Maison Louis Jadot - Coteaux Bourguignons Blanc - Bourgogne - Frankrig

199,00 DKK

Maison Louis Jadot - Coteaux Bourguignons Blanc - Bourgogne - Frankrig 2021

Ultraelegant, sprød og klassisk Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og en dejlig forfriskende syre. En ren smagssymfoni, der flot udtrykker essensen af terroiret i Bourgogne.

Coteaux Bourguignons Les Petites Pierres præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et absolut læskende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer.

Coteaux Bourguignons er en forholdsvis ny appellation i det hæderkronede Bourgogne, der rummer mange forskellige terroir og druesorter. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Louis Jadot udmærker sig især ved at have en vinproduktion, hvor der er så lidt menneskelig indblanding som muligt. Det hæderkronede vinhus har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.

Coteaux Bourguignons Blanc Les Pétites Pierres  er en sand crowdpleaser, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk