Parey Dumont - Savoir Faire Ancestral - Collection Prestige - Pinot Noir - Frankrig

119,00 DKK

Parey Dumont - Savoir Faire Ancestral - Collection Prestige - Pinot Noir - Frankrig 2019 er inspireret af de traditionelle sydfranske ’Domaines’. Serien af vine i førsteklasses kvalitet stammer fra en vision om at vise druen selv i al dens herlighed og udvikle de i druernes karakteristiske smage. Kompleks og livlig – og frugt frem for alt – serien udviser en enkel, nøgtern og aldeles fremragende refleksion af jordbunden i det sydlige og sydvestlige Frankrig. Her i form af en fløjlsblød og frugtig og aldeles forrygende, Pinot Noir.

Collection Prestige Pinot Noir er et intenst og aromatisk bekendtskab. Blød, blank og rød i glasset med en sand symfoni af sorte frugter, skovjordbær og hindbær vældende op af glasset. Næsen er let floral med et strejf af violer. I munden er vinen som et blidt kærtegn med silkeagtige tanniner og en rund, blød struktur. Den flotte længde afdækker vidunderlige aromaer af modne, sorte frugter og sort peber.

Druer og jordbund
Pinot Noir-druerne til denne aromatiske rødvin er dyrket i den vestlige del af Languedoc-regionen. Området har middelhavsklima, hvilket vil sige varme og tørre somre, der er med til at modne druerne perfekt. Mod syd grænser området op til kystlinjen, mens den mod nord indrammes af bjergkæden Montagne Noire, der er med til at balancere klimaet og bidrager med fugt og kølige temperaturer. Området er kendetegnet ved sit omskiftelige middelhavsklima med friske havvinde. Pinot Noir-druerne har det særlig godt i denne type jord, hvor det er muligt at fremstille balancerede vine, der er fulde af friskhed og frugtig aroma.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

Fantastisk Pinot Noir
Druerne til Collection Prestige Pinot Noir høstes relativt tidligt på sæsonen. Druerne sorteres og afstilkes, så snart de når til vinkælderen. Gæringen sker ved kontrollerede temperaturer på 26-28°C. I løbet af 15 dage sker en daglig ’punch-down’ for at udtrække både farve og tanniner. Den malolaktiske gæring foregår i tanke af rustfri stål, på samme måde som modningen. Efter 4 måneder på sit bundfald, aftappes vinen på flaske.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk