Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Vinområdet Rhône ligger i det centrale til det sydlige i Frankrig og strækker sig fra Vienne i nord til Avignon i syd og skæres igennem landskabet af den over 800 km. lange Rhône-flod, der skaber optimale forhold for dyrkningen af vin i Rhône-dalen.

Rhône området deler sig naturligt i to områder med meget forskellige vine, når det kommer til udtryk og smag. Det nordlige Rhône starter ved byen Bienne - cirka 30 km syd for Lyon og strækker sig ned til Valence, og består af 8 betydende appellationer, som set fra nord er: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray. I nord dyrkes der hovedsageligt Syrah, men der forekommer også Viognier, Roussanne og Marsanne.

Det sydlige Rhône starter i nord ved Montelimar og breder sig på begge sider af floden ned til Avignon. Det vindyrkede område i syd er betydeligt større end det nordlige og klimaet er varmere her. I Syd er det normen at blande Grenache sammen med især Syrah og Mourvèdre.

Sorter resultater:

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2016

En koncentreret sag med en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af røde mørkebærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver stor value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisereetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol.

 

349,00 DKK 375,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Châteauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon - Cuvée du Quet - Rhone 2016 Druerne kommer fra mere end 80 år gamle udvalgte vinstokke fra 3 unikke lieu dits. Som herfra giver nærmest hysterisk lave udbytter og følgelig super koncentreret vin til den helt lange bane. I 2016 udgøres blendet af 80% Grenache og 20% Mourvèdre. Druerne afstilkes, gæres ved hjælp af naturgær, gennemgår en lang maceration lagrer efterfølgende 1½ år på en blanding af beton og barriques.

Cuvée d Quet er duftmæssigt tætpakket med dyb, mørk frugt med Mourvèdre's 'non-fruity' indspark fra 'the dark side'. Smagen har enorm intensitet og fylde med tydelige mørke kirsebær, blommer, garrigue og mineralske noter. Eftersmagen har enorm længde, men mangler endnu den modne vins dybe kompleksitet. Vinen virker således endnu meget ung, men kompositionen er aldeles fremragende med moden og supersund frugt, fast syre og præsente, men modne tanniner. Med ekstra år på bagen vil Grenache's sødmefuldhed dominere mere og Mourvèdre's strukturelle komponent vil opleves mindre fast.

Skal vinen nydes i dens ungdom, bør den iltes ekstremt godt. Nydes sammen med et godt stykke oksekød eller lammekød, gerne grillet.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15,5% Alkohol.

795,00 DKK 999,00 DKK (spar 204,00 DKK)

Domaine Saint Gayan's Cotes du Rhone 2016 er en flot blanding af 3 forskellige druer 65% Grenache, 25% Syrah og 5% Mourvèdre. Vinen har ligget på både traditionelle store fade og betontanke. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker - især fra Sablet, der grænser op til Gigondas. Gamle vinstokke sikrer en fyldig og dybfarvet vin. Man praktiserer i dag delvis afstilkning af druerne, hvilket giver mere underfundighed og finesse til vinen. 

Vi anbefaler at nyde vinen ved 15-16 grader til det sydfranske køkken, som ofte baseres på lam med masser af rosmarin og hvidløg, rødt kød og mørkt fjerkræ, stegte svampe.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14% alkohol.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Piaugier Sablet Rouge - Côtes du Rhône Villages 2020 er klassisk fremstillet på druerne 80% Grenache og 20% Syrah. Efter høst afstilkes druerne og macerationen/gæringen foregår seperat for de to druer på beton. Efter endt gæring og maceration lagrer Grenache 18 måneder på beton, mens Syrah ligger på brugte barriques, inden de til sidst blendes til den færdige vin.

Citat: "Det er en fortræffelig vin, der har alle de egenskaber, man kan forvente af en top-vin fra Rhône. Den har krydrede noter, som udfolder sig i duft og smag med blandt andet anis og rosmarin men lige nedenunder lurer frugten, som dukker op i den utrolige lange eftersmag."

Vinen har et rent udtryk med Grenache's saftige, røde frugt i front. De modne tanniner er allerede nu flot integreret i vinen og giver vinen potentiale til op mod et årtis lagring - hvis man kan holde sig fra den, for den smager skønt allerede nu!

Vinen anbefales til rødt kød og vildt, braiseret eller grillet, til godt krydret lammekød eller til juleanden og vi anbefaler, nu hvor vinen stadig er ung, at nyde den ved 15-16 grader for virkelig at få vinens frugtighed frem.

En kasse indeholder 12 flasker af 75 cl. 14,5% alkohol.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Rasteau - Domaine Saint Gayan - Cotes du Rhone - Frankrig 2016 er et blend bestående af 65% Grenache, 25% Mourvèdre og 10% Syrah druer, som har fået tid på såvel traditionelle, store fade og cementtanke.
Har en dyb, flot rubinrød farve. Duften er præget af mærke noter. Brombær, sorte kirsebær og solbær. Smagen er tydeligt præget af peber, lakrids, kaffe og mørk chokolade. På en gang fed og cremet og samtidig velstruktureret vin med en tør og krydret eftersmag. Vinen besidder et stort lagringspotentiale, men er skøn at nyde nu til klassisk sydfransk cuisine som lam med masser af rosmarin, rødt kød og mørkt fjerkræ, stegte svampe og generelt fyldige, mørke retter. 
 
En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14,5% alkohol.
119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Gigondas Domaine Saint Gayan 2015 er produceret på de 3 druer 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvèdre. Vinen vinificeres på store fade og lagres efterfølgende 12 måneder på franske barriques. Man har ikke filtreret vinen. Vinen har en mørk, næsten sort farve med violette nuancer. Smagen er fyldig og kraftig. Mørke bær samt kaffe og lakrids noter fra fadet. God intensitet og stadig fuld balance mellem frugt, faddosering, syre og alkohol. Prøv at tage denne Gigondas med i en blindsmagning og oplev den drille både store producenter og Chateauneuf-du-Pape vine. 

Der er stadig masser af lagringspotentiale i vinen. Skal den drikkes nu, så anbefaler vi at dekantere vinen før servering og servere den til sydfranske gryderetter som boeuf d'Aube, rødt kød eller lam fra grillen. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14% alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Mas de Boislauzon - Côtes du Rhône Villages - Frankrig 2017

Denne økologiske vin, med meget lavt udbytte, høstes af de 50 år+ certificerede økologiske gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller; nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner: en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er godt 50% Grenache, mens resten fordeler sig på Syrah, Mourvèdre samt en anelse Carignan, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på både store fade og tank - fuldstændig som deres Mas de Boislauzon Chateuneuf 'Tradition'. Blot har macerationen ikke været så hård, så her er tale om en vin, der er noget mere venligsindet som ung. Dette er dog rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød! Duft og smag afslører en karakterfuld, sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence-urter og en lille medicinsk undertone i retning af nelliker. Stor fylde harmonerer med vinens struktur, så intet virker flommet trods vinens betragtelige korpus. Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17°.

Dette er en aldeles fremragende følgesvend, til fyldigere kødretter.

Flaske indeholder 75 cl. 15 alkohol.

 

 

249,00 DKK

Domaine Saint Gayan - Châteauneuf-du-Pape - Frankrig 2014

Vinen er sammensat af 88 % Grenache, 6 % Mourvedre og 6 %Syrah og er vinificeret på traditionelle store fade og efterfølgende lagret i 24 måneder på egetræsfade. Vinen har en stor kompleks bouquet. Smagen er kraftig, tæt og fed og byder på flere lag af moden bærfrugt, lakrids, solbær og blomme. Den bør iltes rigtig godt og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød - gerne grillet.

Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl den mest prestigefyldte appellation i Côtes du Rhône. Sin verdensomspændende popularitet er umiskendelig. I 1987 benyttede Saint Domaine Gayan lejligheden til at erhverve et areal ved siden af den berømte vingård Château de Beaucastel. På dette unikke område kommer Grenache for alvor til udtryk i sin fulde dimension, så renheden fra druerne kombineres med en finere garvesyre. Châteauneuf-du-papen vil udvikle sig smukt og giver en krydrede aromaer blandet med komplekse toasts, moskus og noter fra underskoven.

Denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15 % alkohol.

375,00 DKK

Le Caillou - Le Clos du Caillou - Côte-du-Rhone - Frankrig 2020

En særdeles afbalanceret årgang med stor friskhed og elegance. Milde temperaturer førte til tidlig blomsting to uger før normalt og der med tidliger høst. Sommeren forholdsvis mild og lod vinstokkene få et fint syreniveau i druerne. Høsten begyndte 1. september med Syrah og 7. september for Grenache. Mourvèdre blev høstet i begyndelsen af ​​oktober. Forholdene var ideelle, så der kunne høstes ved optimal modenhed.

Smuk mørkerød farve med strejf af lilla og lyse strejf. Fin aroma af rosmarin,ttimian og provencalske urter, vilde hindbær og brombær. Smagen er blid og blød med en fantastisk friskhed og en flot finish. Fine tanniner med noter af appelsinskal.

Vin passer godt til mørkt kød, Tapas, and.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14,5% alkohol.

149,00 DKK

Le Petit Caboche - Vaucluse - Cöte du Rhone - Frankrig 2020 

Denne super charmerende vin kommer fra Chateauneuf-du-Pape producenten Boisson og er absolut et fund til prisen.

Farven er mørk og intens. Bouqueten er aromatisk, duft af modne mørke bær og svage krydderier.

Smagen er fyldig og silkeagtig med pæn elegant frugt, eftersmagen er lang med velafstemte tanniner.

Flasken indeholder 75 cl. 15% alkohol.

89,00 DKK

Bedste FRANSKE til prisen - udvalgt af 61 danske vinhandlere

Cotes du Rhone - Villages - La Solitude - Famille Lancon - Rhone 2020, 50% Grenache, 40% Syrah og 10% Mourvedre, Smagen er fyldig, med en fin struktur og afslutter overdådig og rundt. En særdeles charmerende vin! for at side de lige ud en rigtig lækkerbisken.

BEMÆRK ØKOLOGISK

Trækasse med 12 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

129,00 DKK

Cote Rotie - Bernard Bugaud 2019 - 94 p. Vinous

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin; én cuvée og udelukkende på syrah.

Familien ejer beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser, hvor alt markarbejde foregår med håndkraft. Stokkenes aldersgennemsnit er højt, og de ældste stokke har rundet de 80 år.

Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i 228 liters Allier egefade (fra Tonnellerie Sirugue i Nuits St-Georges), hvoraf beskedne 20% er nye og de øvrige 1-5 år gamle. Efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapning, der foregår uden klaring, kun med en let filtrering.

Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas - desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor 'turbo-vine' oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop côte rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Fra 2019-årgangen har sønnen, Pierre, officielt overtaget styringen, men Far står dog lige i nærheden....

Dette er personlig vin lavet i meget begrænset oplag, der i denne årgang har resulteret i et herligt præg af modne brombær med en sjat hindbær og sorte oliven, lidt tørrede blomster og råt oksekød.

Trods 100% syrah har vinen masser af charme og ingen dystre tiltag. Smagen har intensitet og moderat fylde, men frem for alt en veldefineret frugt og præcis frugtsyre.

Prøv eksempelvis Burgaud Côte Rôtie til boeuf bourguignon, hvortil alt går op i en højere enhed (og bourgogner i et menneskeligt prisleje, som de er flest, er for lette). Vildt med kraftige saucer er et andet vidunderligt match.

Server vinen i rummelige glas ved en temperatur på ca. 17°, med alderen dog en grad eller to højere.

Erfaringsmæssigt er dette særdeles længelevende vin, og den vil fra årgang kunne nydes mindst 20 år frem.

Én kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

429,00 DKK
Køb 6 eller flere til 399,00 DKK pr stk. spar i alt 30,00 DKK pr stk.

Sorter resultater:

Vi anbefaler