-6%

Gran Predicat - Cellers Grifoll Declara - Priorat - Spanien

375,00 DKK 399,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Gran Predicat - Cellers Grifoll Declara - Priorat - Spanien 2018

Vinen afslører en dybrød farve i glasset og aromaer af blommer, mørk chokolade og kanel. Det er en kraftig og tør rødvin modnet på franske egefade i 15 måneder. Denne skønne rødvin byder på noter af sorte frugter, vanilje og eg.

Vinen produceres på 100% Carignan. Familien Grifoll producerer deres vine ud fra bæredygtige og økologiske principper, og har igennem de sidste 5 generationer, været ejere af vingården Grifoll Declara. I 2016 udpegede Wine Enthusiast Magazine, Cellers Grifoll Declara som en af de 28 bedste vingårde i Spanien.

Grifoll Declara er en familieejet vingård, som er beliggende i El Molar, en lille by i Priorat regionen. Vingårdens historie går helt tilbage til 1880, og den har gennem de sidste 5 generationer været familiejet og drevet af passionerede producenter. Faktisk viser historiske dokumenter, at man allerede fra 1736 har dyrket vin på disse marker. Siden er familien Grifoll, generation efter generation, blevet registreret som vinbønder. I dag producerer familien Grifoll både rødvin og hvidvin, og dette sker ud fra bæredygtige principper.
Familien Grifoll’s produktion af vin er baseret på tre grundprincipper: Udvikling af sunde og økologiske produkter, beskyttelse af miljøet, samt den økonomiske, sociale og kulturelle udvikling i deres lokalsamfund.

Den lille bjergrige region Priorat, som ligger i hjertet af Tarragona i det nordøstlige Spanien, er beriget med ideelle jordbundsforhold til at dyrke vin. El Molar er en af de eneste to byer i regionen, der takket være de geologiske karakteristika i jordbunden, kan anvende to forskellige kvalitetsbetegnelser, DOQ og DO Montsant. Her finder man et middelhavsklima med påvirkning af vind og bjerge som barrierer. Jordbunden består af kalksten, ler, skifersten og et let strejf af leret sand.
Vinmarkerne i El Molar ligger i forskellige højder, og strækker sig fra 110 meter over havets overflade op til 565 meter over havets overflade. De fleste af familiens vinmarker ligger på stejle skråninger med en hældning mellem 10 og 45 procent. Dette gør at vinmarkerne ikke kan dyrkes ved brug af mekanisk hjælp, og familien Grifoll følger derfor de mest traditionelle former for dyrkning.

Vinene fra Grifoll Declara har en stil og personlighed, som er et resultat af jordbundsforholdene og druesorterne som anvendes i produktionen, nemlig Grenache og Carignan.

Grifoll Declara stræber efter kvalitet, uden at gå på kompromis. Der anvendes ingen kemiske produkter i vinmarkerne, eller i produktionsprocessen. Familien anvender traditionelle tekniker, kombineret med den nyeste teknologi inden for vinproduktion. Dette skaber en interessant blanding mellem tradition og nytænkning.

Det samlede resultat af familiens filosofi og de naturgivne forhold er nogle helt fantastiske vine.

Nyd denne komplekse rødvin fra Spanien til andebryst, ossobuco eller lam. Serveringstemperatur for denne Gran Predicat vin bør ligge mellem 15-17 °C for en optimal smagsoplevelse.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk