Tedeschi - Capitel San Rocco Ripasso Valpolicella DOC Superiore 2021
★★★★★★ - René Langdahl i Gastro: "Nå, kære læsere. Ripasso rimer på alt, der slutter med "asso". Genmacereret og dobbeltgæret corvina fra Valpolicella kaldes for ripasso, men vi ved godt alle sammen, at ordet og stilen er misbrugt, skamredet og smadret - desværre! Her har vi the real stuff!
Venetos kirsebærduftende druesorter trukket med kvaset fra amaroneproduktionen i den sene vinter. Tydeligt rosinkrydret, nærmest som en tabbouleh, spændstighed fra friske corvina-druer, men 15 % fylde og varme. Stram og klart syrepræget."
92 point & GODT KØB - Din Vinguide: "Let røgede krydrede noter i næsen. En flot og meget elegant vin med flot ripasso karakter med lette rosin og julekrydderier i baggrunden. Meget harmonisk med en fin intens smag og længde."
92 point - Kerin O´Keefe
Sikken vin! Duften emmer af røde bær, tørrede frugter og mineralske nuancer. Smagen er rig og fyldig, og munder ud i en lang, harmonisk eftersmag. Nyd denne forrygende vin af rummelige glas op til ti år fra høståret, som et glas til meditation eller som ledsager til retter med oksekød, lam, fugle- eller dyrevildt.
Vin i fem generationer
Vinhuset Tedeschi blev grundlagt i 1824, da Nicolò Tedeschi satte alle sine sparepenge i nogle vinmarker. Samtidig gjorde han det til en familietradition at investere hver en spareskilling i marker, hver gang man fik chancen for at købe i allerbedste mikroklimaer. I dag ledes huset af Nicolòs tipoldebarn, Riccardo Tedeschi, som nyder godt af familiens jordbesiddelser i de allerbedste dele af Valpolicella og Soave.
De bedste marker
Tedeschis marker ligger på skråninger ved byen Pedemonte i midten af den sydlige del af Valpolicella Classico-distriktet. Jordbunden består af jernholdigt ler og pletvise forekomster af limsten. Leret giver druer med perfekt modenhed og stor smagsfylde, mens limstenen giver vinene syre og vibrerende spændstighed.
Ripasso – gen-passeret over resterne af Amarone
Ripasso betyder ”at lade passere over igen”. Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at man har vinen trække på resterne fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles jo på tørrede, sukkerholdige druer, og når den nye vin hældes over, trækker den sukker og kraft ud. Resultatet er en rigere, mere fyldig vin med en smule sødme og lidt mere alkohol.
Derfor smager Tedeschis Ripasso næsten som en Amarone
I Tedeschis legendariske Ripasso-vin er druesammensætningen 35% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella og 10% Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella. Hemmeligheden bag kvaliteten er især, at familien kun fremstiller en begrænset mængde Ripasso i forhold til Amarone. Loven foreskriver at en vingård maksimalt må fremstille to flasker Ripasso for hver flaske Amarone, men Tedeschi fremstiller snarere dobbelt så meget Amarone som Ripasso. Derfor kan deres Ripasso-vine trække på en forholdsvis stor mængde Amarone-rester, og derfor smager Tedeschis Ripasso næsten om en Amarone.
Valpolicella Ripasso San Rocco
Sikken vin! Duften emmer af røde bær, tørrede frugter og mineralske nuancer. Smagen er rig og fyldig, og munder ud i en lang, harmonisk eftersmag. Nyd denne forrygende vin af rummelige glas op til ti år fra høståret, som et glas til meditation eller som ledsager til retter med oksekød, lam, fugle- eller dyrevildt.
1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 15% alkohol