Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

I det nordøstlige Frankrig finder man Beaujolais, der ligger umiddelbart syd for Bourgogne mellem Macon og Lyon og strækker sig et godt stykke ned mod Rhône-dalen. Det var romerne, der i sin tid startede med at plante vin i Beaujolais, hvorefter arbejdet blev videreført af de Benediktinske munke. Det meste af vinen fra Beaujolais er rødvin og produceret på Gamay druen, der er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og den hvide Gouais drue. Kun cirka 1 % af hele vinproduktionen er hvidvin, der fremstilles på druerne Chardonnay og Aligoté.

Sorter resultater:

Dominique Piron, Beaujolais-Villages, Frankrig, 2019.

Beaujolais-Villages fra Dominique Piron fremstilles af vinstokke, der i snit er 50 år gamle. Druerne afstilkes delvist og gæres ved "semi carbonique" metoden, der sikrer vinene struktur og en smækker frugt, der giver mindelser om jordbær og solbær. Der er både struktur, stof og kompleksitet under frugten og et lækkert strejf af mineraler og hvid peber.

1 Flaske indeholder 75 cl. og 13% alkohol.

 

119,00 DKK

Dominique Piron, Les Charmes, Morgon, Beaujolais, Frankrig, 2018.

En fantastisk frisk og intens mineralsk 2018 Morgon, der er en af stjernerne i denne årgang. Meget fokuseret og struktureret. Meget lang, kompakt og super mineralsk finish. Drik eller hold.

Flasken indeholder 75cl. og 13% alkohol.

189,00 DKK

Couvent des Thorins - Château Du Moulin-á-Vent - Moulin- á-Vent - Cru Beaujolais

94 point & Bedste Vin - Din Vinguide - Top 100 Winery og 2021 - Wine & Spirits

Couvent des Thorins er en exceptionel, rig og koncentreret vin, der præcist udtrykker, hvad appellationen Moulin à Vent handler om: Terroir drevne vine med stor lagringsevne, dybde, kompleksitet og kraft, uden at det går ud over finessen og elegancen. Duften er fantastisk med lag på lag af modne sorte og røde bær. Dyb fyldig og rig på ganen med fornem mineralitet og en lang blød finish. Som Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i en klasse for sig,

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol.

 

179,00 DKK

Chateau Moulin-á-Vent, Les Vérillats - Top 100 Winery 2020 , Wine & Spirits

94 point - Din Vinguide, 93 point - WineEnthusiast, 92 point - Le Revue Vin de France

Les Vérillats er en exceptionel, rig og koncentreret vin, der præcist udtrykker, hvad appellationen Moulin à Vent handler om: Terroir drevne vine med stor lagringsevne, dybde, kompleksitet og kraft, uden at det går ud over finessen og elegancen. Duften er fantastisk med lag på lag af modne sorte og røde bær. Dyb fyldig og rig på ganen med fornem mineralitet og en lang blød finish. Som Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig, "...imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of popular image."

Enkeltmark med over 65 år gamle stokke. En større del stilke med i fermenteringen. Mørk og let krydret næse, domineret af sorte bær. Blomme, lakrids, flint, urter og vanilje i sagen. Flot struktur og meget præcis i udtrykket. Lang afslutning."

369,00 DKK

Chateau Moulin-á-Vent, Le Camp de Cour Single Vineyard - Top 100 Winery 2020 Wine & Spirits

93 point - Decanter, 94 point - Wine Enthusiast, 93 point - Din Vinguide, 93 point - LE Revue Vin de France

Druerne til Le Champ de Cour høstes ved et udbytte på kun 27 hl/ha. Det resulterer i en tæt og koncentreret vin med et anstrøg af menthol, mørke bær og en markant mineralitet. Syreindholdet er forfriskende, og tanninerne er runde og elegante. Her får du en meget balanceret, struktureret og kompleks enkeltmarks Moulin à Vent af højeste klasse.

1 flaske indeholder 75 cl. - 6 fl. pr. kolli

399,00 DKK

Chateau du Moulin-á-Vent - Top 100 Winery 2020 Wine & Spirits

92 point Din Vinguide - 91 point Wine Enthusiast - 91 point La Revue Vin de France

Slottets Moulin à Vent i årgang 2020 byder på en intens næse med et touch af eg og en mineralsk, dyb og koncentreret smag, med en lang, kompleks finish. Som Bourgogne guruen, Allen Meadows, udtrykker det, så er vinene fra Château du Moulin à Vent i klasse for sig: "Imposing wine and is not even remotely close to the fruity and exuberant Beaujolais of popular image."

1 flaske indeholder 75 cl. - 1 kolli = 6 flasker.

249,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler