Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden. Arkæologer har fundet spor af druekerner så langt tilbage som år 4.000-3.000 f.Kr. På trods af dette, så har udbuddet været ret begrænset indtil nogle år før årtusindeskiftet, og siden har den spanske vinindustri modtaget den ene nye vinstjerne efter den anden.

Spanske rødvine fremstilles primært af druesorter som: Tempranillo og Grenache/Garnacha. Men ligesom i resten af verden eksperimenteres der med de internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. 

Her finder du et sort udvalg af spanske rødvine fra følgende populære områder som: Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Valencia, Castillo de Leon. Af spændende populære vine kan vi nævne: , Venta del Puerto No. 12 og  No.18, samt høj kvalitetsvinene fra Dominio de Pingus.

Sorter resultater:

BODEGAS PINEA 17 Ribera del Duero Crianza Spanien 2019/2020 er en vin, som anmelderne står i kø for at rose helt til skyerne!

4,4 på Vivino - " GIVER FLOR DE PINGUS BUKSEVAND "

17 by Pinea er 100% Tempranillo.

I glasset fremstår vinen nærmest dyb rubinrød til det uendelig. Duften er berusende med parfumerede aromaer af mørke skovbær, blåbær og blomme, mens diskrete strejf af kakao, vanilje og cedertræ fra 18 måneder på 70% fransk og 30% amerikansk eg, komplementerer smukt i baggrunden. Vinen er på en gang bredskuldret og med kød på kroppen. Potent og med masser af smag, som ender ud i en lang koncentreret eftersmag.

17 by Pinea passer godt til oksekød generelt, til lam eller vildt. Vinen serveres bedst ved en temperatur på 15-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker i flot flad gaveæske af 75 cl. 15% Alkohol

Et af Spaniens bedste vinområder!

For 40 år siden blev der mest af alt fremstillet billig rosévin i bulk i Ribera del Duero, der fik sin egen appellation, DO (Denominación de Origen), i 1982.
I dag er distriktet kendt som et af Spaniens førende rødvins-områder med vine, der let kan konkurrere i kvalitet med dem fra den ikoniske nabo.. Rioja.
Der er i dag cirka 300 vinhuse i Ribera del Duero, hvoraf enkelte er blandt verdens mest berømte. Det gælder blandt andet Vega Sicilia og Dominio de Pingus, der ejes af danske Peter Sisseck.
Ribera betyder flodbred og henviser til floden Duero, der løber gennem distriktet og sørger for vand til de 23.360 hektar vinmarker, hvorefter den fortsætter ind i Portugal og tager navneforandring til Douro.
Ribera del Dueros marker ligger i en højde af 700 til 800 meter over havets overflade og er dermed nogle af de højest beliggende på den nordlige halvkugle. Men man fornemmer ikke højden, når man går rundt blandt vinstokkene, for det er et forholdsvis fladt højland, floden skærer igennem.

399,00 DKK 450,00 DKK (spar 51,00 DKK)

PSI - Domino de Pingus - Ribera del Duero- - Peter Sisseck - Spanien 2021

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af hans dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin er skabt til grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 4 Unico - Garnacha - Spanien 2020

Rigtig flot rødvin fra  området Calatayud i Spanien. Stylo 4 fremstår dyb og flot rubinrød i glasset. Næsen forfører med med kirsebær, brombær, chokolade, krydrede fadnoter og en smule anis i duften og mørke bær. I munden lokker vinen med saftig, moden frugt, en lille dadelnote og mørk chokolade samt krydderier. Vinen har en cremet tekstur og fylder uden på noget tidspunkt at blive for meget. eftersmagen er herlig lang og tanninerne er bløde som fløjl.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache drue, der elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen er mørkere end mange andre Garnacha vine. Vinen tilbyder, trods en høj alkohol på 14,5%, en rigtig fin balance mellem frugt, syre/sødme og tanniner og Stylo 4 Unico er meget velegnet til spansk tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, vildt, lammekød, grillede bøffer, krydret mad - eller blot til ren nydelse.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, som ved hvad han har med at gøre, vidner vinen i glasset om! Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af virkelig flot kvalitet. 

En kasse indeholder 6 flasker af 14,5% Alkohol.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Emilio Moro - Tinto - Ribera del Duero - Spanien 2018

En fuldfed harmonisk vin fyldt med lidt sødlig mørk frugt, modne kirsebær og balanceret fad, efterfulgt af god og lang eftersmag.

Dette er Emilio Moros intro vin opkaldt efter vingårdens grundlægger. Den repræsenterer et bredt udsnit af de marker, bodegaen råder over, med vinstokke, der er mellem 12 og 25 år gamle. Druerne herfra vinificeres i temperaturstyrede ståltanke. Vinen lagres i 12 måneder på en kombination af franske og amerikanske egefade, hvoraf en tredjedel er nye.

Emilio Moro er en familie vingård, der fortsætter med at producere vine på en traditionel måde og drager fordel af den viden, der er videregivet fra generation til generation siden grundlæggelsen for mere end 70 år siden.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% Alkohol.

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Bodegas San Alejandro - Baltasar Gracián - El Politico - Spanien

Den røde El Politico er lavet på druer fra lavtydende gamle Garnacha vinstokke fra udvalgte parceller beliggende i 900 moh på Sierra Vicort bjergryggen. 
Vinen fremstår med klar røde kirsebærfarve og lilla toner i kanten, som nærmest råber frugtighed og balance. Næsen er rig på aromaer af kirsebær, blomme og røde frugter. Smagen er bare Garnacha-saftig, rund og indbydende.

1 flaske indeholder 75 cl. - 14,5% alkohol.

95,00 DKK

2022 Let it Bee Organic Red Cabernet Sauvignon, Tempranillo & Merlot Let it Bee – Spanien

Let it Bee

Den økologiske serie ”Let it Bee” er produceret af to innovative Masters of Wine. Gennem deres mange år som vinmagere har de fundet en håndfuld ærekære vinbønder som de nu har samarbejdet med i lang tid. Dette samarbejde sikrer dig høj kvalitet til en rimelig pris.  

Støtte til humlebien

Hver flaske giver 1,50 kr. til humlebiens bevarelse og udbredelse i Spanien. Organisationen sponsorerer plantning & såning af humlebi-venlige planter. Både mellem vinrækkerne og på de omliggende arealer. Dette hjælper ikke blot humlebien, men påvirker også biodiversiteten generelt.

Unik prop

Let it Bee hvid og rød er forseglet med den helt nye korkprop, i daglig tale ”Twist” eller ”Pop”. Denne gode nyhed er det bedste af to verdener. En korkprop, der er nem som et skruelåg, da du ikke skal bruge proptrækker. Du drejer simpelthen proppen af. Og så er proppen fuldt nedbrydelig og kan recirkuleres. Proppen indeholder intet plast og der er ingen kapsel af plast eller metal. Denne løsning bliver du glad for.

Let it Bee Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot Organic

Her har du en forførende økologisk certificeret rødvin på druerne Cabernet Sauvignon (50 %), Tempranillo (40 %) og Merlot (10 %) og til en meget rimelig pris. Vinmagerne, der er økologiske helt ind til benet, intervenerer minimalt, for kvaliteten er allerede skabt i vinmarken. Druerne er manuelt høstet over en periode på 2 uger og vinstokkene er fra 2040 år gamle og beliggende 650 – 700 meter over havet. Jordbunden er sandet og rig på kalk. Alle tre druesorter høstes og sorteres manuelt og gæres med 15 % hele drueklaser. Vinen er medium tæt og forfriskende i sin rene, bløde, modne frugt af sommerens bær. Tanninerne er det rene fløjl og sammen med de delikat krydrede toner og en gevaldig velsmag, vil denne økologiske rødvin vinde mange venner.

1 kolli indeholder 6 flasker – 13,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Finca Resalso Emilio Moro - Ribera del Duero 2021  Fra dette fantastiske vinhus Emilio Moro, laver de hos Finca Resalso en rigtig lækker, og frugtrig og cremet Ribera del Duero vin.

     TOPVIN TIL EN SUPER PRIS!
     91 POINTS - James Suckling

Vinen er fantastisk og prisen er endnu bedre. Vinen udtrykker lidt violet i farven. Ung frisk i aroma med røde kirsebær, blåbær og sort peber. i smagen har den en fast behagelig frisk syre, let tyngde og rigtig god fylde, samt noter af grønne urter.

Finca Resalto har lagret 4 måneder på franske egefade, som resulterer i i en saftig og silkeblød Ribera del Duero, en god balance i syre, afdæmpede fadnoter og en mørk frugt i stilen.

Vine egner sig rigtig godt i selvskab med lam, vildt, kalv, oksekød, pasta, tapas samt spanske oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol

114,95 DKK 149,00 DKK (spar 34,05 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial - Spanien -  er en kraftig, cremet og fed spanier, som er fremstillet på Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med blommer og sorte kirsebær samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt ,gerne grillet, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af dekantering før servering.

* SUPER FLOT GAVELØSNING - leveres i elegant gaveæske med 2 flasker og en flot informationsbrochure.

Sælges også uden gaveæske

En kasse indeholder 2 flasker af 75 cl. 14% Alkohol.

269,00 DKK

Agustin Cubero Stylo 8 Unico Garnacha 

Augstin  Cubero har leveret en rigtig flot rødvin fra det spanske vinområde, Calatayud. I glasset fremstår Stylo 8 flot dyb rubinrød. I duften finder man masser sorte bær som brombær, solbær og mørke kirsebær, som spiller smukt sammen med en destinkt chokoladenote og krydrede fadtoner. Vinen er potent med masser af saft og kraft og bliver smukt afrundet af chokolade og krydderier fra 8 måneder på fad. Her kan man virkelig passende bruge udtrykket cremet om vinens tekstur. Tanninerne er lægger sig kun som en fløjlshandske rundt om vinen og giver derved vinen struktur.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, behøver man bare smage vinen i glasset for at bliver overbevist om. Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af høj kvalitet.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache drue, stortrives med varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen fremstår ganske mørk og dyb. Trods en høj alkoholstyrke på 14,5% har vi med en vin i super fin balance at gøre. En vin, som er meget velegnet til spansk tapas, vildt, lam, en grillet bøf, krydrede spanske gryderetter eller blot til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader


En kasse indeholder 6 flasker - 14,5% Alkohol

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 - Selection Especial - Spanien 2018 er en kraftig, cremet og fed spanier, som er fremstillet på Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah og Merlot. Dyb rubin, næsten sort i kernen. Duften er intens, kompleks og fint udviklet med blommer og sorte kirsebær samt toner af honning, grønne blade, en smule læder og med let røget fadkarakter.

Smagen er rig med fløjlsbløde tanniner og i flot balance. Kompleks og pænt udviklet med moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen har fået 12 måneder på ny, amerikansk eg.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, gerne grillet, smagfulde tapas samt kraftige oste. Lad gerne kødets karakter træde tydeligt frem, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Vinen har rigtig godt af dekantering før servering.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14% Alkohol.

Vinen fås også i gaveæske med 2 flasker af 75 cl. 14% Alkohol.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 4 Unico - Garnacha - Spanien 2019

Rigtig flot rødvin fra  området Calatayud i Spanien. Stylo 4 fremstår dyb og flot rubinrød i glasset. Næsen forfører med med kirsebær, brombær, chokolade, krydrede fadnoter og en smule anis i duften og mørke bær. I munden lokker vinen med saftig, moden frugt, en lille dadelnote og mørk chokolade samt krydderier. Vinen har en cremet tekstur og fylder uden på noget tidspunkt at blive for meget. eftersmagen er herlig lang og tanninerne er bløde som fløjl.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône's Grenache drue, der elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen, hvorfor vinen er mørkere end mange andre Garnacha vine. Vinen tilbyder, trods en høj alkohol på 14,5%, en rigtig fin balance mellem frugt, syre/sødme og tanniner og Stylo 4 Unico er meget velegnet til spansk tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, vildt, lammekød, grillede bøffer, krydret mad - eller blot til ren nydelse.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, som ved hvad han har med at gøre, vidner vinen i glasset om! Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af virkelig flot kvalitet. 

En kasse indeholder 6 flasker af 14,5% Alkohol.

399,95 DKK

Ritus - Balbas - Ribera del Duero - Spanien 2017

Fyldt med nuancer og intensitet er næsten komplekser og fløjlsagtig med en eksplosion af aromaer af vilde frugter, mørk chokolade og mineralnoter, alle elegante kombineret med antydninger af cremet toast fra dens lagring i fransk f.eks. En elegant, usædvanlig vin, der overrasker i alle sanser med stor krop og kraft.

Dette er en vin med en begrænset produktion, der afspilles den mest moderne facet af Bodegas Balbás, der bryder reglerne med hensyn til dens kompleksitet og struktur. Det er den nye kombination af Tempranillo og Merlot fra “Lamalata”. Det strenge valg af druerne, efterfulgt af omhyggelig ekstraktion og ældning, giver denne vin sin harmoniske, men intense karakter.

Vinen er lavet på 75% Tempranillo og 25% Merlot.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

349,00 DKK

Balbás - Barrica 5 - Tempranillo - Ribera del Duero - Spanien 2019

Balbás Barrica er mørk og kraftfuld, men har stadig masser af god frugt. Nuancer af solbær og brombær.

Den får 5 måneder på fad, som giver den et let strejf af vanilje og røg, i duft og smag.

Vinen er lavet på 100% Tempranillo

Bodegas Balbás blev grundlagt i 1777 og er i dag stadig familieejet- vinmageren hedder da også stadig Balbás til efternavn. Balbás fokuserer på kvalitet og udbytte er holdt lavt for at holde kvaliteten i top.

Det anbefales at den serveres ved 16-17 °C. Denne vin kan klare alle de kraftige kødretter.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -  14,5% alkohol.

119,00 DKK

Balbás - 18 - Crianza - Tempranillo - Ribera del Duero - Spanien 2019

Denne vin kommer fra Ribera del Duero i Spanien og er lavet på 10% Cabernet Sauvignon og 90% Tempranillo. Vinen ligger 18 måneder på franske egetræsfade, hvilket resulterer i en flot rubinrød vin med violette toner. I duften er der flotte noter fra fadlagringen, hvor vanilje og fadtoasting virkelig kan duftes. I undertonerne er der klare hint af grøn peber fra Cabernet Sauvignon. Smagen er silkeblød, hvor fadet igen er tydeligt, på en bund af lækker frugt, tilpas syre og en lang eftersmag.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

199,00 DKK

Montecastro - Ribera del Duero - Spanien 2020

Det er en yderst spændende, elegante og meget charmerende Ribera del Duero, som oser af klasse. Absolut en vin med en selvsikker udstråling. Der er masser af aromaer af kirsebær, lakrids og blomster samt friske mineralske undertoner, der balancerer den imponerende fylde og det høje alkoholindhold på smukkeste vis.  Når Tempranillo (Tinto Fino) virkelig tøjles kan det blive mesterligt. I 2016-årgangen overgik Carlos sig selv og lagde sig med denne pragtvin lige i slipstrømmen af de allerbedste vine fra Ribera del Duero.

Carlos de la Fuente, der i mange år har været Peter Sissecks højre hånd bl.a. på Hacienda Monasterio. 

Vinen produceres i alt overvejende grad af Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fin) og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på 5 forskellige små højt beliggende parceller. Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper og uden kunstvanding. Druerne plukkes ved håndkraft i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken. 

Vinen lagres i hele 17 måneder på overvejende franske fade. Dog anvendes også 10% amerikanske egefade. 40% af fadene er helt nye fade. Undervejs i lagringsprocessen omstilles vinen adskillige gange således at vinen kan tappes på flaske uden klaring og med en kun ganske let filtrering. 

Serveringtemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter eksempelvis velkrydret, mørt og saftigt kød. Prøv den til braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

219,00 DKK 306,25 DKK (spar 87,25 DKK)

R. Lopez de Heredia Vina Tondonia - Haro - Vinos Finos de Rioja - Reserva - Spanien 2009/2011

Vinen har lagret i 6 år på fad, samt flaskelagret før frigivelse - Det skaber en helt unik flaske Rioja. Vinen er drikkemoden nu, men kan sagens lagres endnu 10 år, hvis man ønsker det. Duften er selvsagt utrolig åben og indbydende nu, røde bær og en utrolig intens og cremet frugt i duften. Smagen byder på klassiske Rioja noter, krydderier og vanilje fra fadet! 

Viña Tondonia er en helt unik vin i disse dage. Producenter forsøger at producere vine der hurtigt er drikkeklare, for at skabe et cashflow, Tondonia er direkte modsat! Hos Tondonia frigiver de flaskerne når de er drikkeklar og ikke får at skabe cashflow. Vinen her har lagret i 6 år på fad, samt flaskelagret før frigivelse - Det skaber en helt unik flaske Rioja. Vinen er drikkemoden nu, men kan sagens lagres endnu 10 år, hvis man ønsker det. Duften er selvsagt utrolig åben og indbydende nu, røde bær og en utrolig intens og cremet frugt i duften. Smagen byder på klassiske Rioja noter, krydderier og vanilje fra fadet! 

Grundet den lange lagring har vinen også noter af svampe og skovbund, samt en lille anelse af cigarkasse. Det er en krævende vin, forstået på den måde, at den kræver lidt opmærksomhed. 

López de Heredia er beliggende i Haro i den bedste ende af La Roioja Alta. Viña Tondonia er en af de traditionalle producenter fra La Rioja Alta. Ufattelig få ting har ændret sig siden oprettelsen i 1877. Alle Druer høstes fra egne marker, specielt marken Tondonia er unik fra området, da stokkene står som bush vines, altså uden opbinding. Vinifikation foregår i store gæringsfade af eg. Fadene er over 130 år gamle og her har i alle disse år forgået den spontane gæring. Lagringen foregår på gamle fade lavet af fransk eg. Der er ingen filtrering, dog omstikker man fadene et par gange om året, og ellers bruger man den gamle metode til klaring med æggehvider. Vinene er typisk lavet af Tempranillo, Garnacha, Craciano og Mazuelo. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -  13% alkohol.

 

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Tossals - Mountain Wines - Selecció Especial - El Molar - Spanien 2018

vinen er modnet på franske egefade i 14 måneder. I glasset fornemmes en tæt og fyldig vin med noter af morbær, blåbær og sorte kirsebær, med et hint af orientalske krydderier og vanilje.  

Tossals Seleccio Especial fra Grifoll Declara er en blød og rund rødvin, som samtidig er behagelig tør.

Vinen produceres på 30% Carignan og 70% Garnacha Negra. Familien Grifoll producerer deres vine ud fra bæredygtige og økologiske principper, og har igennem de sidste 5 generationer, været ejere af vingården Grifoll Declara.

Denne spanske rødvin er i den mere tørre ende af skalaen og kan derfor varmt anbefales til ossobuco, grønsagsretter og kalvekød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur mellem 15-18 °C for en optimal oplevelse af denne rødvin.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Gran Predicat - Cellers Grifoll Declara - Priorat - Spanien 2018

Vinen afslører en dybrød farve i glasset og aromaer af blommer, mørk chokolade og kanel. Det er en kraftig og tør rødvin modnet på franske egefade i 15 måneder. Denne skønne rødvin byder på noter af sorte frugter, vanilje og eg.

Vinen produceres på 100% Carignan. Familien Grifoll producerer deres vine ud fra bæredygtige og økologiske principper, og har igennem de sidste 5 generationer, været ejere af vingården Grifoll Declara. I 2016 udpegede Wine Enthusiast Magazine, Cellers Grifoll Declara som en af de 28 bedste vingårde i Spanien.

Grifoll Declara er en familieejet vingård, som er beliggende i El Molar, en lille by i Priorat regionen. Vingårdens historie går helt tilbage til 1880, og den har gennem de sidste 5 generationer været familiejet og drevet af passionerede producenter. Faktisk viser historiske dokumenter, at man allerede fra 1736 har dyrket vin på disse marker. Siden er familien Grifoll, generation efter generation, blevet registreret som vinbønder. I dag producerer familien Grifoll både rødvin og hvidvin, og dette sker ud fra bæredygtige principper.
Familien Grifoll’s produktion af vin er baseret på tre grundprincipper: Udvikling af sunde og økologiske produkter, beskyttelse af miljøet, samt den økonomiske, sociale og kulturelle udvikling i deres lokalsamfund.

Den lille bjergrige region Priorat, som ligger i hjertet af Tarragona i det nordøstlige Spanien, er beriget med ideelle jordbundsforhold til at dyrke vin. El Molar er en af de eneste to byer i regionen, der takket være de geologiske karakteristika i jordbunden, kan anvende to forskellige kvalitetsbetegnelser, DOQ og DO Montsant. Her finder man et middelhavsklima med påvirkning af vind og bjerge som barrierer. Jordbunden består af kalksten, ler, skifersten og et let strejf af leret sand.
Vinmarkerne i El Molar ligger i forskellige højder, og strækker sig fra 110 meter over havets overflade op til 565 meter over havets overflade. De fleste af familiens vinmarker ligger på stejle skråninger med en hældning mellem 10 og 45 procent. Dette gør at vinmarkerne ikke kan dyrkes ved brug af mekanisk hjælp, og familien Grifoll følger derfor de mest traditionelle former for dyrkning.

Vinene fra Grifoll Declara har en stil og personlighed, som er et resultat af jordbundsforholdene og druesorterne som anvendes i produktionen, nemlig Grenache og Carignan.

Grifoll Declara stræber efter kvalitet, uden at gå på kompromis. Der anvendes ingen kemiske produkter i vinmarkerne, eller i produktionsprocessen. Familien anvender traditionelle tekniker, kombineret med den nyeste teknologi inden for vinproduktion. Dette skaber en interessant blanding mellem tradition og nytænkning.

Det samlede resultat af familiens filosofi og de naturgivne forhold er nogle helt fantastiske vine.

Nyd denne komplekse rødvin fra Spanien til andebryst, ossobuco eller lam. Serveringstemperatur for denne Gran Predicat vin bør ligge mellem 15-17 °C for en optimal smagsoplevelse.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

375,00 DKK 399,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Predicat - Cellers Grifoll Declara - Priorat - Spanien 2017

Predicat rødvinen fra Grifoll Declara er frisk og aromatisk med et strejf af elegance. Dette er en rund og robust rødvin modnet på franske egefade i 9 måneder. Noterne i denne rødvin spænder fra blåbær og morello kirsebær til brombær.

Vinen produceres på 45% Carignan og 45% Garnacha Negra samt 10% Merlot. Familien Grifoll producerer deres vine ud fra bæredygtige og økologiske principper, og har igennem de sidste 5 generationer, været ejere af vingården Grifoll Declara.

Til denne fyldige spanske rødvin der passer perfekt til bøf og grill-mad. Denne rødvin kan let serveres til både lyst og mørkt kød samt lammekød. Serveringstemperatur for denne Predicat vin bør ligge mellem 15-17 °C for en optimal smagsoplevelse.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Tossals - Selecció - Moutain Wines - Cellers Grifoll Declara - Spanien 2018

Denne velafbalanceret rødvin fra Grifoll Declara. Tossals Seleccio Especial er modnet på franske egefade i 14 måneder. I glasset fornemmes en tæt og fyldig vin med noter af blåbær, morbær, og sorte kirsebær, med et hint af orientalske krydderier og vanilje.  

Tossals Seleccio er en blød og rund rødvin, som samtidig er behagelig tør.

Vinen produceres på 30% Carignan og 70% Garnacha Negra. Familien Grifoll producerer deres vine ud fra bæredygtige og økologiske principper, og har igennem de sidste 5 generationer, været ejere af vingården Grifoll Declara.

Kan varmt anbefales til ossobuco, grønsagsretter og kalvekød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur mellem 15-18 °C for en optimal oplevelse af denne rødvin.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

149,00 DKK 211,25 DKK (spar 62,25 DKK)

R & G - Priorat - Clos d'en Ferran - Rolland Galarreta - Spanien 2017

Vinen har forførende noter af kanel, krydderier, lavendel og sort kirsebær samt en blød struktur.

Smagsoplevelsen er afbalanceret men er også frisk og syrlig i sin stil.

Det er en udpræget madvin og går godt til gryderetter, rødt kød og saltede oste.

Clos d'en Ferran er en vinmark som lægger i Porrera. Vine fra netop dette område er meget syredrevet en vine fra Gratallops.

1 trækasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

399,00 DKK

Balbás - 24 - Reserva - Tempranillo - Ribera del Duero - Spanien 2016

Balbás Reserva er et håndgribeligt bevis på den elegance, balance og flid, der kendetegner Bodegas Balbás og dens vinmarker. Denne vin viser finesse i al sin herlighed med et lille strejf af Cabernet Sauvignon. Fin fra start til slut, afrundet og afbalanceret, hver smag byder på friske nuancer takket være dens bevidste vinificering og lagring.

En smuk rubinrød med orange nuancer, dens aroma af modne sorte frugter med strejf af sort peber, toast og chokolade, sammen med en behagelig kødfuldhed i munden, afspejler kompleksiteten af ​​denne vin.

1 trækasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

349,00 DKK

R & G - Eldoze - Suelo de Xisto Rojo - Syrah - Rolland Galarreta - Finca Rosalejo - La Mancha - Spanien 2014

Denne enkeltmarksvin er perfekt afbalanceret, syrlig, god tanninstruktur, flot frugtighed og en balanceret alkohol. Eminent rødvin som kan kæmpe med de store vine fra nord Rhone.

Eldoze er en 12 hektar stor vinmark hvoraf 9 af dem er beplantet med Syrah druen og vinen, producenten er Finca Rosalejo Esate som sammen med Rolland Galarreta har kreeret dette unikun af en vin.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

199,00 DKK 299,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Vino de Briones - Tempranillo - Rioja - Spansk 2019

Denne imponerende 2019 Vivanco Brunes er Rafaels første vin i den nye kategori ”Vino de Municipio”, som er niveauet lige under Single Vineyard i Rioja. Alle druer skal komme fra den lille landsby Briones og skal vinificeres og tappes i samme by. 2019 årgangen er fremragende og de 90 % Tempranillo og de 10 % Maturana er alle certificeret økologisk og i tilgift er vinen også vegansk. Druerne er håndhøstede i 1. halvdel af oktober og efter vinifikationen lagrer 2/3 af vinen på franske egefade i minimum 12 måneder, hvorefter vinen flaskelagrer mindst 9 måneder inden den frigives.

1 flaske indeholder 75 cl. - 14,5% alkohol.

179,00 DKK

Aylés Vino de Pago - Cuesta del Herrero 2020 - Øko - 97 p. Decanter

Økologisk spansk vin fra området Aragon - Blød og rund, frugtig, fyldig, tør på druerne Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Tempranillo

Cuesta del Herrero kommer fra Pago Aylés. Pago er det eksklusive spanske kvalitetsmærke for individuelle producenter, der kan sammenlignes med den franske grand cru-klassificering. Hovedbetingelserne er, at der kun må anvendes egne druer, og at vinene skal være af topkvalitet.

Her, nær byen Zaragoza, laver Jorge Navascues en fyldig rødvin af hovedsageligt garnacha og tempranillo, lagret i seks måneder på små franske egetræsfade. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme somre og stor afkøling om natten. De økologisk dyrkede druer høstes om natten og ankommer dermed køligt og i optimal kvalitet i kælderen.

Meget anderledes end for eksempel i en Rioja, præger de høje vinmarker og Garnacha-druen denne smukke rødvin fra Aragón-regionen. Den har en rig, fyldig, men alligevel frisk smag med udpræget syre, der passer godt sammen med krydrede retter som grillet kød og gryderetter. Kendere ved allerede: smukke spanske Garnacha fra gamle vinmarker kan findes i Aragón.

Fyldig, egetræslagret rødvin til at drikke som den er, eller til at kombinere med forskellige krydrede retter. Dejligt med lammekoteletter med rosmarin, fjerkrægryderet eller fyldte røde peberfrugter fra ovnen. Retter med gris og kolde grydderier er også super.....

Én kasse indeholder 6 fl. á 75 cl.

105,00 DKK 169,00 DKK (spar 64,00 DKK)

2014 Balbas Alitus Family Collection - Bodegas Balbas

95 point Din Vingiude

Vinen :
Stor vin. Et resultat af mange års know-how, Denne vin imponerer alle, der prøver den. En af de mest fantastiske vine fra Ribera del Duero. Den forener Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot på en unik måde, hvor hver af dem giver det bedste af sig selv og opnår stor aromatisk kompleksitet.

En vin med muskler, der formår at formidle en hel række sensationer i munden.

Vinen er lavet på 75% Tempranillo og resten på Cabernet Sauvignon og Merlot

Vinhuset - baggrund:
Bodegas Balbás blev grundlagt i 1777 og er i dag stadig familieejet- vinmageren hedder da også stadig Balbás til efternavn. Balbás fokuserer på kvalitet og udbytte er holdt lavt for at holde kvaliteten i top.

Filosofien er, at fadlagring ikke er et kvalitetsstempel i sig selv, men det afmåles i forhold til det færdige produkt. Balbás var sammen med en håndfuld andre med til at skabe Denomination of Origin of The Ribera del Duero.

1 flaske indeholder 75 cl.

 

799,00 DKK

Bodegas Lan Lan Rioja Gran Reserva 2016 

96 point : Decanter World Wine Awards

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland.

Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet.

Denne vin er produceret af druerne Tempranillo og Mazuelo, der er dyrket i Rioja-området i Spanien.

Vinen har været lagret 2 år på amerikanske og franske egetræsfade og minimum 3 år på flasken før frigivelsen. Denne elegante rødvin har en klar kirsebærrød farve og en mild duft af velintegrerede frugter og egetræ med noter af vanilje, kaffe og chokolade. Fyldig og velstruktureret smag, søde tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Mere om producenten :

Bodegas LAN har siden 1972 været tæt knyttet til naturen og kulturen i Rioja. Det kendte, men forholdsvis unge, Rioja-hus tager navn fra underområderne Logroño, Alavá og Navarra. Forbogstaverne i de tre underområder udgør navnet, LAN.

De tre vine som LAN er bedst kendt for, er deres klassiske Crianza, Reserva og Gran Reserva. LAN pionerede hybridfade i Rioja, hvor stavene er af fransk eg og enderne af amerikansk. Det giver en unik kompleksitet til Reserva og Crianza vinene.

Essensen af LAN kommer dog bedst frem i deres Estate vine. Disse vine laves på druer fra deres egne marker. Culmen er et godt eksempel fra denne serie, som virkelig leverer luksus Rioja.

I de senere år, er LAN også gået i gang med at eksperimentere. 7 Metros er en unik fortolkning af en moderne spansk Rioja. Her bruges nemlig spansk egetræ til lagringen. Druerne kommer udelukkende fra to specifikke vinmarker i Rioja. Xtreme er en anden fortolkning, hvor bæredygtigheden er taget til ekstremerne.

Producent: Bodegas Lan

Land: Spanien

Region: Rioja

Type: Rødvin Druer: 97% Tempranillo og 3% Mazuelo

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

149,00 DKK 229,00 DKK (spar 80,00 DKK)
0,00 DKK

R. Lòpez de Heredia – Vina Tondonia, Vina Cubillo - Crianza 2015 Rioja DOC

Dette er enkeltmarks-rioja fra old-school kultproducenten over dem alle. Der står ganske vist crianza på etiketten, mens både lagring og alder ellers snildt kvalificerer den til gran reserva. Og sådan er der så meget hos López de Heredia - Viña Tondonia, der ikke er som nogen andre.

 

Viña Cubillo laves på druer fra Cubillas-marken, hvor alle vinstokke med et aldersgennemsnit på ca. 50 år står som bush vines. Druerne er tempranillo (65%), garnacha (25%), mens resten udgøres af mazuelo og graciano.  Druerne håndhøstes skånsomt i koniske, skulderbårne træbeholdere (hjemmegjorte, naturligvis!), der beskytter klaserne mod tryk, så de når frem til vineriet i topform.

 

Vinifikation og lagring foregår på fade fra eget bødkeri. Der gæres med naturgær på ca. 130 år gamle egefade på 24.000 liter, mens vinen lagres tre år på gamle barriques af amerikansk eg.

Filtrering anvendes ikke – kun klaring på gammeldags manér med æggehvider.

Viña Cubillo er en intens vin men uden voldsom tyngde. Denne crianza oser ikke af vaniljearomatiseret boysenbæryoughurt; dette er et fint, slankt og ciseleret vidunder med rød, elegant og moden frugt, flankeret af kaffe-, vailje- og kokosaromaer fra fadet. Desuden fornemmes skovbunds-agtige lagringsaromaer i en vin med personlighed og kant. Den dufter og smager af gamle dage, men dette er halvgammel vin, der ikke desto mindre er fuld af vitalitet.

Nyd den ny eller om en god håndfuld år; den lagrer glimrende.

93 points Robert Parker's Wine Advocate

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

R. López de Heredia -Viña Tondonia Viña Bosconia Reserva Rioja DOC 2012

93 point Robert Parker's Wine Advocate

Viña Bosconia Reserva er - som Viña Tondonia - en enkeltmarksvin, men hvor Tondonia giver vine med struktur, så er Bosconia mindre mandhaftig og mere frugtdreven; ikke altid en dårlig ting.

Med det på plads kan vi komme videre til det væsentlige: Dette er unik, ikonisk vin fra det kølige Rioja Alta, som, helt usædvanligt i et moderne samfund med stigende behov for dynamisk cashflow, først frigives, når den er drikkemoden.

Viña Bosconia Reserva har tilbragt 5 år på fade og siden 6 år på flaske, før den blev frigivet til salg – langt, langt længere lagring end loven foreskriver, selv for gran reserva. López de Heredia står som definitionen på old school, ikke bare i Rioja, men er enestående i hele vinverdenen. Meget lidt er ændret her siden dannelsen i 1877.

Alle druer i produktionen høstes fra egne marker - i dette tilfælde 'el Bosque', hvor vinstokkene står som bush vines/uden opbinding. Blendet udgøres af 80% tempranillo, 15% garnacha, mens de resterende 5% udgøres af graciano og mazuelo. Gæringen foregår med naturgær i 24.000 liters åbne 130 år gamle egefade med et solidt lag af vinsten. Til lagring anvendes gamle barriques af amerikansk eg lavet på husets eget bødkeri. Filtrering anvendes ikke – her omstikkes blot et par gange årligt og resten klares med klaring på gammeldags manér med æggehvider.

Viña Bondonia Reserva 2012 er dejlig nu, men den kan snildt gemmes et par årtier endnu. I duft og smag finder den opmærksomme vinnyder svævende, æteriske aromaer af rød frugt, lidt læder, ceder, efterårsskovbund med mos og svampe. Dette er ikke højtråbende vin, men ikke desto mindre en vin der er værd at lytte til.

Er man tålmodig og interesseret i fordybelse, så er her meget at hente. Er man mere til fyraftensbajer (og det er man nogle gange), så træk noget andet op!

Dette er formidabel vin til eksempelvis nænsomt tilberedt fjerkræ med svampetilbehør, til gedekiddet der har ligget oven på rosmarindækkede, olivenoliedruknede kartofler. Iltes grundigt og serveres i bourgogneglasset ved en temperatur på 15-19° alt efter temperament og formål.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

 

 

275,00 DKK 299,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Sorter resultater:

Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Tværtimod anlægges mange vinmarker i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop varmen.

Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring. De tre centrale klassifikationer indenfor fadlagring: Crianza (minimum fadlagring 6 måneder / totallagring 2 år), Reserva (minimum fadlagring 1 år / totallagring 3 år) og Gran Reserva (minimums fadlagring 1,5 år / totallagring 5 år). Når det er sagt, så er en Gran Reserva ikke nødvendigvis bedre end en Reserva, det er et spørgsmål om, hvilken type vin, man fremstiller.  

Vi anbefaler
Update cookies preferences