Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Limited Edition | Stauning Rye | Maple Syrup Cask Finish

Sjælen i denne whisky ligger i dens afsluttende finish i Maple Syrup fade fra Vermont. Denne eksperimentelle fadlagring giver en delikat blanding af krydderi og sødme, hvilket resulterer i en whisky der er skøn og helt enestående.

Det hele startede med et eksperiment med at lagre vores Rye Whisky på Maple Syrup fade fra den amerikanske delstat, Vermont. Det fremkaldte en helt særlig whisky, som vandt den hæderkronede pris som "Verdens Bedste Single Cask" i kategorien Single Rye, 12 år & under, ved World Whiskies Awards 2023. Helt specifikt var det fad nr. 517, som vandt denne pris.

Det vellykkede eksperiment i fad 517 kan vi ikke tilbyde, men vi har kopieret eksperimentet og produceret nye flasker. Denne aftapning har dog allerede vundet sin egen guldmedalje ved The Spirits Business Global World Whisky Masters 2023, som understreger at denne eksperimentelle fadlagring giver en yderst delikat blanding af krydderi og sødme i en whisky, der både er blød og kraftig samt helt enestående.

Smagsnoter
Noter af røde bær, grønne æbler, citrus, korn og malt. De hårdt forkullede fade af nye amerikanske egetræsfade og smagfulde Maple Syrup-fade har tilføjet noter af varme krydderier som vanilje og kanel, masser af lakrids og brændt træ.

Værd at vide
Vores Rye Whisky er produceret med den fineste danske rug og byg, som er 100% gulvmaltet samt destilleret i små kobber pot stills over åben ild. Flammerne fra den åbne ild skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

1 flaske indeholder 70 cl. – 46,3% alkohol

 

 

675,00 DKK 725,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dette er vores nye ’Design Edition’ af den klassiske Stauning Rye! Hver flaske kommer i en gaveæske, som indeholder et ark med klistermærker og en guldtusch, så man kan designe sin helt egen Stauning Whisky flaske.

I en periode har det ikke været muligt at få fat i vores karakteristiske flasker - grundet leveringsproblemer. Vi har derfor lagt en ny plan! Med konceptet ’Design Edition’, kan alle kunder - i en begrænset periode - købe en flaske Stauning Whisky, som de kan designe og dekorere, og gøre til deres helt egen.

Disse ’Design Editions' kommer i varianterne Rye, KAOS og Smoke. Det er den samme whisky, som du kender fra før, men i en anden flaske. Ved bestilling af min. 6 flasker 'Design Editions' følger der er gratis POS-pakke. 

Stauning Rye Whisky er en 100% dansk rye whisky med en mørk og ristet duft og en lang eftersmag med strejf af moden frugt. Kombinationen af gulvmaltet rug og byg og destillering på pot stills giver en smooth, frugtig og fyldig whisky.

 • En ægte Stauning-klassiker, den første whisky vi sendte på markedet
 • Brygget på lokal rug og byg
 • Maltet på gulvet i destilleriet
 • Dobbeltdestilleret i små pot stills opvarmet over åben ild
 • Modnet på nye amerikanske egetræsfade
 • Ufiltreret (bundfald kan forefindes)
 • 100% håndlavet på destilleriet af rene lokale råvarer
 • ABV: 48%

Smagsnoter
I næsen, en duft af friskbagt-bagt rugbrød. I munden, en smag af blidt, tørrede frugter og modne kirsebær, der bliver balanceret af vanilje og citrusskaller. Afslutningen har en krydret fornemmelse af peber med sødmefuld finish af eksotisk frugt.  

 

Værd at vide
Flammerne fra den åbne ild, der opvarmer Staunings pot still, skaber en kompleks palette af dybe smagsnuancer som chokolade, karamel og ristede nødder. Flammerne gør det nemlig muligt at opnå ekstremt højrere temperaturer (op til 650˚C). Det får de faste dele i væsken (bygskaller, sukkerforbindelser, proteiner, døde gærceller og dextriner) til at sætte sig fast på indersiden af kobberet og skabe en såkaldt Maillard-reaktion. Det er den samme reaktion, der får overfladen på en steak til at blive brun og karameliseret, når den bliver smidt på en varm grillpande. 

1 flaske indeholder 70 cl. - 48% alkohol

499,00 DKK

I bund og grund, alt det bedste fra Stauning, samlet i én flaske.

Lidt røg, lidt krydderi og masser af kompleksitet i en bredt anvendelig New Nordic Whisky.

En ekstremt alsidig whisky: For den fulde ufortyndede oplevelse, drik den ren som en skotsk malt, tilføj is for en bourbon/rye stil eller brug den til at spice din whisky-baserede klassiske cocktail op med et nordisk kaotisk twist.

70 cl. 46% Vol.

599,00 DKK

Stauning - Smoke - Single Malt Whisky - Dansk

Smoke smager som en varm sommerdag på heden; en mildt røget single malt whisky lavet på ren vestjysk maltbyg røget over lokalt høstet tørv og lyng. En fuldblods terroir-whisky, der blidt blæser sanserne omkuld.

Stauning Smoke er essensen destilleriets innovative New Nordic whisky-filosofi: Brygget på rene lokale råvarer. Maltet på åbent gulv. Røget over tørv og lyng fra landskabet omkring Stauning. Dobbelt-destilleret på små pot stills over åben ild. Lagret på 1st Fill vin- og spiritusfade. Resultatet er en elegant og raffineret whisky, der med sin blide røgsmag og komplekse karakter emmer af klitterne, heden og vinden ved Vesterhavet.

Værd at vide:

 • Tørv er tusinder af år gamle døde planter og vegetation, som bliver presset sammen i tætte lag, der tørret kan bruges som brændsel. Tørven får karakter af det landskab, den er skabt af. Derfor bruger Stauning kun brændsel fra lokale tørvemoser.
 • Vi blander tørven med tørrede lyngplanter, der er høstet på hedelandskabet omkring Ringkøbing Fjord. Lyng giver whiskyen en mild og aromatisk røgsmag.
 • Stauning Smoke er lagret godt 5 år på en blanding af 1st Fill bourbon-fade, 1st Fill Madeira-fade, 1st Fill Jamaica rom og nye amerikanske egetræsfade.

Smag / Yderligere info

Smagen af summende bier og hedens lyng på flaske. En mild røg fra et åbent bål blander sig med med elegante noter af citrus og honning. I munden vokser en fyldig smag af tobak, nødder, vanille og friske krydderurter frem.

1 flaske indeholder 70 cl. - 47% alkohol

699,00 DKK 729,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Stauning Kaos Triple Malt Whisky - Rum Cask

1# I den nye Limited Edition-udgave af Stauning KAOS har den vestjyske whisky lagret på gamle romfade hentet i det caribiske øhav og det sydlige Stillehav. Resultatet er en kompleks og harmonisk terroir-whisky med et strejf af eksotiske frugter.

2# Stauning KAOS er en blanding af Staunings tre maltede whiskyer: Stauning Rye, Stauning Barley og Stauning Smoke. Efter godt tre års lagring på nye amerikanske egetræsfade og First Fill Maker’s Mark-fade, har Stauning rundet KAOS af med 18 måneders lagring på romfade fra Fiji, Cuba og Barbados. Kom forbi vores butik og find den nyeste Limited Edition, Stauning KAOS - Rum Cask Finish på hylderne.

3# Stauning KAOS Rum Cask - Den vildeste KAOS, du nogensinde vil støde på! Næsen bliver ramt af tobak og vanilje, kokosnødder og bålrøg. Smagen er kompleks og fyldig med noter af syltede eksotiske frugter, citrus og chili med et strejf af æbler og krydderier.

1 flaske indeholder 70 cl - 54,4 % i alkohol

699,00 DKK

Stauning Dirty Bastard | Mezcal & Stout Finish

Dirty Bastard er endnu et udtryk af vores streben efter at bryde normerne i whiskyens verden. Denne udgave af Bastard whiskyen bryder med det konventionelle og udforsker igen ukendt territorie.

Dirty Bastard gennemgår modning i hele tre forskellige fade. Først i nye amerikanske egetræsfade, dernæst i Mexicanske mezcal-fade, en forvandlingsproces der efterlader os med den velkendte Stauning Bastard whisky. Men det stopper ikke her. Bastard rejser herefter ind i øl-fadenes verden med en afslutning på Mexican Hot Chocolate Stout-fade fra det anerkendte, danske bryggeri, To Øl. Denne sammensmeltning resulterer i et uklart og "beskidt" udseende – hvilket har inspireret til navnet. Men bare rolig. Det hele falder til ro og efterlader en smuk, klar og uimodståelig whisky.

Det er almindeligt at lagre øl på whiskyfade, men det er sjældent at whisky lagres i øl-fade. Vores tvivl blev dog hurtigt gjort til skamme, da vi smagte på resultatet af at lagre vores whisky på de aromatiske fade fra To Øl. Den kraftige og smagfulde stout kastede stjernestøv over Bastard og løftede den til nye højder. En whisky, der uden tvivl vil forføre selv den mest kræsne whiskyentusiast.

Værd at vide:

 • Dirty Bastard er en videreudvikling af Stauning Bastard, som er nr. 2 i Stauning’s Research Series. Dirty Bastard kan anses som den 4. i serien, dog regnes den ikke for at forblive fast i sortimentet. 
 • Rug og byg fra to lokale gårde. Al korn er gulvmaltet og ovntørret på destilleriet. Sammensætning varierer en smule fra parti til parti, men overordnet er tendensen 60% maltet rug og 40% maltet byg.
 • Dobbelt destilleret i små pot stills opvarmet med direkte ild.
 • Illustrationen på flasken forestiller den hårløse Mexicanske hund Xoloitzcuintle (Xolo) samt et udvalg af smagsnoter og komponenter fra ølbrygning og fremstilling

Smagsnoter

Noter af korn, kanel, kakao og tobak i duften. I smagen mørk chokolade, vanilje, ristede nødder, chili, mørkt øl, humle og ristet malt.

Region : Danmark - Vestjylland - Stauning

Alder : 4 - 5 år

Fade : Lagret på destilleriet i 3-4 år i nye amerikanske egetræsfade. Anden lagring i Mexicanske mezcal-fade i 6-12 måneder. Tredje lagring i Mexican Hot Chocolate Imperial Stout-fade fra

To Øl i 6-12 måneder.

Antal : 2938 flasker produceret i alt

1 flaske indeholder 70 cl. - 53,4% alkohol

 

 

 

 

599,00 DKK 679,00 DKK (spar 80,00 DKK)

Stauning Double Malt Whisky - 40,5%

Stauning Whisky-familien har fået en ny tilføjelse: Stauning Double Malt. Denne whisky forener det bedste fra dansk rug og byg, modnet i en blanding af nye egetræs- og bourbonfade. Resultatet er en whisky med en harmonisk og velafstemt smagsprofil, der kombinerer finesse, blødhed og den karakteristiske Stauning-essens.

Double Malts karakter:

Whiskyen har en blød og velafbalanceret smag med frugtige og delikate toner af vanilje, citrus, honning, karamel, æble og røde bær.

Sådan er Double Malt fremstillet:

Whiskyen er fremstillet på rug og byg og modnet i en blanding af nye egetræs- og bourbonfade.

Om Stauning:

Grundlæggerne af Stauning Whisky havde ikke meget at gøre godt med, da de startede op i 2005. Mindst af alt, nogen som helst viden om, hvordan man brygger whisky. Men de havde en fælles passion, nysgerrighed og lyst til at eksperimentere og skabe.

En afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, ni venner (en læge, en kok, en slagter, en lærer, en helikopterpilot og fire ingeniører), to små pot stills og et nedlagt slagteri. Og så havde de landskabet omkring dem: vinden, havet, markerne, lyngen og tørvemoserne. Og noget af Danmarks reneste vand. Hvad mere kan man ønske sig?

Staunings whisky har gennem de seneste år vundet mange priser i de største konkurrencer.

1 flaske indeholder 70 cl. - 40,5% alkohol

395,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler