Populær
-17%

LA Cetto - Nebbiolo - Private Reserve - Mexico

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

LA Cetto - Nebbiolo - Private Reserve - Mexico 2017

Vinen er fremstillet 100 % på Nebbiolo der kommer fra vinstokke der er over 40 år. Druen en primært kendt fra Norditalien, hvor den er hovedpersonen til nogle af de store Barolo og Barbaresco-vine i Piemonte, som anses for at være nogle af verdens mest intense og længelevende vine. Nebbiolodruen modner ekstremt sent og er navngivet efter nebbia, ”tåge”, hvilket henviser til de tætte oktobertåger, der gør markarbejderne forkølede under høsten.
Denne Nebbiolo “Private Reserve” har gæret i temperaturkontrollerede tanke ved 28-30 °C. Dernæst har vinen ligget på franske egetræsfade i 14 måneder, hvoraf 60 % af fadene er nye, og efterfølgende lagret 2 måneder på flaske før vinen bliver frigivet til salg.
Farven er flot rubinrød med hints af violet. Duften er fyldt med en langrække interessante nuancer, såsom sorte modne frugter, figner, kirsebær, trøffel, the, nuancer af jord, læder, og dugfriske strå. Smagen er virkelig en oplevelse og byder på en intens, kompleks og frugtig mundfuld som ender ud en flot krydret eftersmag der varer ved længe efter sidste dråbe er indtaget.
En spændende og anderledes Nebbiolo, der forbløffer alle, som smager den. Kom bare an Piemonte!!!
Kan henlægges op til 4-5 år. Perfekt ledsager til stegeretter, grillet kød i form af okse, lam, vildt og pasta samt stærke oste.
Bør serveres ved 16 ºC.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14% alkohol

Om L.A. Cetto
Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes Mexico er nok et nyt vinland for de fleste danskere, men nybegyndere er de bestemt ikke! I 1525 dikterede den spanske Guvernør af Mexico, at der skulle plantes vinstokke i denne nyerobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i hele 300 år mellem 1521-1821.
Rent faktisk ligger de ældste vingårde i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja California, i forlængelse af det amerikanske Californien. Baja California, som området retmæssigt hedder, står for ca. 80-90% af vinproduktionen i Mexico.
Her i Baja Califorinia ligger da også vinhuset L.A. Cetto, der er landets ubestridte foregangsfirma i udviklingen af mexicansk vin. Firmaet blev etableret i 1928 af den italienske immigrant, Don Angelo Cetto, der medbragte sin vinviden og kunnen fra Trentino i Italien. I dag er det 3. generation, der driver det prestigefyldte vinhus, som i dag har status som Mexicos i særklasse bedste producent. Mexico er ikke en stor nation af vindrikkere. Der bliver kun drukket 1,5 ltr. vin om året (Danmark / 12 ltr. om året (2012)). Til gengæld er Mexico verdens mest Coca Cola-drikkende nation med 225 liter pr. person om året!!! Mon den statistik hænger sammen med, at nationen samtidig er i en kedelig Top10 over de mest overvægtige folkefærd i verden? Landet har været udsat for, hvad man i disse statistikker kalder; ”Coca Colanization”.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk