Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land i verden. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Dermed har Franskmændene opnået masser af erfaring, knowhow og traditioner, og de har fundet de områder, der er bedst til vindyrkning. De primære Franske hvidvins druesorter er: Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Frankrig er nok mest kendt for sine mange rødvine af høj kvalitet, men landet er også med i forreste række, når det kommer til hvidvin af høj kvalitet. Særligt populære franske hvidvine er: de mange Alsace vine fra Cave du Cleebourg, sydfranske vine fra Domaine du Bosc samt vores Biologiske Sancerre Vignoble Dauny.

Sorter resultater:

LuLu Le Francais Colombard - Cotes de Gascogne IGP

Virkelig fremragende festvin - value for money

Gascogne har for hvidvinenes vedkommende de seneste ca. 15-20 år budt på fremragende value-for-money, og LULU Le Français sætter en fed streg under, at man stadig kan købe livsglæde til små penge.

 

Colombard-druen er fantastisk tilpasset Gascognes klima i det sydvestlige Frankrig, og derfor forløser den i distriktet sit fulde potentiale med stor aromarigdom og fremragende friskhed. Druen har den særlige egenskab at være aromatisk uden at tilføje vinen tyngde eller voldsomme mængder alkohol. Resultatet er tørre, lette vine med aromarigdom; vine der som udgangspunkt har en del til fælles med sauvignon blanc-baserede vine.

 

Efter høsten gæres vinen køligt på rustfrit stål, som bedst beholder druens frugtige aromaer. Efter klaring og kort tids lagring tappes vinen på flasker med skruelåg, som bedst holder vinens friskhed intakt.

 

Duft og smag har aromaer af citron, hyldeblomst, grape, lime og hvide blomster med en uforlignelig renhed og intensitet for prisklassen. Den mundrensende syre er i fuld balance med frugten, så man kan nyde en særdeles afstemt helhed, der vil fungere glimrende som en terrassedrik, men så sandelig også til ikke for fede fiskeretter, til en rejemad, til hovedretssalater eller en stegt kylling.

 

Serveres ved ca. 8-11°

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 11,5% alkohol

49,95 DKK 69,95 DKK (spar 20,00 DKK)

SECRET BOISÉ Chardonnay Grande Réserve 2022

Fremragende festvin

Frisk og blomstret hvidvin fra det sydfranske terrior, med et touch af vanilje fra den lettere fadlagring!

Secret Boisé Chardonnay har en strågul farve med grønne reflekser. Bouqueten byder på en aroma af hvide blomster, peber og smør. Smagen er blød med nøddeagtige noter og god balance mellem kraft og finesse..

Secret Boisé Chardonnay produceres af Mont Baudile, et par kilometer fra Montpellier, for enden af Séranne-massivet, lige i hjertet af Hérault-dalen.

Dette område ved middelhavet, hvor der er tør varme, og jord med ler og kalksten, er der optimale forhold til at lave denne helt igennem flotte vin!

På grund af sin aromatiske karakter er denne sydfranske hvidvin virkelig en vin der skal nydes og gerne til mad.

Passer godt til salater, grillet fisk, lyst kød og bløde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 12,5% 

 

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Domaine Du Bosc - Viognier - Sydfrankrig 

Familien Bessinet fremstillet en rigtig dejlig Viognier, som på én gang er frisk og fedmefuld samt pakket med smag. Frisk, blomstret og spækket med abrikos og ananas, honning og krydrede noter. Et lækkert glas hvidvin, der anbefales til grillede grøntsager, fisk og skaldyr (ikke mindst kammuslinger) eller blot til ren hygge. 

Viognier er oprindeligt fra Rhône dalen i Sydfrankrig, hvor den er kendt for at give aromatiske, fedmefulde vine med moderat syre.

* GODT KØB!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG - Grande Réserve - Gewurztraminer - Alsace - Frankrig 

Dyb gul i glasset med gyldne reflekser. Næsen er super ekspressiv med søde krydderier og blomster som rose og jasmin, med overvejende frugtige smagsindtryk og en subtil, næsten underspillet friskhed, der giver vinen rank en flot balance og gør den yderst madvenlig.

Prøv vinen til fisk og skaldyr og til asiatiske retter.

Gewurztraminer er i dén grad Alsace's mest aromatiske drue, intenst parfumeret i sit udtryk.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG - Grande Reserve - Pinot Gris - Alsace - Frankrig 

Druen Pinot Gris giver i Alsace ofte robuste og magtfulde vine, som kan antage en næsten olieagtig konsistens. Pinot Gris fra Cleebourgs er smukt medium gul med gyldne reflekser med aromaer af modne, gule stenfrugter, skovbund og svampe, som i smagen komplementeres af citrusnoter og et strejf af Brioche. Citrusnoter, der bidrager til at give vinen friskhed og som går igennem hele vejen til eftersmagen. Vinen er medium fyldig og let at holde af - ikke mindst, hvis den serveres ved 8-10 grader  til lyst fjerkræ eller fisk i sauce, til risotto og svamperetter eller som en delikat aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

CLEEBOURG - Brandhof - Pinot Gris - Alsace - Frankrig 2020

Fra lieu dit Brandhof ved byen Steinseltz, kommer druerne til denne dejlige Pinot Gris, hvorfra man begrænser høstudbyttet til 68 hl/ha.

Vinen smukt dyb, gul med gyldne reflekser. Meget aromatisk med stor kompleksitet. Frugtig, moden citrusfrugt møder ristede og røgede noter. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. Struktureret med masser af fylde og intensitet i smagen. Svampe møder kandiserede frugtnoter i et meget elegant udtryk.

Nyd vinen ved 8-10 grader til fiskeretter, til en hummerbisque, til svampebaserede retter og til asiatisk inspirerede retter.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  13% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG - Riesling - Hannesacker - Alsace - Frankrig 2016

Druerne til denne dejlige Riesling kommer fra marken lieu dit Hannesacker nær byen Rott, hvor man begrænser høstudbyttet til 68 hl/ha.

Lys gul med let gyldne reflekser. Næsen byder på god aromatisk kompleksitet med æbler, grapefrugt, vanilje og let ristede toner. I munden finder vi typisk Riesling karakter med orange blomst og lime til at komplementere duftnuancerne. Vinen er både livlig, kraftfuld og insisterende og i eftersmagen fornemmes tydeligt den citronagtige syre, der er så kendetegnet for Hannesacker.

Prøv vinen til f.eks. skaldyr, østers, fisk eller egnsretter fra Alsace. Nyd gerne vinen afkølet til ca. 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  12,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sancerre - Sauvignon Blanc - Vignoble Dauny Terres Blanches - Loire - Frankrig 2022 er en sprød og tør hvidvin, med blomstret og flintet aroma, en tydelig duft af hyld, grapefrugt og stikkelsbær. Frisk og rank med en befriende syre, markeret mineralitet, medium fyldig krop og en lang eftersmag.

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så højt respekteret for Sauvignon Blanc. Familien Dauny har lavet vin her siden 1683 (økologisk siden 1964) og deres held, forspring og styrke er, at deres 16 ha ligger syd-østvendt på den yderst eftertragtede skråning, Champtin.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 8 grader til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13% Alkohol.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chablis - 1er Cru Côte de Lechet - Domaine Fourrey - Bourgogne . Frankrig 2019

4. generation af Domaine Fourrey er et lille, familieejet vinhus, som i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. Druerne til denne 1er cru chablis kommer fra en håndfuld parceller på Côte de Lechet, hvor familien har 3½ hektar at gøre godt med på en jordbund bestående af lerholdig kalksten. Vinifikationen foregår på rustfrit stål, mens lagringen delvis foregår på fade i varierende alder for ikke at overdøve vinen.

Såvel duft som smag udviser en dejlig kombination af elegance og mineralitet. Som ung opleves Chablis ikke hverken voldsom eller fyldig, men mere som en fintslebet sag, der overbeviser med elegance og raffinement snarere end hestekræfter og rå power. Aromabilledet domineres af citron, æble, og friske mandler med let cremede nuancer. Mineralske noter af kalk og flintesten samt en frisk syre giver en kompleks, men stadig super saftig og let drikkelig vin.

Nyd denne dejlige 1er Cru Chablis ved en serveringstemperatur på ca. 10-12 grader til en fiskeret - den matcher både torsk og pighvar! - med en sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også retter på lyst kød er velvalgte.

* SUPER VALUE FOR MONEY!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Domaine du Bosc - Chardonnay - Frankrig 

Vinen er en lækker frisk og frugtig Chardonnay med modne, gule æbler, hvid fersken og en anelse melon. Vinen er frisk med en let cremet tekstur.

Vinen vil være en fremragende ledsager til f.eks. røget eller grillet laks, en Salade Nicoise, til fiskeretter eller til lyst fjerkræ med cremede saucer eller bare til ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Piaugier - Sablet Blanc - Rhone - Frankrig 2022

Kåret til "ÅRETS BEDSTE HVIDVIN" hele 6 gange af publikum ved Rhônevinfetival. SENEST I 2024

Fra “De 90 Største vine fra Rhônedalen” af James Turnbull.

"Udover rødvinene producerer Autran også en særdeles velsmagende hvid Sablet, der undergår en marceration på drueskindet og gæring på to år gamle egetræsfade med bâtonnage, hvorefter den tappes ret hurtigt på flaske. Vinen er rig og fyldig, men samtidig frisk og afbalanceret, og er en overbevisende demonstration af de store fremskridt domainet har gjort de seneste år."

Domaine Piaugier ligger i den lille idylliske landsby Sablet og er ejet af Sophie og Jean-Marc Autran. Domainet har 70 hektar vinmarker fordelt på 60 forskellige plots i AOC Gigondas, Cotes du Rhone Village og Cotes du Rhone. Domainet blev startet af Jean-Marc’s oldefar Alphonse Vautour i 1947. Sophie og Jean-Marc overtog driften i 1985.

Domainets 70 hektar er beplantet med Grenache, Syrah, Counoise, Carignan og Mourvedre samt Grenache Blanc, Marsanne, Rousanne og Viognier.

Sablet Blanc undergår en marceration på drueskindet og gæring på to år gamle egetræsfade med bâtonnage, hvorefter den tappes ret hurtigt på flaske. Vinen er rig og fyldig, men samtidig frisk og afbalanceret, og er en overbevisende demonstration af de store fremskridt domainet har gjort de seneste år.”

Vinen har adskillige gange vundet prisen som bedste hvidvin på Rhone festival.

Vinen er en frisk frugtig og samtidig fedmefuld hvidvin med smag af æble og fersken og med et floralt strejf. Denne hvidvin minder en del om en hvid Bourgogne blot til langt mere human pris. Sablet Blanc anbefales til kraftige og/eller smagfulde retter som f.eks. skindstegt fisk med en intens sauce.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 14% alkohol.

149,00 DKK 175,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Vignoble Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Fra kalksten- og lerholdige jorder i hjertet af Gascogne kommer denne frugtige, friske og sprøde hvidvin. Noter af grapefrugt og eksotisk frugt, hyld og friske krydderurter.

Server vinen afkølet til fisk og sushi, frokostretter eller som et glas i utide.

Familiens store investeringer gennem de sidste mange år har givet et kvalitetsmæssigt løft af vinene. Det har været en stor del af rejsen at sikre hensynet til miljøet. Vinhuset følger en naturplan, lagt af det franske landbrugsministerium (HVE – niveau 3).

Af grønne initiativer hos Domaine Guillaman kan nævnes:

  • Solceller producerer al strøm i produktionen
  • Grøn certificering af franske myndigheder
  • 50% reduktion af sprøjtning for uønskede insekter
  • 30% forøgelse af biobekæmpelse af skadedyr
  • Kun brug af organisk gødning
  • Fokus på vandforbrug (intet brug af drypvandingssystem)
  • 60% af vinmarkerne er dækket af naturlige planter (mellem rækkerne)
  • Årlige beplantninger af træer og hæk i omkring vinmarkerne

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 12% alkohol

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Casca - Sauvignon Blanc - Joél Delaunay - Orange vin - Frankrig 2021

Denne Orange vin giver en lys orange farve, noter af marmelade, appelsinskal, klementiner, krydderier. Bitterhed er der, men ikke restsukkeret, fordi produktet er helt tørt.

En macerations vin fremstillet på 100 % Sauvignon Blanc.

Serdeles velegnet til oste med nogle tørrede abrikoser og grillede mandler, eller opskrift af and med appelsin som tilbehør.

Server vinen hverken for varmt eller for koldt, og sigt i stedet mod din kældertemperatur på 12-13 grader.

Restsukker pr. liter: 0 gram

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 12% Alkohol

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Château de Rochemorin - Pessac-Léognan - Bordeaux 2018

Denne vin er fremstillet på Sauvignon Blanc 100%, Vvingården producere attraktive og velafbalancerede vine, hvis fremragende kvalitet bekræfter det ry, den har haft i fortiden.

Beliggende i hjertet af AOC Pessac-Léognan, i Graves, er dette slot af meget gammel oprindelse.
I 1520 kom Jean de Amelin til Bordeaux og købte en ejendom der kaldet "Beaubois", i Martillac. Han byggede et slot der, udviklede en vingård og omdøbte ejendommen til "Rochemorin". Omkring 1610 overtog den berømte filosof, Charles de Secondat, Baron de Montesquieu ejendommen.
Ejendommen bestående af 100 ha god jord, der er plantet med Cabernet Sauvignons, Merlots, Sauvignons Blanc og Sémillons.  

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% alkohol.

189,00 DKK

Domaine de Oliveira Lecrestre Chablis Vieilles Vignes

Denne ’AOC Chablis’ fra det gamle vinhus Domaine De Oliveira Lecestre etableret i 1955, er en lækker og indbydende Bourgogne-vin. Chablis-appellationen er den mest kendte af de fire appellationer som findes i det lille vinområde, og dækker 70 % af det samlede vin-areal. ’Vieilles vignes’ kan oversættes til ’gamle vinstokke’ og refererer til de vinstokke som bruges til produktionen af netop denne vin. Kort fortalt, jo ældre vinstokken er desto mere intens smagende vin opnås. Og med vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år, som i dette tilfælde, frembringes en meget kraftig og intens hvidvin.

AOC: Chablis
Årgang: 2021
Vinstokke: 50 år i gennemsnit
Drue: Chardonnay
Metode: Spontan alkoholisk fermentering i stål med malolaktisk gæring.

Sådan smager den:
En blomstret næse med citrusnoter. Smagen afslører hurtigt en elegant syre med grapefrugt og flintet aromaer, der fortsætter langt ud i eftersmagen. En meget kompleks og intens hvidvin hvor frugten fra de gamle vinstokke virkelig smages. Nydes bedst ved 10-12 grader.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne

Bourgogne

 Bourgogne strækker sig fra Auxerre i nord, hvor vi finder Chablis, til Lyon mod syd, hvis Beaujolais inkluderes. Syd for Chablis finder vi det mest kendte område Côte d'Or – den gyldne skråning – hvor langt hovedparten af Grand Cruvinmarkerne ligger. Côte d'Or er underopdelt i to dele: Côte de Nuits i nord og Côte de Beaune i syd. Området, hvor der dyrkes vin, er kun omkring 40 km langt og omkring 2 km bredt, og består af en række mindre byer (Villages), omgivet af flade vinmarker mod øst og stejle skråninger langs den vestlige højderyg. Bourgogne har 100 forskellige appellationer, nogenlunde ligeligt fordelt mellem hvide og røde vine. Grand Cru appellationen, der er Bourgognes fornemste, favner blot 33 berømte marker og dækker blot 1,4 % af den samlede produktion.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Delvist fadlagret.

Tydelige frugtnoter af fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter med et pikant vanille-præg. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Sushi, Skaldyr, Allround , Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Maison Louis Jadot, Mâcon-Villages - Grange Magnien, Bourgogne, Mâconnais

Bourgogne

Mâconnais distriktet ligger i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saônefloden, og vi er her officielt i Sydfrankrig. Navnet stammer fra byen Mâcon. Rødvinsmæssigt er det væsentligt at hæfte sig ved, at Pinot Noir-druen afløses af Gamay. De hvide vine på Chardonnay står for 90 % af vinene. Kooperativerne står for 70 % af al produktion, og især de store negocianter fra Beaune henter deres hvide AOC Bourgogner her. Langt størstedelen af de hvide sælges som Macon-Villages og Domaine-aftappede vine – ofte med et navn på en af de 41 godkendte landsbyer f.eks. Macon-Lugny.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Mâcon Villages-området ligger i den sydlige del af Bourgogne, tæt på Beaujolais. Denne appellation er den største i Mâconnais, dækkende ca. 2500 hektar vinmarker. 43 kommuner har lov til at producere vin under navnet "Mâcon Blanc Villages". Vinene er 100 % hvide, på Chardonnay naturligvis, i reglen alle lagret på stål tank, ikke på fad. Dette Domaine ligger tæt på Viré og Lugny, to af de mest berømte kommuner i Mâconnais. Selve vinmarken ligger på fine, kønne skråninger med udsigt over Saône floden. Dette er en tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold og henrivende til fisk, skaldyr og salte sager som f.eks. Chevre (gedeost).

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Ingen fadlagring.

Smagenoter:

Tør og let drikkelig Bourgogne-hvidvin med frugtig og floral næse, er god rigtig iskold. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Asiatisk mad, Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 12,5% alkohol

175,00 DKK 199,00 DKK (spar 24,00 DKK)

CLÉMENT & FLORIAN BERTHIER , POUILLY FUMÉ A.O.P. - LOIRE - FRANKRIG

Historien bag Vignobles Berthier er en familiehistorie. Familien Berthier har holdt til i den centrale Loire-region i adskillige generationer. Efter at have rejst rundt i verden er den nuværende generation vendt tilbage til familiens jorde og familieforetagendet Vignobles Berthier.
Clément, som har arbejdet som kældermester i USA, er nu ansvarlig for domainets vinifikation og salg, mens Florian, som drager nytte af sine erfaringer fra Bourgogne og New Zealand, nu er ansvarlig for arbejdet i vinmarkerne.

Berthiers vinmarker strækker sig fra den ene ende af Loires flodbred til den anden - fra Sancerre til Coteaux du Giennois, hvor der dyrkes Sauvignon Blanc til hvidvinene samt Pinot Noir og Gamay til rosé- og rødvinene. Berthiers vinmarker er bæredygtigt dyrket - og det har de været gennem mange år. Baseret på familiens store kærlighed for jordene og vinmarkerne overvejer og forbedrer Berthier-familien konstant sin måde at arbejde på i vinmarkerne. Denne fremgangsmåde bliver helt naturligt ført videre til vineriet, hvor hvert jordlod vinificeres enkeltvis. For Berthier er kunsten ved vinproduktion defineret ved den dybeste respekt for jordens beskaffenhed og råmaterialerne. Det er en ære for Berthier at blande sig så lidt som muligt i vinproduktionen for at lade hver vin udtrykke sit fulde potentiale. Baseret på en kombination af historie, intuition og følelser har vinene fra Berthier et eneste formål; nemlig at give forbrugeren en oplevelse af endeløs nydelse.

Denne vin er produceret af 100% Sauvignon Blanc-druer, der er dyrket i Loire i Frankrig.
Det er en utrolig flot hvidvin med klar lysegul farve samt delikat duft af hvide blomster med noter af grøntsager og citrus. Vinen er livlig og blød med masser af saft, kraft og finesse. Smagen er utrolig lækker med elegante frugtnoter, friskhed og delikat mineralitet efterfulgt af en blid og behagelig eftersmag.

Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til stegte og grillede fiskeretter, skaldyr, lyst kød og fjerkræ. Men den er også helt fantastisk uden mad - f.eks. udendørs en varm sommerdag.

Det er en vin, der skal serveres afkølet, og den bør drikkes, mens den er forholdsvis ung og frisk.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13% alkohol

229,00 DKK 259,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Riesling Racines & Terroirs Dagobert - TESTVINDER

TESTVINDER / BEDSTE KØB Din Vinguide

91 points

Din Vinguide, nr 34, august 2022

+ på listen over 'de 10 bedste vinkøb i 2022' blandt ca. 3.000 smagte vine, Thomas Rydberg

Dagobert Riesling Racines & Terroirs er en betalbar men værdig repræsentant for både Alsace og riesling. Den har et dejligt områdepræg og en lille petroleumsnote, som i rette mængder er en dejlig ting ved riesling.

Cave du Roi Dagobert er et velfungerende og moderne kooperativ med tætte relationer til kooperativet i Türckheim, respekteret for sit høje kvalitetsniveau til priser, der kun ligger lidt over begynderniveauet.

Næsen er elegant sammensat af; citrusfrugter, golden delicious æbler samt lidt pære. Der er både renhed og længde, der rækker ud over vinens fornuftige pris.

Racines & Terrois Riesling kan nydes som aperitif/tørstslukker, men den er også dejlig sammen med en rejemad, til de ikke for fede retter med fisk og skaldyr, til fjernøstlig mad med chili/ingefær. Er man særligt alsacofil, vil man også vide, den går fremragende sammen med choucroute garnie (surkål og flere slags gris).

Vi anbefaler en serveringstemperatur i lejet 8-11°.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

 

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

CHARDONNAY - SUR TES PAS IGP

SUR TES PAS Chardonnay fra Les Vignobles Foncalieu er en udtryksfuld og elegant hvidvin.

Druerne høstes fra nøje udvalgte vinmarker og vinen gennemgår en skånsom proces for at bevare druernes friskhed og aromaer.

Denne Chardonnay er kendt for sin delikate balance mellem friskhed og fyldighed med smag af modne æble, pærer og subtile noter af citrus.

Vinen har også en indbydende mineralitet afsluttende med en meget afrundet eftersmag.

Velegnet som følgesvend til fisk, hvidt kød og cremede pastaretter eller helt perfekt som aperitif.

1 kolli indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Thierry Delaunay Sauvignon Blanc - Touraine Loire

Denne vin er frisk og sprød, og samtidig nem at drikke. Den smager af grønne æbler, pærer, stikkelsbær, appelsinblomst, citron, og der er også et strejf af nogle grønne urter i vinen.

Denne kompleksitet kan skyldes de tre måneder, vinen bruger på lagring i rustfrit stål - hvilket bevarer druens naturlige friskhed og frugtsmag, og er nogenlunde standard, når man laver Sauvignon Blanc vine..

Vinens oprindelige lettere syre forsvinder helt fra ganen, når den parres med mad, hvilket bringer mere tropiske frugtsmag frem i vinen.

Denne Touraine er ekstremt madvenlig og ville passe smukt til alt fra grillet kylling til skaldyrsretter.

Server denne skønne vin ved 6 - 8 grader.

Salamanderen er flot på etiketten. Dette krybdyr er tilsyneladende et almindeligt syn i området!

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5 % Alkohol

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Petit Bourgeois - Sauvignon Blanc, Henri Bourgeois

"MINI SANCERRE"

Aromatisk og klassisk Sauvignon Blanc, med fine noter af citrusfrugter, grønne æbler, stikkelsbær og passionsfrugt.

Beviser til fulde at Henri Bourgeois behersker Sauvignon Blanc-druen til perfektion. I dette tilfælde er det druer dyrket i ler- og kalkholdige jorder, gæret ved lave temperaturer i rustfri ståltanke. Den lave temperatur forlænger gæringstiden, men ekstraherer til gengæld aromastofferne i mosten. Efter endt gæring hviler vinen på sit bundfald inden aftapning.

Petit Bourgeois Sauvignon Blanc er bemærkelsesværdig aromatisk, uden på nogen måde at være overgjort, med fine noter af citrusfrugter, grønne æbler, stikkelsbær og passionsfrugt. Den er dog holdt dejlig ren og rank af en stringent syre, hvorfor helhedsindtrykket nemt kan forveksles med en Sancerre.

Petit Bourgeois Sauvignon Blanc matcher selvsagt alskens fisk og skaldyr, men lyst fjerkræ kan også udgøre en jævnbyrdig ledsager.

1 kolli indeholder 12 flasker - 13% alkohol

129,00 DKK 155,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sancerre Poul Doucet et Fils, Loire - Frankrig

"BEST BUY SANCERRE"

Paul Doucet Sancerre har lyse og friske noter af citrusfrugter som grapefrugt, citron og lime, der danser let på tungen og pirrer dine smagsløg. Disse frugtagtige aromaer ledsages af en blomsteragtig undertone, der tilføjer en delikat elegance til vinen.

Paul Doucet Sancerre bør serveres mellem 8-12°C. Egner sig særligt godt som aperitif, og til retter med fisk, grøntsager og milde oste. Prøv den eksempelvis til retter med asparges.

Vinfremstilling har været en tradition i familien Doucet i flere generationer. De dyrker 11 hektar med Sauvignon Blanc i Sancerre, hvor undergrunden består af ler og kalksten. Et terroir, der giver aromatiske, mineralske og velsmagende hvidvine, som en hel verden værdsætter. Vinplanterne har en alder på 30-35 år og dyrkes efter Culture Rasionnée metoden, hvor man pløjer jorden og kun bruger organisk gødning!

Sancerre, beliggende i det smukke Loire-dal i det centrale Frankrig, er et vindistrikt, der nærmest oser af elegance og finesse. Med sine bølgende bakker, der er hjemsted for de velplejede vinmarker, og den fortryllende udsigt over floden Loire, er Sancerre et sandt paradis for vinelskere. De skiferholdige jorde og det kølige klima skaber perfekte betingelser for dyrkning af den ikoniske Sauvignon Blanc som udgør ca. 80% af de dyrkede druer og som Sancerre er berømt for. Pinot Noir dækker ca. 15% af dyrkningsarealet og anvendes i de elegante rosévine.

Sancerre er ikke blot et sted på landkortet, det er en oplevelse af ren skønhed og en hyldest til Frankrigs stolte vintraditioner.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13% alkohol

195,00 DKK 225,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Masion Louis Jadot Mersault 2022

Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Meursaults vinmarker er de mest vidtstrakte i Côte de Beaune og ligger spredt over bløde bakker.

Den østvendte orientering er ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. Kridtholdig jord og mergel er fantastisk kombination til veltrivende Chardonnay-druer, og sådan er det her. Meursault er lavet altid og udelukkende på Chardonnay-druer.

Selve gæringen sker på egetræsfade og ligeledes fadlagres vinen bagefter 15 måneder. Louis Jadot's Meursault er let parfumeret, intens og frugtig i bouqueten, noter der går igen på paletten som generøs, smidig tekstur og diskret hasselnød, lidt smør og finessebåret lang, afstemt finish.

Masion Louis Jadot

En af Bourgognes mest estimerede producenter og største jordbesiddere. Maison Jadot er grundlagt 1859. Huset ledes i dag af den unge og dynamiske Pierre-Henry Gagey, der styrer Jadot videre mod nye højder. Lige før høsten ’97 indviede Jadot et splinternyt, cirkulært, ”state of the art” vinifikations center, der tillader den mest skånsomme behandling af druerne, og størst mulig fleksibilitet, med de små individuelle partier, der arbejdes med. Jacques Lardière – genial vinmager

En nøgleperson hos Jadot er vinmageren, den geniale Jacques Lardière. Jacques hylder princippet om minimum intervention. Jacques er ligeledes parat til at tage alle de nødvendige risici, der skal til at lave stor vin.

Gæringen af de røde vine finder sted ved høje temperaturer, 35-40 grader er ikke usædvanligt, Er druernes sundhedstilstand til det macererer Jacques i op til en måned!. Vinene fadlagres, primært i fade fra Jadot’s eget bødkeri CADUS, i mellem 18 og 24 måneder. Der filtreres ikke. Alt sammen nok til, at de fleste lærere på ønolog studiet ville få et nervesammenbrud! Meursault fra Maison Louis Jadot I praksis har kommunen Meursault mulighed for at producere både rød og hvid vine. De røde ses utrolig sjældent. De hvide Meursault vinen er tilgengæld blandt blandt de helt store, klassiske hvide Bourgogner.

Jadot er en ganske betydelig producent af Meursault, i visse årgange helt op til 200 fade! Kvaliteten er samtidig helt i top, og det vil sige at du får en stor magtfuld, fed, kompleks og meget længe levende Meursault. Det er vinen til de fineste, klassiske fiskeretter med laks, hummer, pighvar eller søtunge. Prøv den også til den lokale specialitet Jambon Persillé. “..this is an extraordinary house where quality is the highest priority..” ROBERT M. PARKER JR.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol

699,00 DKK 799,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Domaine J.A. Ferret Pouilly-Fuissé - Frankrig

Geologisk fundament af kalksten og ler – og et blend af de bedste parceller i det amfiteater der udgør Fuissé, er indbegrebet og kernen i Domaine Ferret Pouilly-Fuissé. Halvdelen af vinen er udelukkende gæret på ståltank. Den anden halvdel har fået fadlagring på 2. og 5. gangs brugte fade. Vinen udviser sofistikeret balance mellem tyngde og friskhed, med elegance der stammer fra den pure mineralitet i terroir’et. Lag på lag af fin grøn frugt, en anelse svulstige hvide og gule stenfrugter, akacie, blomster og hasselnødder. Lang, krydret finish og perfekt vin til al slags fisk og skaldyr, kalvekød og oste.

Familien Ferret - Kvindernes domæne

Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som det bedste Domaine i Pouilly-Fuissé. Huset er opkaldt efter dets tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og vigtig rolle for berømmelsen af den velansete appellation.

Da Louis Jadot overtog huset, valgte man helt naturligt at fortsætte Jeanne Ferret og hendes datter Colettes fokuserede vinarbejde, hvor vinificeringen sker parcel for parcel, og kræver et ekstremt præcist og indgående kendskab til regionens usædvanlige og stærkt differentierede terroir.

Jeanne Ferrets blev også stærkt anerkendt for sit arbejde med at skabe en Pouilly-Fuissé-klassifikation à la Côte d’Ors 1. Cru og Grand Cru. Hun insisterede på at gøre arbejdet med de uofficielle – men anerkendte – Pouilly-Fuissé kvalitets klassificeringer "Tête de Cru" og "Hors Classé" færdigt, inden hun trådte tilbage.

Efter Jeanne og Colette har Ferret-huset haft en bemærkelsesværdig ubrudt række af kvindelige winemakers, hvilket har sat sit umiskendelige sikre præg på husets vinstil. Louis Jadot har valgt at fortsætte den kvindelige indflydelse og ansatte i 2008 winemakeren Audrey Braccini, der kom fra Beaujolais og altså siden 2008 har stået for Domaine J.A. Ferrets vine.

Terroir

"Af alle de burgundiske appellationer, er Pouilly-Fuissé uden tvivl den mest varierede hvad angår geologi. Her findes hele rækken af jordbundslag, som er repræsenteret i Mâconnais’ øvrige appellationer, og mere til endda. Generelt er kløfter, bjergskråninger og skrænter langt mere betonede i landskabet, og forskellene i jordbund mere pludselige og uventede".

Således udtaler Cabinet Sigales, en af Frankrigs mest seriøse og velbevandrede specialister i jordbunds-kartografi, vinmarker og terroir. Udtalelsen er med Domaine J.A. Ferret som baggrund og eksempel.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol

450,00 DKK 499,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Saint-Peyre Picpoul de Pinet Cave Les Costières de Pomérols

Førende i Les Costières de Pomeróls - 3,8 på Vivino

Pomerols er en lille landsby med bare 1598 indbyggere. Den nyder en nærmest malerisk smuk beliggenhed, få kilometer fra Pezenas med det kejsende Mont Saint Clair mod vest, garrigue sletterne mod nord og l'Etang de Thau og Middelhavet med Cap d'Agde mod syd. Vinmarkerne strækker sig på Pomerols så karakteristiske solterrasser, der består af en ler og kalkstensholdig jord, der er særdeles egnet til vindyrkning. Lokalt kaldes disse terasser "costières". Bedste producent i området er La Cave de Pomerols, der er kendt som en af de bedste adresser i hele Languedoc-Roussillon området, når det gælder det vigtige pris/kvalitetsforhold. Succesen skyldes foruden det gode terroir, hvor kølende briser fra havet bevarer en livgivende friskhed i druernes aromaer, i høj grad vinmager Jean Veyriers evner og talent. Jean konsulterer endvidere for flere vinerier i Sydafrika.

Saint Peyre's Picpoul – fokuseret og forfriskende

Denne vin kommer fra vinmarker plantet på solbeskinnede bjergskråninger kaldet "costières" ved Middelhavet nær Etang de Thau - en kystlagune beliggende mellem havnen i Sète og Marseillan.

Saint Peyre's Picpoul byder på store, men fokuserede og forfriskende smagselementer af melon, citron og grapefrugt. Det er en forrygende aperitif, men harmonerer perfekt med østers og andre skaldyr, såvel som hvide kødretter, oste og charcuterier. Den er grønlig-bleggul med lokkende aromaer af lime, kaprifolier og hvide blomster. Smagen let og blød, mellemfyldig og med skøn balance. Der er en flot integreret syre og en meget ren, lang afslutning.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13% alkohol

89,95 DKK 109,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Saint-Peyre Chardonnay Cave Les Costières de Pomérols

Sikkert hvidvinshit - 4,0 på Vivino

Førende i Les Costières de Pomeróls

Pomerols er en lille landsby med bare 1598 indbyggere. Den nyder en nærmest malerisk smuk beliggenhed, få kilometer fra Pezenas med det kejsende Mont Saint Clair mod vest, garrigue sletterne mod nord og l'Etang de Thau og Middelhavet med Cap d'Agde mod syd. Vinmarkerne strækker sig på Pomerols så karakteristiske solterrasser, der består af en ler og kalkstensholdig jord, der er særdeles egnet til vindyrkning. Lokalt kaldes disse terasser "costières". Bedste producent i området er La Cave de Pomerols, der er kendt som en af de bedste adresser i hele Languedoc-Roussillon området, når det gælder det vigtige pris/kvalitetsforhold. Succesen skyldes foruden det gode terroir, hvor kølende briser fra havet bevarer en livgivende friskhed i druernes aromaer, i høj grad vinmager Jean Veyriers evner og talent. Jean konsulterer endvidere for flere vinerier i Sydafrika.

Saint Peyre Chardonnay

Denne fyldige og lækre vin fremstilles af solmodne Chardonnay druer dyrket på de ler- og limstensholdige terrasser nær l'Etang de Thau lagunen. Der høstes ved 12,5 - 13 % potentiel alkohol og druerne selekteres allerede i vinmarken. Ved ankomsten til kældrene afstilkes druerne og gennemgår de næste 6 - 10 timer en kold maceration på drueskindet, hvorefter druerne presses i skånsomme pneumatiske presser. Mosten klares natten over ved hjælp af tyngdekraften, hvorefter gæringens processen går i gang. For at indkapsle de fine aromaer tappes vinen tidligt og flaskerne forsegles med det teknisk sete perfekte skruelåg.

Fyldig, frugtagtig og blød Chardonnay

Saint Peyre Chardonnay er et perfekt eksempel på, hvor gode de bedste sydfranske Chardonnay vine, fra de køligste områder med limstens jorde, er. De solmodne Chardonnay aromaer er rige og intense. Smagen er både velstruktureret og generøs og med en livgivende friskhed i finishen. En utrolig alsidig hvidvin, der yder sit bedste til langt de fleste retter med fisk og skaldyr, en lækker sommersalat eller retter med lyst kød og fjerkræ. Bør nydes ung og af store rummelige glas.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

85,00 DKK 99,00 DKK (spar 14,00 DKK)

2022 Viré-Clessé Épinet Domaine des Tourterelles

90 point - Jasper Morris: "Bright fresh lemon. Very classy nose, just a little fuller, fine density on the palate, you can see this is lower on the slope, and this also shows greater persistence. Drink from 2025-2028. Tasted: March 2024."

Viré-Clesse ”Épinet” – Rig og Mineralsk

Chardonnay-druerne kommer 100 % fra Épinet-marken. Efter plukning transporteres de til vingården, gæres og lagres efterfølgende 9 måneder på ståltanke inden tapning. Vinen har en klar, lys gylden farve og byder på blomsteragtige aromaer med noter af hvide blomster som akacie og kaprifolium, samt citrusfrugter, modne æbler og undertoner af honning og mineralitet. Smagen er frisk og frugtig med en god syre, som giver vinen struktur og balance. Smagsnoter af citrus, grønne æbler, pærer og en karakteristisk mineralitet. Afslutningsvis er der lette smør- og vaniljeagtige noter. Eftersmagen er lang og elegant med vedvarende frugtnoter og en fin mineralitet.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. -  13% alkohol

 

249,00 DKK 279,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Jean Collet Chablis 1. Cru, Montée de Tonnerre 2023

Domaine Jean Collet

★★★★★ - René Langdahl i Gastro: "Fantastisk næse, hvedebrødsdej, lille abrikos og fersken, peberkrydret, fremragende puligny-præcision og kalkstensfinesse, og den her har frugtighed, mere umiddelbar tiltalende stil end sine kolleger i Romain Collets premier cru-serie, eftersmagen er pæresaftig, nærmest som Les Clos, bare helt uden fadtoner, saltsur lime og ponzu, fremragende længde på eftersmagen. Den bærer storslået præg af sin beliggenhed på grand cru-siden af Serein-floden. Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen; Romain Collet er ved at løfte huset helt til tops i chablis' hieraki. Hans Montée de Tonnerre får samme behandling som hans grand cruer, det vil sige gæring og lagring i brugte 228-liters fade."

Domaine Jean Collet et Fils

Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i 1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret. 

”Hver vin har sin egen fortælling”

Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne: Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg træder frem.

Collets Montée de Tonnerre

Druerne til Jean Collet's Chablis stammer fra husets 1,5 ha store parcel i top 1er Cru marken Montée de Tonnerre. Der høstes med håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt, inden de presses skånsomt i en pneumatisk presse.

Både gæring og lagringen af den unge vin finder sted i små Barriques af eg, der er med til at sikre yderligere kompleksitet og lang holdbarhed. Jean Collets vine har ry for at være blandt de bedste, der produceres i Chablis. Og det forstår man, når man smager. Duften er frisk, nuanceret og rig. Smagen på en gang fast, fyldig og meget lang. Perfekt til f.eks. østers, skaldyr, pighvar, rød- eller søtunge

1 Kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

329,00 DKK 375,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler