Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sicilien og Sardinien

Sorter resultater:

Barone Montalto "Collezione di Famiglia", Nero d'Avola Appassimento 300 cl. - Sicilien 2018 * En 300 cl. lækker vin! Kraftfuld, fyldig Bamsevin. Blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte brombær og skovbæraromaer, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Nero d'Avola "Collezione di Famiglia" kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match.
Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op. Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste.

En flaske indeholder 300 cl. - 14 % Alkohol.

395,00 DKK 495,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Barone Montalto , Passivento, Rosso Terre Siciliane IGT, Sicilien, 2020

Fyldig og blød rødvin fra det solrige Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der hér præsenterer sig som en bær mættet, tæt vin med blid struktur, hvor der er puslet om alle detaljer. I duft og smag er vinen domineret af brombær, skovbær, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento-stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en fornemmelse af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu ved ca. 16 grader til kraftigere stege- eller gryderetter, ligesom vildt ligger lige for. Eller lad vinen ligge yderligere et par år og server den bare en anelse varmere, i takt med at de tertiære aromaer fra lagringen dukker op. 

En kasse indeholder 6 fl. af 75 cl. 14% Alkohol.

Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord mellem 350 og 500 meter over havet, hvor kontrasten mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. Druernes naturlige koncentration boostes ved, at en del af druerne får lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres både sukker- og aromastoffer i druerne og giver vinen et udtryk, der kan minde om forbilledet, Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade.

119,00 DKK
Køb 6 eller flere til 55,00 DKK pr stk. spar i alt 64,00 DKK pr stk.

Lorlando Nero d´Avola DOC - Sicilia Assuli - Sicilien, Italien - ØKO

En spændende vinregion

Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.

Siciliansk kvantespring

Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens centre for ”bulkvin”, til at være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.

 

Assuli, Baglio – Caruso familiens stolthed

 Assuli er sicilianske dialekt for ”Al Sole” som kan oversættes til ”under solen”.  Familien Caruso med Nicoletta, Roberto og Michele regerer på ejendommen der er en smuk 4 længet ejendom beliggende i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for Marsala. Assuli’s 130 hektar, som kun delvist er beplantet med vinstokke, ligger fordelt på mange parceller med forskellige mikroklimaer og geologi. De ligger fra 100 til 600 meter over havet og denne store spredning giver optimale betingelser for både sprøde hvidvine og saftige og spændstige rødvine. Assuli satser på de spændende indfødte druesorter, såsom Nero d’Avola, Perricone, Grillo, Zibibbo, Lucido og Inzolia. Vinmager er Lorenzo Landi der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra og med 2019 årgangen er certificeret økologiske

Lorlando – topscorende Nero d’Avola

Denne 100 % Nero d’Avola fra Assuli er høstet lige nord for Mazara del Vallo i sidste halvdel af august på godt drænede vinmarker i 150 meters højde med masser af sten og ral. Vinifikationen er med nænsom presning og gæringen sker ved præcis 26 grader i nogle måneder, hvor efter vinen lagres et godt stykke tid inden frigivelse til salg, således af forbrugeren får en nuanceret nydelse.  Farven er dybt rød og næsen har et raffineret spicy strejf. Vinen er flot balanceret og tanninerne er solmodne og bløde.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler
Update cookies preferences