Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Australien har ikke været et vinland i særlig lang tid sammenlignet med Europa.  De første vinplanter kan spores tilbage til slutningen af 1700 tallet, men det er først i 1950'erne, at kvaliteten har været på samme høje niveau, som den vin vi kender i dag. Australien har ingen nationale druesorter, og heller ikke krydsninger eller hybrider, de fleste druer stammer fra Middelhavsområdet. Der er en hovedvægt af Shiraz vinstokke, der står for en fjerdedel af alle australske vinstokke. I dag er Australien verdens fjerde største vineksporterende land, og i hjemlandet drikkes kun ca. 40% af vinen.

De mest almindelige rødvinsdruer i Australien er: Shiraz/Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir. De australske kvalitetsvine findes i store dele af landet, men på grund af landets store variation i klima, jordbund og topografi, er vinenes udtryk meget forskellige.

Du finder her et stort udvalg af australske kvalitetsvine for eksempel de populære Ben Glaetzer vine, samt vores helt egen og meget populære vin ”The Undercover”.

Sorter resultater:

THE UNDERCOVER FULL BLOODED FIFTEEN  - Alkohol 15%

THE UNDERCOVER Full Blooded Fifteen er en rigtig frugtbombe og fyldig fra Down Under, som byder sig til med masser af saftig og moden, spændstig frugt. Både i duft og smag oplever du blandt andet solbær, skovbær og brombær og krydderier fra egetræet. Vinen er dyb rubin i glasset og bære sine alkohol 15%  med utrolig ynde.

Prøv The Undercover ved en temperatur på ca. 16 grader til fjerkræ, grillet oksekød, saftige steaks eller gryderetter og lam. Det kunne også være et rigtig godt bud på vinen til den store buffet.

The Undercover er produceret i en stil, som passer til den danske smag.  Blendet er holdt "hemmeligt" (The Undercover), men den er lavet på 3 druetyper, som er høstet i forskellige regioner i Australien. Den procentuelle fordeling kender vi derfor ikke, men blendet består af Cabernet Ruby, Caberneet Sauvignon samt Petit Verdot.

En kasse indeholder 6 flasker -af 75 cl. Alkohol 15%.

49,95 DKK 109,95 DKK (spar 60,00 DKK)

Stickleback, Red Reserve, Heartland, Australia, 2018.

Stickleback Red Reserve byder på en spektakulært frugtmættet bouquet med nuancer af solbær, kirsebær samt lækre noter af vanilje fra 14 måneders fadlagring. Smagen er generøs og flot afrundet og munder ud i en lang eftersmag af fed, solmodne bær. Stickleback Red Reserve nærmest tigger om at ledsage retter med oksekød. lam lam gerne fra grill og dens velegnet til at blive at blive nydt uden mad.

1 flaske indholdet 75 cl. og 14,5% alkohol.

 

 

89,00 DKK

The Full Fifteen Big Red 15 % - McPherson 2022 Austaliens svar på stor rødvin til pengene!

Denne Australske Full Fifteen er et Superhit.. The Full Fifteen 15 % er på markedet igen!

* GODT KØB!

Man kommer ikke udenom, at denne vin har haft succes på det danske markedet.. Ny årgang 2022 og nye salgshænder i danmark !!

***** Et mesterværk som imponerer endnu engang.. * Fantastisk vin producent i Australien.

Med masser af fed fyldig frugt.. YES!! Og masser af milde krydderier og lidt minimalt eucalyptus..

Vinen har dybe mørke skovbær og brombær som følges op af lakrids, lidt mild peber og let sødlig tobak, samt dybde og koncentration..

Full Fifteen har en flot balance mellem frugt, intensitet, og en velbalanceret sødme. Flot vin som er klar til at blive nydt her og nu..

En stort sælgende vin i danmark i flere år, og nu er den kommet i vores hænder..

Drueblend: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon samt Petit Verdot. Lagring på amerikansk eg, som giver en toasty finish..

Serveringstemperatur: 16-18 grader

Nyd denne Full Fifteen til grillet gris, vildt, lam, flæskesteg, krydret gryderetter, grillet bøf, tapas, samt festbuffet. Eller ren nydelse !!

Andrew McPherson

New South Wales – Riverina.. området står for den største produktion af druer/vin i Australien, og vi snakker ikke hundrede hektar, men tusinder af hektar vinmarker.

En kasse indeholder 12 flasker – 75 cl. 15 % Alkohol

 

 

75,00 DKK 129,00 DKK (spar 54,00 DKK)

THE EYE OF RA SHIRAZ 2018 GLAETZER WINES, BAROSSA VALLEY

98 point Robert Parker

The Eye of Ra anno 2016 er den første vin frigivet af Ben Glaetzer som han selv beskriver som ”beyond exceptional”! – Her er den nu i den formidable årgang 2018.

Det har altid været Bens ønske og lave den perfekte vin og I 2018 hvor alt gik op i en højere enhed besluttede Ben at nu skulle det være.The Eye of Ra er hånd høstet fra nøje udvalgte vinstokke i nogle af de bedste marker fra det berømte Ebenezer område i Barossa Valley. Under fermentering holdte man temperaturen nede på 18 grader for at mosten skulle udvikle så friske aromatiske nuancer som muligt. Vinen blev modnet i 16 måneder på nye fade af fransk egetræ. Fadene var lavet specifikt til lige netop denne vin med henblik på at kunne fremme smag og duft så optimalt som overhovedet muligt!

I duften har vi en intens fylde af vilde urter, blomme og en cascade af brombær med en elegant finale af ceder. Smagen har en så enorm fylde som kun kan findes i vine af højeste klasse og med en elegance / balance i smagsnuancerne som kun kan frembringe de største smil hos dem der får lov at smage denne vin. Vi taler om mørke blommer, sød lakrids, krydderurter med en frisk frugtig eftersmag så varer i så lang tid at man får svært ved at stille glasset fra sig…

Vi vil klart anbefale at lade vinen ligge yderligere  5-10 år, endda 20 år.

 

1 flaske indeholder 75 cl.

2.799,00 DKK 2.999,00 DKK (spar 200,00 DKK)

Schild Estate, Old Bush Vines, Reserve, Grenache, Barosso Valley, Australien 2018.

Siden 1916 har der, på de østlige bakker med udsigt over Rowland Flat vokset Grenache stokke som buske, det betyder at de får lov til at vokse delvist vildt, og ikke langs et trådnet, som ofte er brugt i vinverden, derfra navnet ”Bush Vine”, det giver en anden saft og kraft, en stil der er ved at slå igennem og derfor stor efterspørgsel efter disse vine.

Druerne håndplukkes og presses derefter i åbne kar, mosten gennemgår en kold fermentering, hvorefter den lægges på en blanding af nye og gamle egefade.
Mørk rubinfarve med toner af røde og mørke bær, en lokkende duft, der i smagen indfrir hvad der blev lovet. Masser af duft fra hindbær, kirsebær og blomme, der er tilpas krydret med lakrids, kardemomme og eg.
Samspillet med de forskellige smage tager en på en rejse i vinens palette, der er en fantastisk intensitet og lang smag med god krop.

En vin, der ikke bare er som de andre.

Servere gerne imellem 14-16 grader.

Nydes i selskab med det røde kød, mørke gryder retter, vildt eller ost.

 

I 1952 købte Ben Schild den første af vingårdens marker, Ed Schild overtog i en alder af blot 16 år, da hans far pludselig gik bort. Ed forsatte i sin fars fodspor med den samme store lidenskab og respekt for jord og planter, igennem årene har han tilkøbt flere marker, de er alle udvalgt specielt, så han var sikker på at beholde den gode kvalitet.
3 af hans børn samt en del af børnebørnene har samme passion for vin som deres far/Granddad, de har alle deres gang på vingården, hvor de i tråd med ånden har samme passion for vin og en autentisk forbindelse til landet og vinstokke, derved holdes historien i live gennem generationer af Schild-familien, der stadig arbejder med hjertet i alt, hvad de gør.
 
I dag besidder Schild over 134ha marker beplantet med stokke der er flere år gamle, fordelt over 11 unikke steder i Barossa Valley, alle steder med hvert deres særpræg.

En af dem er Moorooroo, der helt tilbage i 1847 blev plantet med shiraz stokke, den dag i dag er der kun fire rækker af stokke tilbage, men det forhindrer ikke familien i at lave vin på dem.

Det unikke med de gamle stokke, gør at det i dag er det muligt at lave vine der hver især kan fortælle hver deres egen historie, med nænsomhed og respekt for historie har vin-mager Scott Hazeldine siden 2009 været manden der fortæller historien fra kælderen.   

1 flaske indeholder 75 cl. og 14,5% alkohol.

 

249,00 DKK

Wakefield, Estate Label, Merlot, Clare Valley, 2016.

Vinen er mørkerød med en intens lilla nuance og afsløre aromaer af hindbær, kirsebær og violer. vanilje og kanel fra modningen på egefade. Vinen fremviser lag af moden, mørk frugt sammen med noter af frugtkage. Fylden er fløjlsblødhed. 

Denne vin er ganske enkelt fænomenal.

1 flaske indeholder 75 cl. og 14% alkohol.

Ved køb af 6 flasker kr. 79,00 pr. flaske

99,00 DKK

Bishop - by Ben Glaetzer - Barossa Valley - Shiraz - South Australia - 2018/20

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Bishop Shiraz fra Glaetzer Winery

Bishop fremstilles 100% af Shiraz fra 35 og 120 år gamle vinstokke plantet i det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 16 måneder på fade af fransk (90%) og amerikansk eg (10%), hvoraf 40% er nye fade, og de resterende 60% er 2 - 3 år gamle. Duften byder på klingende rene toner af blåbær og solbær med et let strejf af mørk chokolade og vanille. Smagen er kraftfuld og meget koncentreret, og eftersmagen er meget, meget lang. Nydes gerne som ledsager til kraftigt oksekød, lam og dyrevildt.

Leveres i kasse med 6 flasker af 75 cl. 14,5% alkohol.

299,00 DKK

Anaperenna - by Ben Glaetzer - Barossa Valley - South Australia 2018/21

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Anaperenna fra Glaetzer Winery

Anaperenna er lavet på 82% Shiraz og 18% Cabernet Sauvignon fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 16 måneder på 100% ny eg. Duften byder på ekstremt intens, fuldmoden brombær- og solbærfrugt med lækre nuancer af kaffe, mørk chokolade og vanilje. Smagen er monumentalt rig og intens, og eftersmagen er muligvis den længste, vi nogensinde har oplevet i en vin. Det mest forbløffende er dog, at der under det hele ligger en formidabel friskhed, som gør vinens helhedsindtryk elegant og harmonisk.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. 14,5% alkohol.

 

399,00 DKK 499,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Amon-Ra - by Ben Glaetzer - Barossa Valley - Shiraz - Australia 2019

Robert Parker 96+point - James Halliday 96 point - James Halliday Guldmedalje

Amon-Ra som er Ben Glaetzers topvin og tillige en af VERDENS BEDSTE Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanilje. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter. Nydes stille af rummelige glas i dag og i fire årtier frem.​

Kasse med 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol.

 

599,00 DKK

Amon-Ra - by Ben Glaetzer - Barossa Valley - Shiraz - Australia - 2020

97 point- Robert Parker, Wine Advocate - 96 point - James Halliday - 95 point - James Suckling

Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter. Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.​

1 flaske indeholder 75 cl. - 1 kolli = 6 flasker

599,00 DKK

Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia,

95 point James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Director's Cut Shiraz fra Heartland Winery

Director's Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos og mørk chokolade, og smagen er blød som fløjl og kolossal fyldig. En fin, moden tannin understøtter det hele, og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af en Shiraz! 2019 Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia, Australien 95 point

1 kasse indeholder 12 fl. á 75 cl.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Wallace Shiraz-Grenache Ben Glaetzer 2018/21

92 point - Robert Parker, Wine Advocate

92 point – James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Wallace Shiraz-Grenache fra Glaetzer Winery

Wallace er lavet på 84 % Shiraz og 16 % Grenache fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinstokkene er 50 - 100 år gamle! Shiraz-delen er lagret 16 måneder på 2 - 3 år gamle fade fortrinsvis af fransk eg, mens Grenache-delen er uden påvirkning af fad for at bevare renheden og den friske, aromatiske frugt. Duften er kompleks sammensat af intens bærfrugt, orangeskal, vanille og mineraler. Smagen er saftig og kontant med stor fylde, og munder ud i en lang, varm finish. En vin, der både giver stor umiddelbar nydelse, men som også opfordrer til fordybelse. En fornem ledsager til retter med oksekød, lam, kraftigt fjerkræ eller dyrevildt.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol

 

199,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler