Masion Louis Jadot Mersault 2022
Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Meursaults vinmarker er de mest vidtstrakte i Côte de Beaune og ligger spredt over bløde bakker.
Den østvendte orientering er ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. Kridtholdig jord og mergel er fantastisk kombination til veltrivende Chardonnay-druer, og sådan er det her. Meursault er lavet altid og udelukkende på Chardonnay-druer.
Selve gæringen sker på egetræsfade og ligeledes fadlagres vinen bagefter 15 måneder. Louis Jadot's Meursault er let parfumeret, intens og frugtig i bouqueten, noter der går igen på paletten som generøs, smidig tekstur og diskret hasselnød, lidt smør og finessebåret lang, afstemt finish.
Masion Louis Jadot
En af Bourgognes mest estimerede producenter og største jordbesiddere. Maison Jadot er grundlagt 1859. Huset ledes i dag af den unge og dynamiske Pierre-Henry Gagey, der styrer Jadot videre mod nye højder. Lige før høsten ’97 indviede Jadot et splinternyt, cirkulært, ”state of the art” vinifikations center, der tillader den mest skånsomme behandling af druerne, og størst mulig fleksibilitet, med de små individuelle partier, der arbejdes med. Jacques Lardière – genial vinmager
En nøgleperson hos Jadot er vinmageren, den geniale Jacques Lardière. Jacques hylder princippet om minimum intervention. Jacques er ligeledes parat til at tage alle de nødvendige risici, der skal til at lave stor vin.
Gæringen af de røde vine finder sted ved høje temperaturer, 35-40 grader er ikke usædvanligt, Er druernes sundhedstilstand til det macererer Jacques i op til en måned!. Vinene fadlagres, primært i fade fra Jadot’s eget bødkeri CADUS, i mellem 18 og 24 måneder. Der filtreres ikke. Alt sammen nok til, at de fleste lærere på ønolog studiet ville få et nervesammenbrud! Meursault fra Maison Louis Jadot I praksis har kommunen Meursault mulighed for at producere både rød og hvid vine. De røde ses utrolig sjældent. De hvide Meursault vinen er tilgengæld blandt blandt de helt store, klassiske hvide Bourgogner.
Jadot er en ganske betydelig producent af Meursault, i visse årgange helt op til 200 fade! Kvaliteten er samtidig helt i top, og det vil sige at du får en stor magtfuld, fed, kompleks og meget længe levende Meursault. Det er vinen til de fineste, klassiske fiskeretter med laks, hummer, pighvar eller søtunge. Prøv den også til den lokale specialitet Jambon Persillé. “..this is an extraordinary house where quality is the highest priority..” ROBERT M. PARKER JR.
1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol