Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Bordeaux er beliggende i det sydvestlige Frankrig - koncentreret omkring floderne Dordogne og Garonne, og er verdens mest prominente vinregion. Bordeaux er hjemsted for en altoverskyggende andel af verdens dyreste og mest berømte vine. Regionen deles populært op i venstre og højre bred – henholdsvis Medóc, der har fokus på Cabernet Sauvignon, og St. Emillion, der fokuserer på Merlot.

Vi fører et flot udvalg at kvalitets Bordeaux fra både Pessac-Leognan, Margaux, Pauillac, St. Julien, St. Estèphe, Pomerol og Saint-Emilion - og i priser fra en lille hundredekroneseddel og op til adskillige tusinde kroner.

Kom ind i butikken i Køge og få en god Bordeaux snak med vores yderst kompetente personale.

Sorter resultater:

Château Pérenne Croix de Pérenne fra Blaye Côtes de Bordeaux 2018 er en fantastisk vin fra Bordeaux.

Med ønolog Michel Rolland i spidsen og hans team som har kreeret en stor og kraftfuld Bordeaux med masser af mørk frugt, bløde tanniner og en meget lang finish.

Croix de Pérenne kan snildt matche både den røde bøf, dyrevildt og anden.

85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15,5% Alkohol

100,00 DKK 225,00 DKK (spar 125,00 DKK)
Køb 6 eller flere til 99,68 DKK pr stk. spar i alt 125,32 DKK pr stk.

Chateau La Fleur Des Rouzes, Pomerol, Frankrig, 2018.

Chateau La Fleur des Rouzes er beliggende i den nordlige ende af Pomerol, hvor jordbunden er præget af grus. Slottet besidder 2,8 hektar, hvilket gør slottet til et af de mindste fra regionen. Vinen er lavet på 80 % Merlot, 15 % Cabernet Franc og 5 % Cabernet Sauvignon. 

Hver drueart fermenteres/gæres hver for sig, for at have kontrol over hver enkel fermentering. Vinifikationen foregår på ståltanke under temperturstyret forhold. Lagringen varer 14-18 måneder alt afhængig af årgang. 

Vinen har en duft af tobak, skovbær og klassiske rødebær. Smagen bærer præg af modne frugter, svesker, kaffe, tobak, og cedertræ. Klassiske Pomerol noter. Skøn balance i vinen med en delikat syrer som holder vinen stram. 

Vinen bør nydes i store glas og mundfulde. Bør drikkes ved 16-18 grader og gerne til en stor steg eller bøf. 

Flasken indeholder 75 cl. og 14% alkohol.

249,00 DKK

Chateau De Rochemorin, Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrig, 2018

Vinen har en smuk dyb rubinrød farve. I næsen fornemmes en rigdom af aromaer og kompleksitet. Det første indtryk er noter af  vanilje, kaffe og lakrids med nuancer af fad. I smagen kommer der toner af kirsebær og solbær. Smagen er fyldig med bløde tanniner, og eftersmagen er lækker med masser af fuldmodne frugttoner.

Slottet, som ligger i kommunen Martillac, har opnået en betydelig anerkendelse som værende blandt de bedste vine i appellationen, selvom slottets vine ikke er blandt de klassificerede.

Vinen er produceret på 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på over 20 år. Høsten foregår dels maskinelt og dels med håndkraft, og der sker en sortering af klaserne ude i marken, og når druerne kommer ind til kælderen. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 30-40% er helt nye fade.

Vinen skal helst have 2 - 3 år på flaske inden at man begynder at nyde den, og det er en vin med en god lang holdbarhed. Afhængig af årgang, kan den normalt udvikle sig yderligere i fra 10 – 20 år efter høsten.

Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er velegnet til Côte du Boeuf med hjemmelavet bearnaise og grove pommes frites eller confiterede andelår.

Château de Rochemorin har en flere århundrede lang og yderst interessant historie, men det er fra 1973 at slottes nyere vinhistorie er blevet skrevet.  André Lurton købte nemlig Château de Rochemorin i 1973, og gik omgående i gang med at genplante og renovere. I dag er det hans søn, Jacques Lurton, der har overtaget ansvaret, og udviklingen af ejendommen, markerne og vinene, er fortsat.

Flasken indeholder 75 cl. og 14% alkohol.

 

189,00 DKK

Chateau Balac, Cru Bourgeois Superieur, Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrig, 2018

Château Balac er en klassisk og velproduceret Haut-Médoc. Farven er rubinrød med flotte lilla nuancer. I næsen fornemmes toner af mørke bær og kaffe. Smagen er fyldig og fuld af frugtkød understøttet af bløde og nærmest silkeagtige tanniner, der giver en flot balance. Eftersmagen er lang og vedholdende.

Vinfremstillingen er traditionel, og høsten foregår udelukkende med håndkraft. Vinen lagres i 12 måneder på franske egefade hvoraf 1/3 er helt nye fade. Château Balac er i gang med omstilling til 100% økologi, og vil være certificeret fra og med årgang 2022.

Vinen fra Château Balac er blevet klassificeret som Cru Bourgeois Supérieur i den netop reviderede Cru Bourgeois-klassifikation, der er gældende fra og med 2018-årgangen. Et velfortjent skulderklap til Amélie og Lionel Touchais for det målrettede arbejde med at højne kvaliteten af slottets vin.

Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en god sammenkogt kødret, flæskesteg med kraftig sauce. Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste.

Flasken indeholder 75 cl. og 14% alkohol.

Det familieejede slot ejes og drives af Amélie og Lionel Touchais, der er 5. generation af den vinpassionerede familie. Slottets vinmarker dækker et areal på 10 hektar, der er beplantet med 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Undergrunden varierer fra grus og kalk til lerholdige parceller.

Selve slottets smukke hovedbygning er tegnet af Victor Louis (arkitekten der også tegnede Bordeaux’s verdensberømte teater).

159,00 DKK

La Chapelle D'Escurac, Médoc, Bordeaux, Frankrig, 2017

La Chapelle d’Escurac er 2. vinen fra det berømte Médoc-slot, Château d’Escurac. Normalt produceres der omkring 80% af førstevinen og kun 20% af 2. vinen, men netop i årgangen er 2017 er langt størstedelen af vinen fra ejendommen produceret som Chapelle d’Escurac.
 
Produktionen på ejendommen er traditionel. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf ca. en tredjedel udskiftes hvert år.

Flasken indeholder 75 cl. og 13% alkohol.

Historien om Château d'Escurac går tilbage til det 11. århundrede, men det er først igennem de seneste årtier, at vinen har vakt rigtig opsigt blandt Médoc-fans.  Ejendommen er den højest beliggende på Médoc, og har en fantastisk undergrund, men indtil 1990 blev druerne solgt og vinificeret på det lokale kooperativ.
 
Alting ændrede sig i 1990, da Jean-Marc Landureau købte ejendommen. Han foretog massive investeringer i både vinmarker, produktionsudstyr og i lagringskælderen, og det lykkedes efterfølgende Jean-Marc at placere Château d'Escurac blandt de allerbedste vine, som der produceres i den nordlige ende af Médoc-halvøen. Beviset for at vinen tilhører eliten i appellationen kom, da den faktisk gik hen og vandt ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Det gav efterfølgende en styrket opmærksomhed på Château d'Escurac, og igennem de seneste årtier er kvaliteten blevet yderst stabil, og vinen er altid et godt køb.
 
Jean-Marc Landureau døde pludselig i 2017, og i dag er det hans fransk/danske datter Anne Landureau, der ejer slottet, og Annes moder Merete Løvig Larsen der er direktør og daglig leder.

99,00 DKK

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Frankrig 2018

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol.

149,00 DKK

Château Plaisance - Montagne Saint-Emilion - Bordeaux - Frankrig 2018

Château Plaisance er en kraftfuld vin, men samtidig silkeagtig og bløde tanniner med god længde i eftersmagen. Den har en yderst fin koncentration og en harmonisk balance. Farven er dyb rød med en lilla nuance. I næsen fornemmes en intens parfume med modne røde frugter, især hindbær og samt egetræs- og vaniljetoner fra fadlagringen.

Under høsten foretages en skarp sortering, og der høstes i morgentimerne hvor det stadig er køligt. Vinen undergår en pre-fermentering med kold maceration i 24 til 48 timer. Herefter starter den alkoholiske gæring, og efterfølgende en malolaktisk gæring. Lagringen sker over en periode på 12 måneder i egetræsfade (heraf 1/3-del helt nye fade samt 1/3-del fade der har været anvendt én gang og 1/3 fade, der er to år gamle). Efter tapningen på flaske lagres vinen i endnu 18 måneder i slottets kælder inden vinen forlader ejendommen.

Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en veltilberedt steg. Tilbehøret må ikke være for kraftigt og krydret. Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste, der dog ikke må være for kraftige.

Den historiske ejendom blev erhvervet af familien Ducourt i 1994. Slottet ligger vest for Montagne på grænsen mellem appellationerne Saint-Emilion og Lalande-de-Pomerol. Vinmarkernes terroir byder på en undergrund med lerjord, hvor Merlot stortrives. Vinstokkene står på blide skråninger, som giver en fremragende naturlig dræning.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. og 14,5% Alkohol. 

149,00 DKK

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Kassekøb - Frankrig

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 15% Alkohol.

499,00 DKK

Château Orme Brun - St. Émilion Grand Cru - Frankrig 2019

Denne St.-Emilion Grand Cru udviser i topårgangen 2019 komplekse aromaer af røde såvel som mørke bær med både fylde og koncentration. Vel er vinen endnu ung, men den fremstår sund og balanceret, så det er ingen synd at drikke den nu. Tanninerne er flot afstemt frugten, og giver løfter om at kunne henlægges mindst 8-10 år fra årgang ved korrekt opbevaring.

Château Orme Brun St.-Emilion Grand Cru er den tørre, ungdommelige bordeaux, man rækker ud efter, når en klassisk fransk stegeret mangler godt selskab.

Denne grand cru kommer fra et chateau bestående af godt 15 hektar vinmarker, der ligger syd for plateauet. På vinmarker, der dyrkes helt uden brug af herbicider, dominerer den bedste ’højrebreds-drue’, merlot, og det er den eneste anvendte druesort i denne cuvée.

Der lagres i 225 liters egefade af varierende alder, hvilket ikke blot mikrooxiderer vinen og ruster den til den videre lagring på flaske; fadlagringen bidrager i vinen med struktur og ristede aromaer af kaffebønner og en lille vaniljenote.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5%

149,00 DKK

Chateau Grand Rivallon - Saint-Èmilion - Grand Cru - 2020

Vinen er en flot repræsentant for appellationen. Château Grand Rivallon dufter og smager af kvalitet. Ganske enkelt en elegant Merlot-vin med et lille ”skud” Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, der giver vinen ekstra bid. Slottet ligger i hjertet af Saint-Emilion, tæt på selve Saint-Émilion by.

Vinen har en flot dybrød farve. I munden fornemmes en silkeblød vin, der fylder sanserne med imødekommende aromaer, som man kan forvente fra velproduceret Saint-Émilion i en stor årgang. Masser af violer og krydderier. En fyldig og halvkraftig vin, men med en meget fin balance og afrunding. Flot og elegant!

Vinen produceres meget traditionelt på overvejende Merlot (85%) og en lille andel Cabernet Sauvignon (20%) samt 5% Cabernet Franc, som bidrager med et lille dejligt tanninbid. Druerne høstes manuelt, og vinen lagres på fade af fransk eg. Slottes marker er på kun 10 hektar og det er Stéphane de Renoncourt, der er konsulent på ejendommen.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% Alkohol

149,00 DKK 229,00 DKK (spar 80,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences