Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Domaine Piaugier - Sablet Blanc - Rhone - Frankrig 2022

Domaine Piaugier ligger i den lille idylliske landsby Sablet og er ejet af Sophie og Jean-Marc Autran. Domainet har 70 hektar vinmarker fordelt på 60 forskellige plots i AOC Gigondas, Cotes du Rhone Village og Cotes du Rhone. Domainet blev startet af Jean-Marc’s oldefar Alphonse Vautour i 1947. Sophie og Jean-Marc overtog driften i 1985.

Domainets 70 hektar er beplantet med Grenache, Syrah, Counoise, Carignan og Mourvedre samt Grenache Blanc, Marsanne, Rousanne og Viognier.

Sablet Blanc undergår en marceration på drueskindet og gæring på to år gamle egetræsfade med bâtonnage, hvorefter den tappes ret hurtigt på flaske. Vinen er rig og fyldig, men samtidig frisk og afbalanceret, og er en overbevisende demonstration af de store fremskridt domainet har gjort de seneste år.”

Vinen har adskillige gange vundet prisen som bedste hvidvin på Rhone festival.

Vinen er en frisk frugtig og samtidig fedmefuld hvidvin med smag af æble og fersken og med et floralt strejf. Denne hvidvin minder en del om en hvid Bourgogne blot til langt mere human pris. Sablet Blanc anbefales til kraftige og/eller smagfulde retter som f.eks. skindstegt fisk med en intens sauce.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14% alkohol.

149,00 DKK 175,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler