Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne

Bourgogne

 Bourgogne strækker sig fra Auxerre i nord, hvor vi finder Chablis, til Lyon mod syd, hvis Beaujolais inkluderes. Syd for Chablis finder vi det mest kendte område Côte d'Or – den gyldne skråning – hvor langt hovedparten af Grand Cruvinmarkerne ligger. Côte d'Or er underopdelt i to dele: Côte de Nuits i nord og Côte de Beaune i syd. Området, hvor der dyrkes vin, er kun omkring 40 km langt og omkring 2 km bredt, og består af en række mindre byer (Villages), omgivet af flade vinmarker mod øst og stejle skråninger langs den vestlige højderyg. Bourgogne har 100 forskellige appellationer, nogenlunde ligeligt fordelt mellem hvide og røde vine. Grand Cru appellationen, der er Bourgognes fornemste, favner blot 33 berømte marker og dækker blot 1,4 % af den samlede produktion.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Delvist fadlagret.

Tydelige frugtnoter af fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter med et pikant vanille-præg. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Sushi, Skaldyr, Allround , Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Rully - Les Saint-Jacques - Albert Sounit - Bourgogne 2020

Vinen har en meget delikat og en smule mineralsk duft med toner af flint og vanilje. Med iltning kommer der også toner af hasselnødder og eksotiske frugter, som bliver ved i smagen, hvor vinen er både sprød og struktureret, men samtidig meget frugtrig. Eftersmagen er meget lang med en flot karakter af ”crême brûlée” og igen mineralske toner. Det er en meget kompleks vin.

Vinmarkerne dyrkes på en skråning med 10 % hældning mod øst/sydøst, hvor jordbunden hovedsageligt består af brun lerjord blandet med småsten, kalk og sand. En sammensætning som giver en perfekt dræning. Vinstokkene på den parcel hvor Albert Sounits vin kommer fra, er plantede i 1985. Vinen blev 100 % gæret på træfade – 33 % er nye, 33 % 1 år gamle og 33 % 2 år gamle - og er, efter en 100 % malolaktisk gæring, lagret på sit ”lie” (bundfald) i 10 måneder med løbende omrøringer. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

399,00 DKK 459,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Louis Jadot - Santenay - Bourgogne . Frankrig

Byen Santenay ligger i den sydlige del af Côte de Beaune, lige efter Chassagne-Montrachet. "Clos de Malte" er et 7 hektar "Monopole", som Louis Jadot er ene-ejer af. Det ligger på climat'en "Sous la Fée" ved foden af Montagne desTroix Croix. Santenay Clos de Malte er især beplantet med Pinot Noir, dog med en lille hektar med Chardonnay, beliggende i den fugtige undergrund af kalksten og ler. "Clos de Malte" gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol.

329,00 DKK

Chablis Domaine Jean Collet - Chablis, Bourgogne, Frankrig

90 point - Niels Lillelund, Jyllands-Posten: "Ganske bred og fremkommelig med god underliggende sødme. Noter af smør, citrus, nydelig mineralitet, blød, pæn og ren. Meget vellavet, meget venlig."

 

Domaine Jean Collet et Fils

Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i 1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.

”Hver vin har sin egen fortælling”

Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne: Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg træder frem.

Chablis – Domaine Jean Collet

Druerne til Jean Collets Chablis stammer altid fra husets egne marker, der alle ligger på de klassiske Kimmeridge jorde. Der høstes pr. håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt. Gæringen finder her sted i rustfrit stål, ligesom Jean Collet også satser på at bevare friskheden bedst muligt, når den unge vin lagres. Resultatet er en klassisk Chablis, med en frisk, fyldig og lækker aroma og stil. Nyd den ung til f.eks. lys fisk, østers eller en skinke kogt i hvidvin.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 259,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Chablis - 1er Cru Côte de Lechet - Domaine Fourrey - Bourgogne . Frankrig 2019

4. generation af Domaine Fourrey er et lille, familieejet vinhus, som i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. Druerne til denne 1er cru chablis kommer fra en håndfuld parceller på Côte de Lechet, hvor familien har 3½ hektar at gøre godt med på en jordbund bestående af lerholdig kalksten. Vinifikationen foregår på rustfrit stål, mens lagringen delvis foregår på fade i varierende alder for ikke at overdøve vinen.

Såvel duft som smag udviser en dejlig kombination af elegance og mineralitet. Som ung opleves Chablis ikke hverken voldsom eller fyldig, men mere som en fintslebet sag, der overbeviser med elegance og raffinement snarere end hestekræfter og rå power. Aromabilledet domineres af citron, æble, og friske mandler med let cremede nuancer. Mineralske noter af kalk og flintesten samt en frisk syre giver en kompleks, men stadig super saftig og let drikkelig vin.

Nyd denne dejlige 1er Cru Chablis ved en serveringstemperatur på ca. 10-12 grader til en fiskeret - den matcher både torsk og pighvar! - med en sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også retter på lyst kød er velvalgte.

* SUPER VALUE FOR MONEY!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Chassagne-Montrachet - Louis Jadot - Bourgogne 2020

Druerne presses forsigtigt og gæres i fade, hvoraf en tredjedel er nye. Lagring varer omkring 15 måneder på fin bærme før klargøring til aftapning.

Anbefales til fed fisk, flødebaserede retter, lyst fjerkræ, østers og skaldyr.

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

649,00 DKK

Maison Louis Jadot - Coteaux Bourguignons Blanc - Bourgogne - Frankrig 2021

Ultraelegant, sprød og klassisk Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og en dejlig forfriskende syre. En ren smagssymfoni, der flot udtrykker essensen af terroiret i Bourgogne.

Coteaux Bourguignons Les Petites Pierres præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et absolut læskende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer.

Coteaux Bourguignons er en forholdsvis ny appellation i det hæderkronede Bourgogne, der rummer mange forskellige terroir og druesorter. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Louis Jadot udmærker sig især ved at have en vinproduktion, hvor der er så lidt menneskelig indblanding som muligt. Det hæderkronede vinhus har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.

Coteaux Bourguignons Blanc Les Pétites Pierres  er en sand crowdpleaser, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% alkohol.

199,00 DKK

Domaine de Oliveira Lecrestre Chablis Vieilles Vignes

Denne ’AOC Chablis’ fra det gamle vinhus Domaine De Oliveira Lecestre etableret i 1955, er en lækker og indbydende Bourgogne-vin. Chablis-appellationen er den mest kendte af de fire appellationer som findes i det lille vinområde, og dækker 70 % af det samlede vin-areal. ’Vieilles vignes’ kan oversættes til ’gamle vinstokke’ og refererer til de vinstokke som bruges til produktionen af netop denne vin. Kort fortalt, jo ældre vinstokken er desto mere intens smagende vin opnås. Og med vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år, som i dette tilfælde, frembringes en meget kraftig og intens hvidvin.

AOC: Chablis
Årgang: 2021
Vinstokke: 50 år i gennemsnit
Drue: Chardonnay
Metode: Spontan alkoholisk fermentering i stål med malolaktisk gæring.

Sådan smager den:
En blomstret næse med citrusnoter. Smagen afslører hurtigt en elegant syre med grapefrugt og flintet aromaer, der fortsætter langt ud i eftersmagen. En meget kompleks og intens hvidvin hvor frugten fra de gamle vinstokke virkelig smages. Nydes bedst ved 10-12 grader.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Prieur-Brunet, Meursault - Les Forges, Bourgogne, Côte de Beaune, 2020

Bourgogne

Domaine Prieur-Brunet

I 2017 erhvervede Maison Louis Jadot sig den historiske Côte de Beaune ejendom, Domaine Prieur-Brunet, der blev etableret i 1804, og igangsatte en omfattende og tiltrængt revitaliseringsproces. Domaine Prieur-Brunets samlede jordbesiddelser på omkring 25 ha havde Santenay-appellationen som naturligt omdrejningspunkt og foruden enkelte besiddelser i Meursault, er det fortsat herfra langt hovedparten af vinene i dag kommer. Domaine Prieur-Brunets 1. Cru mark i Santenay, deres cirka 5 ha store mark Maladière, er forsat huset stolthed og fineste eksponent for ejendommen. Et omfattende genbeplantningsprogram er igangsat og vil forsætte de kommende mange år. Al arbejde på marker og i kældre varetages nu af Louis Jadots team med samme nidkærhed og præcision, som gælder for alle husets øvrige vine og besiddelser. Der er således næppe nogen tvivl om, at et betydeligt kvalitetsløft er under opsejling. De første tegn på forbedringer står allerede lysende klare.

Vinen

Les Forges-marken ligger næsten sammenhængende med landsbyen i Meursaults nordlige ende, grænsende op mod Monthelie. I vinen finder man netop den indsmigrende, cremede fylde, som har gjort appellationen berømt overalt i verden.

Meursault – Les Forges er gæret i små egefade med efterfølgende 12 måneders lagring inden aftapning på flaske.

Vinifikation:

Gæring i egefade med efterfølgende lagring i 12 måneder.

Smagenoter:

Flot Meursault-Chardonnay, der byder på den indsmigrende, cremede fylde, som har gjort appellationen så verdensberømt.

Anbefales til:

Ost, Fed fisk, Lyst fjerkræ, Kalv, Mager fisk  

Potentiale:

Op til 10 år fra høsttidspunktet

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

675,00 DKK 749,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais

Bourgogne

Mâconnais distriktet ligger i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saônefloden, og vi er her officielt i Sydfrankrig. Navnet stammer fra byen Mâcon. Rødvinsmæssigt er det væsentligt at hæfte sig ved, at Pinot Noir-druen afløses af Gamay. De hvide vine på Chardonnay står for 90 % af vinene. Kooperativerne står for 70 % af al produktion, og især de store negocianter fra Beaune henter deres hvide AOC Bourgogner her. Langt størstedelen af de hvide sælges som Macon-Villages og Domaine-aftappede vine – ofte med et navn på en af de 41 godkendte landsbyer f.eks. Macon-Lugny.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Mâcon Villages-området ligger i den sydlige del af Bourgogne, tæt på Beaujolais. Denne appellation er den største i Mâconnais, dækkende ca. 2500 hektar vinmarker. 43 kommuner har lov til at producere vin under navnet "Mâcon Blanc Villages". Vinene er 100 % hvide, på Chardonnay naturligvis, i reglen alle lagret på stål tank, ikke på fad. Dette Domaine ligger tæt på Viré og Lugny, to af de mest berømte kommuner i Mâconnais. Selve vinmarken ligger på fine, kønne skråninger med udsigt over Saône floden. Dette er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Ingen fadlagring.

Smagenoter:

Tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Asiatisk mad, Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 12,5% alkohol

175,00 DKK 199,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences