-14%

Karlsmühle Molaris L Riesling Trocken, Ruwer - Tyskland

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Karlsmühle Molaris L Riesling Trocken, Ruwer - Tyskland

De tørre tyske vine har de seneste år nydt en enorm fremgang - både i efterspørgsel og kvalitet. Hvor det før var en vintype, der kun havde stor indenlandsk efterspørgsel, er der nu stor international opmærksomhed på tørre tyskere, især tør riesling.

Molaris L er en lang forkortelse af Molaris Lapis, som latinkyndige vil vide er en besværlig måde at skrive stenmølle på. Samtidig henviser det til den stedlige, romerske stenmølle, der er den ældste af sin slags uden for Italien. Selve vinen er kategoriseret som QbA, men har mostvægt omtrent som spätlese. 

Dette er en tør og elegant riesling fra egne marker omkring Mertesdorf i Ruwer-dalen. Områdebetegnelsen på etiketten siger Deutscher Qualitätswein Mosel Bereich Ruwer. Et - desværre forventeligt - dårligt og forvirrende initiativ af lovmagerne, når nu druerne udelukkende stammer fra Ruwer. Så vi har tilladt os at forenkle det i overskuelighedens, logikkens og retfærdighedens navn. Amen.

I duft og smag fornemmes elementer af grape og citron med intense skiffermineraler. Smagen er let-fyldig og knastør med krystalklar renhed og mineralitet, som man desværre ikke finder i alsace-vinene i samme prisleje.

Tyskerne drikker næsten alt deres tørre riesling selv – og man forstår dem godt, når man smager en vin som denne. Herlig vin til elegante retter, hvor vinens renhed får lov at dominere.

Vi anbefaler, at man nyder vinen i dens spændstige ungdom til ikke for kraftige fiskretter, lyse kødretter, rustikke salater, gris med kål eller bruschette.

1 kolli indeholder 6 fl. á 75 cl. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk