Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Chablis Domaine Jean Collet - Chablis, Bourgogne, Frankrig

90 point - Niels Lillelund, Jyllands-Posten: "Ganske bred og fremkommelig med god underliggende sødme. Noter af smør, citrus, nydelig mineralitet, blød, pæn og ren. Meget vellavet, meget venlig."

 

Domaine Jean Collet et Fils

Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i 1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.

”Hver vin har sin egen fortælling”

Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne: Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg træder frem.

Chablis – Domaine Jean Collet

Druerne til Jean Collets Chablis stammer altid fra husets egne marker, der alle ligger på de klassiske Kimmeridge jorde. Der høstes pr. håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt. Gæringen finder her sted i rustfrit stål, ligesom Jean Collet også satser på at bevare friskheden bedst muligt, når den unge vin lagres. Resultatet er en klassisk Chablis, med en frisk, fyldig og lækker aroma og stil. Nyd den ung til f.eks. lys fisk, østers eller en skinke kogt i hvidvin.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 259,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Chablis - 1er Cru Côte de Lechet - Domaine Fourrey - Bourgogne . Frankrig 2019

4. generation af Domaine Fourrey er et lille, familieejet vinhus, som i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. Druerne til denne 1er cru chablis kommer fra en håndfuld parceller på Côte de Lechet, hvor familien har 3½ hektar at gøre godt med på en jordbund bestående af lerholdig kalksten. Vinifikationen foregår på rustfrit stål, mens lagringen delvis foregår på fade i varierende alder for ikke at overdøve vinen.

Såvel duft som smag udviser en dejlig kombination af elegance og mineralitet. Som ung opleves Chablis ikke hverken voldsom eller fyldig, men mere som en fintslebet sag, der overbeviser med elegance og raffinement snarere end hestekræfter og rå power. Aromabilledet domineres af citron, æble, og friske mandler med let cremede nuancer. Mineralske noter af kalk og flintesten samt en frisk syre giver en kompleks, men stadig super saftig og let drikkelig vin.

Nyd denne dejlige 1er Cru Chablis ved en serveringstemperatur på ca. 10-12 grader til en fiskeret - den matcher både torsk og pighvar! - med en sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også retter på lyst kød er velvalgte.

* SUPER VALUE FOR MONEY!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Rully - Les Saint-Jacques - Albert Sounit - Bourgogne 2020

Vinen har en meget delikat og en smule mineralsk duft med toner af flint og vanilje. Med iltning kommer der også toner af hasselnødder og eksotiske frugter, som bliver ved i smagen, hvor vinen er både sprød og struktureret, men samtidig meget frugtrig. Eftersmagen er meget lang med en flot karakter af ”crême brûlée” og igen mineralske toner. Det er en meget kompleks vin.

Vinmarkerne dyrkes på en skråning med 10 % hældning mod øst/sydøst, hvor jordbunden hovedsageligt består af brun lerjord blandet med småsten, kalk og sand. En sammensætning som giver en perfekt dræning. Vinstokkene på den parcel hvor Albert Sounits vin kommer fra, er plantede i 1985. Vinen blev 100 % gæret på træfade – 33 % er nye, 33 % 1 år gamle og 33 % 2 år gamle - og er, efter en 100 % malolaktisk gæring, lagret på sit ”lie” (bundfald) i 10 måneder med løbende omrøringer. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

399,00 DKK 459,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Macon-Fuissé - Domaine de Fussiacus - Bourgogne 2023

En fin bouquet med strejf af mineraler og frugt med hvidt kød. Rund og afbalanceret i munden med en fremragende harmoni med næsen. Modne frugter dominerer duften, som er frisk og frugtagtig med stor længde. Antydning af tørret frugt.
En vin til enhver tid på dagen. Fungerer smukt til forretter, pålæg og østers samt gedeoste.
Serveringstemperatur: 10 til 12 °
Den kan nydes nu eller gemmes i 1-3 år.

Vinen er lavet på 100% Chardonnay

Om Domaine de Fussiacus
Historien om en familie der i 1955 drog til det sydlige Macon for at prøve lykken. Yanniks oldefar der arbejdede som bødker og assistent på en vingård i området, købte sine første 3 ha vinmarker i 1971  og de kunne endelig begynde at lave deres egen vin. De 3 ha vinmarker bærer navnet Les Vieux Murs.
I 1978 døde Jean og som kun 20 årig måtte Jean-Paul tage over og drive hans forældres værk videre. Han købte 8 ha vinmarker i Fuisse og grundlagde Domaine de Fussiacus.
Yannik er sidste knopskud i familien og manden bag vinene fra Chateau de Chaintre. En ejendom på 6 ha med gamle Chardonnay stokke som blev købt i 2003.
Vinene har hver deres udtryk og er virkelig smart buys!

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -13,5% alkohol.

189,00 DKK 225,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Chassagne-Montrachet - Louis Jadot - Bourgogne 2020

Druerne presses forsigtigt og gæres i fade, hvoraf en tredjedel er nye. Lagring varer omkring 15 måneder på fin bærme før klargøring til aftapning.

Anbefales til fed fisk, flødebaserede retter, lyst fjerkræ, østers og skaldyr.

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

649,00 DKK

Maison Louis Jadot - Coteaux Bourguignons Blanc - Bourgogne - Frankrig 2021

Ultraelegant, sprød og klassisk Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og en dejlig forfriskende syre. En ren smagssymfoni, der flot udtrykker essensen af terroiret i Bourgogne.

Coteaux Bourguignons Les Petites Pierres præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et absolut læskende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer.

Coteaux Bourguignons er en forholdsvis ny appellation i det hæderkronede Bourgogne, der rummer mange forskellige terroir og druesorter. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Louis Jadot udmærker sig især ved at have en vinproduktion, hvor der er så lidt menneskelig indblanding som muligt. Det hæderkronede vinhus har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.

Coteaux Bourguignons Blanc Les Pétites Pierres  er en sand crowdpleaser, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% alkohol.

199,00 DKK

Louis Jadot - Santenay - Bourgogne . Frankrig

Byen Santenay ligger i den sydlige del af Côte de Beaune, lige efter Chassagne-Montrachet. "Clos de Malte" er et 7 hektar "Monopole", som Louis Jadot er ene-ejer af. Det ligger på climat'en "Sous la Fée" ved foden af Montagne desTroix Croix. Santenay Clos de Malte er især beplantet med Pinot Noir, dog med en lille hektar med Chardonnay, beliggende i den fugtige undergrund af kalksten og ler. "Clos de Malte" gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol.

329,00 DKK

Domaine de Oliveira Lecrestre Chablis Vieilles Vignes

Denne ’AOC Chablis’ fra det gamle vinhus Domaine De Oliveira Lecestre etableret i 1955, er en lækker og indbydende Bourgogne-vin. Chablis-appellationen er den mest kendte af de fire appellationer som findes i det lille vinområde, og dækker 70 % af det samlede vin-areal. ’Vieilles vignes’ kan oversættes til ’gamle vinstokke’ og refererer til de vinstokke som bruges til produktionen af netop denne vin. Kort fortalt, jo ældre vinstokken er desto mere intens smagende vin opnås. Og med vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år, som i dette tilfælde, frembringes en meget kraftig og intens hvidvin.

AOC: Chablis
Årgang: 2021
Vinstokke: 50 år i gennemsnit
Drue: Chardonnay
Metode: Spontan alkoholisk fermentering i stål med malolaktisk gæring.

Sådan smager den:
En blomstret næse med citrusnoter. Smagen afslører hurtigt en elegant syre med grapefrugt og flintet aromaer, der fortsætter langt ud i eftersmagen. En meget kompleks og intens hvidvin hvor frugten fra de gamle vinstokke virkelig smages. Nydes bedst ved 10-12 grader.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne

Bourgogne

 Bourgogne strækker sig fra Auxerre i nord, hvor vi finder Chablis, til Lyon mod syd, hvis Beaujolais inkluderes. Syd for Chablis finder vi det mest kendte område Côte d'Or – den gyldne skråning – hvor langt hovedparten af Grand Cruvinmarkerne ligger. Côte d'Or er underopdelt i to dele: Côte de Nuits i nord og Côte de Beaune i syd. Området, hvor der dyrkes vin, er kun omkring 40 km langt og omkring 2 km bredt, og består af en række mindre byer (Villages), omgivet af flade vinmarker mod øst og stejle skråninger langs den vestlige højderyg. Bourgogne har 100 forskellige appellationer, nogenlunde ligeligt fordelt mellem hvide og røde vine. Grand Cru appellationen, der er Bourgognes fornemste, favner blot 33 berømte marker og dækker blot 1,4 % af den samlede produktion.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Delvist fadlagret.

Tydelige frugtnoter af fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter med et pikant vanille-præg. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Sushi, Skaldyr, Allround , Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais

Bourgogne

Mâconnais distriktet ligger i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saônefloden, og vi er her officielt i Sydfrankrig. Navnet stammer fra byen Mâcon. Rødvinsmæssigt er det væsentligt at hæfte sig ved, at Pinot Noir-druen afløses af Gamay. De hvide vine på Chardonnay står for 90 % af vinene. Kooperativerne står for 70 % af al produktion, og især de store negocianter fra Beaune henter deres hvide AOC Bourgogner her. Langt størstedelen af de hvide sælges som Macon-Villages og Domaine-aftappede vine – ofte med et navn på en af de 41 godkendte landsbyer f.eks. Macon-Lugny.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Mâcon Villages-området ligger i den sydlige del af Bourgogne, tæt på Beaujolais. Denne appellation er den største i Mâconnais, dækkende ca. 2500 hektar vinmarker. 43 kommuner har lov til at producere vin under navnet "Mâcon Blanc Villages". Vinene er 100 % hvide, på Chardonnay naturligvis, i reglen alle lagret på stål tank, ikke på fad. Dette Domaine ligger tæt på Viré og Lugny, to af de mest berømte kommuner i Mâconnais. Selve vinmarken ligger på fine, kønne skråninger med udsigt over Saône floden. Dette er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Ingen fadlagring.

Smagenoter:

Tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Asiatisk mad, Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 12,5% alkohol

175,00 DKK 199,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Masion Louis Jadot Mersault 2022

Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Meursaults vinmarker er de mest vidtstrakte i Côte de Beaune og ligger spredt over bløde bakker.

Den østvendte orientering er ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. Kridtholdig jord og mergel er fantastisk kombination til veltrivende Chardonnay-druer, og sådan er det her. Meursault er lavet altid og udelukkende på Chardonnay-druer.

Selve gæringen sker på egetræsfade og ligeledes fadlagres vinen bagefter 15 måneder. Louis Jadot's Meursault er let parfumeret, intens og frugtig i bouqueten, noter der går igen på paletten som generøs, smidig tekstur og diskret hasselnød, lidt smør og finessebåret lang, afstemt finish.

Masion Louis Jadot

En af Bourgognes mest estimerede producenter og største jordbesiddere. Maison Jadot er grundlagt 1859. Huset ledes i dag af den unge og dynamiske Pierre-Henry Gagey, der styrer Jadot videre mod nye højder. Lige før høsten ’97 indviede Jadot et splinternyt, cirkulært, ”state of the art” vinifikations center, der tillader den mest skånsomme behandling af druerne, og størst mulig fleksibilitet, med de små individuelle partier, der arbejdes med. Jacques Lardière – genial vinmager

En nøgleperson hos Jadot er vinmageren, den geniale Jacques Lardière. Jacques hylder princippet om minimum intervention. Jacques er ligeledes parat til at tage alle de nødvendige risici, der skal til at lave stor vin.

Gæringen af de røde vine finder sted ved høje temperaturer, 35-40 grader er ikke usædvanligt, Er druernes sundhedstilstand til det macererer Jacques i op til en måned!. Vinene fadlagres, primært i fade fra Jadot’s eget bødkeri CADUS, i mellem 18 og 24 måneder. Der filtreres ikke. Alt sammen nok til, at de fleste lærere på ønolog studiet ville få et nervesammenbrud! Meursault fra Maison Louis Jadot I praksis har kommunen Meursault mulighed for at producere både rød og hvid vine. De røde ses utrolig sjældent. De hvide Meursault vinen er tilgengæld blandt blandt de helt store, klassiske hvide Bourgogner.

Jadot er en ganske betydelig producent af Meursault, i visse årgange helt op til 200 fade! Kvaliteten er samtidig helt i top, og det vil sige at du får en stor magtfuld, fed, kompleks og meget længe levende Meursault. Det er vinen til de fineste, klassiske fiskeretter med laks, hummer, pighvar eller søtunge. Prøv den også til den lokale specialitet Jambon Persillé. “..this is an extraordinary house where quality is the highest priority..” ROBERT M. PARKER JR.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol

699,00 DKK 799,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Domaine J.A. Ferret Pouilly-Fuissé - Frankrig

Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.

Familien Ferret - Kvindernes domæne

Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som det bedste Domaine i Pouilly-Fuissé. Huset er opkaldt efter dets tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og vigtig rolle for berømmelsen af den velansete appellation.

Da Louis Jadot overtog huset, valgte man helt naturligt at fortsætte Jeanne Ferret og hendes datter Colettes fokuserede vinarbejde, hvor vinificeringen sker parcel for parcel, og kræver et ekstremt præcist og indgående kendskab til regionens usædvanlige og stærkt differentierede terroir.

Jeanne Ferrets blev også stærkt anerkendt for sit arbejde med at skabe en Pouilly-Fuissé-klassifikation à la Côte d’Ors 1. Cru og Grand Cru. Hun insisterede på at gøre arbejdet med de uofficielle – men anerkendte – Pouilly-Fuissé kvalitets klassificeringer "Tête de Cru" og "Hors Classé" færdigt, inden hun trådte tilbage.

Efter Jeanne og Colette har Ferret-huset haft en bemærkelsesværdig ubrudt række af kvindelige winemakers, hvilket har sat sit umiskendelige sikre præg på husets vinstil. Louis Jadot har valgt at fortsætte den kvindelige indflydelse og ansatte i 2008 winemakeren Audrey Braccini, der kom fra Beaujolais og altså siden 2008 har stået for Domaine J.A. Ferrets vine.

Terroir

"Af alle de burgundiske appellationer, er Pouilly-Fuissé uden tvivl den mest varierede hvad angår geologi. Her findes hele rækken af jordbundslag, som er repræsenteret i Mâconnais’ øvrige appellationer, og mere til endda. Generelt er kløfter, bjergskråninger og skrænter langt mere betonede i landskabet, og forskellene i jordbund mere pludselige og uventede".

Således udtaler Cabinet Sigales, en af Frankrigs mest seriøse og velbevandrede specialister i jordbunds-kartografi, vinmarker og terroir. Udtalelsen er med Domaine J.A. Ferret som baggrund og eksempel.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol

450,00 DKK 499,00 DKK (spar 49,00 DKK)

2022 Viré-Clessé Épinet Domaine des Tourterelles

90 point - Jasper Morris: "Bright fresh lemon. Very classy nose, just a little fuller, fine density on the palate, you can see this is lower on the slope, and this also shows greater persistence. Drink from 2025-2028. Tasted: March 2024."

Viré-Clesse ”Épinet” – Rig og Mineralsk

Chardonnay-druerne kommer 100 % fra Épinet-marken. Efter plukning transporteres de til vingården, gæres og lagres efterfølgende 9 måneder på ståltanke inden tapning. Vinen har en klar, lys gylden farve og byder på blomsteragtige aromaer med noter af hvide blomster som akacie og kaprifolium, samt citrusfrugter, modne æbler og undertoner af honning og mineralitet. Smagen er frisk og frugtig med en god syre, som giver vinen struktur og balance. Smagsnoter af citrus, grønne æbler, pærer og en karakteristisk mineralitet. Afslutningsvis er der lette smør- og vaniljeagtige noter. Eftersmagen er lang og elegant med vedvarende frugtnoter og en fin mineralitet.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. -  13% alkohol

 

249,00 DKK 279,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler