtryk. Det kystnære og bjergrige Santa Barbara er verdenskendt for Pinot Noir.

Det kølige klima, samt mange solskinstimer er som skabt til den lidt kræsne drue.

Især morgentågen er vigtig, da den kølende effekt forlænger vækstsæsonen og hjælper med at bibeholde druens naturlige syre, der er essentiel for kvalitets Pinot Noir.

Vinen gennemgår lagring i en blanding af franske og amerikanske egetræsfade, hvilket tilfører ekstra smag og struktur til vinen. Denne saftige Pinot Noir byder

på en overflod af aromatiske dufte af modne jordbær, kirsebær, vanilje og en ristede fadtoner.

Smagen er præget af et læskende og friskt bærpræg af hindbærsyltetøj og ristede mokkabønner.

Denne vin er en exceptionel partner til mange vildtretter med svampe, tournedos af oksemørbrad eller til mørkt og lyst fjerkræ.

En elegant og let vin,der også sagtens kan nydes helt for sig selv. Vinen smager bedst når den er lettere afkølet til omkring 14 grader.

1 kolli indeholder 12 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

199,00 DKK 259,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery, Rosso & Bianco, Cabernet Sauvignon

Denne saftige Cabernet Sauvignon af præget af Californisk sol og charme. Vinen består primært af Cabernet Sauvignon, dog krydret med en lille smule Petite Sirah og andre lokale druer. Vinene er delvis lagret i 12 måneder i en kombination af fransk og amerikanske egetræsfade, hvilket tilfører kompleksitet og en anelse ristede fadnoter.

Rosso & Bianco vinen er en hyldest til vinhusets italienske arv og inspireret af familiens egen kærlighed for den ukomplicerede og gode vin. Rosso & Bianco serien er skabt ud fra den filosofi, at god vin skabes via dygtigt håndværk og fokus på at druens naturlige egenskaber skinner igennem. Rosso & Bianco byder på imponerende værdi for pengene.

Duften udfolder sig med varme toner af vanilje, sort kirsebær og peber. Smagen byder på rige noter af cassis, anis og en snert af karamel. Vinen er mellemfyldig med en afbalancerede syre og behagelige tanniner, der giver vinen en lækker struktur.
En let drikkelig rødvin, der passer perfekt til grillet oksekød, varmende simreretter, samt cremede pastaretter. Vi anbefaler vinen serveret ved 14 °.

 

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Darkny Riesling - Washington State USA - KASSEKØB 6 fl.

VALUE FOR MONEY VIN 

5 stjerner på Vinavisen.dk ( årg 2019 )

"En ekstraordinært lækker hvidvin, der dufter af honning og sommerblomster og har en forførende smag med flere noter af honning og modne grønne druer. En halvtør vin med en velafstemt sød frugtighed. En fornøjelse både som enkeltstående og ledsagende lette asiatiske retter. Dens pris på 6 flasker er bemærkelseværdigt attraktiv, disse flasker vil ikke samle støv."

Vinen fremstår med en smuk og klar gul farve med grønne refleksioner.

I bouqueten mødes man blandt andet af nuancer af friske grønne æbler, citrusfrugter, med moden citron og grapefrugt i højsædet samt noter af melon.

Førstehåndsindtrykket i smagen byder på en læskende sødme men mødes hurtigt af en frisk naturlig syre som til sammen giver vinen en lækker harmoni af moden sødlig eksotisk frugt og en rensende sprød syre.

Darkny Riesling er et perfekt valg til aperitif, fisk og skaldyr, krydrede madretter fra det asiatiske køkken og Sushi.

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol

 

359,00 DKK 594,00 DKK (spar 235,00 DKK)

Darkny Riesling - AVA Columbia Valley, Washington State

VALUE FOR MONEY VIN 

***** 5 stjerner på Vinavisen.dk ( årg 2019 )

"En ekstraordinært lækker hvidvin, der dufter af honning og sommerblomster og har en forførende smag med flere noter af honning og modne grønne druer. En halvtør vin med en velafstemt sød frugtighed. En fornøjelse både som enkeltstående og ledsagende lette asiatiske retter. Dens pris på 6 flasker er bemærkelseværdigt attraktiv, disse flasker vil ikke samle støv."

Vinen fremstår med en smuk og klar gul farve med grønne refleksioner.

I bouqueten mødes man blandt andet af nuancer af friske grønne æbler, citrusfrugter, med moden citron og grapefrugt i højsædet samt noter af melon.

Førstehåndsindtrykket i smagen byder på en læskende sødme men mødes hurtigt af en frisk naturlig syre som til sammen giver vinen en lækker harmoni af moden sødlig eksotisk frugt og en rensende sprød syre.

Darkny Riesling er et perfekt valg til aperitif, fisk og skaldyr, krydrede madretter fra det asiatiske køkken og Sushi.

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

2022 ULISSE Premium Montepulciano Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man, at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået, at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine holder knapt så godt, men har en lækker umiddelbarhed. 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse PREMIUM Montepulciano d’Abruzzo

Også Premium Montepulciano d’Abruzzo fra Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Der er blot anvendt det allerbedste druemateriale fra marker med et væsentligt lavere høstudbytte. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne blåbær og (danske) jordbær, godt støttes af rose og viol. Smagen er imponerende og fortryllende rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til fem år fra høståret. Server ved 16-18 grader og i store glas kun kvart fyldt.

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Wallace Shiraz-Grenache Ben Glaetzer 2018/21

92 point - Robert Parker, Wine Advocate

92 point – James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Wallace Shiraz-Grenache fra Glaetzer Winery

Wallace er lavet på 84 % Shiraz og 16 % Grenache fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinstokkene er 50 - 100 år gamle! Shiraz-delen er lagret 16 måneder på 2 - 3 år gamle fade fortrinsvis af fransk eg, mens Grenache-delen er uden påvirkning af fad for at bevare renheden og den friske, aromatiske frugt. Duften er kompleks sammensat af intens bærfrugt, orangeskal, vanille og mineraler. Smagen er saftig og kontant med stor fylde, og munder ud i en lang, varm finish. En vin, der både giver stor umiddelbar nydelse, men som også opfordrer til fordybelse. En fornem ledsager til retter med oksekød, lam, kraftigt fjerkræ eller dyrevildt.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol

 

199,00 DKK

Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE 2021

PERFEKT SOM JAGTVIN

Camille Cotes du Rhone Villages er en yderst velsmagende saftfuld vin, som viser nuancer af det bedste appetitvækkende frugt, krop, eftersmag samt runde tanniner.

En Kraftfuld behagelig næse af list søde røde frugter og krydderier. Smagen er domineret af brombær, let ribs og dejlig syre.

Vinen er dejlig fyldig og tør. Dejlig smag af peber, jorbær og hindbær. Har en dejlig moden bærfrugt, afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag..

5 Stjerner i Vinavisen - Citat: Camille Cayran er en velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah. Her er dejlig moden bærfrugt afstemt med en behagelig tør note og en fin syre, der dukker op i den lange eftersmag.

 4,3 på VIVINO

 91 Points Decanter

En velkomponeret rødvin på druerne Grenache Noir, Carignan og Syrah.

Druesamsætning: 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Carignan.

Serveringstemperatur: 15-16 grader

Velegnet til: Julemiddagen , svinekød, charcuteri, kylling samt bløde oste.

Et kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol 

 

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Del Duque Amontillado 30 år - Gonzalez Byass Sherry

Amontillado har fået 94 Point af Robert Parker. Den er produceret på Palomini druen efter Solera metoden og lagret i mindst 30 år. Farven er flot mørk gylden lige som mørk rav, og sherryen har en meget kraftig duft af gammelt træ, kandiserede frugter og valnødder. Den er tør og livlig i ganen med en meget lang, aromatisk og godt struktureret finish. En meget koncentreret og kompleks Sherry, der passer perfekt sammen med parmesan og andre modne oste. Anbefales at servere ved rumtemperatur.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet. 

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen. 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Bodegas Lan Reserva - Rioja 2017 - Spanien

4.0 StjernerVivino

91 PointGuia Penin

91 PointWine Spectator

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland. Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet. Denne vin er hovedsageligt produceret af Tempranillo-druer samt lidt Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja-området i Spanien.

Moderne Rioja

Bodegas LAN har siden 1972 været tæt knyttet til naturen og kulturen i Rioja. Det kendte, men forholdsvis unge, Rioja-hus tager navn fra underområderne Logroño, Alavá og Navarra. Forbogstaverne i de tre underområder udgør navnet, LAN.

De tre vine som LAN er bedst kendt for, er deres klassiske Crianza, Reserva og Gran Reserva. LAN pionerede hybridfade i Rioja, hvor stavene er af fransk eg og enderne af amerikansk. Det giver en unik kompleksitet til Reserva og Crianza vinene.

Essensen af LAN kommer dog bedst frem i deres Estate vine. Disse vine laves på druer fra deres egne marker. Culmen er et godt eksempel fra denne serie, som virkelig leverer luksus Rioja.

I de senere år, er LAN også gået i gang med at eksperimentere. 7 Metros er en unik fortolkning af en moderne spansk Rioja. Her bruges nemlig spansk egetræ til lagringen. Druerne kommer udelukkende fra to specifikke vinmarker i Rioja. Xtreme er en anden fortolkning, hvor bæredygtigheden er taget til ekstremerne.

Vinen har været lagret 18 måneder på amerikanske og franske egetræsfade og derefter 21 måneder på flasken før frigivelsen. Det er en flot rødvin med intens granatrød farve og en frugtig og elegant duft af brombær, blommer og kirsebær samt noter af vanilje, lakrids og krydderier.

Fyldig, saftig og fløjlsblød smag samt en blid og behagelig eftersmag.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13,5% alkohol

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

THE AMERICAN REDWOOD OAK AGED ZINFANDEL - CALIFORNIEN - KASSEKØB (6 flasker til kr. 399,-)

4,0 PÅ VIVINO

NY TOPÅRGANG 2021 - VALUE FOR MONEY

Vinen laves af Zinfandel fra Lodi-området, som rummer Californiens ældste vinstokke af netop Zinfandel, der stortrives i områdets tørre, varme klima.

The American Redwood Zinfandel er indbydende både i duft og smag, som består af solmodne brombær, lidt hindbær, krydderier og vanilje, der flot afbalanceres af brugervenlige, silkebløde tanniner.

Her får man en vin med stor fylde og der er skruet op for volumen på alle parametre. Er man efter finesse og sarte nuancer, bør man kikke en anden vej, men er man til hårdtpumpet power, SÅ PRØV DENNE VIN!

Vi anbefaler at nyde vinen til kraftige retter, grillet rødt kød, barbeque, eller bare til en stor voldsom burger.

Serveres ved 16 - 18 grader i store rummelige glas.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl - 14,5% alkohol.

399,00 DKK 774,00 DKK (spar 375,00 DKK)

SON PRIM CUP BLEND - Mallorca - Spanien

NYHED - Mallorcavin i TOPKLASSE!

Duften er et kapitel for sig. Glæd dig til en fantastisk symfoni af røde kirsebær, blomster, chokolade, kanel og vanilje..

Én ting er vinenes meget høje niveau. Noget andet er de uhørt lave priser, som familien sælger dem til. Når eksperter smager vinene blindt, er ingen uenig om kvaliteten..

Topvinen fra Bodegas Son Prim og Jaime Llabrés og klart noget af et kup … Vi er ude i et blend af 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 10% Syrah og 10% Tempranillo. Og det fungerer bare super tilfredsstillende. Klart helt i toppen af, hvad Mallorca formår.

Efter 12 måneder på franske egefade er det en yderst intens men samtidig perfekt afbalanceret vin, der rammer glasset. Alt sidder som det skal og det er tydeligt, at den har et langt og stolt liv foran sig.

Duften er et kapitel for sig. Glæd dig til en fantastisk symfoni af røde kirsebær, blomster, chokolade, kanel og vanilje. Den kraftige og samtidig friske smag gentager duftens noter og slipper ikke ganen lige med det første. Klart noget du skal smage, hvis du er til spanske vine! 

Vi kendte ikke SON PRIM før en af vores mange berejste og vinkyndige kunder bragte navnet på banen. Og stor tak for dét! For her får du kort fortalt spansk topklasse til yderst gavmilde priser.

Son Prim eventyret går tilbage til starten af 90’erne, hvor Jaime Llabrés beplantede et lille stykke land på Mallorca – nærmere bestemt Pla de Mallorca på den centrale del af øen. Her forsøgte han sig med blandt andet Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay bare for at se, om stokkene kunne trives i den lerholdige jord.

Det kunne de i dén grad og i 2003 startede Jaime Llabrés og resten af hans familie at producere vin på kommerciel basis. Sådan er det også den dag i dag. Det er et gennemført familie drevet foretagende, som i 2014 renoverede vingården efter alle kunstens regler. På det tidspunkt havde man opnået ganske stor succes og de nye faciliteter muliggjorde at man kunne tage næste skridt opad – helt op i toppen af Mallorcas vin.

Én ting er vinenes meget høje niveau. Noget andet er de uhørt lave priser, som familien sælger dem til. Når eksperter smager vinene blindt, er ingen uenig om kvaliteten. Til gengæld skyder de næsten alle som en helt skævt, når det kommer til prislappen. Så her er virkelig muligheden for at gøre en tæt på kriminel god handel!

Udover at producere især fremragende røde vine er SON PRIM også en yderst velbesøgt residens. Hver dag har man besøg af i snit 200 vinglade mennesker, som vil høre og smage, hvad det er, som gør SON PRIM til noget helt særligt.

Anbefales til grillet oksekød, vildt, lammekød. tapas spansk inspireret samt spanske smagfulde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol



169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

PSI - Domino de Pingus - Ribera del Duero- - Peter Sisseck - Spanien 2022

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af hans dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin er skabt til grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Kassekøb - Frankrig

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 15% Alkohol.

 

300,00 DKK 894,00 DKK (spar 594,00 DKK)

Top lækker Prøve kasse, hvor du kan smage på vores nye Rhone vine fra Cave de Cairanne

     VIRKELIG LÆKKERT KØB! 

Kassen indeholder indeholder følgende vine:

2 flasker Cotes du Rhone Villages Cairanne C - Cru Chantecotes
2 flasker Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE
2 flaske Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne

6 Flasker samlet I en kasse!

 

Cave de Cairanne er et kooperativ i den lille landsby Cairanne i Cru Cairanne, Rhône, Frankrig.
Kooperativet blev grundlagt i 1929 af 3 pionerer i regionen, som også delvis var bag AOC-appellationen på Rhône-vinene.
Cave de Cairanne er drevet af 12 vinproducenter, der producerer 85% af det volumen, vi flasker. Hver vinbonde arbejder på markerne fra deres forfædre - de kender deres vinstokke og håndværk af hjertet, og der ønskes løbende at producere højkvalitets håndværksvine på deres egenskaber, der afspejler jordens og familiens natur i hver lille ejendom.
Kooperativet er vores styrke: Sammen forener vi vores talenter og «terroirs» som et fodboldhold, og alt fungerer efter instruktioner fra den meget talentfulde Denis Crespo, vores kælder og winemaster.
Alene ville ingen nå eksportmarkederne på grund af et for lille tilbud, mangel på tid, knowhow i forretningsmekanismer: Sammen tilbyder vi et komplet udvalg af vine fra Rhône, der ledsages af administrationens og eksportserviceens knowhow.

599,00 DKK 914,00 DKK (spar 315,00 DKK)

SON PRIM CABERNET SAUVIGNON - Mallorca - Spanien

NYHED - Mallorcavin i TOPKLASSE!

Son Prim vin.. Super lækker og fyldig Cabernet Sauvignon fra stokke med rødderne solidt plantet i Mallorcas bedste jord.

Jaime Llabrés og familie har lavet den siden 2006, og kvaliteten er stiger støt år for år.

Et fund til prisen!                              

Næsen melder især om røde bær, rød peber, oliven, kakao og mokka. Den kraftige smag gentager duftens noter på fornem vis og kommer samtidig med en rar friskhed.

Vinen er fyldig og velstruktureret, med kraftige, men velintegrerede tanniner, der giver vinen en dejlig tekstur. De modne frugtnoter, især solbær og kirsebær, fortsætter her, sammen med en underliggende mineralitet, der afspejler Mallorcas unikke terroir. Egefadets indflydelse gør sig også gældende med subtile vanilje- og røgnoter, der giver en lang, vedvarende finish.

Son Prim Cabernet Sauvignon er en vin, der både kan nydes ung for dens friske frugtkarakter eller gemmes i nogle år, hvor den vil udvikle yderligere kompleksitet. Den er en ideel ledsager til rødt kød, kraftige gryderetter eller modne oste, men kan også nydes alene som en meditation over, hvad Mallorca kan tilbyde i vinverdenen.

Du kan sagtens nyde den nu, men regn med at den har i hvert fald 5 til 6 år tilbage på toppen.

Præcis som med de andre røde vine fermenteres der på rustfri stål og modnes 12 måneder på egefade, her udelukkende amerikanske fade. Så det er en ganske intens men stadig elegant vin, du her får i glasset.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sand Point Zinfandel LangeTwins Family Winery - Californien, USA

93 point "BEST BUY" - Wine Enthusiast

Gastro: "Zinfandel til fornuftig pris skal man lede MEGET længe efter.

Sand Point, familie ejet og dobbelt bæredygtigt

Familien Lange kom til Lodi i Californien allerede i 1870, og etablerede deres første vinmarker i 1912. det store løft i kvalitet kom dog først i 1973, da Brag og Randall Lange overtog The River Ranch. Siden da har Lange familien været pionerer, både ved etableringen af the Lodi Winegrape Commission og siden ved gennemførelsen af de strenge Lodi Rules for Sustainable Winegrowing, efter selv at have været førende i bæredygtig vindyrkning i mange år. Vinejendommen og alle 73 vinmarker er stadig i Lange familiens eje og alle druerne til Sand Point serien kommer fra disse egne vinmarker fordelt over AVA’erne Clarksburg, Clements Hills, Alta Mesa, Mokelumne River & Jahant, som alle er dobbelt certificeret bæredygtigt. Både California Certified Sustainable og Lodi Rules Certified Green, Sustainable Winegrowing.

Sand Point – Californisk velsmag og value-for-money

Lange familiens flagskib er samtidig deres value-for-money serie. Det hedder Sand Point, og vinene er produceret kernesunde, appetitlige og tilgængelige, og er så oveni dette nogle af de allerbedste køb i Californisk vin. Brad og Randall har i dag overladt ledelsen til deres tilsammen 5 ”børn” Marissa, Kendra, Joe, Philip og Aaron. Sand Point er også et kystnært område ved Mokelumne River og familien Lange bruger en god del af indtægten fra salget af Sand Point vinene til for eksempel at plante oprindelige træer, sætte bistader og fuglekasser op, etablere stryg i floden. Alt medvirkende til at øge biodiversiteten til alles glæde. Vinmager er Karen Birmingham, der er uddannet i Mondavi gruppen, og været hos familien Lange siden 2008.

Sand Point Zinfandel

Druerne til denne meget velbyggede value Zinfandel kommer fra udvalgte parceller blandt familiens vinmarker. Vinstokkene er i gennemsnit godt 30 år og vinen lagres delvist og overvejende på amerikansk egetræ (brugt 1-2 gange) og medvirker til at du får Zinfandels geniale frugt ”unplugged”. Bouqueten kommer flot med lækkert modne og spicy bær og balanceret flot med en appetitlig syre der løfter vinen. Denne Zinfandel overleverer til prisen og er en hamrende god repræsentant for populær Californisk Zinfandel.

1 kolli indeholder 12 flasker á 75 cl. – 15% alkohol

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Ricossa Barolo DOCG 2019

Virkelig " Value for money " Barolo - 4,1 Vivino

Barolo er ikke en udpræget “pleaser”, men derimod vin man skal give tid – og give sig tid til. Nebbiolodruen kan give vin med stor kompleksitet, men også med et garvesyreindhold, der tilfører vinens struktur noget ekstra bid, hvilket gør den til en af de ypperste røde madvine.

Ricossa Barolo er blevet til på håndhøstede druer fra forskellige zoner; Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Vinen er lagret 24 måneder på store egetræsfade med efterfølgende lagring på tank og flaske. Farven er forholdsvis let rubinrød – nebbiolo giver som regel ikke dybtfarvede vine - men tager til gengæld siden hen revanche på aromasiden.

Duften har komplekst parfumerede aromaer af kirsebær og røde roser, et lille strejf af eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og efterårsskovbund. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung.

Dette er uovertruffen madvin, som er skabt til svamperisotto, rustikke gryde- og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden. Nydes af rummelige glas ved ca. 17˚.

Vi anbefaler, at man ikke hælder sin barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal fortæres i stedet hiver proppen op, hælder et halvt glas fra (et testglas til optrækkeren som tak for arbejdet med at åbne vinen) og sætter proppen i igen. Hæld ved servering generøst op i pokalerne, og følg vinens udvikling i glasset. Vinens udtryk vil ændre sig over 1-2 timer, hvis man har tålmodighed og koncentration til denne øvelse.

Alternativt glemmer man ovenstående, nyder livet, lægger nakken bagover og drikker vinen til sin braisere-ret uden yderligere dikkedarer.

Sværere behøves det ikke være, omend om man til tider bør prøve den komplicerede model.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

159,00 DKK 229,00 DKK (spar 70,00 DKK)

2024 Plus & Minus Shiraz - Australien - Alkoholfri

Fourth Wave Wine

En gruppe af vinmagere og ønologer har skabt Fourth Wave Wine, der har specialiseret sig i at producere australsk velsmag det er til at betale. For nogle år siden blev de udfordret af at de ikke kunne finde drikkelige vine uden alkohol og satte et projekt i søen for at løse det. Resultatet er den præmierede PLUS & MINUS serie, der omfatter en appetitlig Blanc de Blancs sparkling, en forfriskende og livlig Pinot Grigio, en seriøst dejlige Pinot Noir samt denne flot byggede Shiraz. Alle disse vine har mindre end 0,5 % alkohol, så skal du køre hjem, vil du være helt frisk når børnene vågner klokken 5 om morgenen, er du til arbejdsfrokost, er du gravid eller vil du ”blot” helst undgå alkohol, så prøv PLUS & MINUS serien .

Australien – et perfekt vinland

Vinstokkene elsker Australien. Her er varmt og tørt og risikoen for frost om foråret er minimal, hvilket betyder, at der kan høstes sunde druer i perfekt moden stand. Når man skal ”befri” vinen for dens alkohol, er det vigtigt at vinen har en sund struktur og er rig på aroma. På toppen af dette er australske vinmagere og ønologer blandt verdens mest innovative, så derfor lykkes Australien supergodt med alkoholfri vine.

Hvordan er denne alkoholfrie vin produceret

Grundlaget for PLUS & MINUS alkoholfrie vine er kernesunde druer fra South Australia, som vinmager Corey Ryan vinificerer konventionelt og lader gennemgå fuld gæring, så alle dufte og aromaer og hele vinens struktur er perfekt. Med dette dejligt vinøse grundlag benyttes en nænsom ”destillation” med vakuum og lavt tryk for at separere alkoholen fra vinen. Hele processen indeholder 25 trin og til slut tilsættes et naturligt koncentrat af drueskindet fra de samme druer og marker. Det gør denne vin ekstra rig på de beviseligt gode antioxidanter og vinens duft, smag og krop er helt usædvanligt tæt på vine med naturligt alkoholindhold.

Shiraz Plus & Minus – mindre end 0,5 % alkohol

De fleste kan nok finde en god alkoholfri hvidvin, men blandt de røde er der langt mellem det drikkelige. Derfor er denne flotte fyldige Shiraz blandt de vine vi er allermest glade for at kunne præsentere. Denne Shiraz kommer med solmodne mærke bær som brombær, blåbær og tranebær og sørme også et strejf mørk chokolade, vanilje og egetræ fra en meget kort lagring. Smagen kommer igen med de samme mørke frugter tilsat en flot afbalanceret druesødme med en afstemt, moden tannin. Vinen er mere mørk og koncentreret end Pinot Noir Plus & Minus, men stadig livlig og appetitlig. Bør serveres mellem 16 & 18 grader af store glas, så Shiraz druens kvaliteter kan duftes og smages. Klart blandt de absolut allerbedste alkoholfrie (mindre end 0,5 %) rødvine vi har smagt (og vi har smagt MANGE).

1 flaske indeholder 75 cl. - mindre end 0,5% alkohol

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine de Oliveira Lecrestre Chablis Vieilles Vignes

Denne ’AOC Chablis’ fra det gamle vinhus Domaine De Oliveira Lecestre etableret i 1955, er en lækker og indbydende Bourgogne-vin. Chablis-appellationen er den mest kendte af de fire appellationer som findes i det lille vinområde, og dækker 70 % af det samlede vin-areal. ’Vieilles vignes’ kan oversættes til ’gamle vinstokke’ og refererer til de vinstokke som bruges til produktionen af netop denne vin. Kort fortalt, jo ældre vinstokken er desto mere intens smagende vin opnås. Og med vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år, som i dette tilfælde, frembringes en meget kraftig og intens hvidvin.

AOC: Chablis
Årgang: 2021
Vinstokke: 50 år i gennemsnit
Drue: Chardonnay
Metode: Spontan alkoholisk fermentering i stål med malolaktisk gæring.

Sådan smager den:
En blomstret næse med citrusnoter. Smagen afslører hurtigt en elegant syre med grapefrugt og flintet aromaer, der fortsætter langt ud i eftersmagen. En meget kompleks og intens hvidvin hvor frugten fra de gamle vinstokke virkelig smages. Nydes bedst ved 10-12 grader.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia,

95 point James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Director's Cut Shiraz fra Heartland Winery

Director's Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos og mørk chokolade, og smagen er blød som fløjl og kolossal fyldig. En fin, moden tannin understøtter det hele, og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af en Shiraz! 2019 Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia, Australien 95 point

1 kasse indeholder 12 fl. á 75 cl.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

QUINTA DA PACHECA 20 YEARS OLD TAWNY PORT

Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.

Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i 20 år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation.

De er en meget elegant vin med frisk næse, noter af mentol og nødder, karamel og chokolade. Den har en fyldig smag i munden med god syre, der giver den søde smag friskhed og en lang finish. Vinen ledsages enestående godt af oste, chokoladedesserter og frugter, da der er tale om en sødmefuld vin.

Vinen indeholder 19,5 % alkohol og serveres optimalt ved 16-18 grader.

1 flaske indeholder 50 cl.

399,00 DKK

Trulli Value Kasse 6 fl. Primitivo di Manduria + 1 Primitivo U/B

Vi er glade for, at jeres favorit også er vores favorit - 4,1 på VIVINO

Foruden den gode tilbudspris tilbydes ved køb af 6 flasker, at få 1 flaske af dens " lillebror " Primitivo oveni.

PRIMITIVO DI MANDURIA, DOP MASSERIA BORGO DEI TRULLI, Puglia, 2021, er en fuldblods Primitivo, som er produceret på druer fra særligt lavtydende vinstokke i Avetrana og Manduria  kommunerne i det sydlige Puglia.

Vinen er dyb rubinrød med mørk duft af blommer og modne brombær med et svagt animalsk strejf og et touch af eg. I munden oplever man en eksplosiv, solmættet såvel som tørret frugt blandet med lette grønne urter. Finishen på denne vin er lang med noter af blomme og krydderier.

Citat: "Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre."

"Lillebror" Primitivo

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

1 kasse indeholder 7 flasker á 75 cl.

594,00 DKK 993,00 DKK (spar 399,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA DOP - 17,5 % Alk.

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP 2021 - 17,5 % Alkohol.  Gigantisk lækker kraftig vin Vin! En intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.

 POWERBOMBE! med smæk på smagen      97 Point Luca Maroni - sådan!  High End Primitivo Top 10..
     VIVINO: 4,4 i rating.. TOP vurdering!

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

TEST : 97 Point Luca Maroni - sådan! 2018

MIREA er det latinske ord for ”admire” som betyder beundre.


Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne høstes i midten af ​​september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​grader C i 8-10 dage.

BORGODEI Primitivo di Manduria

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5 % Alkohol.

 

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Matusalem Sweet Oloroso 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Matusalem har fået 93 Point af Robert Parker. Den bliver normalt solgt som en Oloroso Dulce, men denne kategori er ikke mere at betragte som en appellation og er teknisk set en Cream. Den er produceret på 75 % Palomino og 25 % Pedro Ximenez druer og har en flot, intens mahogni farve. Dybe aromaer af tørrede frugter, dadler, rosiner, krydderier og gammelt træ. 

Smagen er meget sød med en Oloroso karakter, der slås med ikke at blive domineret af de typiske dufte af Pedro Ximenez, tørrede figner og kaffe samt meget lidt syre og meget fyldig. Den føles glat og sød i munden med en lang fløjlsagtig finish. En elegant, kompleks og koncentreret Sherry, der anbefales sammen med bløde kage, oste og desserter.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 21,5% Alkohol.
 

 



195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

NOE Pedro Ximenez 30 års - Gonzalez Byass Sherry

Noe Pedro Ximenez har fået 91 Point af Robert Parker. Den er udelukkende produceret på Pedro Ximenez druer og efter Solera metoden. Noe har en endelig lagringsalder på mere end 30 år. Sukkerindholdet er mere end 400 gram pr. liter , og den har en anderledes karakter og profil, mere som en vin sammenlignet med andre PX’er.

Sherryen har en flot dyb, tyk ibenholt farve og varme aromaer af rosiner med noter af urter, balsamico, ristede kaffebønner og krydderier blandet med træ og tjære. Smagen er meget intens, blød, rund og med en pragtfuld sødme. En perfekt dessertvin til at drikke på egen hånd eller sammen desserter som fx. vanilleis eller sammen med mørk chokolade. Sherryen bør drikkes i årene 2013-2019.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle familiemedlemmerne er deres passion for vinens verden, deres store kærlighed til naturen, og deres stærke følelser omkring miljøet.

Hans søn Manuel María González Gordon, ”Marquess of Bonanza”, var forfatter til den vigtigste bog, der er skrevet om Sherry, "Jerez, Xerez, Scheris". Næsten 80 år efter bogen første gang blev offentliggjort, er den stadig kendt verden over som Sherry "biblen". González familiens passion for vin har ført dem til ikke blot at sprede Sherry kulturen over hele verden, men også til at blive en ægte "familie" af vingårde, der trofast repræsenterer mangfoldigheden i Spaniens vinfremstilling. For mere end 30 år siden, begyndte González Byass at indarbejde vingårde fra de ikoniske vinfremstillingsregioner i Spanien, såsom Bodegas Beronia, i Ollauri, La Rioja, Cavas Vilarnau, i Sant Sadurni d'Anoia, Barcelona - Finca Constancia, i Otero, Toledo - Finca Moncloa, i Arcos de la Frontera, Cádiz - og Viñas del Vero, i Barbastro, i Somontano regionen.

 

En kasse indeholder 6 flasker 37,5 cl. 15,5 % Alkohol.

 

 

195,00 DKK 249,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Nik Weis Mosel - Urban - Riesling - Mosel - KASSEKØB

En Riesling der knockouter andre Rieslinger i højere vægtklasser

James Suckling 90 p.

Best value - Wine Spectator

”Helårsdrik, husk det! Riesling fra varme- og tørkeårgangen 2022, hvor de billigere rieslinger har draget fordel af fuldmodenhed på planter, der høstes ved lidt højere udbytter end de ”fine” enkeltmarksvine. Knitrende syre, limesaft, lime cordial faktisk og elektrisk eftersmag. Meget blid restsukker, der ”knækker” syren. Højkoncentreret, men farlig let drikkelig. Man skal kende sit vinhus på basiskvaliteten og Urban Riesling er kun en døråbner til Nik Weis’ univers af endnu mere fornemme rieslinger.”

Urban Riesling er åbningsnummeret fra Nik Weis. En easy-to-drink-Riesling, inspireret af den urbane livsstil i verdens metropoler, der let kan anspore til et ukompliceret glas vin i gode venners lag. Når som helst, hvor som helst og om nødvendigt døgnet rundt. At det overhovedet er muligt at kombinere storbylivsstil med noget så landligt og idyllisk som Mosel, skyldes ene og alene Riesling-druens mangefacetterede og versatile væsen. Ingen anden drue formår jo som Riesling at balancere høj citrusagtige syre med frugtrig restsødme,. Af samme indlysende årsag har Riesling vundet fans overalt i verden. Urban Riesling er en ærlig og ligefrem Moselvin, der er tro mod sit ophav. I både duft og smag byder den på komplekse, florale noter med en fin underliggende mineralitet. Vinens syre og moderate restsukker mødes i en skøn harmoni, der gør vinen til en yderst alsidig og indsmigrende nydelse.

Anbefales til kylling, lys og mager fisk, mad med citrus, sushi og flødebaseret retter.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 10,5% alkohol.

594,00 DKK 834,00 DKK (spar 240,00 DKK)

Weingut Knab Spätburgunder 'Grosses Holzfass' Endinger Engelsberg - Tyskland

91 point & BEDSTE KØB - Renelangdahl.com

”Spitze Spätburgunder mit mehr”

Weingut Knab har hjemsted i middelalderbyen Endingen, som ligger på den nordøstlige flanke af den legendariske, udslukte vulkan, Kaiserstuhl, i Baden. Kaiserstuhl er et af Tysklands mest berømmede områder til vindyrkning. De forvitrede vulkanske sten og kalkholdige aflejringer af løss giver saftige vine med udpræget mineralitet. Der dyrkes en bred variation af druesorter, men især Pinot-druerne stortrives, og Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder høster stor anerkendelse i ind- og udland.

Kvalitet og nænsomhed i mark og kælder

Thomas og Regina Rinker overtog Weingut Knab i 1994. Siden 2015 har sønnen, Johannes, deltaget i den daglige drift efter ønologi-studier i Geisenheim og praktikophold under fjerne himmelstrøg. Familien plejer vinmarkerne med nænsom hånd og høster med lavt udbytte for at fremme vinenes kvalitet og koncentration. Hjemme på vingården er kælderen indrettet til moderne vinfremstilling med temperaturstyret gæring i rustfri ståltanke. Alt efter druesort og ønsket stil modnes vinen efterfølgende på enten rustfri ståltanke, nye barriques eller 60 år gamle, ovale egetræsfade. 

Spätburgunder "Grosses Holzfass"

Druerne til "Grosses Holzfass" høstes fra marker på den udslukte vulkan Kaiserstuhl. De perfekt modne druer gæres, og lagres efterfølgende 6 måneder på de 60 år, for området klassiske,  store gamle træfade. Og deraf navnet "Grosses Holzfass" 

En ukompliceret Spätburgunder med forførende aromaer af kirsebær, røgtoner og ristet kaffe. Vinen har en frisk syre og en saftig mundfornemmelse. En let vin med finesse.

1 kolli indeholder 6 flaske á 75 cl. – 13% alkohol

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

2021 Biebelnheimer LÖSS Pinot Noir Trocken Weingut Schönhals

Pionerer indenfor økologi

Weingut Schönhals ligger i idylliske Biebelnheim i hjertet af Rheinhessen. Datteren Hanneke overtog i 2018 ejerskabet af vingården og udgør sammen med faderen Eugen Schönhals og vinmager Martin Knab en stærk trio. De dyrker 13 ha vinmarker på loess og kalkstensholdig jord. Cirka halvdelen af markerne er med Spätburgunder, mens den resterende del er med hvide sorter, herunder PIWI-sorter (resistente overfor svampesygdomme), som Schönhals har eksperimenteret med i mere end 20 år. Eugen Schönhals var forud for sin tid og indførte allerede i starten af 1980’erne økologiske dyrkningsmetoder. I 1985 var Schönhals et af de stiftende medlemmer af ECOVIN, som er Europas ældste organisation indenfor økologi med strenge regler for dyrkning og produktion af økologisk vin. Schönhals modtog det officielle certifikat for økologi i 1988.

Hotspot for biodiversitet i Rheinhessen

For Schönhals er det ren logik at tage afsæt i en øko-logisk praksis: ”Vi gør ikke noget, der er overflødigt eller for meget”. En levende jord er forudsætningen for vitale vinstokke og sunde druer. I vinmarkerne fremmer vilde urter, græs og bælgfrugter den naturlige frugtbarhed. Jordbunden løsnes af rødderne fra urter og græs og er levested for utallige regnorme og mikroorganismer, hvilket bidrager til øget humus. Over jorden giver det grønne, blomstrende habitat levesteder for gavnlige insekter, edderkopper, små dyr og fugle, som sikrer balance i naturen. Vinstokkene plejes med omhu, og man forebygger sygdomme ved at anvende organisk gødning, biodynamiske præparater og planteforstærkende plejeprodukter. Schönhals mener, at økologi indflyder positivt på vinkvaliteten, fordi lave udbytter, vitale vinstokke og en levende jordbund er basisingredienser i en smagfuld, interessant og livlig vin. Som et kuriosum har Schönhals etableret ”trulli” baseret på pileflet, dvs. shelters ude i landskabet, hvor man kan søge ly og overnatte.

Vinkultur er livskultur i flydende form

Hanneke Schönhals, som er sandt livsstykke og bl.a. også underviser i dans, mener, at vin er et vigtigt element i en kultiveret livsform og et stykke kunst, som giver lyst til glæde og lyst til livet. Økologien bibringer en særlig rytme til vinen. Gør som Hanneke: ”Be inspired, feel the rhythm in wine”.

Pinot Noir Biebelnheimer Löss

Her får du en tysk Pinot Noir i en utrolig ren, kølig og elegant stil. Med druer fra löss-holdige skråninger skrues der op for intensiteten af aromaerne, som byder på fine og delikate røde bær og frugter samt røgfyldte krydderier. Den er harmonisk med en god struktur og velintegrerede tanniner som følge af 12 måneders lagring på små, brugte egetræsfade.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

VIEJO FEO Cabernet Sauvignon fra Vina Tinajas i Maule Valley er et rigtig behageligt glas vin fra Villa Alegre ved Andesbjergene, hvor den mærkbare temperaturforskel mellem nat og dag giver dem mulighed for at udvikle vine med dyb farve og intense aromaer. 

Da etiketten viser en grim mand, "Viejo Feo", der står ved siden af et spejl, der afslører, at det - ganske rigtigt - er skønheden indeni, der tæller. Viejo Feo Cabernet Sauvignon er intens rubinrød med aromaer af blommer brombær, solbær, vanilje og sort peber. Vinen opleves silkeblød med meget blide tannin. Vinens struktur bidrager til en frugtig, vedholdende finish. En vin, der er let at drikke og let at holde af og som derfor kan nydes både alene eller sammen med både lettere kødretter som svinekød og kødbaserede pastaretter.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Vignoble Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Fra kalksten- og lerholdige jorder i hjertet af Gascogne kommer denne frugtige, friske og sprøde hvidvin. Noter af grapefrugt og eksotisk frugt, hyld og friske krydderurter.

Server vinen afkølet til fisk og sushi, frokostretter eller som et glas i utide.

Familiens store investeringer gennem de sidste mange år har givet et kvalitetsmæssigt løft af vinene. Det har været en stor del af rejsen at sikre hensynet til miljøet. Vinhuset følger en naturplan, lagt af det franske landbrugsministerium (HVE – niveau 3).

Af grønne initiativer hos Domaine Guillaman kan nævnes:

  • Solceller producerer al strøm i produktionen
  • Grøn certificering af franske myndigheder
  • 50% reduktion af sprøjtning for uønskede insekter
  • 30% forøgelse af biobekæmpelse af skadedyr
  • Kun brug af organisk gødning
  • Fokus på vandforbrug (intet brug af drypvandingssystem)
  • 60% af vinmarkerne er dækket af naturlige planter (mellem rækkerne)
  • Årlige beplantninger af træer og hæk i omkring vinmarkerne

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 12% alkohol

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Maias - Tinto - Däo - Økologisk - Portugal 2017

Vinen i glasset har lækker sprød frugt i denne medium fyldige vin.

Ved foden af Serra de Estrela (stjernebjerget) blev Quinta das Maias først etableret i 1893. Det er nu en registreret økologisk ejendom, der fanger den friskhed og fokus, som denne vingård tilbyder. Ejendommens navn stammer fra det portugisiske ord for maj måned, hvor Væverkost (kendt som Giesta, men her som Maias) blomstrer her.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

79,95 DKK 139,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Johannes Hôrner - Feinherb - Rosè - Merlot - Tyskland 2021

Denne livlige rosé er produceret på Merlot, og den er ”Feinherb”, hvilket vil sige, at den indeholder en lille velment rest sødme, der gør vinen velegnet som et kølig forfriskning på terrassen i de varme sommer måneder. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Vista Alegre - port - Tawny - Teak kasse - Portugal

En flotte Teak kasse, med tilsammen 100 års Vista Alegre port i 4 x 37,5 cl fin port fra forskellige år, nemlig 10, 20, 30 & 40 år.

  Disse lækre og sjældne tawny portvine er et ekstraordinært udvalg med personlighed og subtilitet.

  En dessertvin, der går godt sammen med chokolade, kaffe og mandler eller en cigar.

  Den ideelle gave til den der nyder port.

 

1.375,00 DKK 1.450,00 DKK (spar 75,00 DKK)

Warre's - Otima - Colheita - 50 cl. - Portvin - Portugal 2006

Vinen har en dyb ravfarve med brunlige nuancer. Duften leder tankerne hen på dadler, appelsinskal og ristede, orientalske krydderier. I smagen er den kraftfuld og cremet, med påmindelser om figner, rosiner og vanilje. Eftersmagen er lang, rank og forfriskende. Den kan bør nydes alene, til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 20% alkohol.

219,00 DKK 229,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Dutschke - 10 års Tawny - Bourbon Barrel - 50 cl. - Australien

Denne australske hedvin er lavet på Frontiqnac, Grenache, Pedro X, Shriaz, Muscadelle og Chardonnay. Druerne høstes i områderne  Barossa og Lyndoch. Vinen lagrer i solera system i min. 10 år, hvor efter den får en finish på gamle amerikanske Bourbon fade. Det giver lidt mere kant og kraft. Fantastisk vin til modne oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 21% alkohol.

299,00 DKK 319,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dutschke - PX Pedro Ximénes - 50 cl. - Australien

De to vigtigste druer, der dyrkes i det sydlige vinområde Jerez, i Spanien er Pedro Ximenez (PX) og Palomino. I begyndelsen af 2000’erne begyndte mange vinfremstillings-virksomheder at stoppe med at producere hedvin, og gik derfor lidt væk fra PX druen, Dette stoppede ikke Wayne Dutschke. Han købte naboens Pedro-druer og omdannede dem til sød hedvin. Efter 12 år i tønder i kælderen er vinen klar.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dutschke - 10 års - Liquid Amber - 50 cl. - Australien

Old Liquid Amber Tokai er en blanding af de vine, som er blevet produceret over et antal år fra “Semmler Bros” vinmarker og ældre vine fra Barissa området. Nogle af de mest dyrebare vine i denne flaske stammer fra 1988. I gennem årene er de blevet blandet for at give en tappeblanding med en gennemsnitsalder på 10 år. Ved at blande ældre vine med de yngre tapninger, har de produceret en tokai med alle de rigdomme og den saftighed man vil kunne forvente af denne sammensætning. Alt dette sammen med masser af karamel, toffee og nøddeagtige noter. Ganen er sød, rig og saftig. Old Liquid Amber Tokai har et afsluttende strejf af tørhed fra egetræ og varm alkohol.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Old Codger - Fine Old Tawny - Australien

Old Codger Tawny Port er en blanding af gamle kvalitets vine, der alle er modnet på små egetræsfade i gennemsnit i mindst 8 år. Det er bedst at drikke den inden for 2 år, efter den er kommet på flaske. Den udstråler kompleksitet, og har den karakteristiske ”rancio” (butternutscotch) note.

Noten kommer fra at blande gamle prisvindende vine med yngre og friskere vine. Old Codger Tawny er en likørvin med sødme og smag af valnød. Afslutningen er en varm fornemmelse af alkohol og egetræs tannin, der giver en tørhed. Ved hjælp af brugen af Solera-blandings-systemet, giver det en ensartethed og kvalitet fra år til år. Den har en vidunderlig smagskombination, der bedst indtages sammen med gode venner og dejlige oste. Hvis du ønsker en cocktail, kan du hælde den i et glas med is og tonic og en smule lime.

Da Wayne Dutschkes bedstefar købte gården i begyndelsen af 1930’erne, var kun en lille del af den plantet med vinstokke. Resten blev brugt til mælkekvæg. I dag bliver langt det meste af den 72 hektar grund brugt til vin, og primært Shiraz. Shiraz tegner sig for 45 hektar. Derudover har Dutschke Wines Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I starten blev druerne solgt videre til andre producenter, men i 1990’erne besluttede de sig for at beholde nogle af druerne selv. Siden hen voksede deres egen produktion af vin frem til det niveau, det er i dag. I 1998 skiftede de navn fra WillowBend til Dutschke Wines.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 18,5% alkohol.

 

 

 

169,00 DKK

Banyuls - Traditionnel - 3 års - Vin Doux Naturel - Frankrig

Farven er gyldent rødbrunt og næsen er forførende med mindelser om både portvin og Madeira. Her er den gode rige sødme, spændende bundet op med krydderier, nødder, klementin, karamel og kaffe. Det hele hænger flot sammen. Denne Banyuls Traditionnel 3ans d’age giver meget kompleksitet til prisen.
Serveres kølig, men ikke kold. Vi anbefaler ca. 13-14 grader. Bemærk at vinen sagtens kan holde sig i et par uger efter åbning. Opbevar den blot i køleskab.

Appellationen Banyuls strækker sig over byerne og landsbyerne Collioure, Port-Vendres, Banyuls og Cerbère. Midt imellem havet og begyndelsen af den imponerende Pyrenæer bjergkæde trives de lave, krogede gamle vinstokke på stejle vinmarker på smalle terrasser med den genstridige dybe brune skifer.
Stokkene kæmper og trives i området med 300 solskinsdage om året og med de meget sjældne, men heftige nedbørsdage. Det nærliggende Middelhav sikrer de livgivende kølige briser aften og nat.
Vignerons Catalan er en gruppe af passionerede vinbønder, der ser det som deres mission at udvikle og sikre anerkendelsen og kendskabet til de bedste vine fra sydfranske Roussillon. De dækker tilsammen hele 15 appellationer, heriblandt Banyuls Traditionnel 3 ans d’age.

Til denne traditionelle Banyuls er der brugt 50 % Grenache Noir, 45 % andre Grenache druer, samt 5 % Carignan. Udbytterne er meget små, ofte kun 20 hl. pr. hektar. Både grundet de gamle vinstokke og den meget lille mængde nedbør.
Druerne afstilkes og mosten presses hvorefter den gæres i 4 – 5 dage. Gæringen stoppes med neutral vinalkohol som ved andre Vins doux Natural. Efter gæringen er stoppet, ligger den søde vin på fade der rummer ca. 600 liter i godt tre år under åben himmel.
Efter aftapning er vinen klar til brug og nydelse. Banyuls er afgjort blandt Frankrig’s og dermed verdens allermest spændende dessertvine.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.

 

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Argentina Smagekasse - Malbec vine fra Vinhuset Las Perdices - 6 flasker

Argentina Smagekasse / Prøvekasse - 6 Malbec vine fra vinhuset Las Percides - 6 Flasker i denne kasse.

     VIRKELIG LÆKKERT KØB!  - For jer der elsker god Malbec

Disse nyheder fra Las Perdices brager frem og alle taler godt om dem.

Køb en prøvekasse med 6 flasker – Spar 43%

Kassen indeholder følgende vine:

2 flasker Malbec Estate 75 cl.
1 flaske Malbec Estate Reserva 75 cl.
1 flaske Malbec Estate - Chac Chac 75 cl.
1 flaske Gualallary Exploration Malbec 75 cl.
1 flaske Paraje Altamira Malbec 75 cl.

6 flasker samlet i en smagekasse!

Lækre Malbec vine fra Las Percides i højderne i Mendoza, Argentina. Her giver det varme og tørre klima kombineret med netop den høje beliggenhed, intense vine med masser af nerve.

675,00 DKK 927,00 DKK (spar 252,00 DKK)

Aylés Vino de Pago - Cuesta del Herrero 2020 - Øko - 97 p. Decanter

Økologisk spansk vin fra området Aragon - Blød og rund, frugtig, fyldig, tør på druerne Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Tempranillo

Cuesta del Herrero kommer fra Pago Aylés. Pago er det eksklusive spanske kvalitetsmærke for individuelle producenter, der kan sammenlignes med den franske grand cru-klassificering. Hovedbetingelserne er, at der kun må anvendes egne druer, og at vinene skal være af topkvalitet.

Her, nær byen Zaragoza, laver Jorge Navascues en fyldig rødvin af hovedsageligt garnacha og tempranillo, lagret i seks måneder på små franske egetræsfade. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme somre og stor afkøling om natten. De økologisk dyrkede druer høstes om natten og ankommer dermed køligt og i optimal kvalitet i kælderen.

Meget anderledes end for eksempel i en Rioja, præger de høje vinmarker og Garnacha-druen denne smukke rødvin fra Aragón-regionen. Den har en rig, fyldig, men alligevel frisk smag med udpræget syre, der passer godt sammen med krydrede retter som grillet kød og gryderetter. Kendere ved allerede: smukke spanske Garnacha fra gamle vinmarker kan findes i Aragón.

Fyldig, egetræslagret rødvin til at drikke som den er, eller til at kombinere med forskellige krydrede retter. Dejligt med lammekoteletter med rosmarin, fjerkrægryderet eller fyldte røde peberfrugter fra ovnen. Retter med gris og kolde grydderier er også super.....

Én kasse indeholder 6 fl. á 75 cl.

105,00 DKK 169,00 DKK (spar 64,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler