Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

CLEEBOURG - Grande Réserve - Gewurztraminer - Alsace - Frankrig 

Dyb gul i glasset med gyldne reflekser. Næsen er super ekspressiv med søde krydderier og blomster som rose og jasmin, med overvejende frugtige smagsindtryk og en subtil, næsten underspillet friskhed, der giver vinen rank en flot balance og gør den yderst madvenlig.

Prøv vinen til fisk og skaldyr og til asiatiske retter.

Gewurztraminer er i dén grad Alsace's mest aromatiske drue, intenst parfumeret i sit udtryk.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

 

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG - Grande Reserve - Pinot Gris - Alsace - Frankrig 

Druen Pinot Gris giver i Alsace ofte robuste og magtfulde vine, som kan antage en næsten olieagtig konsistens. Pinot Gris fra Cleebourgs er smukt medium gul med gyldne reflekser med aromaer af modne, gule stenfrugter, skovbund og svampe, som i smagen komplementeres af citrusnoter og et strejf af Brioche. Citrusnoter, der bidrager til at give vinen friskhed og som går igennem hele vejen til eftersmagen. Vinen er medium fyldig og let at holde af - ikke mindst, hvis den serveres ved 8-10 grader  til lyst fjerkræ eller fisk i sauce, til risotto og svamperetter eller som en delikat aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

CLEEBOURG - Brandhof - Pinot Gris - Alsace - Frankrig 2020

Fra lieu dit Brandhof ved byen Steinseltz, kommer druerne til denne dejlige Pinot Gris, hvorfra man begrænser høstudbyttet til 68 hl/ha.

Vinen smukt dyb, gul med gyldne reflekser. Meget aromatisk med stor kompleksitet. Frugtig, moden citrusfrugt møder ristede og røgede noter. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. Struktureret med masser af fylde og intensitet i smagen. Svampe møder kandiserede frugtnoter i et meget elegant udtryk.

Nyd vinen ved 8-10 grader til fiskeretter, til en hummerbisque, til svampebaserede retter og til asiatisk inspirerede retter.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG - Riesling - Hannesacker - Alsace - Frankrig 2016

Druerne til denne dejlige Riesling kommer fra marken lieu dit Hannesacker nær byen Rott, hvor man begrænser høstudbyttet til 68 hl/ha.

Lys gul med let gyldne reflekser. Næsen byder på god aromatisk kompleksitet med æbler, grapefrugt, vanilje og let ristede toner. I munden finder vi typisk Riesling karakter med orange blomst og lime til at komplementere duftnuancerne. Vinen er både livlig, kraftfuld og insisterende og i eftersmagen fornemmes tydeligt den citronagtige syre, der er så kendetegnet for Hannesacker.

Prøv vinen til f.eks. skaldyr, østers, fisk eller egnsretter fra Alsace. Nyd gerne vinen afkølet til ca. 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  12,5% Alkohol.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG - Grande Reserve - Riesling - Alsace - Frankrig 

Dette er en stilfuld og delikat vin. Medium aromatisk næse med noter af modne fersken, pærer og æbler, lime og citron samt hvide blomster. I munden er den frisk og livlig med citrus og pære med et let mineralsk greb i afslutningen. God intensitet med Rieslings typiske, lækre friskhed. 

Her får Du en Riesling med et særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.

En meget alsidig vin til mad - passer perfekt til eksempelvis sauerkraut og andre retter som baeckeoffe (en alsacisk egnsret med flere forskellige slags kød), fisk og skaldyr samt lyst fjerkræ og svinekød. Og så gør den sig godt "on it's own"! Bør serveres ved 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 12,5% alkohol.

89,95 DKK 99,95 DKK (spar 10,00 DKK)

Riesling Racines & Terroirs Dagobert - TESTVINDER

TESTVINDER / BEDSTE KØB Din Vinguide

91 points

Din Vinguide, nr 34, august 2022

+ på listen over 'de 10 bedste vinkøb i 2022' blandt ca. 3.000 smagte vine, Thomas Rydberg

Dagobert Riesling Racines & Terroirs er en betalbar men værdig repræsentant for både Alsace og riesling. Den har et dejligt områdepræg og en lille petroleumsnote, som i rette mængder er en dejlig ting ved riesling.

Cave du Roi Dagobert er et velfungerende og moderne kooperativ med tætte relationer til kooperativet i Türckheim, respekteret for sit høje kvalitetsniveau til priser, der kun ligger lidt over begynderniveauet.

Næsen er elegant sammensat af; citrusfrugter, golden delicious æbler samt lidt pære. Der er både renhed og længde, der rækker ud over vinens fornuftige pris.

Racines & Terrois Riesling kan nydes som aperitif/tørstslukker, men den er også dejlig sammen med en rejemad, til de ikke for fede retter med fisk og skaldyr, til fjernøstlig mad med chili/ingefær. Er man særligt alsacofil, vil man også vide, den går fremragende sammen med choucroute garnie (surkål og flere slags gris).

Vi anbefaler en serveringstemperatur i lejet 8-11°.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

 

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler