-13%

R. Lopez de Heredia Vina Tondonia - Haro - Vinos Finos de Rioja - Reserva - Spanien

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

R. Lopez de Heredia Vina Tondonia - Haro - Vinos Finos de Rioja - Reserva - Spanien 2009/2011

Vinen har lagret i 6 år på fad, samt flaskelagret før frigivelse - Det skaber en helt unik flaske Rioja. Vinen er drikkemoden nu, men kan sagens lagres endnu 10 år, hvis man ønsker det. Duften er selvsagt utrolig åben og indbydende nu, røde bær og en utrolig intens og cremet frugt i duften. Smagen byder på klassiske Rioja noter, krydderier og vanilje fra fadet! 

Viña Tondonia er en helt unik vin i disse dage. Producenter forsøger at producere vine der hurtigt er drikkeklare, for at skabe et cashflow, Tondonia er direkte modsat! Hos Tondonia frigiver de flaskerne når de er drikkeklar og ikke får at skabe cashflow. Vinen her har lagret i 6 år på fad, samt flaskelagret før frigivelse - Det skaber en helt unik flaske Rioja. Vinen er drikkemoden nu, men kan sagens lagres endnu 10 år, hvis man ønsker det. Duften er selvsagt utrolig åben og indbydende nu, røde bær og en utrolig intens og cremet frugt i duften. Smagen byder på klassiske Rioja noter, krydderier og vanilje fra fadet! 

Grundet den lange lagring har vinen også noter af svampe og skovbund, samt en lille anelse af cigarkasse. Det er en krævende vin, forstået på den måde, at den kræver lidt opmærksomhed. 

López de Heredia er beliggende i Haro i den bedste ende af La Roioja Alta. Viña Tondonia er en af de traditionalle producenter fra La Rioja Alta. Ufattelig få ting har ændret sig siden oprettelsen i 1877. Alle Druer høstes fra egne marker, specielt marken Tondonia er unik fra området, da stokkene står som bush vines, altså uden opbinding. Vinifikation foregår i store gæringsfade af eg. Fadene er over 130 år gamle og her har i alle disse år forgået den spontane gæring. Lagringen foregår på gamle fade lavet af fransk eg. Der er ingen filtrering, dog omstikker man fadene et par gange om året, og ellers bruger man den gamle metode til klaring med æggehvider. Vinene er typisk lavet af Tempranillo, Garnacha, Craciano og Mazuelo. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. -  13% alkohol.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk