Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Maison Louis Jadot - Coteaux Bourguignons Rouge - Bourgogne - Frankrig 2021

Dette er en flot, let og saftig rødvin, der byder på smukke karakteristika fra begge terroir. I bouqueten breder der sig en sommerlig aroma med masser af duft af hindbær, kirsebær og jordbær i skøn forening med duften af sommerblomster og et lille strejf af krydderurter. Smagen er læskende frisk med masser af smag fra modne røde bær tilsat lette krydrede nuancer.

Elegant, delikat og saftig. Coteaux Bourguignons Rouge Les Pétites Pierres fra den verdenskendte vinproducent Louis Jadot, er et enestående eksempel på, hvad den 'nye' Coteaux Bourguignons-appellation formår. Denne særlige appellation dækker stort set hele Bourgogne og Beaujolais. Den er skabt for at give vinmagerne i disse to hæderkronede vinområder mulighed for at skabe nye blandingsvine af de klassiske, lokale druer.

I dette tilfælde har Bourgogne-mesteren fra Côte d’Or taget Pinot Noir-druer fra sine vinmarker på de kalk- og lerholdige skråninger i Bourgogne og blandet dem med Gamay-druer fra gamle vinstokke dyrket på de granitholdige marker i Beaujolais.

Coteaux Bourguignons Rouges sommerlige friskhed gør den velegnet til f.eks. barbecue-marinerede grillretter, samt retter med grisekød, fjerkræ og pasta som hovedingrediens. Også en god, hjemmelavet italiensk inspireret pizza og fiskeretter, passer vinen til. Vinen er også en oplagt terrass- og sofavin, som bør nydes let afkølet.

1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% alkohol.

199,00 DKK
Køb 6 eller flere til 149,00 DKK pr stk. spar i alt 50,00 DKK pr stk.

Domaine Albert Sounit Vieilles Vignes 

Smuk rubinrød Pinot Noir med dyb og intens duft af  karakteriseret kirsebær og mørke bær, især brombær, samt et fint peber noter. Kompleks og harmonisk smag med masser af sprødhed og frugtkarakter. Vinen er en lettere madvin, der anbefales til fjerkræ, svinekød, kalvekød og endda lettere hårvildt. Serveres i store glas ved 14-16 grader.

Druerne til Vieilles Vignes kommer fra Les Corbaisons, beliggende på plateauet syd for Buxy, omkranset af Montagny 1. Cru-marker mod nord og vest. Marken er beplantet med gennemsnitligt 40 år gamle Pinot Noir-stokke.Men også parceller op til  ca. 70 år gamle. Druerne høstes i hånden og sorteres omhyggeligt ved et sorteringsbord inden vinificering, så kun absolut sunde druer kommer i gæringskarret.

Den samlede ”cuvage” (vinificering i åben tank) varer ca. 3 uger: ca. 7 dages kold maceration (ca. 9°), hvor juicen optager frugt og farve fra de faste stoffer. Derefter ca. 8-10 dages alkoholgæring (25-28°) og efterfølgende ca. 2-4 dages efter maceration ved ca. 18-20°. Herefter hældes vinen på egefade, hvor den malolaktiske gæring(anden gæring) foregår, og lagringen på fad varer ca. 12–14 måneder. Der anvendes ca. 25% nye, franske egefade.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl 12,5% Alkohol

219,00 DKK 249,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Mercurey  1.er Cru, Clos Des Montaigus, Albert Sounit, Bourgogne

Clos de Montaigus er en 1. Cru mark på 8,2 ha, beliggende på østsiden af Montaigus-bjerget i det centrale Mercurey. Druerne er 100 % Pinot Noir (ca. 45–50 år gamle), som vokser i stenet og leret jord. Klippeblokken ligger lige under leret, og giver vinen en majestætisk rankhed og stil. Druerne er høstet i hånd og sorteret  inden Gæringen. Vinen er lagret i 14 måneder på franske barriques (40 % nye fade), og er aftappet uden filtrering. Vinen er smuk mørk rubin. Bouquet’en er kompleks og dyb, med en intens bærduft af mørke bær: kirsebær, brombær og et fint krydderi af hvid peber, med et snært af kaffe og vanilje . Smagen er fyldig og kødfuld med meget bløde tanniner. Vinen er en fornøjelse at drikke i sin ungdom, men den vil udvikle større kompleksitet og subtilitet ved lagring.

Côte Chalonnaise vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits, men netop derfor er der særligt gode køb at gøre netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, og priserne ligger i et langt mere sympatisk leje.

Anbefales til: Lam, Kalv, Vildt, Okse.

Flasken indeholder 75 cl. og 13,5% alkohol.

Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle Sounits vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.

 

489,00 DKK

Rully - Le Bas des Chénes - Albert Sounit - Bourgogne - Frankrig 2019

Rully – Le Bas des Chènes er præget af en delikat og elegant kirsebærfrugt, understøttet af subtile mineralske noter og en rank tanninstruktur. Vinen er smuk, harmonisk og harmonisk med masser af sprødhed og frugtkarakter. I bouqueten er den dyb, intens og fuld af mørke, røde bær.

Maison Albert Sounit har købt druer fra marken Les Chènes siden 2008. I 2013 købte vinhuset den 2 ha store mark, og som eneejer af parcellen kan den ovenikøbet kaldes Monopole. Jordbunden på den skrånende Les Chènes-mark består næsten udelukkende af kalk, hvilket bidrager til den fine frugt og elegante finesse, der kendetegner Rully Rouge – Le Bas des Chênes. Pinot Noir-vinstokkenes alder ligger omkring de 35 år, og takket være en kraftig beskæring er høstudbyttet holdt nede på omkring 40 hl pr. ha, for dermed at sikre en naturlig koncentration. Druerne er håndplukkede og gennemgår en sortering med efterfølgende afstilkning ved ankomsten vingården.

Vinifikationen starter med en nedkøling af druerne til ca. 9-10 grader, hvor druerne gennemgår en koldmaceration i 5-7 dage. Her ekstraheres de sarte frugtaromaer og farvepigmentet. Efterfølgende hæves temperaturen, og den alkoholiske gæring varer omkring 7-9 dage. Vinen macererer sammen med drueskaller og druekød i 3-4 dage, inden vinen hældes på fade og lagrer i 12 måneder. De anvendte fade, hvoraf 40 % er nye, er af forskellige størrelser; 228, 300 og 500 liter, for at balancere fadpræget i forhold til frugten i vinen.

Vingården hed oprindeligt Domaine Bernollin, og blev med sine 14 ha vinmarker i Montagny og Rully købt af Knud Kjellerup og hans Bourgognehus Maison Albert Sounit i 2005. Umiddelbart efter købet blev produktionen omlagt i respekt for miljøet. I dag foregår produktionen efter reglerne, der er omfattet af Agriculture Raisonée, med henblik på at bliver økologisk certificeret i løbet af de kommende år. På markerne anvendes der således udelukkende naturlig og økologisk gødning.

Maison Albert Sounit køber druer fra flere appellationer i Côte Chalonnaise. Disse druer høstes i videst muligt omfang af domænets høstteam, og alle druerne vinificeres på gården i Jully-les-Buxy efter samme filosofi som Domaine Albert Sounits egne druer. Alle druer til såvel Crémant de Bourgogne som druerne til hvide og røde Bourgogner høstes i hånden. Under gæringen anvendes der udelukkende druernes naturlig gær. Aftapning af husets hvide- og røde Bourgogner sker uden filtrering.

299,00 DKK

Domaine Aurelie Berthod - Viticultrice - Chorey les Beaune - Bourgogne - Frankrig 2019

Chorey les Beaune har en smuk rubinrød farve. Næsen er meget frisk og frugtagtig. Smagen er lang og aromatisk med lette tanniner. Nydes som aperitif med charcuteri, rødt kød og ost.

Vinhuset

Født i 80’erne, troede Aurélie BERTHOD, at hendes skæbne var at overtage familievirksomheden. Hun fik en dobbelt grad: en “Master In Business” på Burgundy School of Business i Dijon (Frankrig) og en “Degree in Business Administration and Management” ved Fakultetet for Erhverv i Granada (Spanien).

Da hun kom tilbage til Frankrig i slutningen af ​​2000’erne, kom hun tættere på Bourgogne, hvor hun tidligere havde mødt sin mand, vinmager. I 2012 forlod hun sit job inden for marketing for at styre og udvikle den administrative del af hendes svigerforældres vingård.

I 2017 havde Aurélie muligheden for at købe en vingård med 5,5 hektar vinmarker på Pernand-Vergelesses, Chorey-les-Beaune og Beaune. Hun skabte sin egen vingård “Domaine Aurélie BERTHOD”.

Fra hendes første høst i 2017 er vinene ofte i top i blindsmagninger (MAJOR of Tastevinage på Château du Clos de Vougeot, guldmedaljer ved konkurrencen FEMINALISE, stjerner i den franske “Guide Hachette des Vins”).

Flasken indeholder 75 cl. 13,5% alkohol.

299,00 DKK

Domaine Aurelie Berthod - Viticultrice - Pernand Vergelesses Premier Cru - Creux de la Net - Bourgogne - Frankrig 2017

1er Cru "Creux de la Net" har en mørk rubinfarve. Næsen har en stor aromatisk kraft med noter af røde frugter som kirsebær og hindbær, på en fint træagtig baggrund. Smagen er silkeagtig, rigelig med en fin finesse. Nydes til rødt kød.

Flasken indeholder 75 cl. 13% alkohol.

299,00 DKK

Domaine Aurelie Berthod - Viticultrice - Pernard Vergelesses -Bourgogne - Frankrig 2018

Denne Pernand Vergelesses har en smuk rubinrød farve. Næsen er frisk med aroma af solbær og kirsebær. Ganen er rig, grådig, fuld af frugt.

Flasken indeholder 75 cl. og 14% alkohol.

399,00 DKK

Cevrey-Chambertin - Louis Jadot - Bourgogne 2015

Louis Jadot's vine kvalitetssikres for hver årgang og er selvsagt af meget høj kvalitet. Mosten gærer 3 - 4 uger og fadlagrer der på 12 - 15 måneder. Jadots' Gevrey- Chambertin repræsenterer kommunens typiske karakteristika: dyb i farve, en multifacetteret symfoni af bær og bouquet udelukkende af rød frugt, tannin, struktur og lang, vedvarende eftersmag.

Gevrey-Chambertin er den nordligste af de større kommuner i Côte de Nuits, med 26 1. Crus og 8 Grands Crus. Louis Jadot's Gevrey-Chambertin-vine er produceret af druer fra forlængelsen af skråningerne med Grands Crus'erne og 1. Crus'erne. Disse vinmarker varierer nok en del kvalitetsmæssigt, og ofte vil navnet på producenten være mere væsentligt at hæfte sig ved, end nogen andre steder i Bourgogne. 

en kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

549,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler