Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

De Courtil Syrah - Cabernet Sauvignon 2018 * De Courtil Syrah - Cabernet Sauvignon er en virkelig vellykket blanding af druerne Syrah og Cabernet Sauvignon. Aromaerne eksploderer med masser af røde frugter og let krydrede noter til slut. I munden er vinen smidig, rund og fløjlsagtig med blød eftersmag, der har en god vedvarende eftersmag, der passer til det meste.

De Courtil er virkelig en vellykket blanding. Nyd denne vin til en god grillbøf, hakkebøf, svinekød, vildt, smagfulde kyllingeretter, sammenkogte retter, bløde oste samt ikke mindst til ren nydelse.

Vine dyrkes lidt udenfor Narbonne, i det sydlige Frankrig på meget kalkholdig jord. Dette kan virkelig smages.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Parey Dumont - Savoir Faire Ancestral - Collection Prestige - Pinot Noir - Frankrig 2019 er inspireret af de traditionelle sydfranske ’Domaines’. Serien af vine i førsteklasses kvalitet stammer fra en vision om at vise druen selv i al dens herlighed og udvikle de i druernes karakteristiske smage. Kompleks og livlig – og frugt frem for alt – serien udviser en enkel, nøgtern og aldeles fremragende refleksion af jordbunden i det sydlige og sydvestlige Frankrig. Her i form af en fløjlsblød og frugtig og aldeles forrygende, Pinot Noir.

Collection Prestige Pinot Noir er et intenst og aromatisk bekendtskab. Blød, blank og rød i glasset med en sand symfoni af sorte frugter, skovjordbær og hindbær vældende op af glasset. Næsen er let floral med et strejf af violer. I munden er vinen som et blidt kærtegn med silkeagtige tanniner og en rund, blød struktur. Den flotte længde afdækker vidunderlige aromaer af modne, sorte frugter og sort peber.

Druer og jordbund
Pinot Noir-druerne til denne aromatiske rødvin er dyrket i den vestlige del af Languedoc-regionen. Området har middelhavsklima, hvilket vil sige varme og tørre somre, der er med til at modne druerne perfekt. Mod syd grænser området op til kystlinjen, mens den mod nord indrammes af bjergkæden Montagne Noire, der er med til at balancere klimaet og bidrager med fugt og kølige temperaturer. Området er kendetegnet ved sit omskiftelige middelhavsklima med friske havvinde. Pinot Noir-druerne har det særlig godt i denne type jord, hvor det er muligt at fremstille balancerede vine, der er fulde af friskhed og frugtig aroma.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

Fantastisk Pinot Noir
Druerne til Collection Prestige Pinot Noir høstes relativt tidligt på sæsonen. Druerne sorteres og afstilkes, så snart de når til vinkælderen. Gæringen sker ved kontrollerede temperaturer på 26-28°C. I løbet af 15 dage sker en daglig ’punch-down’ for at udtrække både farve og tanniner. Den malolaktiske gæring foregår i tanke af rustfri stål, på samme måde som modningen. Efter 4 måneder på sit bundfald, aftappes vinen på flaske.

119,00 DKK

Nic Rager - Pinot Noir - Frankrig 2021

En virkelig god " indgang " til Pinot Noir

De mest berømte vine på Pinot noir kommer fra Bourgogne i Nordfrankrig. Men i Languedoc i Sydfrankrig, producere man også meget flotte vine på druen, uden at de dog koster en formue. Denne vin er et  fremragende eksempel, på netop dette. 
Noter af lyse røde bær som kirsebær og jordbær i smagen, flot understøttet af lyse krydderier og sommerblomst i duften. Middel syre/tannin niveau. En lækker saftig og blød vin, der slutter af med en dejlig lang og behagelig eftersmag.

Nicolas Rager er uddannet i Bourgogne, der må betragtes som Pinot Noir druens højborg. Efterfølgende rejste han en del rundt i Europa, for at lære nye teknikker i de forskellige områder. Han "så lyset" da han landede i Langudoc, her er der et kæmpe potentiale for at lave saftige og fyldige vine. Han overtog to marker med gamle Pinot Noir vinstokke, som han laver denne dejlig vin a fra. 

Han har en helt speciel forkærlighed for Pinot Noir, og med denne vin rammer han en meget lækker og frugtrig stil, hvor lagringen på eg også slår igennem med skønne vaniljeagtige toner.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 13,5% alkohol.

99,00 DKK

Régis Boucabeille - Les Terrasses - Côtes du Roussillon - Frankrig 2020, målet med denne vin er at fremstille Côtes de Roussillon's mest uspoleret vin på druerne 50% Grenache, 25% Syrah og 25% Mourvédre, som på intet tidspunkt har været i kontakt med træ, som stille ekstra høje krav til druerne, da man ikke kan sminke smagen eller afrunde kanterne med ege træet. Duften byder på appetitvækkende fed solmoden bærfrugt med nuancer af solbær, orangeskal og kandiserede violer. Smagen er saft og kraftfuld og er spækket til bristepunktet med lækker frugt. En flot og meget appetitvækkende vin. Nydes op til 5 år fra høst året, gerne som ledsager til retter med oksekød eller lam.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

109,00 DKK

Domaine Boucabeille - Monte Nero - Côtes du Roussillon Villages - Frankrig 2020

93 p. - James Suckling

En hjerne som en gnaver

Med Jean Boucabeilles egne ord skal man have ”en hjerne som en gnaver”, hvis man vil give sig i lag med at dyrke vin på domænets jorder. Markerne er nemlig så stejle og så stenede, at det kræver en absurd mængde hårdt arbejde at opdyrke jorden. Til gengæld byder de på nogle af de ypperste dyrkningsforhold i hele Roussillon; de stejle, sydøstvendte terrasser er perfekt eksponerede til solen, samtidig med at den allerværste hede om eftermiddagen mildnes af briser fra Middelhavet. Desuden består jordbunden af mager, nedbrudt skifer – perfekt til dyrkning af kvalitetsvin.

Gamle vinstokke

Domaine Boucabeilles marker er overvejende beplantet med de blå druer Grenache, Syrah og Mourvèdre samt den grønne Maccabeu. Alle vinstokkene blev udplantet i 1970’erne, og de har således nået en alder, hvor deres rødder har boret sig så mange meter ned i undergrunden, at de for alvor kan levere topkvalitet. Dyrkningen foregår efter økologiske principper, og Jean Boucabeille blander sig mindst muligt under vinens tilblivelse. Desuden er enhver af brug af enzymer, kunstig gær og andre vederstyggeligheder helt bandlyste.

Monte Nero Côtes du Roussillon Villages

Her er en vin, der vil frem! Monte Nero, vinen fra det sorte bjerg, er sammensat af 60% Grenache, 20% Syrah og 20% Mourvèdre. Vinen er fadlagret 12 måneder på små barriques. I duften byder vinen på den klassiske solmodne Roussillon-næse af bærfrugt og noter af kandiseret frugt, krydderurter og mineraler. Smagen er koncentreret og mættet med intens frugt, som afbalanceres af en flot struktur. En bragende flot vin! Nydes af rummelige glas i op til 10-15 år fra høståret, gerne som ledsager til simremad med oksekød, lam eller godt vildt.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

179,00 DKK

Le P'tit - Pinot noir - Bruno Lafon - VSIG - Languedoc-Roussillon 2021

***** - RLJ i Gastro 2023

" Uha, sikke en friskhed. Rammer næsehårene med glæde og glimt i øjnene "

De sunde og friske Pinot Noir druer er vinificeret på rustfri ståltanke under temperaturkontrol for at bevare den friske frugt bedst og er efterfølgende lagret 2-4 måender på tank inden tapning.
Vinen har en livlig personlighed, og viser en flot næse med jordbær, hindbær og røde kirsebær, som alle er kendetegn for en klassisk Pinot Noir dyrket i et køligt terroir. Smagen er saftige sommerrøde bær blandet med et strejf af friskkværnet nelliker og gojibær. Den afslutter med silkebløde tanniner og tørrede urter som bliver hængende i munden et pænt stykke tid.

Bruno Lafon er født ind i en stor vinfamilie hvis navn har været med til at gøre Meursaultvinene berømte, Lafon-familien ejer nemlig det legendariske Domaine des Comtes Lafon.
Efter at have rejst i mange år besluttede Bruno Lafon i starten af 1990’erne at starte sin egen vingård i Languedoc-Roussillon, for at have frirum og plads til at lave præcis de vine
som han har lyst til.
Højt beliggende vinmarker med køligt klima.
Bruno og Pinot Noir stammer begge fra Bourgogne og Bruno har en stor forkærlighed for druen, og ved præcis hvilke dyrkningsforhold der er bedst for Pinot Noir. De mange år i Sydfrankrig gør at Bruno har adgang til nogle højt beliggende og kølige vinmarker i Sydfrankrig. Vinmarkerne strækker sig fra Pyrenæerne i syd og op til Montage Noire i nord,
og her er der optimale klimatiske forhold for dyrkning af Pinot Noir.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 

 

89,00 DKK

Le P´tit - Chardonnay - Bruno Lafon - VSIG - Languedoc-Roussillon 2021

Chardonnay druerne til Le P'tit Chardo høstes om natten, mosten presses og klares efterfølgende ved lave temparaturer. Mosten gærer så ved 16-17 grader i rustfri ståltanke  og der foretages en let filtrering ind tapning.
Alt sammen noget der er med til at frugten, renheden og friskheden bevares i vinen.
Le P'tit Chardo er en letdrikkelig og småbuttet Chardonnay med en skøn duft af fersken, ananas og citrusfrugter.
Den afslutter med en sprød friskhed, som sammen med antydninger af nødder tilføjer kompleksitet og tekstur til vinen.

Bruno Lafon er født ind i en stor vinfamilie, hvis navn har været med til at gøre Meursaultvinene berømte, Lafon-familien ejer nemlig det legendariske Domaine des Comtes Lafon.
Efter at have rejst i mange år besluttede Bruno Lafon i starten af 1990’erne at starte sin egen vingård i Languedoc-Roussillon, for at have frirum og plads til at lave præcis de vine
som han har lyst til.
Højt beliggende vinmarker med køligt klima.
Bruno og Chardonnay stammer begge fra Bourgogne og Bruno har en stor forkærlighed for druen, og ved præcis hvilke dyrkningsforhold der er bedst for Chardonnay. De mange år
i Sydfrankrig gør at Bruno har adgang til nogle højt beliggende og kølige vinmarker i Sydfrankrig. Vinmarkerne strækker sig fra Pyrenæerne i syd og op til Montagne Noire i nord, og her er der optimale klimatiske forhold for dyrkning af Chardonnay.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.

89,00 DKK

Belle Mayance - Pinot Noir - Sydfrankrig- Rivieraens svar på Bourgogne

Belle Mayance, som kan oversættes til ”smukke græsgange” og det referer til en tid, hvor vinbønderne havde almindeligt landbrug og dyrehold ved siden af vindyrkningen. Husdyrene opholdt sig i for- og efteråret på ”Mayance”. Regionen Pays d’Oc strækker sig langs Frankrigs kystlinje, og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her, og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, vin i regionen. Her er ægte middelhavsvarme og solrigt, men de kølige havbriser sikrer den nødvendige nedkøling af druerne i nattetimerne. For at bevare frisk frugt og syre, så høstes der tidligt på sæsonen, og samtidig plukkes om natten/tidligt om morgenen. Efter afstilkning foretages en forsigtig presning, nedkøling af mosten, og gæringen sættes i gang i de rustfrie ståltanke. Her kan temperaturen reguleres, så der kan gæres ved ca. 26 grader i ca. 14 dage. Denne lave temperatur sikrer at der bevares den frugtige, friske profil. Der foretages daglige overpumpninger, som sikrer mere farve og smag til vinen.

Danskerne har virkelig taget Pinot Noir til sig. Med tanke på den moderne, innovative danske madscene giver det rigtig god mening med de elegante, lette og saftige vine. Det kan også ses som en modreaktion mod de mange år med ekstraheret, ultratunge og alkoholrige vine. Belle Mayance Pinot Noir er netop en rødvin, der er helt efter vores nyfundne hang til elegante vine. Belle Mayance Pinot Noir er naturligvis mørkere end sine berømte brødre og søstre i Bourgogne, men allerede i duften er man ikke et sekund i tvivl om druesorten. Her i det hede Sydfrankrig udvikler Pinot Noir-druen en tykkere drueskal end i Bourgogne, hvilket giver vinen en mørkere farve. Mørke frugter som brombær og kirsebær findes både i duft og smag, og eftersmagen efterlader fine, krydrede og pebrede undertoner. Tanninerne er fløjlsbløde og elegante, så denne alsidig vin kan sagtens ledsage både mad- og hyggestunder. Server gerne vinen til både tapas, pastaretter, alskens grillretter, faste oste, samt de knap så tunge vildtretter. Vinen smager bedst lettere afkølet.

1 flaske indeholder 75 cl. - 14,5% alkohol.

99,00 DKK 125,00 DKK (spar 26,00 DKK)

LULU le Français Carignan Pays d'Herault IGP 2022

DETTE FORRYGENDE RØDVINSKUP er lavet med udgangspunkt i gamle, fritstående carignan-stokke fra marker i Herault-departmentet, som groft sagt er middelhavsområdet mellem Narbonne og Montpellier.

Enorme markarealer og et dynamisk team af vinmagere har givet en kvalitetsvin til en demokratisk pris. LULU er - som etiketten antyder - uprætentiøs, men det er også en moderne, afrundet og brugervenlig vin med god fylde; og samtidigt en vin der havde kostet noget helt andet, havde den kommet fra fra en moderigtig appellation.

Duft og smag har afrundede nuancer af mørke skovbær, især brombær. Trods en sund fylde har LULU stadig en silkeblød frugt; en dejlig, letforståelig vin til en forbløffende lav pris.

Madmæssigt er dette vinen til hverdagsmadens små og lidt større udfordringer. Der er potens nok til en oksestegeret, men vinens blide struktur gør den også velegnet som solo-rødvin.

Man kan servere vin lidt afkølet for at fremme dens læskende attributter, men op til ca. 17-18° går også an.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

 

69,95 DKK

Grenache Noir - art & usage Les Producteurs Reunis Cebazan - Vin de Pays d´Oc, Frankrig

Pays d’Oc

Pays d'Oc drager fuld fordel af sit middelhavsklima. Med sin kyst, der grænser op til regionen i syd, giver det varme og tørre somre for perfekt modenhed. På den anden side bringer bjerget Montagne Noir tilstrækkelig fugtighed og køligere temperaturer til vinmarkerne, så de kan producere druer pakket med frugtagtige aromaer.

 Les Producteurs Réunis à Cébazan

Les Producteurs Réunis à Cébazan er et bemærkelsesværdig kooperativ, der har sat sit præg på vindyrkningen i Cébazan-regionen i Frankrig. Dette kooperativ er grundlagt på principperne om samarbejde, tradition og kvalitet og har skabt en model for vellykket samarbejde indenfor vinproduktion. Kernen i deres succes har været det tætte samarbejde mellem medlemmerne. De deler viden om dyrkningsteknikker, vinfremstilling og markedsstrategier, hvilket har ført til en forbedring af vinkvaliteten og en stærkere tilstedeværelse på markedet. Dette har resulteret i en imponerende række vine, der spænder fra elegante rødvine til forfriskende hvidvine og karakterfulde rosévine. En anden afgørende faktor for deres succes er fokus på at bevare og forny regionens traditioner. De bruger lokale druesorter, og deres vinfremstillingsmetoder bygger på årtiers erfaring og lokal viden. Dette giver deres vine en autentisk smag og karakter, der afspejler områdets unikke terroir.

100 % Grenache Noir med 110 % saftighed

Denne vin er lavet udelukkende af Grenache Noir druer plantet i den østlige del af Languedoc-området, nær landsbyen Cébazan. Grenache nyder godt af disse idylliske forhold og giver her modne, afbalancerede og sunde druer. Vinen er generøs og kompleks Grenache, og afslører alle kendetegn fra sit terroir. Vinen gæres ved 28 til 30°C under kontrollerede forhold. Mosten pumpes over to gange om dagen for at udtrække de bedste aromatiske komponenter fra druerne. Denne udtrækningsteknik giver mosten sin intense farve. Vinen opbevares på sine fine bærme i betontanke indtil aftapning.

Farven er dybrød med en lilla kant. Duften afslører aromaer af røde bær, modne jordbær og grillede blommer, efterfulgt af noter af garrigue, rosmarin og timian. Smagen er utroligt saftig med en levende let friskhed. Lang eftersmag med noter af modne jordbær. Nyd denne vin lidt afkølet sammen med antipasti, oksekødsgryde, aubergine eller retter med bønner og linser.

1 kolli indeholder 6 flasker – 14,5% alkohol

 

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

SECRET BOISÉ GSM Grande Réserve 2022

En rigtig lækker vin på drueblend af GRENACHE SYRAH MOURVÈDRE, som er den berømte sydfranske trio GSM..

     GOLD MEDAL - Gilbert & Gaillard       VIVINO: 4,0

Vinen har en dyb lilla farve. Duften er aromatisk, rig og elegant med noter af sorte bær, læder, mokka og krydderier. Kraftfuld vin, men rund, cremet, fedmefuld og fin i ganen og med en rigtig god længde.

Vinhuset Mont Baudile ligger for enden af Séranne-massivet, et par kilometer fra Montpellier og lige i hjertet af Hérault-dalen. Her er et bemærkelsesværdigt vue, der strækker sig over hele Hérault-vinsletten til Middelhavet. Fra dette område ved middelhavet, hvor der er tør varme og jord med ler og kalksten, er der optimale forhold til at lave denne fantastiske vin!

Nyd den sammen med stegt eller grillet rødt kød, vildt eller middelhavsretter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol

79,00 DKK 119,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler