-12%
udsolgt-label

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais

175,00 DKK 199,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais

Bourgogne

Mâconnais distriktet ligger i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saônefloden, og vi er her officielt i Sydfrankrig. Navnet stammer fra byen Mâcon. Rødvinsmæssigt er det væsentligt at hæfte sig ved, at Pinot Noir-druen afløses af Gamay. De hvide vine på Chardonnay står for 90 % af vinene. Kooperativerne står for 70 % af al produktion, og især de store negocianter fra Beaune henter deres hvide AOC Bourgogner her. Langt størstedelen af de hvide sælges som Macon-Villages og Domaine-aftappede vine – ofte med et navn på en af de 41 godkendte landsbyer f.eks. Macon-Lugny.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Mâcon Villages-området ligger i den sydlige del af Bourgogne, tæt på Beaujolais. Denne appellation er den største i Mâconnais, dækkende ca. 2500 hektar vinmarker. 43 kommuner har lov til at producere vin under navnet "Mâcon Blanc Villages". Vinene er 100 % hvide, på Chardonnay naturligvis, i reglen alle lagret på stål tank, ikke på fad. Dette Domaine ligger tæt på Viré og Lugny, to af de mest berømte kommuner i Mâconnais. Selve vinmarken ligger på fine, kønne skråninger med udsigt over Saône floden. Dette er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Ingen fadlagring.

Smagenoter:

Tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Asiatisk mad, Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 12,5% alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk