Château Plaisance - Montagne Saint-Emilion - Bordeaux - Frankrig

149,00 DKK

Château Plaisance - Montagne Saint-Emilion - Bordeaux - Frankrig 2018

Château Plaisance er en kraftfuld vin, men samtidig silkeagtig og bløde tanniner med god længde i eftersmagen. Den har en yderst fin koncentration og en harmonisk balance. Farven er dyb rød med en lilla nuance. I næsen fornemmes en intens parfume med modne røde frugter, især hindbær og samt egetræs- og vaniljetoner fra fadlagringen.

Under høsten foretages en skarp sortering, og der høstes i morgentimerne hvor det stadig er køligt. Vinen undergår en pre-fermentering med kold maceration i 24 til 48 timer. Herefter starter den alkoholiske gæring, og efterfølgende en malolaktisk gæring. Lagringen sker over en periode på 12 måneder i egetræsfade (heraf 1/3-del helt nye fade samt 1/3-del fade der har været anvendt én gang og 1/3 fade, der er to år gamle). Efter tapningen på flaske lagres vinen i endnu 18 måneder i slottets kælder inden vinen forlader ejendommen.

Serveringstemperaturen bør være 16 – 18 grader. Vinen er meget velegnet til et godt stykke rødt oksekød eller en veltilberedt steg. Tilbehøret må ikke være for kraftigt og krydret. Vinen kan også serveres til et lækkert udvalg af gode oste, der dog ikke må være for kraftige.

Den historiske ejendom blev erhvervet af familien Ducourt i 1994. Slottet ligger vest for Montagne på grænsen mellem appellationerne Saint-Emilion og Lalande-de-Pomerol. Vinmarkernes terroir byder på en undergrund med lerjord, hvor Merlot stortrives. Vinstokkene står på blide skråninger, som giver en fremragende naturlig dræning.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. og 14,5% Alkohol. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk