Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Ulisse Pecorino Tenuta Ulisse - Italien

Pecorino druerne høstes pr. håndkraft og druerne lægges i kasser, der kan stables uden druerne mases, idet dette ville betyde utilsigtet oxydering. Druerne fragtes med lynhast til vingården, hvor de håndsorteres og passer gennem en køletunnel. Druerne pressesved 0,7 bar i skånsomme pneumatiske presser under inerte betingelser. Mosten klares nu ved hjælp af tyngdekraften i mellem 24 og 48 timer, hvorefter gæringen startes.

Efter endt gæring lagres vinen i rustfriståltanke og uden iltens indflydelse i 3 måneder. Her næres vinen på "bundfaldet" der sikrer yderligere fylde og rigdom.

Ulisse Pecorino

Pecorino druen har været dyrket i det centrale Italien i århundreder. Med Ulisse får du alle Pecorino druens kvaliteter for fuld udblæsning. Duften er intens og frugtagtig med mindelser om citrus, fersken og papaja. Smagen er frisk og med en klingende mineralitet, der gør den til lidt af et fund og en nydelse til især skaldyr, sushi og de lyse fisketyper. Nyd den ung og server ved 8 - 10 graders Celcius.

1 kolli indeholder 6 flasker - 13% alkohol

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine kan byde på dejlige vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet. Samtidig er brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

 

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

2022 ULISSE Premium Chardonnay Tenuta Ulisse - Abruzzo, Italien

Forrygende Abruzzo – også hjemsted for appetitlige hvidvine

Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine kan byde på dejlige vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb. Den mest kendte er nok Pecorino, men der er faktisk gode betingelser for at dyrke raffineret Chardonnay fra marker med vinstokke med lidt alder. 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet.

Skånsomme metoder

Chardonnay druerne høstes per håndkraft, og druerne lægges i små kasser, der kan stables uden at druerne mases, idet dette ville betyde utilsigtet oxidering. Druerne fragtes med lynhast til vingården, hvor de håndsorteres og passerer gennem en køletunnel. Druerne presses ved 0,7 bar i skånsomme pneumatiske presser. Mosten klares nu ved hjælp af tyngdekraften, hvorefter gæringen ved 8-10 grader startes. Efter endt gæring lagres vinen i rustfri ståltanke og uden iltens indflydelse i 3 måneder. Her næres vinen på "bundfaldet" der sikrer yderligere fylde og rigdom.

Premium Chardonnay fra Tenuta Ulisse

Med Premium Chardonnay får du den efterspurgte raffinerede Chardonnay stil. Uden indflydelse af egetræ og ilt, men helt på druens præmisser. Farven er derfor strågul med et lille grønt skær. Her er kølige tropiske frugter som mango, passionsfrugt og gul melon. Denne inciterende Chardonnay er meget anvendelig på grund af denne åbne og velkommende, forfriskende væsen, og du vil ikke komme til at mangle anvendelsesmuligheder. Server ved 8-10 grader. Den matterede flaske understreger vinens friske udtryk.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler