Le P'tit - Pinot noir - Bruno Lafon - VSIG - Languedoc-Roussillon

89,00 DKK

Le P'tit - Pinot noir - Bruno Lafon - VSIG - Languedoc-Roussillon 2021

***** - RLJ i Gastro 2023

" Uha, sikke en friskhed. Rammer næsehårene med glæde og glimt i øjnene "

De sunde og friske Pinot Noir druer er vinificeret på rustfri ståltanke under temperaturkontrol for at bevare den friske frugt bedst og er efterfølgende lagret 2-4 måender på tank inden tapning.
Vinen har en livlig personlighed, og viser en flot næse med jordbær, hindbær og røde kirsebær, som alle er kendetegn for en klassisk Pinot Noir dyrket i et køligt terroir. Smagen er saftige sommerrøde bær blandet med et strejf af friskkværnet nelliker og gojibær. Den afslutter med silkebløde tanniner og tørrede urter som bliver hængende i munden et pænt stykke tid.

Bruno Lafon er født ind i en stor vinfamilie hvis navn har været med til at gøre Meursaultvinene berømte, Lafon-familien ejer nemlig det legendariske Domaine des Comtes Lafon.
Efter at have rejst i mange år besluttede Bruno Lafon i starten af 1990’erne at starte sin egen vingård i Languedoc-Roussillon, for at have frirum og plads til at lave præcis de vine
som han har lyst til.
Højt beliggende vinmarker med køligt klima.
Bruno og Pinot Noir stammer begge fra Bourgogne og Bruno har en stor forkærlighed for druen, og ved præcis hvilke dyrkningsforhold der er bedst for Pinot Noir. De mange år i Sydfrankrig gør at Bruno har adgang til nogle højt beliggende og kølige vinmarker i Sydfrankrig. Vinmarkerne strækker sig fra Pyrenæerne i syd og op til Montage Noire i nord,
og her er der optimale klimatiske forhold for dyrkning af Pinot Noir.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk