Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Køge Vinkompagni kan du købe vin fra det meste af verden. Vi har et bredt sortiment af vine og har valgt at dele dem op i bl.a. rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin, økologiske vin, dessertvin og portvin. Du finder her et stort udvalg, både når det gælder geografi, druer, smag og pris.

Du finder helt sikkert noget, der falder i din smag. Direkte import fra førende og små vinproducenter og dermed direkte salg, gør at vi kan sælge en stor andel af vinene direkte til dig uden om fordyrende mellemled.

Du finder altid gode tilbud på vin hos os. Køb i vores store spændende butik i Køge, hvor vi altid har GRATIS smagsprøver af udvalgte vine. Eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør.

Herunder finder du vores store udvalg af vin. Du har mulighed for at foretage en mere detaljeret søgning ved at vælge type af vin, land med mere.

Sorter resultater:

LuLu Le Francais Colombard - Cotes de Gascogne IGP

Virkelig fremragende festvin - value for money

Gascogne har for hvidvinenes vedkommende de seneste ca. 15-20 år budt på fremragende value-for-money, og LULU Le Français sætter en fed streg under, at man stadig kan købe livsglæde til små penge.

 

Colombard-druen er fantastisk tilpasset Gascognes klima i det sydvestlige Frankrig, og derfor forløser den i distriktet sit fulde potentiale med stor aromarigdom og fremragende friskhed. Druen har den særlige egenskab at være aromatisk uden at tilføje vinen tyngde eller voldsomme mængder alkohol. Resultatet er tørre, lette vine med aromarigdom; vine der som udgangspunkt har en del til fælles med sauvignon blanc-baserede vine.

 

Efter høsten gæres vinen køligt på rustfrit stål, som bedst beholder druens frugtige aromaer. Efter klaring og kort tids lagring tappes vinen på flasker med skruelåg, som bedst holder vinens friskhed intakt.

 

Duft og smag har aromaer af citron, hyldeblomst, grape, lime og hvide blomster med en uforlignelig renhed og intensitet for prisklassen. Den mundrensende syre er i fuld balance med frugten, så man kan nyde en særdeles afstemt helhed, der vil fungere glimrende som en terrassedrik, men så sandelig også til ikke for fede fiskeretter, til en rejemad, til hovedretssalater eller en stegt kylling.

 

Serveres ved ca. 8-11°

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 11,5% alkohol

49,95 DKK 69,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Sand Point Cabernet Sauvignon LangeTwins Family Winery - Californien, USA

Sand Point, familie ejet og dobbelt bæredygtigt

Familien Lange kom til Lodi i Californien allerede i 1870, og etablerede deres første vinmarker i 1912. det store løft i kvalitet kom dog først i 1973, da Brag og Randall Lange overtog The River Ranch. Siden da har Lange familien været pionerer, både ved etableringen af the Lodi Winegrape Commission og siden ved gennemførelsen af de strenge Lodi Rules for Sustainable Winegrowing, efter selv at have været førende i bæredygtig vindyrkning i mange år. Vinejendommen og alle 73 vinmarker er stadig i Lange familiens eje og alle druerne til Sand Point serien kommer fra disse egne vinmarker fordelt over AVA’erne Clarksburg, Clements Hills, Alta Mesa, Mokelumne River & Jahant, som alle er dobbelt certificeret bæredygtigt. Både California Certified Sustainable og Lodi Rules Certified Green, Sustainable Winegrowing.

Sand Point – Californisk velsmag og value-for-money

Lange familiens flagskib er samtidig deres value-for-money serie. Det hedder Sand Point, og vinene er produceret kernesunde, appetitlige og tilgængelige, og er så oveni dette nogle af de allerbedste køb i Californisk vin. Brad og Randall har i dag overladt ledelsen til deres tilsammen 5 ”børn” Marissa, Kendra, Joe, Philip og Aaron. Sand Point er også et kystnært område ved Mokelumne River og familien Lange bruger en god del af indtægten fra salget af Sand Point vinene til for eksempel at plante oprindelige træer, sætte bistader og fuglekasser op, etablere stryg i floden. Alt medvirkende til at øge biodiversiteten til alles glæde. Vinmager er Karen Birmingham, der er uddannet i Mondavi gruppen, og været hos familien Lange siden 2008.

Sand Point Cabernet Sauvignon

Druerne til denne populære californiske Cabernet Sauvignon kommer fra udvalgte parceller blandt familiens vinmarker (se ovenfor). Vinstokkene er i gennemsnit godt 25 år gamle og vinen lagres overvejende på amerikansk egetræ (brugt 1-2 gange). På næsen får du en ekspressiv Cabernet Sauvignon med sort peber, eucalyptus og figen og smagen er umiskendeligt Californian Cab. med tæt pakket frugt og bløde modne tanniner. Her er ganske enkelt godt nok meget vin for pengene.

1 kolli indeholder 12 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

 

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Villa Wolf Pinot Noir Rosé

4,0 på Vivino

Her i Pfalz – Tysklands svar på Alsace kommer denne Vivino (4,0) favorit fra.

Pfalz ligger mellem Haardt-bjergene og Rhinen, præcis som Alsace, der ligger mellem Vogeserne og Rhinen. Rent faktisk er Haardt-bjergene den geologiske forlængelse af Vogeserne.

De bedste Riesling-vine i Pfalz stammer som regel fra byerne Wachenheim, Forst, Deidesheim og Ruppertsberg.

Villa Wolf og Ernst Loosen

1996 overtog Ernst Loosen, der er kendt som Kongen af Mosel-riesling, den gamle og tidligere så berømte Pfalz-ejendom Villa Wolf. Ideen med overtagelsen var, at Ernst Loosen gerne vil tilbyde Riesling vine i en mere stoflig og madvenlig stil, end hans Mosel-vine.

Gamle vinstokke i topmarker

De gamle vinstokke, plantet i nogle af de bedste parceller i Pfalz omkring Forst, Wachenheim og Deidesheim, giver et perfekt udgangspunkt. Kældrene hos Villa Wolf er decideret ”gammeldags” og passer perfekt til Ernst Loosens naturlige ”low tech” metoder, der byder på minimal indblanding, og i stedet lader naturen gøre hele arbejdet.

Vejen fra ganske god til fantastisk

Før Loosens overtagelse var Villa Wolfs vine ganske gode. Nu er de intet mindre end fantastiske. Ernst Loosen mener, at kvalitetsløftet først og fremmest skyldes at hektarudbytterne er skåret ned til det halve, at der udelukkende gødes med kompost, og at druerne håndhøstes og sorteres med stor omhyggelighed.

Villa Wolf Pinot Noir Rosé

Spændende og raffineret sødmefuld rosé. Perfekt til apéritif og en varm sommerdag på terrassen.

1 kolli indeholder 6 flasker - 11,5% alkohol

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Darkny Riesling - Washington State USA - KASSEKØB 6 fl.

VALUE FOR MONEY VIN 

5 stjerner på Vinavisen.dk ( årg 2019 )

"En ekstraordinært lækker hvidvin, der dufter af honning og sommerblomster og har en forførende smag med flere noter af honning og modne grønne druer. En halvtør vin med en velafstemt sød frugtighed. En fornøjelse både som enkeltstående og ledsagende lette asiatiske retter. Dens pris på 6 flasker er bemærkelseværdigt attraktiv, disse flasker vil ikke samle støv."

Vinen fremstår med en smuk og klar gul farve med grønne refleksioner.

I bouqueten mødes man blandt andet af nuancer af friske grønne æbler, citrusfrugter, med moden citron og grapefrugt i højsædet samt noter af melon.

Førstehåndsindtrykket i smagen byder på en læskende sødme men mødes hurtigt af en frisk naturlig syre som til sammen giver vinen en lækker harmoni af moden sødlig eksotisk frugt og en rensende sprød syre.

Darkny Riesling er et perfekt valg til aperitif, fisk og skaldyr, krydrede madretter fra det asiatiske køkken og Sushi.

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol

 

359,00 DKK 594,00 DKK (spar 235,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery, Rosso & Bianco, Cabernet Sauvignon

Denne saftige Cabernet Sauvignon af præget af Californisk sol og charme. Vinen består primært af Cabernet Sauvignon, dog krydret med en lille smule Petite Sirah og andre lokale druer. Vinene er delvis lagret i 12 måneder i en kombination af fransk og amerikanske egetræsfade, hvilket tilfører kompleksitet og en anelse ristede fadnoter.

Rosso & Bianco vinen er en hyldest til vinhusets italienske arv og inspireret af familiens egen kærlighed for den ukomplicerede og gode vin. Rosso & Bianco serien er skabt ud fra den filosofi, at god vin skabes via dygtigt håndværk og fokus på at druens naturlige egenskaber skinner igennem. Rosso & Bianco byder på imponerende værdi for pengene.

Duften udfolder sig med varme toner af vanilje, sort kirsebær og peber. Smagen byder på rige noter af cassis, anis og en snert af karamel. Vinen er mellemfyldig med en afbalancerede syre og behagelige tanniner, der giver vinen en lækker struktur.
En let drikkelig rødvin, der passer perfekt til grillet oksekød, varmende simreretter, samt cremede pastaretter. Vi anbefaler vinen serveret ved 14 °.

 

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Grüner Veltliner Gruber Röschitz - Weinviertel, Niederösterreich, Østrig 2023

Hvidvin i topklasse - årg. 2022 blev TESTVINDER hos Jyllands-Posten

Skandale baner vejen for helhjertet kvalitets satsning

Efter første verdenskrig var Østrig den tredje største vinproducent i verden. Østrig havde imidlertid baseret sin vinindustri på høj volumen bulk-vine, der blev solgt som blandings vine til andre vinproducerende nationer. Og netop de store mængder af tynde, syrlige vine banede vejen for Østrigs vinskandale i 1985, hvor skrupelløse vinkøbmænd blev taget for at blande det giftige stof diethylenglycol i vinene, i et forsøg på at give dem en mere fyldig smag. Østrigsk vin blev bandlyst og vinproduktionen lå i ruiner. Skandalen både nærede og nødvendiggjorde imidlertid en massiv ændring af kulturen og den helhjertede satsning på kvalitet, som er det funklende fundament Østrigsk vin står på i dag.

Gruber Röschitz - passion og tradition Gruber familien har dyrket vin i Röschitz siden 1814. I en alder af bare 16 år besluttede Ewald Gruber at transformere sin vingård til et mønstervinbrug. Ambitionen var i al sin enkelhed, at blive en af Østrigs førende vinavlere. Ewald Grubers passion har vist sig at være yderst smitsom. Tre af hans seks børn, Maria, Christian og Ewald Jr. overtog vingården i 2012. Familiens ambitioner er blevet kronet med konstant succes: Gruber vine har modtaget utallige priser i Østrig og Europa.

Kvalitet fra Weinviertel Weinviertel i det nordøstlige hjørne af Østrig er den største vinregion i landet. Her dyrkes omtrent halvdelen af landets "nationaldrue" Grüner Veltliner. Weinviertel Grüner Veltliner opnåede da også landets første DAC - Districtus Austriae Controllatus, der på mange måder modsvarer det franske AOP system. Byen Röschitz ligger foden af Manharts bjergryggen. Her findes det bedste terroir og det bedste mikroklima i Weinviertel. Klimaet er køligt, jordlaget er tyndt, og vinstokkene har direkte kontakt med grundfjeldet, hvilket giver vinene en udsøgt og vanvittigt appetitlig mineralitet.

Grüner Veltliner Weinviertel DAC Röschitz Röschitz serien står for friske, rene og finesserige vine med udtalt mineralitet og druekarakter. Vinifikationen med både gæring og lagring på tanke af rustfrit stål sigter da også på at bevare frugten og friskheden optimalt. Duften byder på svagt urtekrydret og ekstremt livlig Grüner Veltliner frugt. Smagen er krystal klar, med noter af æble og hvid peber. En vin, der får dig til at længes efter den næste slurk, det næste glas. Perfekt til spæde grøntsager, lys fik, sushi eller fjerkræ med bacon.

1 Kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 12,5% alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Francis Ford Coppola Winery,Rosso & Bianco, Chardonnay

Rosso & Bianco Chardonnay byder på en dejlig let og frisk hvidvin, der udstråler uforstyrret og charmerende Chardonnay karakter. Ved at gærer vinen i rustfrit stål i stedet for eg, udfoldes Chardonnay sine naturlige smagskvaliteter, uden kryddernoter, som fadet kan skabe. Denne teknik giver vinen en lettere tekstur, der gør den let-drikkelig og sprød. Tilmed høstes druerne om natten for at bevare så meget friskhed som muligt. Rosso & Bianco vinen er en hyldest til vinhusets italienske arv og inspireret af familiens egen kærlighed for den ukomplicerede og gode vin. Rosso & Bianco serien er skabt ud fra den filosofi, at god vin skabes via dygtigt håndværk og fokus på at druens naturlige egenskaber skinner igennem. Rosso & Bianco byder på imponerende værdi for pengene.

Vinen brillerer med en lys strågul farve, der glinser i glasset. Duften er indbydende med noter af abrikos, ananas, melon. Smagen imponerer med nuancer af æble, tørret abrikos og en finish af citronskal, der efterlader en frisk og mundrensende eftersmag.
Med sin lette og forfriskende karakter er vinen oplagt som aperitif, eller som ledsager til friske skaldyr, grillet lyst fjerkræ eller cremede supper. Servér gerne vinen godt afkølet ved 6-8°.

 

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Château Chanteloup - Cuvée du Moulin - Bordeaux - Kassekøb - Frankrig

I ORIGINAL TRÆKASSE DIREKTE FRA SLOTTET

Château Chanteloup produceres af én af Bordeaux´s helt store og mest respekterede winemakere, ingen ringere end Stéphane Derenoncourt. Vinen er produceret på 100% Merlot fra helt op til 100 år gamle vinstokke, og vinen har hele 15% alkohol. Et muskelbundt af rang…!

Château Chanteloup Slottet, som ligger i landsbyen Haux, er ejet af familien Pion, der har generationers tradition for vinproduktion.

Slottet har hele 170 hektar vinmarker, og producerer både hvidevine og rødevine af god stabil kvalitet.
Imidlertid havde familien en ambition om at gøre tingene endnu bedre, og skabe en vin der i højere grad udtrykker markernes terroir. Derfor hyrede familien den berømte winemaker Stéhane Derenoncourt til at producere en vin på druer fra en lille speciel udvalgt parcel.

Kasse med 6 flasker af 75 cl. - 15% Alkohol.

 

300,00 DKK 894,00 DKK (spar 594,00 DKK)

Weingut Knab Spätburgunder 'Grosses Holzfass' Endinger Engelsberg - Tyskland

91 point & BEDSTE KØB - Renelangdahl.com

”Spitze Spätburgunder mit mehr”

Weingut Knab har hjemsted i middelalderbyen Endingen, som ligger på den nordøstlige flanke af den legendariske, udslukte vulkan, Kaiserstuhl, i Baden. Kaiserstuhl er et af Tysklands mest berømmede områder til vindyrkning. De forvitrede vulkanske sten og kalkholdige aflejringer af løss giver saftige vine med udpræget mineralitet. Der dyrkes en bred variation af druesorter, men især Pinot-druerne stortrives, og Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder høster stor anerkendelse i ind- og udland.

Kvalitet og nænsomhed i mark og kælder

Thomas og Regina Rinker overtog Weingut Knab i 1994. Siden 2015 har sønnen, Johannes, deltaget i den daglige drift efter ønologi-studier i Geisenheim og praktikophold under fjerne himmelstrøg. Familien plejer vinmarkerne med nænsom hånd og høster med lavt udbytte for at fremme vinenes kvalitet og koncentration. Hjemme på vingården er kælderen indrettet til moderne vinfremstilling med temperaturstyret gæring i rustfri ståltanke. Alt efter druesort og ønsket stil modnes vinen efterfølgende på enten rustfri ståltanke, nye barriques eller 60 år gamle, ovale egetræsfade. 

Spätburgunder "Grosses Holzfass"

Druerne til "Grosses Holzfass" høstes fra marker på den udslukte vulkan Kaiserstuhl. De perfekt modne druer gæres, og lagres efterfølgende 6 måneder på de 60 år, for området klassiske,  store gamle træfade. Og deraf navnet "Grosses Holzfass" 

En ukompliceret Spätburgunder med forførende aromaer af kirsebær, røgtoner og ristet kaffe. Vinen har en frisk syre og en saftig mundfornemmelse. En let vin med finesse.

1 kolli indeholder 6 flaske á 75 cl. – 13% alkohol

129,00 DKK 159,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Old Codger - Fine Old Tawny - Australien

Old Codger Tawny Port er en blanding af gamle kvalitets vine, der alle er modnet på små egetræsfade i gennemsnit i mindst 8 år. Det er bedst at drikke den inden for 2 år, efter den er kommet på flaske. Den udstråler kompleksitet, og har den karakteristiske ”rancio” (butternutscotch) note.

Noten kommer fra at blande gamle prisvindende vine med yngre og friskere vine. Old Codger Tawny er en likørvin med sødme og smag af valnød. Afslutningen er en varm fornemmelse af alkohol og egetræs tannin, der giver en tørhed. Ved hjælp af brugen af Solera-blandings-systemet, giver det en ensartethed og kvalitet fra år til år. Den har en vidunderlig smagskombination, der bedst indtages sammen med gode venner og dejlige oste. Hvis du ønsker en cocktail, kan du hælde den i et glas med is og tonic og en smule lime.

Da Wayne Dutschkes bedstefar købte gården i begyndelsen af 1930’erne, var kun en lille del af den plantet med vinstokke. Resten blev brugt til mælkekvæg. I dag bliver langt det meste af den 72 hektar grund brugt til vin, og primært Shiraz. Shiraz tegner sig for 45 hektar. Derudover har Dutschke Wines Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I starten blev druerne solgt videre til andre producenter, men i 1990’erne besluttede de sig for at beholde nogle af druerne selv. Siden hen voksede deres egen produktion af vin frem til det niveau, det er i dag. I 1998 skiftede de navn fra WillowBend til Dutschke Wines.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 18,5% alkohol.

 

 

 

169,00 DKK

Darkny Riesling - AVA Columbia Valley, Washington State

VALUE FOR MONEY VIN 

***** 5 stjerner på Vinavisen.dk ( årg 2019 )

"En ekstraordinært lækker hvidvin, der dufter af honning og sommerblomster og har en forførende smag med flere noter af honning og modne grønne druer. En halvtør vin med en velafstemt sød frugtighed. En fornøjelse både som enkeltstående og ledsagende lette asiatiske retter. Dens pris på 6 flasker er bemærkelseværdigt attraktiv, disse flasker vil ikke samle støv."

Vinen fremstår med en smuk og klar gul farve med grønne refleksioner.

I bouqueten mødes man blandt andet af nuancer af friske grønne æbler, citrusfrugter, med moden citron og grapefrugt i højsædet samt noter af melon.

Førstehåndsindtrykket i smagen byder på en læskende sødme men mødes hurtigt af en frisk naturlig syre som til sammen giver vinen en lækker harmoni af moden sødlig eksotisk frugt og en rensende sprød syre.

Darkny Riesling er et perfekt valg til aperitif, fisk og skaldyr, krydrede madretter fra det asiatiske køkken og Sushi.

1 kolli indeholder 6 flasker - 12,5% alkohol

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Ulisse Montepulciano d´Abruzzo Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

VIVINO FAVORIT 4,1

Guldmedalje: Mundus Vini  –  Guldmedalje: New Zealand Int. Wine Show

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse Montepulciano d’Abruzzo

Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne som ledsager til retter med kalve- og oksekød eller fjerkræ.

1 kolli indeholder 6 fl. á 75 cl.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

LULU le Français Carignan Pays d'Herault IGP 2022

DETTE FORRYGENDE RØDVINSKUP er lavet med udgangspunkt i gamle, fritstående carignan-stokke fra marker i Herault-departmentet, som groft sagt er middelhavsområdet mellem Narbonne og Montpellier.

Enorme markarealer og et dynamisk team af vinmagere har givet en kvalitetsvin til en demokratisk pris. LULU er - som etiketten antyder - uprætentiøs, men det er også en moderne, afrundet og brugervenlig vin med god fylde; og samtidigt en vin der havde kostet noget helt andet, havde den kommet fra fra en moderigtig appellation.

Duft og smag har afrundede nuancer af mørke skovbær, især brombær. Trods en sund fylde har LULU stadig en silkeblød frugt; en dejlig, letforståelig vin til en forbløffende lav pris.

Madmæssigt er dette vinen til hverdagsmadens små og lidt større udfordringer. Der er potens nok til en oksestegeret, men vinens blide struktur gør den også velegnet som solo-rødvin.

Man kan servere vin lidt afkølet for at fremme dens læskende attributter, men op til ca. 17-18° går også an.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

 

49,95 DKK 69,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Le Versant Grenache Rosé Pays d`Oc

LE VERSANT Grenache Rose IGP 2022 En rigtig lækker forfriskende og sprød rosevin. Kvalitet er nøgleordet i denne sydfranske Rose!

     En fremragende Rose på druen Grenache..

En skøn bouquet som er meget indbydende af friske nuancer af hindbær, jordbær samt solmodne skovjordbær.

Smagen er frisk, cremet, sprød og med røde bær touch, samt en behagelig syre i og tørhed i vinen.

Prøv denne udvalgte rose til salater, kylling, grill, buffet eller ren nydelse..

Le Versant er Vegansk.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol

 

Vinhus: Les Vignobles FONCALIEU - Sydfrankrig

79,95 DKK 119,00 DKK (spar 39,05 DKK)

2022 ULISSE Premium Montepulciano Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man, at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået, at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine holder knapt så godt, men har en lækker umiddelbarhed. 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse PREMIUM Montepulciano d’Abruzzo

Også Premium Montepulciano d’Abruzzo fra Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Der er blot anvendt det allerbedste druemateriale fra marker med et væsentligt lavere høstudbytte. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne blåbær og (danske) jordbær, godt støttes af rose og viol. Smagen er imponerende og fortryllende rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til fem år fra høståret. Server ved 16-18 grader og i store glas kun kvart fyldt.

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Châteauneuf du Pape Rouge Tradition Domaine de la Solitude

VELSTØBT CHATEAUNEUF I VERDENSKLASSE

94 point - James Suckling: "A stunning Chateauneuf with stacks of ripe blackberry fruit, generous body and concentrated fine tannins. Together with the pronounced minerality, they give this a stunning velvety texture right through the remarkably long intense finish for the challenging 2021 vintage. From field blend vineyards growing on 50% galet cobblestone soil and 50% sandy soil. Grenache is dominant, followed by syrah, but mourvedre, counoise and vaccarese also play an important role. From organically grown grapes. Drink or hold."

92 point - Matt Walls i Decanter: "This has the classic, herbal and raspberry nose which so many 2021 Châteauneufs display. Very broad, flowing and silky. Acidity feels natural and it has a soft, gently resonant finish. Very little tannin and the alcohol is balanced. A charming, enjoyable Châteauneuf to drink young. 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Counoise and a 5% combination of Cinsault, Terret Noir, Muscardin and Vaccarèse. 10% matured in barriques for 15 months."

Domaine de la Solitude - med stolte aner

 

Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lancon-familien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien.

En symfoni af druer fra unikke terroirs

Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den karakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.

Omhyggelighed i mark og kælder

Høstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 eller flere måneder – alt efter hvad der egner sig til årgangen og til vinens stil.

 

Châteauneuf du Pape - en sand perle

Denne Châteauneuf du Pape består af 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre, 5% Cinsault og 5% Counoise. Mosten gennemgår en lang macerering med blid ekstraktion for at opnå Domaine de la Solitude's særlige signatur med de på én gang fløjlsbløde, men også kraftige tanniner. Cirka en fjerdedel af vinen lagrer på små egetræsfade eller i demi-muids à 600 liter i 14 måneder. Her får du en velstøbt Châteauneuf du Pape, hvor alt sidder lige i skabet med lag på lag af modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle!

Her får du en velstøbt Châteauneuf du Pape i verdensklasse lavet på 60% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre, 5% Cinsault og 5% Counoise. Alt sidder lige i skabet med lag på lag af modne røde bær, garrigue, krydderier, cacao og lakrids. Flot i sin ungdom, men med 10 – 15 års gemmepotentiale. En sand perle !

1 kolli indeholder 6 flasker - 14,5% alkohol

 

349,00 DKK 399,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Wallace Shiraz-Grenache Ben Glaetzer 2018/21

92 point - Robert Parker, Wine Advocate

92 point – James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Wallace Shiraz-Grenache fra Glaetzer Winery

Wallace er lavet på 84 % Shiraz og 16 % Grenache fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinstokkene er 50 - 100 år gamle! Shiraz-delen er lagret 16 måneder på 2 - 3 år gamle fade fortrinsvis af fransk eg, mens Grenache-delen er uden påvirkning af fad for at bevare renheden og den friske, aromatiske frugt. Duften er kompleks sammensat af intens bærfrugt, orangeskal, vanille og mineraler. Smagen er saftig og kontant med stor fylde, og munder ud i en lang, varm finish. En vin, der både giver stor umiddelbar nydelse, men som også opfordrer til fordybelse. En fornem ledsager til retter med oksekød, lam, kraftigt fjerkræ eller dyrevildt.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14,5% alkohol

 

199,00 DKK

Francis Ford Coppola Winery,Diamond Collection - Appellation Series,Pinot Noir, Santa Barbara County

Francis Ford Coppola Winery

Navnet lyder måske bekendt. Foruden ikoniske og Oscar-værdige film står legendariske Francis Ford Coppola i dag bag det kvalitetsdrevne Francis Ford

Coppola Winery, som er kendt for sine fantastiske californiske vine, der demonstrerer Coppolas sans for kvalitet, æstetik og godt håndværk.

Vinen

Coppolas elegante Pinot Noir vibrerer med livlige duftnoter af bær og subtilt fadpræg. Et pragteksempel på hvorfor Santa Barbara er blandt USA fornemste adresser for Pinot Noir. Appellation Series er de eksklusive vine fra Diamond Collection serien, skabt på druer fra udvalgte AVAs (vindistrikter) i Californien.

Appellation Series er skabt ud fra den filosofi, at forskellige druesorter udtrykker sig bedst i specifikke terroirs. I hver flaske kan du forvente en kvalitetsvin, der

udviser druesortens karakteristiske dyder i et unikt terroir-tro udtryk. Det kystnære og bjergrige Santa Barbara er verdenskendt for Pinot Noir.

Det kølige klima, samt mange solskinstimer er som skabt til den lidt kræsne drue.

Især morgentågen er vigtig, da den kølende effekt forlænger vækstsæsonen og hjælper med at bibeholde druens naturlige syre, der er essentiel for kvalitets Pinot Noir.

Vinen gennemgår lagring i en blanding af franske og amerikanske egetræsfade, hvilket tilfører ekstra smag og struktur til vinen. Denne saftige Pinot Noir byder

på en overflod af aromatiske dufte af modne jordbær, kirsebær, vanilje og en ristede fadtoner.

Smagen er præget af et læskende og friskt bærpræg af hindbærsyltetøj og ristede mokkabønner.

Denne vin er en exceptionel partner til mange vildtretter med svampe, tournedos af oksemørbrad eller til mørkt og lyst fjerkræ.

En elegant og let vin,der også sagtens kan nydes helt for sig selv. Vinen smager bedst når den er lettere afkølet til omkring 14 grader.

1 kolli indeholder 12 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

199,00 DKK 259,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Antico Monastero - Piemonte Rosso - Italien

Antico Monastero ejes af Bosio Family Estates, som siden 1967 har produceret vin i Piemonte. I dag er det 3. og 4. generation i skikkelse af Valter Bosio, som sammen med sin kone, Rosella, og sønnen Luca har det overordnede ansvar for bedriften. Med udgangspunkt i Santo Stefano Belbo ejer de 200 hektar med vinmarker i Langhe området og køber desuden druer fra mange andre producenter i regionen. Familiens filosofi er at være ”glocal”, dvs. at de værner om deres piemontesiske arv og kobler den med et internationalt udsyn.  

Antico Monastero

Vinene i Antico Monastero serien er en hyldest til de benediktinermunke, som fra det lokale kloster i Santo Stefano Belbo dyrkede afgrøder, herunder druer, i middelalderen. De sikrede, at landbrugskendskab og de lokale traditioner blev holdt i hævd og videregivet til lokalbefolkningen. Deres utrættelige arbejde og hengivenhed reddede området fra at miste en rig arv. Det er derfor, de pragtfulde vine fra Piemonte lavet på de lokale druer Arneis, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo i dag står på lystavlen hos alverdens vinelskere.

Piemonte Rosso – Frugtig og silkeblød

Denne indsmigrende Piemonte Rosso er lavet på 60 % Barbera, 20 % Nebbiolo (fra unge vinstokke i Barberesco), 10 % Shiraz og 10 % Albarossa, hovedsageligt høstet i Langhe og i den sydlige del af Asti-området. Druerne presses og gærer efterfølgende på rustfri ståltanke for herefter at lagre 3 måneder på franske barriques.  

I næsen finder du aromaer af mørke frugter som sorte kirsebær og brombær samt noter af krydderier og urter. Piemonte Rosso har en medium fyldig krop og en silkeblød struktur, med masser af koncentreret frugt i smagen. Men også en let frisk syrlighed og et skønt lille karakteristisk strejf af tørhed på grund af tanninerne i Nebbiolo-druen. Et vidunderligt allround glas Piemonte vin til prisen!

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

THE AMERICAN REDWOOD OAK AGED ZINFANDEL - CALIFORNIEN - KASSEKØB (6 flasker til kr. 399,-)

4,0 PÅ VIVINO

NY TOPÅRGANG 2021 - VALUE FOR MONEY

Vinen laves af Zinfandel fra Lodi-området, som rummer Californiens ældste vinstokke af netop Zinfandel, der stortrives i områdets tørre, varme klima.

The American Redwood Zinfandel er indbydende både i duft og smag, som består af solmodne brombær, lidt hindbær, krydderier og vanilje, der flot afbalanceres af brugervenlige, silkebløde tanniner.

Her får man en vin med stor fylde og der er skruet op for volumen på alle parametre. Er man efter finesse og sarte nuancer, bør man kikke en anden vej, men er man til hårdtpumpet power, SÅ PRØV DENNE VIN!

Vi anbefaler at nyde vinen til kraftige retter, grillet rødt kød, barbeque, eller bare til en stor voldsom burger.

Serveres ved 16 - 18 grader i store rummelige glas.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl - 14,5% alkohol.

399,00 DKK 774,00 DKK (spar 375,00 DKK)

Bodegas Lan Xtreme Crianza Organic - Spanien

4.0 Stjerner Vivino

91 Point James Suckling

93 Point Flaskehalsen

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland. Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet.

LAN Xtrème er den ekstreme manifestation af LAN-filosofien med hensyn til respekt for råvarerne. For at bevare essensen fra terroiret er der lige fra starten minimal indgriben, og sådan fortsætter det hele vejen igennem vinfremstillingen, som foregår så respektfuldt som muligt, uden at tilsætte tilsætningsstoffer til hverken mosten eller vinen – lige pånær en lille mængde svovl, som er nødvendig for at undgå oxidering og udvikling af uønskede mikroorganismer.

Vinen er produceret af 100% Tempranillo-druer, der er organisk dyrket i 400 meters højde på en fem hektar stor vinmark på ejendommen Viña Lanciano Estate i Rioja-området i Spanien. Denne vin har været lagret på nye franske egetræsfade i 15 måneder. Det er en utrolig flot rødvin med dyb granatrød farve og intens duft af blåbær, brombær og modne, røde frugter samt et strejf af lakrids, kanel og sort peber. Smagen er kraftig og utrolig lækker med god friskhed samt masser af frugt efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 14% alkohol

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Passo Vero Appassimento Organic Passione Natura - Puglia, Italien

 Passione Natura Det succesfulde vinhus Passione Natura er skabt af Leonardo Pizzolo og Davide Quintili, der ønskede at tilbyde vine af høj kvalitet ved at stille de højeste krav til arbejdet i vinmarken og kælderen. Men det vigtigste var at satse på økologi og biodynamisk dyrkning. For kun herigennem kan de skabe ekstra sunde druer, og de gør det i samarbejde med vinbønder, der har passion for miljøet og som nøje lever op til de strenge krav, Leonardo og Davide stiller for, at de kan få lov til at levere druer til Passione Natura.

Alle vine fra Passione Natura er økologiske og/eller biodynamiske og kommer de fra de bedste områder i Puglia eller Abruzzo, alt afhængigt af årgang og kvalitet. Appassimento Appassimento er en ældgammel metode og går helt tilbage til før Romerne, og selvom metoden er mest kendt fra Italien, blev den også brugt i Frankrig og Grækenland. Den klassiske måde er at fremelske rigdom ved at tørre druerne i solen under sydens sol.

Passo Vero Økologisk Appassimento Denne Passo Vero er skabt af et spændende blend af Sangiovese, Negroamaro og Montepulciano druer. Normalt sources langt det meste fra Abruzzo, men i 2021 årgangen præsterede vinmarkerne i Puglia bedst. Det sunde, tørre klima gør det muligt at lade druerne tørre ind på vinstokken. Dette er meget bedre end den gamle metode med udtørring på stråmåtter og sikrer at kun kernesunde, perfekt udtørrede druer går videre til vinifikationen.

Du har her en kompleks, fløjlsblød vin med stor volumen og storhed og en super struktur med gode tanniner nede bagved. Farven er dybt mørk og duften er modne brombær, vilde kirsebær og tørrede blommer. Er der lidt mørk chokolade? Det hele piftet op ved lidt spice.

Det siger vist sig selv at denne vin kræver madmæssigt modspil. Lad bare din tallerken udfordre denne store vin

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

79,95 DKK 149,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Top lækker Prøve kasse, hvor du kan smage på vores nye Rhone vine fra Cave de Cairanne

     VIRKELIG LÆKKERT KØB! 

Kassen indeholder indeholder følgende vine:

2 flasker Cotes du Rhone Villages Cairanne C - Cru Chantecotes
2 flasker Cotes du Rhone Villages Jardin Secret de CAMILLE
2 flaske Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne

6 Flasker samlet I en kasse!

 

Cave de Cairanne er et kooperativ i den lille landsby Cairanne i Cru Cairanne, Rhône, Frankrig.
Kooperativet blev grundlagt i 1929 af 3 pionerer i regionen, som også delvis var bag AOC-appellationen på Rhône-vinene.
Cave de Cairanne er drevet af 12 vinproducenter, der producerer 85% af det volumen, vi flasker. Hver vinbonde arbejder på markerne fra deres forfædre - de kender deres vinstokke og håndværk af hjertet, og der ønskes løbende at producere højkvalitets håndværksvine på deres egenskaber, der afspejler jordens og familiens natur i hver lille ejendom.
Kooperativet er vores styrke: Sammen forener vi vores talenter og «terroirs» som et fodboldhold, og alt fungerer efter instruktioner fra den meget talentfulde Denis Crespo, vores kælder og winemaster.
Alene ville ingen nå eksportmarkederne på grund af et for lille tilbud, mangel på tid, knowhow i forretningsmekanismer: Sammen tilbyder vi et komplet udvalg af vine fra Rhône, der ledsages af administrationens og eksportserviceens knowhow.

599,00 DKK 914,00 DKK (spar 315,00 DKK)

Château L'Argenteyre Cru Bourgeois, Médoc 2019

90 point -  Roger Voss, Wine Enthusiast: "A classic Médoc blend of Cabernet Sauvignon, Merlot and Petit Verdot, this wine shows its ripe, smooth texture well. Blackcurrant fruits and tannins to match give the wine balance and attractive freshness..."

Médoc – klassisk og berømt

Médoc er en berømt vinregion beliggende i Bordeaux, Frankrig. Den er kendt for at producere nogle af verdens fineste rødvine, primært baseret på Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot druesorter. Medoc er opdelt i flere underregioner, herunder Médoc, Haut-Médoc, og Graves. Médoc er især kendt for sine klassificerede slotte, som omfatter de berømte 1855 klassificeringer, der rangerer slotte som Château Lafite Rothschild, Château Latour og Château Margaux som nogle af de bedste.

Cru Bourgeois er en klassifikation inden for Médoc-regionen, der omfatter slotte, der ikke er inkluderet i de officielle klassificeringer fra 1855, men stadig producerer kvalitetsvine. Cru Bourgeois-klassifikationen blev etableret i 1932, og i dag inkluderer den over 200 vinslotte, der opretholder strenge standarder for kvalitet og produktionsmetoder. Disse vine tilbyder ofte et fantastisk pris-kvalitetsforhold og repræsenterer Médoc-regionens mangfoldighed og arv inden for vinproduktion.

Château l'Argenteyre – ærketypisk harmonisk Médoc

2019-årgangen er et blend af 35% Cabernet Sauvignon, 55% Merlot, 10% Petit Verdot, høstet fra slottes bare 27 hektar vinmarker. Arbejdet i vinmarken er traditionelt som i Bordeaux, med grøn høst, udtyndning af blade i slutningen af juni og starten af juli. Druerne høstes manuelt med hånd og sorteres ved ankomsten til vingården. Gæringen foregår i beton – og rustfrie ståltanke, herefter lagres vinen 12 måneder på egetræsfade.

Vinen er smukt rubinrød med purpurfarvede refleksioner og forfører med sin bouquet af solbær og hindbær samt noter af vanilje. Smagen er koncentreret, men afbalanceret og med en lang fyldig afrundet smag af perfekt modne druer. Lang, aromatisk afslutning - en typisk, harmonisk Médoc.

1 kolli indeholder 6 flasker - 14% alkohol

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella er en lækker Ripasso fra vinhuset ZENI. Vinen fremstår super flot med sin dybt rubinrøde farve med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på egefade, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl 14% Alkohol

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Dutschke - 10 års Tawny - Bourbon Barrel - 50 cl. - Australien

Denne australske hedvin er lavet på Frontiqnac, Grenache, Pedro X, Shriaz, Muscadelle og Chardonnay. Druerne høstes i områderne  Barossa og Lyndoch. Vinen lagrer i solera system i min. 10 år, hvor efter den får en finish på gamle amerikanske Bourbon fade. Det giver lidt mere kant og kraft. Fantastisk vin til modne oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 21% alkohol.

299,00 DKK 319,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Pellehaut Harmonie de Gascogne Rosé - Frankrig 2023

Sølvmedalje & Prix d'Excellence - Concours Vins Sudouest France 2023

Flad vin fra det flade land...

Gascogne ligger i Sydvestfrankrig, lige syd for Bordeaux. Distriktet er kendt for Armagnac-destillation, mens der er langt mellem kvalitets-bordvinene. Det skyldes, at de fleste vingårde i Gascogne dyrker deres druer på det flade land, hvor en jordbunden giver store udbytter af en ret karakterfattig vin, som er ganske uegnet til andet end destillation. og topvin fra skråningerne

Domaine de Pellehauts navn er udledt af det middelalderlige ”pila”, som betyder høj eller skråning, hvilket er en hentydning til de 180 hektar vinmarker, som udelukkende ligger på skråninger. På skråningerne afløses sandet af ler og grus, og fra sådan en jordbund kan man høste langt mere interessante vine.

En af de førende vingårde

Domaine de Pellehaut er en af de førende vingårde i Gascogne og har høstet mange lovord i internationale vinmagasiner såsom Decanter og Wine Enthusiast, ligesom de altid får gode ord med på vejen i den franske vinbibel, Guide Hachette. Det bliver ofte fremhævet, at selvom vinene er attraktive og moderne, er de også klassiske repræsentanter for Gascognes vine.

Knasende sprød og appetitvækkende frugtig

Harmonie de Gascogne Rosé laves på fem karakterfulde druesorter: Merlot-druen giver blødhed og fylde, den lokale Tannat-drue giver sammen med Malbec vægt og struktur, og Cabernet Sauvignon og Syrah bidrager med intensitet og friskhed. Vinen byder på masser af appetitvækkende intens bærfrugt og en knasende sprød smag, som er særdeles læskende.

Tigger om at blive nydt som aperitif…

Dette er simpelthen en genial vin, som nærmest tigger om at blive nydt som aperitif eller som et glas i ”utide”, men som også vil være en glimrende ledsager til retter med pasta, grøntsager eller fjerkræ. Nydes op til to år fra høståret.

1 kasse indeholder 6 flasker - 10,5% alkohol

79,00 DKK

QUINTA DA PACHECA 20 YEARS OLD TAWNY PORT

Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.

Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i 20 år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation.

De er en meget elegant vin med frisk næse, noter af mentol og nødder, karamel og chokolade. Den har en fyldig smag i munden med god syre, der giver den søde smag friskhed og en lang finish. Vinen ledsages enestående godt af oste, chokoladedesserter og frugter, da der er tale om en sødmefuld vin.

Vinen indeholder 19,5 % alkohol og serveres optimalt ved 16-18 grader.

1 flaske indeholder 50 cl.

399,00 DKK

THE AMERICAN REDWOOD OAK AGED ZINFANDEL - CALIFORNIA – KASSEKØB (6 FLASKER)

3,9 på Vivino

NY TOPÅRGANG 2021 - VALUE FOR MONEY

Vinen laves af Zinfandel fra Lodi-området, som rummer Californiens ældste vinstokke af netop Zinfandel, der stortrives i områdets tørre, varme klima.

The American Redwood Zinfandel er indbydende både i duft og smag, som består af solmodne brombær, lidt hindbær, krydderier og vanilje, der flot afbalanceres af brugervenlige, silkebløde tanniner.

Her får man en vin med stor fylde og der er skruet op for volumen på alle parametre. Er man efter finesse og sarte nuancer, bør man kikke en anden vej, men er man til hårdtpumpet power, SÅ PRØV DENNE VIN!

Vi anbefaler at nyde vinen til kraftige retter, grillet rødt kød, barbeque, eller bare til en stor voldsom burger.

Serveres ved 16 - 18 grader i store rummelige glas.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl - 14,5% alkohol.

399,00 DKK 774,00 DKK (spar 375,00 DKK)

SON PRIM ESNEGRE BLEND - Mallorca - Spanien

NYHED - Mallorcavin i TOPKLASSE!

Son Prim Esnegre er en skønt ung og frisk rødvin, men med kraft og fylde og et drueblend på Cabernet Sauvignon og Merlot. Smuk rød farve med nogle granatnoter.

Dens aroma er meget harmonisk og hovedsagelig frugtagtig Kirsebær, jordbær og hindbær. Den har en krydret finish. I munden er den medium fyldigt, men omsluttende. God balance mellem sine unge taniner, vinens syre og i begyndelsens søde fornemmelse.

En vin der klæder næsten et hvert måltid mad. Prøv den til tapas, risretter, kylling. Passer også fint til Sushi der har en vis krydret smag samt stegt lys fisk.

Son Prim

Vinhuset ligger i Sencelles på Mallorca.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5 % Alkohol

 

139,00 DKK 149,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Wien Wagentristl - Kreideberg Pinot Noir - Østrig

Weingut Wagentristl blev af Guida Austria i 2024 kåret som BEDSTE RØDVINSPRODUCENT I ØSTRIG.

Burgenland

Østrig’s signaturdrue er med rette den alsidige og appetitlige Grüner Veltliner, men de seneste år er de spændende røde vine kommet i manges søgelys. Og det gælder specielt de røde vine der kommer fra Burgenland, det østligste vinområde i Østrig. Helt oppe mod Ungarn.

Modsat alle andre vinområder i Østrig, produceres her mere rød end hvid. Den vigtigste drue er Blaufränkisch, som her hos Weingut Wagentristl leverer sit fulde potentiale. Andre efterspurgte vine fra Burgenland er Pinot Noir, som dog kun udgør ca. 2 % af arealet. Chardonnay og Weisserburgunder er de vigtigste hvide druer. De vigtigste vinmarker er Kreideberg, Leithaberg og Reisbühl.

Weingut Wagentristl

Weingut Wagentristl ligger i den nordligste del af Burgenland, lige vest for Neusiedler See og har været i familiens eje siden 1888, hvor Johann og Julianna Wagentristl lagde grundstenen til en af de bedste producenter i området. Siden 2014 er det Emma og Rudolf (Rudi) Wagentristl der står i spidsen og de producerer i alt kun ca. 35.000 flasker til hele verden. Alle fra egne marker. Rudi er til rene linjer og klar tale og det skinner igennem i vinene fra Wagentristl, hvilket skinner igennem i vinene der alle er karakterfulde, usminkede og utroligt velbyggede og balancerede. Rudi’s motte er:  ”You should only make something new, when you can make it better”.

Ried Kreideberg Pinot Noir, Burgenland

Druerne til denne storslåede Pinot Noir er fra den del af marker Ried Kreideberg der kaldes Müllendorfer der er anerkendt for at være det ypperste sted at skabe sublim Pinot Noir. Her er læ for vinden, masser af kalksten i jorden samt kølige nætter og dage med temperaturer der modner den følsomme Pinot Noir drue til perfektion. Vinstokkene er 20-30 år gamle og står i 250 – 300 meter over havet på sydvestvendte skråninger op ad Leithaberg. Ved den spontane gæring med den vilde gær, anvendes 15-20 % hele klaser sammen med afstiklede druer og svagt knuste druer. Denne gæring sker ved cca. 30grader med pump-over 3 gange dagligt i 2-3 uger. Vinen udvikler sig herefter videre i 18 måneder på små egefade, hvoraf 33 % er nye. Næsen er med lokkende med modne kirsebær, tranebær og en smule spændende tobak. Smagen er forførende elegant og utroligt velafbalanceret med en sublim balance. Længden er langt over middel for Pinot Noir på dette rimelige prispunkt. Måske dette er verdens bedste Pinot Noir til prisen? Ærgerligt at der kun produceres knap 2.000 flasker. Brug endelig et Bourgogneglas og server vinen ved 16-17 grader.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. -  13,5% alkohol

229,00 DKK 249,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Viña Cecilia Moscato Blanco Mousserende

* En sand "Damernes favorit..."

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Moscato druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Moscato Vina Cecilia Blanco er så sprød og frisk som var druen nys plukket fra vinstokken og med en perlende kilden på tungen. Næsen byder på sødmefulde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Sødmen er i smagen balanceret af en friskhed i udtrykket.

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager med rette, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som selve vinen og så alsidig, at den kan gøre fremragende vin sød, medium, tør, mousserende eller befæstet. De indviede elsker den for dens fantastiske, eksotiske parfume og det faktum, at det måske er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer. Så nyd denne Moscato Blanco fra det solbeskinnede Valencia - og nyd den afkølet.

Prøv den til velkomst, barbecue, let krydrede kyllingeretter, til frugtbaserede desserter eller måske en chokoladekage - eller bare et glas i solen...

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5% Alkohol.

 

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia,

95 point James Halliday

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

Heartland og Glaetzer

Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet er han medejer af, og her fremstiller han "value-for-money" vine på druer fra forskellige områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade eller sødlige. Superlækre "entry wines", der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager talent.

Director's Cut Shiraz fra Heartland Winery

Director's Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos og mørk chokolade, og smagen er blød som fløjl og kolossal fyldig. En fin, moden tannin understøtter det hele, og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af en Shiraz! 2019 Directors Cut Shiraz Heartland by Ben Glaetzer - Langhorne Creek, South Australia, Australien 95 point

1 kasse indeholder 12 fl. á 75 cl.

199,00 DKK 219,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Trulli Value Kasse 6 fl. Primitivo di Manduria + 1 Primitivo U/B

Vi er glade for, at jeres favorit også er vores favorit - 4,1 på VIVINO

Foruden den gode tilbudspris tilbydes ved køb af 6 flasker, at få 1 flaske af dens " lillebror " Primitivo oveni.

PRIMITIVO DI MANDURIA, DOP MASSERIA BORGO DEI TRULLI, Puglia, 2021, er en fuldblods Primitivo, som er produceret på druer fra særligt lavtydende vinstokke i Avetrana og Manduria  kommunerne i det sydlige Puglia.

Vinen er dyb rubinrød med mørk duft af blommer og modne brombær med et svagt animalsk strejf og et touch af eg. I munden oplever man en eksplosiv, solmættet såvel som tørret frugt blandet med lette grønne urter. Finishen på denne vin er lang med noter af blomme og krydderier.

Citat: "Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre."

"Lillebror" Primitivo

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

1 kasse indeholder 7 flasker á 75 cl.

594,00 DKK 993,00 DKK (spar 399,00 DKK)

QUINTA DA PACHECA 40 YEARS OLD TAWNY PORT

Quinta da Pacheca er en af de mest prestigefyldte og anerkendte portvinsejendomme i Douro-regionen. Historien om Quinta da Pacheca-vingården går tilbage til 1700-tallet, hvor portvinsgodset første gang blev nævnt i et dokument som dateres tilbage til april 1738. Quinta da Pacheca’s har i dag mange forskellige portvine i sortiment, som strækker sig fra de helt unge ruby og white ports og op til både 30, 40 og 50 år gamle tawny-portvine.

Her får du en delikat tawny-portvin som er sammenstukket af forskellige modne vine, modnet gennemsnitteligt i 40 år på 550-liter store port pipes-tønder i lagerhallerne hos Quinta da Pacheca i Douro-dalen i Portugal. Under modningsprocessen får vinen sin karakteristiske ravfarve og aroma fra den langvarige oxidation. Den grønlige tone i glassets yderkant, som denne vin har, indikerer en meget, meget gammel vin.

De er en meget elegant vin med frisk næse, noter af dadler og nødder, karamel og chokolade. Den har en fyldig smag i munden med god syre, der giver den søde smag friskhed og en lang finish. Vinen ledsages enestående godt af oste, chokoladedesserter og frugter, da der er tale om en sødmefuld vin.

Der bliver kun lavet ganske få flasker af denne vin grundet den ekstremt høje alder.

Vinen indeholder 20 % alkohol og serveres optimalt ved 16-18 grader.

Vinen har modtaget hele 92 points af selveste Robert Parker.

1 flaske indeholder 50 cl.

1.199,00 DKK 1.299,00 DKK (spar 100,00 DKK)

Gonzalez Byass Pedro Ximenez NECTAR

 Verdensklasse fed og lækker Sherry. Ligner motorolie!
 BEDSTE KØB i EB

Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot og lang eftersmag, skal bare nydes..
Lagret på amerikansk eg i ca. 9 år, hvor man har fulgt solera og criadera systemet. Tydelig aroma af rosiner, tørrede figner og dadler. Smagen har en lang og livlig finish.
Server den lækre sherry som aperitif, kraftige mørke desserter "figner/blomme" eller til en tung nøddekage, vanille is samt risalamande.

Gonzalez Byass er et familiefirma grundlagt i Jerez i 1835 og internationalt berømt som producent af sherry og brandy fra Jerez. I 175 år har firmaet været stolt af kvaliteten og varianterne i deres portefølje.

Gonzalez Byass Sherry:

Gonzalez Byass er en gammel vin familie. Helt tilbage i 1835 gik en ung mand ved navn Manuel María González Ángel (grundlæggeren af Gonzalez Byass) lange ture gennem det gamle centrum af bydelen Jerez i selskab med sin onkel José Angel y Vargas. Det var de dage, hvor man stadig kunne høre hestehove langs gaderne. Manuels "Tio Pepe" - Onkel Joe - var hans største tilhænger, da han startede med den fascinerende produktion af sherry, og det var allerede omkring dette tidspunkt, at José Angel - Tio Pepe – begyndte personligt at udvælge fade i et forsøg på at finde den perfekte vin. Mange år senere døbte Manuel María denne solera "Solera del Tio Pepe" - Uncle Joes Solera - en inskription, der stadig kan læses på en af tønderne i vinkælderen. Således begyndte legenden om den mest berømte Fino sherry i verden.

Kort efter, opmuntret af en kontinuerlig stigning i eksporten, startede Manuel María sin karriere i vinbranchen ved at eksportere et antal fade til United Kingdom. Som hans virksomhed blev mere og mere vellykket, blev han kendt som "Don" Manuel María González. Han besluttede at gå ind i et partnerskab med hans agent i England, Robert Blake Byass. I et brev til Byass i 1836, nævnte Robert, at han ville sælge en usædvanlig bleg hvidvin, han havde fremstillet. González Byass blev kendt ikke kun for denne verdensberømte vin, men også for "Brandy de Jerez" såsom ”Lepanto”, der først blev solgt i 1850'erne.

I 1863 blev det gamle selskab omdøbt til González Byass. I 1988 gik familien Byass på pension og stoppede med at være en del af virksomheden, og lige siden har vingården tilhørt direkte efterkommere af Manuel María González. I dag er det stadig en familieejet vingård, i øjeblikket i hænderne på den femte generation af González familien. Et fælles træk for alle

Et kolli indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

2021 Biebelnheimer LÖSS Pinot Noir Trocken Weingut Schönhals

Pionerer indenfor økologi

Weingut Schönhals ligger i idylliske Biebelnheim i hjertet af Rheinhessen. Datteren Hanneke overtog i 2018 ejerskabet af vingården og udgør sammen med faderen Eugen Schönhals og vinmager Martin Knab en stærk trio. De dyrker 13 ha vinmarker på loess og kalkstensholdig jord. Cirka halvdelen af markerne er med Spätburgunder, mens den resterende del er med hvide sorter, herunder PIWI-sorter (resistente overfor svampesygdomme), som Schönhals har eksperimenteret med i mere end 20 år. Eugen Schönhals var forud for sin tid og indførte allerede i starten af 1980’erne økologiske dyrkningsmetoder. I 1985 var Schönhals et af de stiftende medlemmer af ECOVIN, som er Europas ældste organisation indenfor økologi med strenge regler for dyrkning og produktion af økologisk vin. Schönhals modtog det officielle certifikat for økologi i 1988.

Hotspot for biodiversitet i Rheinhessen

For Schönhals er det ren logik at tage afsæt i en øko-logisk praksis: ”Vi gør ikke noget, der er overflødigt eller for meget”. En levende jord er forudsætningen for vitale vinstokke og sunde druer. I vinmarkerne fremmer vilde urter, græs og bælgfrugter den naturlige frugtbarhed. Jordbunden løsnes af rødderne fra urter og græs og er levested for utallige regnorme og mikroorganismer, hvilket bidrager til øget humus. Over jorden giver det grønne, blomstrende habitat levesteder for gavnlige insekter, edderkopper, små dyr og fugle, som sikrer balance i naturen. Vinstokkene plejes med omhu, og man forebygger sygdomme ved at anvende organisk gødning, biodynamiske præparater og planteforstærkende plejeprodukter. Schönhals mener, at økologi indflyder positivt på vinkvaliteten, fordi lave udbytter, vitale vinstokke og en levende jordbund er basisingredienser i en smagfuld, interessant og livlig vin. Som et kuriosum har Schönhals etableret ”trulli” baseret på pileflet, dvs. shelters ude i landskabet, hvor man kan søge ly og overnatte.

Vinkultur er livskultur i flydende form

Hanneke Schönhals, som er sandt livsstykke og bl.a. også underviser i dans, mener, at vin er et vigtigt element i en kultiveret livsform og et stykke kunst, som giver lyst til glæde og lyst til livet. Økologien bibringer en særlig rytme til vinen. Gør som Hanneke: ”Be inspired, feel the rhythm in wine”.

Pinot Noir Biebelnheimer Löss

Her får du en tysk Pinot Noir i en utrolig ren, kølig og elegant stil. Med druer fra löss-holdige skråninger skrues der op for intensiteten af aromaerne, som byder på fine og delikate røde bær og frugter samt røgfyldte krydderier. Den er harmonisk med en god struktur og velintegrerede tanniner som følge af 12 måneders lagring på små, brugte egetræsfade.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13% alkohol

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

PSI - Domino de Pingus - Ribera del Duero- - Peter Sisseck - Spanien 2022

PSI er vinen fra Danske Peter Sisseck er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet og er det seneste resultat af hans dybe engagement i Ribera del Duero.

Vinen er skabt på langt overvejende Tempranillo (normalt tilsat en smule Garnacha), købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for at levere kvantitet, men som nu har indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Pingus og Flor de Pingus, for med PSI handler det mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der slår benene væk under verdenspressen.

PSI er en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset og så byder den sig til med herlig, moden frugt i duften, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombærlikør. Vinen er intens med en underliggende, pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

Smuk vin fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Denne vin er skabt til grillet bøf, lam, vildt, spansk tapas og serveres bedst i store glas og med store armbevægelser ved en temperatur på 15 til 17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

VIEJO FEO Cabernet Sauvignon fra Vina Tinajas i Maule Valley er et rigtig behageligt glas vin fra Villa Alegre ved Andesbjergene, hvor den mærkbare temperaturforskel mellem nat og dag giver dem mulighed for at udvikle vine med dyb farve og intense aromaer. 

Da etiketten viser en grim mand, "Viejo Feo", der står ved siden af et spejl, der afslører, at det - ganske rigtigt - er skønheden indeni, der tæller. Viejo Feo Cabernet Sauvignon er intens rubinrød med aromaer af blommer brombær, solbær, vanilje og sort peber. Vinen opleves silkeblød med meget blide tannin. Vinens struktur bidrager til en frugtig, vedholdende finish. En vin, der er let at drikke og let at holde af og som derfor kan nydes både alene eller sammen med både lettere kødretter som svinekød og kødbaserede pastaretter.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Vignoble Ferret Colombard/Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Fra kalksten- og lerholdige jorder i hjertet af Gascogne kommer denne frugtige, friske og sprøde hvidvin. Noter af grapefrugt og eksotisk frugt, hyld og friske krydderurter.

Server vinen afkølet til fisk og sushi, frokostretter eller som et glas i utide.

Familiens store investeringer gennem de sidste mange år har givet et kvalitetsmæssigt løft af vinene. Det har været en stor del af rejsen at sikre hensynet til miljøet. Vinhuset følger en naturplan, lagt af det franske landbrugsministerium (HVE – niveau 3).

Af grønne initiativer hos Domaine Guillaman kan nævnes:

  • Solceller producerer al strøm i produktionen
  • Grøn certificering af franske myndigheder
  • 50% reduktion af sprøjtning for uønskede insekter
  • 30% forøgelse af biobekæmpelse af skadedyr
  • Kun brug af organisk gødning
  • Fokus på vandforbrug (intet brug af drypvandingssystem)
  • 60% af vinmarkerne er dækket af naturlige planter (mellem rækkerne)
  • Årlige beplantninger af træer og hæk i omkring vinmarkerne

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl - 12% alkohol

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Maias - Tinto - Däo - Økologisk - Portugal 2017

Vinen i glasset har lækker sprød frugt i denne medium fyldige vin.

Ved foden af Serra de Estrela (stjernebjerget) blev Quinta das Maias først etableret i 1893. Det er nu en registreret økologisk ejendom, der fanger den friskhed og fokus, som denne vingård tilbyder. Ejendommens navn stammer fra det portugisiske ord for maj måned, hvor Væverkost (kendt som Giesta, men her som Maias) blomstrer her.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Johannes Hôrner - Feinherb - Rosè - Merlot - Tyskland 2021

Denne livlige rosé er produceret på Merlot, og den er ”Feinherb”, hvilket vil sige, at den indeholder en lille velment rest sødme, der gør vinen velegnet som et kølig forfriskning på terrassen i de varme sommer måneder. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Vista Alegre - port - Tawny - Teak kasse - Portugal

En flotte Teak kasse, med tilsammen 100 års Vista Alegre port i 4 x 37,5 cl fin port fra forskellige år, nemlig 10, 20, 30 & 40 år.

  Disse lækre og sjældne tawny portvine er et ekstraordinært udvalg med personlighed og subtilitet.

  En dessertvin, der går godt sammen med chokolade, kaffe og mandler eller en cigar.

  Den ideelle gave til den der nyder port.

 

1.375,00 DKK 1.450,00 DKK (spar 75,00 DKK)

Warre's - Otima - Colheita - 50 cl. - Portvin - Portugal 2006

Vinen har en dyb ravfarve med brunlige nuancer. Duften leder tankerne hen på dadler, appelsinskal og ristede, orientalske krydderier. I smagen er den kraftfuld og cremet, med påmindelser om figner, rosiner og vanilje. Eftersmagen er lang, rank og forfriskende. Den kan bør nydes alene, til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 20% alkohol.

219,00 DKK 229,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Dutschke - PX Pedro Ximénes - 50 cl. - Australien

De to vigtigste druer, der dyrkes i det sydlige vinområde Jerez, i Spanien er Pedro Ximenez (PX) og Palomino. I begyndelsen af 2000’erne begyndte mange vinfremstillings-virksomheder at stoppe med at producere hedvin, og gik derfor lidt væk fra PX druen, Dette stoppede ikke Wayne Dutschke. Han købte naboens Pedro-druer og omdannede dem til sød hedvin. Efter 12 år i tønder i kælderen er vinen klar.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dutschke - 10 års - Liquid Amber - 50 cl. - Australien

Old Liquid Amber Tokai er en blanding af de vine, som er blevet produceret over et antal år fra “Semmler Bros” vinmarker og ældre vine fra Barissa området. Nogle af de mest dyrebare vine i denne flaske stammer fra 1988. I gennem årene er de blevet blandet for at give en tappeblanding med en gennemsnitsalder på 10 år. Ved at blande ældre vine med de yngre tapninger, har de produceret en tokai med alle de rigdomme og den saftighed man vil kunne forvente af denne sammensætning. Alt dette sammen med masser af karamel, toffee og nøddeagtige noter. Ganen er sød, rig og saftig. Old Liquid Amber Tokai har et afsluttende strejf af tørhed fra egetræ og varm alkohol.

1 kasse indeholder 6 flasker af 50 cl. - 19% alkohol.

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Banyuls - Traditionnel - 3 års - Vin Doux Naturel - Frankrig

Farven er gyldent rødbrunt og næsen er forførende med mindelser om både portvin og Madeira. Her er den gode rige sødme, spændende bundet op med krydderier, nødder, klementin, karamel og kaffe. Det hele hænger flot sammen. Denne Banyuls Traditionnel 3ans d’age giver meget kompleksitet til prisen.
Serveres kølig, men ikke kold. Vi anbefaler ca. 13-14 grader. Bemærk at vinen sagtens kan holde sig i et par uger efter åbning. Opbevar den blot i køleskab.

Appellationen Banyuls strækker sig over byerne og landsbyerne Collioure, Port-Vendres, Banyuls og Cerbère. Midt imellem havet og begyndelsen af den imponerende Pyrenæer bjergkæde trives de lave, krogede gamle vinstokke på stejle vinmarker på smalle terrasser med den genstridige dybe brune skifer.
Stokkene kæmper og trives i området med 300 solskinsdage om året og med de meget sjældne, men heftige nedbørsdage. Det nærliggende Middelhav sikrer de livgivende kølige briser aften og nat.
Vignerons Catalan er en gruppe af passionerede vinbønder, der ser det som deres mission at udvikle og sikre anerkendelsen og kendskabet til de bedste vine fra sydfranske Roussillon. De dækker tilsammen hele 15 appellationer, heriblandt Banyuls Traditionnel 3 ans d’age.

Til denne traditionelle Banyuls er der brugt 50 % Grenache Noir, 45 % andre Grenache druer, samt 5 % Carignan. Udbytterne er meget små, ofte kun 20 hl. pr. hektar. Både grundet de gamle vinstokke og den meget lille mængde nedbør.
Druerne afstilkes og mosten presses hvorefter den gæres i 4 – 5 dage. Gæringen stoppes med neutral vinalkohol som ved andre Vins doux Natural. Efter gæringen er stoppet, ligger den søde vin på fade der rummer ca. 600 liter i godt tre år under åben himmel.
Efter aftapning er vinen klar til brug og nydelse. Banyuls er afgjort blandt Frankrig’s og dermed verdens allermest spændende dessertvine.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.

 

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Argentina Smagekasse - Malbec vine fra Vinhuset Las Perdices - 6 flasker

Argentina Smagekasse / Prøvekasse - 6 Malbec vine fra vinhuset Las Percides - 6 Flasker i denne kasse.

     VIRKELIG LÆKKERT KØB!  - For jer der elsker god Malbec

Disse nyheder fra Las Perdices brager frem og alle taler godt om dem.

Køb en prøvekasse med 6 flasker – Spar 43%

Kassen indeholder følgende vine:

2 flasker Malbec Estate 75 cl.
1 flaske Malbec Estate Reserva 75 cl.
1 flaske Malbec Estate - Chac Chac 75 cl.
1 flaske Gualallary Exploration Malbec 75 cl.
1 flaske Paraje Altamira Malbec 75 cl.

6 flasker samlet i en smagekasse!

Lækre Malbec vine fra Las Percides i højderne i Mendoza, Argentina. Her giver det varme og tørre klima kombineret med netop den høje beliggenhed, intense vine med masser af nerve.

675,00 DKK 927,00 DKK (spar 252,00 DKK)

Aylés Vino de Pago - Cuesta del Herrero 2020 - Øko - 97 p. Decanter

Økologisk spansk vin fra området Aragon - Blød og rund, frugtig, fyldig, tør på druerne Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Tempranillo

Cuesta del Herrero kommer fra Pago Aylés. Pago er det eksklusive spanske kvalitetsmærke for individuelle producenter, der kan sammenlignes med den franske grand cru-klassificering. Hovedbetingelserne er, at der kun må anvendes egne druer, og at vinene skal være af topkvalitet.

Her, nær byen Zaragoza, laver Jorge Navascues en fyldig rødvin af hovedsageligt garnacha og tempranillo, lagret i seks måneder på små franske egetræsfade. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme somre og stor afkøling om natten. De økologisk dyrkede druer høstes om natten og ankommer dermed køligt og i optimal kvalitet i kælderen.

Meget anderledes end for eksempel i en Rioja, præger de høje vinmarker og Garnacha-druen denne smukke rødvin fra Aragón-regionen. Den har en rig, fyldig, men alligevel frisk smag med udpræget syre, der passer godt sammen med krydrede retter som grillet kød og gryderetter. Kendere ved allerede: smukke spanske Garnacha fra gamle vinmarker kan findes i Aragón.

Fyldig, egetræslagret rødvin til at drikke som den er, eller til at kombinere med forskellige krydrede retter. Dejligt med lammekoteletter med rosmarin, fjerkrægryderet eller fyldte røde peberfrugter fra ovnen. Retter med gris og kolde grydderier er også super.....

Én kasse indeholder 6 fl. á 75 cl.

105,00 DKK 169,00 DKK (spar 64,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler