Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og god kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt vores italienske tophus fra Puglia - Masseria Borgo dei Trulli, som laver en serie af anmelderroste vine.

Sorter resultater:

Governo Gerone  All'Uso Toscano 2021 

Topanmeldt italiensk rødvin produceret med rødder i mere end 700 års gamle toskanske traditioner. 

Kender Du ikke til Governo All'Uso Toscano og er Du fan af Valpolicellas Ripasso vine, er det hér muligvis lige en vin for dig! Gerone's Governo er fremstillet på Toscana's store drue, Sangiovese, tilsat andre lokale druesorter, som får lov at tørre en tid under Toscana's varme sol, hvorved mosten opkoncentreres og således opnås større fylde i vinen. Sangiovese med dens ret markante syreniveau tager rigtig godt imod denne tørring, da den forøgede sødme i mosten går rigtig godt i hånd med Sangioveses friske udtryk.

Vinen er medium rubinrød og med noter af modne skovbær, kirsebær, nelliker, lidt vanilje og tørrede urter i både duft og smag. Vinen er rigtig fint afstemt med balance mellem blød og fyldig vin på den ene side og friskhed på den anden. Governo er en glimrende ledsager til grillet eller stegt oksekød - f.eks. en cuvettesteg - til fjerkræ og lys kød eller kødbaserede pastaretter. Vinen bør serveres ved 16-18 grader.

5 x 5 stjerner i Vinavisen uge 50/2021. 

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

MIREA - PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - DOP - Italien 2022

TILDELT IMPONERENDE 3 GLAS I GAMBERRO ROSSO & 4,4 PÅ VIVINO

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af modne, sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og sandeltræ. Mundfølelsen er stor og intens. Munden fyldes med komplekse lag af bløde, elegante tanniner, vanilje, rosiner, svesker, honning og kaffe. Finishen synes bare at blive ved og ved med et sødmefuldt touch fra fadlagringen.

MIREA er formidabel til de helt store bøffer fra slagteren, vildt, modne oste eller som ren og skær meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra særdeles lavtydende (Kun 600 gram druer pr. stok!) vinstokke, fra Maruggio i Puglia. MIREA lagres på en blanding af nye og brugte franske barriques i 10 måneder.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  - 17,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Ulisse Montepulciano d´Abruzzo Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

VIVINO FAVORIT 4,1

Guldmedalje: Mundus Vini  –  Guldmedalje: New Zealand Int. Wine Show

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse Montepulciano d’Abruzzo

Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til otte år fra høståret, gerne som ledsager til retter med kalve- og oksekød eller fjerkræ.

1 kolli indeholder 6 fl. á 75 cl.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

2022 ULISSE Premium Montepulciano Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo, Italien

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man, at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået, at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine holder knapt så godt, men har en lækker umiddelbarhed. 

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en vacuum-presse, som presser mosten ud ved hjælp af undertryk. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Ulisse PREMIUM Montepulciano d’Abruzzo

Også Premium Montepulciano d’Abruzzo fra Ulisse er fremstillet uden fadlagring på træ, så den dufter og smager ene og alene af Montepulciano-druen, når den får lov til at udfolde sin fulde pragt. Der er blot anvendt det allerbedste druemateriale fra marker med et væsentligt lavere høstudbytte. Duften er eksplosivt frugtig med noter af solmodne blåbær og (danske) jordbær, godt støttes af rose og viol. Smagen er imponerende og fortryllende rig og fyldig, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt. Nydes af rummelige glas op til fem år fra høståret. Server ved 16-18 grader og i store glas kun kvart fyldt.

 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

La Tirela Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2020

La Tirela Amarone della Valpolicella Classico er seriøs, men stadig betalbar amarone, der bider skeer med selv halvdyre modeller.

 

Valpolicella-distriktet ligger i det nordlige opland til Verona,  hvor en af Italiens kendis-vine, amarone della valpolicella, bliver til. La Tirela er lavet på druer fra den oprindelige classico-zone, hvor de bedste vine traditionelt bliver til.

Druerne corvina, corvinone og rondinella dyrkes lavproduktivt med et beskedent men potent udbytte.

 

Modsat normal rødvinsproduktion presses druerne dog ikke lige efter høsten. I stedet lægges de til tørre i velventilerede rum, hvor de dehydrerer og derved taber omkring 1/3 af deres vægt.

Omkring februar året efter vinificeres de nu let indtørrede druer, hvis opkoncentrerede most giver en rig og dybtfarvet vin med en lille, besnærende sødme.
Efter vinifikationen lagres der først 18 måneder på store egefade, der nænsomt modner og ilter vinen, hvorefter den tappes på flaske og igen hviler godt ½ år før frigivelse.

 

La Tirela er en ung, potent vin med tætte, mørke bærnuancer af især sylte-kirsebær med en krydret, svesket profil, der leder tankerne hen på julebag. Smagen har stor intensitet og fylde, der kalder på de voldsomme stege- og gryderetter.

Nyd også vinen til julens fede og sødlige mad, hvor vinens profil passer maden særdeles godt.

 

Vinen kan snildt nydes nu, hvis den iltes grundigt, men vil uden tvivl lagre godt i adskillige år frem.

Skænkes i rummelige glas ved en serveringstemperatur på 16-18°.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 15,5% alkohol

225,00 DKK 275,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Antico Monastero - Piemonte Rosso - Italien

Antico Monastero ejes af Bosio Family Estates, som siden 1967 har produceret vin i Piemonte. I dag er det 3. og 4. generation i skikkelse af Valter Bosio, som sammen med sin kone, Rosella, og sønnen Luca har det overordnede ansvar for bedriften. Med udgangspunkt i Santo Stefano Belbo ejer de 200 hektar med vinmarker i Langhe området og køber desuden druer fra mange andre producenter i regionen. Familiens filosofi er at være ”glocal”, dvs. at de værner om deres piemontesiske arv og kobler den med et internationalt udsyn.  

Antico Monastero

Vinene i Antico Monastero serien er en hyldest til de benediktinermunke, som fra det lokale kloster i Santo Stefano Belbo dyrkede afgrøder, herunder druer, i middelalderen. De sikrede, at landbrugskendskab og de lokale traditioner blev holdt i hævd og videregivet til lokalbefolkningen. Deres utrættelige arbejde og hengivenhed reddede området fra at miste en rig arv. Det er derfor, de pragtfulde vine fra Piemonte lavet på de lokale druer Arneis, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo i dag står på lystavlen hos alverdens vinelskere.

Piemonte Rosso – Frugtig og silkeblød

Denne indsmigrende Piemonte Rosso er lavet på 60 % Barbera, 20 % Nebbiolo (fra unge vinstokke i Barberesco), 10 % Shiraz og 10 % Albarossa, hovedsageligt høstet i Langhe og i den sydlige del af Asti-området. Druerne presses og gærer efterfølgende på rustfri ståltanke for herefter at lagre 3 måneder på franske barriques.  

I næsen finder du aromaer af mørke frugter som sorte kirsebær og brombær samt noter af krydderier og urter. Piemonte Rosso har en medium fyldig krop og en silkeblød struktur, med masser af koncentreret frugt i smagen. Men også en let frisk syrlighed og et skønt lille karakteristisk strejf af tørhed på grund af tanninerne i Nebbiolo-druen. Et vidunderligt allround glas Piemonte vin til prisen!

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Amaranta Montepulciano d`Abruzzo - Tenuta Ulisse, Italien

Bedste vinter- og julevin
Kåret af 48 danske vinhandlere i sept. 2024

STOR VIN - 4,2 på Vivino

Guldmedalje - Mundus Vini

Guldmedalje - New Zealand International Wine Show

Abruzzo og Montepulciano-druen

Midtitaliens Abruzzo-region er vidt berømt for sine rødvine på Montepulciano-druen. Tidligere troede man at druen var identisk med Sangiovese fra Toscana, idet begge druesorter giver vine med en uimodståelig saftig bærfrugt. Siden har man fastslået at druerne er vidt forskellige, bl.a. fordi Sangiovese-vine formår at bevare deres frugt med alderen, mens Montepulciano-vine har en tendens til at falme.

Beskyttet mod varme og ilt

På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare Montepulciano-druens spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vingården anvender ikke kemiske hjælpemidler såsom enzymer, kunstgær og syre, og brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.

Høst om natten

Druerne høstes om natten, når temperaturen er lavest. Høsten fragtes i små portioner med lynhast til vingården, hvor druerne håndsorteres nøje. Herpå afstilkes druerne og nedkøles på få minutter til omkring frysepunktet. Når mosten har trukket farve og kraft af drueskindene, presses druerne i en pneumatisk-presse, som blidt presser mosten ud ved et lavt tryk på blot 0,7 bar. Efterfølgende gæres vinen ud ved lav temperatur.

Amaranta Montepulciano d’Abruzzo - "Turbo"

Topvinen hos Tenuta Ulisse er fra og med 2012-årgangen endnu mere TOP, men hedder stadig Amaranta. Den fremstilles af druer fra gamle vinstokke nær Lanciano, og en stor del af druerne får nu lov til at blive hængende til ind i november og praktisk talt blive udtørrede og meget koncentrerede.

Efter manuel høst, gærer druerne in 15-20 dage og den unge vin lagres i 10-12 måneder i medium toastede fade af fransk og amerikansk eg. Intens og nærmest eksplosivt frugtig med lag på lag af solmodne kirsebær, solbær og krydderier. Smagen er opulent, rig og næsten cremet, pakket til bristepunktet med den skønneste bærfrugt, der sættes i relief af fine noter af ny eg. En fantastisk Montepulciano på allerhøjeste niveau. Ideel til det "store" køkken.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14 % alkohol

179,00 DKK 229,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Passo Vero Appassimento Organic Passione Natura - Puglia, Italien

 Passione Natura Det succesfulde vinhus Passione Natura er skabt af Leonardo Pizzolo og Davide Quintili, der ønskede at tilbyde vine af høj kvalitet ved at stille de højeste krav til arbejdet i vinmarken og kælderen. Men det vigtigste var at satse på økologi og biodynamisk dyrkning. For kun herigennem kan de skabe ekstra sunde druer, og de gør det i samarbejde med vinbønder, der har passion for miljøet og som nøje lever op til de strenge krav, Leonardo og Davide stiller for, at de kan få lov til at levere druer til Passione Natura.

Alle vine fra Passione Natura er økologiske og/eller biodynamiske og kommer de fra de bedste områder i Puglia eller Abruzzo, alt afhængigt af årgang og kvalitet. Appassimento Appassimento er en ældgammel metode og går helt tilbage til før Romerne, og selvom metoden er mest kendt fra Italien, blev den også brugt i Frankrig og Grækenland. Den klassiske måde er at fremelske rigdom ved at tørre druerne i solen under sydens sol.

Passo Vero Økologisk Appassimento Denne Passo Vero er skabt af et spændende blend af Sangiovese, Negroamaro og Montepulciano druer. Normalt sources langt det meste fra Abruzzo, men i 2021 årgangen præsterede vinmarkerne i Puglia bedst. Det sunde, tørre klima gør det muligt at lade druerne tørre ind på vinstokken. Dette er meget bedre end den gamle metode med udtørring på stråmåtter og sikrer at kun kernesunde, perfekt udtørrede druer går videre til vinifikationen.

Du har her en kompleks, fløjlsblød vin med stor volumen og storhed og en super struktur med gode tanniner nede bagved. Farven er dybt mørk og duften er modne brombær, vilde kirsebær og tørrede blommer. Er der lidt mørk chokolade? Det hele piftet op ved lidt spice.

Det siger vist sig selv at denne vin kræver madmæssigt modspil. Lad bare din tallerken udfordre denne store vin

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 14% alkohol

79,95 DKK 149,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella er en lækker Ripasso fra vinhuset ZENI. Vinen fremstår super flot med sin dybt rubinrøde farve med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på egefade, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl 14% Alkohol

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Italienske Favoritter - Smagekasse 6 fl.

Vi har her sammensat en smagsfuld kasse med vores italienske favoritter, som vi vil få jeres italienske vinhjerte til at banke.

Kassen indeholder :

1 flaske -  Governo Gerone  All'Uso Toscano 

1 flaske - Ulisse Montepulciano d´Abruzzo Tenuta Ulisse - Montepulciano d´Abruzzo, Abruzzo

1 flaske - Primitivo Masseria Borgo dei Trulli IGP

1 flaske - Salice Salentino DOP Masseria Borgo dei Trulli  

1 flaske - Passo Vero - Appassimento - Organic - Puglia 

1 flaske - Tenuta Fenice Nero D´ Avola La Fenice Risorge DOC

1 kasse indeholder 6 flasker á 75 cl.

 

499,00 DKK 750,00 DKK (spar 251,00 DKK)

LIALA - NEGROAMARO - SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2020

Dyb og intens purpurrød i glasset og med rig duft med aromaer af ribs og modne røde såvel som sorte kirsebær. I munden mødes frugten med krydrede noter af kanel, kaffe og vanilje, der gør, at vinen i ekstra grad fylder hele munden. Og så finder jeg en note a la kirsebærsten. Liala ér en meget fyldig vin, men den er harmonisk, fløjlsblød og bevarer sin elegance. Imponerende lang finish!

Server denne vin ved 15-16 grader til vildt eller grillet oksekød.

LIALA er fremstillet på 100% Negroamaro fra ca. 80 år gamle vinstokke fra Guagnano i Lecce-provinsen. Super lavtydende stokke, der kun leverer 7-800 gram frugt pr. vinstok! Dette bevirker, at vinen bliver enormt intens og sprængfyldt med frugt.

LAILA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

I den sydlige region Puglia i Italien har Masseria Borgo Dei Trulli fundet de ideelle betingelser for at udvikle og praktisere sin hovedfilosofi 
- at producere interessante og fremragende vine, der kan gøres tilgængelige for et stort publikum af forbrugere. 

Masseria Borgo dei Trulli har vinmarker i de bedste vindistrikter. Specifikt i områderne Sava, Manduria og Maruggio - i provinsen Taranto - hvor de primære druer, der dyrkes, er Primitivo, Negroamaro, Vermentino, Malvasia Bianca, Fiano og Sauvignon Blanc og i distriktet Guagnago i provinsen Lecce, hvor Negroamaro og Malvasia Nera dyrkes til produktion af Salice Salentino.

Spredt mellem vinmarker og olivenlunde, kan du finde mange gamle tørre stenhuse (hytter) kaldet Trulli (italiensk flertal for Trullo). “Trulli” i dette område er bedre kendt som Saracen Trulli, da de adskiller sig fra den mere traditionelle Trulli, der findes i Itria-dalen (nord for hvor Masseria ligger), da de har et kuppelformet snarere end kegletag.

Det er her Masseria Borgo dei Trulli får sit navn.

Anmeldelser:

* 97 Point Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Trulli Value Kasse 6 fl. Primitivo di Manduria + 1 Primitivo U/B

Vi er glade for, at jeres favorit også er vores favorit - 4,1 på VIVINO

Foruden den gode tilbudspris tilbydes ved køb af 6 flasker, at få 1 flaske af dens " lillebror " Primitivo oveni.

PRIMITIVO DI MANDURIA, DOP MASSERIA BORGO DEI TRULLI, Puglia, 2021, er en fuldblods Primitivo, som er produceret på druer fra særligt lavtydende vinstokke i Avetrana og Manduria  kommunerne i det sydlige Puglia.

Vinen er dyb rubinrød med mørk duft af blommer og modne brombær med et svagt animalsk strejf og et touch af eg. I munden oplever man en eksplosiv, solmættet såvel som tørret frugt blandet med lette grønne urter. Finishen på denne vin er lang med noter af blomme og krydderier.

Citat: "Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre."

"Lillebror" Primitivo

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

1 kasse indeholder 7 flasker á 75 cl.

594,00 DKK 993,00 DKK (spar 399,00 DKK)

Rosso di Montalcino - Fornacina - Bio/Økologisk - DOC - Italien 2021

Rosso di Montalcino betragtes af mange og det er med god grundsom en "lille Brunello". Når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er brilliant dybrød. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Vingården Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino og drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. På Fornacina produceres der i dag Brunello, Brunello Riserva og Rosso di Montalcino. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Denne meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion.

Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der kommer fra Svendborg. Vinene fra Fornacina høster altid meget flotte anmeldelser.

En kasse indeholder 6 fl. af 75 cl. - 14,5% Alkohol

 

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Brunello di Montalcino - Fornacina - DOCG - Italien 2017 Top Vin!

Klassisk Brunello er dyrt - ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money". Der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder, inden vinen forlader kælderen. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

Vingården Fornacina, ligger lige udenfor byen Montalcino og drives af brødrene Simone og Mauro Biliorsi, der har overtaget vingården efter deres far Ruggero, der producerede første årgang af sin helt egen Brunello di Montalcino i 1981. På Fornacina produceres der i dag Brunello, Brunello Riserva og Rosso di Montalcino. Druerne der dyrkes på de i alt kun 5 ha. vinmarker er udelukkende Sangiovese. Dyrkningen er meget miljøvenlig, og foregår efter særlige regler for økologisk landbrug. Årsproduktionen er på kun 20.000 og 25.000 flasker fordelt på de tre vintyper.

Denne meget beskedne årlige produktion kunne nemt sælges i et snuptag til én enkelt importør i eksempelvis USA. Det ønsker familien Biliorsi imidlertid ikke. Derfor fordeles vinen hvert år til et netværk af vinimportører i forskellige lande. I Danmark sælges årligt 10-15% af den samlede produktion.

Det er en forholdsvis høj andel, der sendes til Danmark, men det skyldes formentlig familiens forkærlighed for Danmark. Simone er nemlig dansk gift med Janne, der kommer fra Svendborg. Vinene fra Fornacina høster altid meget flotte anmeldelser.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.



399,00 DKK

VITO Negroamaro/Zinfandel, Puglia 3 liter Bag-in-Box

Italiensk charmør, der med sin saftspændte sti,l er vinen, man kan nyde til en veltilsmagt kødret, men som via sit tilgængelige væsen også er aldeles glimrende "hyggevin". VITO er lavet på de velkendte Zinfandel og Negroamaro druer, der giver et saftigt, fyldigt fundament med moden, mørk frugt og en svesket, letkrydret helhed. Den er endnu et bevis på, at det sydlige Italien kan give fremragende vin for pengene. De senere års teknologiske landvindinger har kun forstærket denne tendens, idet vinene nu udviser endnu bedre koncentration og friskhed.

Duft og smag byder på fuldmoden bærfrugt samt lidt sveske. Stilen er fyldig og imødekommende og VITO lander i munden på blid og behagelig vis. Eftersmagen udviser god harmoni og en smule frugtsødme med en silkeblød, vedvarende finish.

Nyd vinen under stuetemperatur, ved 16-17 grader, til et bredt spektrum af kødretter, men også til tomatbaserede pastaretter.

Vinen holder sig frisk flere uger efter åbning – hvilket dog må siges at være en teoretisk betragtning, da den ofte er væk længe inden da :-).

En kasse indeholder 4 x 3 Ltr. Box - 13,5 % Alkohol.

159,00 DKK 179,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Zeni - Amarone - Classico - FZ GENERAZIONE - DOCG - Italien 2021

Vinen står flot og dyb rubinrød i glasset med en frugtdrevet næse, der byder på såvel røde som mørke frugter samt krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara fra hjertet af Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Efter den lange tørring af druerne og den efterfølgende gæring har vinen fået yderligere 3-4 ugers maceration og 2 års lagring på store 5000 liter egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dievole - Novecento -Chianti Classico - Riserva - DOCG - Italien 2018

Novecento er fremstillet på 95% Sangiovese, 3% Canaiolo og 2% Colorino fra syd/sydvest orienterede og økologisk dyrkede vinmarker med en beplantningstæthed på 5.000 stokke pr. ha., hvorfor det samlede hektarudbytte på 70 hl. dækker et lavt udbytte på 1,4 kg. pr. vinstok. Efter gæring på cementtanke har vinen fået 17 måneder på franske, uristede 4.100 liter egefade.

Vinen er medium rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er intens med modne kirsebær og morbær, friske laurbærblade og viol. Vinen er fyldig og velafbalanceret med udtalt mineralitet, elegante tanniner og Sangioveses karakteristiske syre. Vinen slutter i en lang, elegant eftersmag.

Vinen anbefales sammen med grillet eller braiseret kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Dievole Novecento repræsenterer 900 års historie. En historie, der begyndte tilbage i 1090 og Novecento blev skabt netop for at hylde den lange, lange historie.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

Anmeldelse:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Podere BRIZIO - Rosso di Montalcino - DOC - Italien 2019 er fremstillet 100% på Toscanas store drue, Sangiovese, som efter spontan gæring har fået 12 måneder på 400 liter uristet, fransk eg.

Næsen er intens og frugtig med modne, frugter og røde bær. Kirsebær og røde blommer, ikke mindst. Vinen er frisk, elegant og medium fyldig med noter af kirsebær, ribs og blommer. Vinens fine balance mellem moden frugt, syre og tanniner giver en vin, der giver lyst til et glas mere.

Vinen passer perfekt sammen med braiserede kødretter og til tomat- og kødbaserede pastaretter. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% Alkohol.

169,00 DKK

Podere BRIZIO - BRUNELLO di Montalcino - DOCG - Italien 2016

Femstjernet årgang - 96 point WineSpectator

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Denne vi er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK

CMC Rosso Veronese 2019

Vinen har en dejlig fylde med masser af saftig frugt. Aromaer og smag inkluderer meget modne blommer, mørke bær og rosiner, krydderurter, ristede noter og vanilje fra fadet. Giv vinen lidt luft, før servering og noter af hvid peber, mokka og bitter chokolade blander sig i indtrykkene.

Serveret ved en temperatur på ca. 16 grader, anbefales CMC til f.eks. andesteg, bøffer på grillen, oksemørbrad, flæskesteg eller til kraftige oste.

CMC er en dejlig Rosso Veronese fra den velrenommerede Amarone producent, Zeni. CMC er fremstillet på tørrede Corvina druer og delvist tørrede Merlot og Cabernet Sauvignon druer. Den færdigblendede vin har fået 6 måneder på fransk eg. Vi

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

5 x ***** i Vinavisen: To glas til denne lækre rødvin i den italienske vinguide Gambero Rosso. Og fem stjerner ubetinget her - og så til en pris af 80 kr. (ved 6 flasker). Vinen er lavet på druerne Corvina, Merlot og Cabernet Sauvignon efter Ripasso-metoden med de tørrede druer, og den fremtræder med stor frugtfylde, bløde tanniner og en fin krydring. Lang eftersmag.

79,00 DKK 119,95 DKK (spar 40,95 DKK)

Primitivo - Novantaceppi - 90 - Latentia - Italien 2020

Er en lidt lettere fortolkning end de mere robuste og fyldige Primitivo-vine. Med moderat sødme repræsenterer vinen en ny facet af Primitivo, der simpelthen er mindre tung og kompleks.

Vinen præsenterer sig utrolig flot med sin smukke røde farve. Duft byder på noter af modne blommer, søde kirsebær samt mørk chokolade, som i den moderat sødmefulde smag ledsages af noter af kakao og vanilje.

Denne vin passer godt til retter med grillet okse, kalv, vildt, smagefulde, kødbaserede pastaretter eller til modne oste. Server gerne vinen ved en temperatur på 16-18 grader

En kasse indeholder 6 flasker  af 75 cl. – 13,5% Alkohol.

69,95 DKK 109,00 DKK (spar 39,05 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

PRIMITIVO - SALENTO SARACENA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2021 

Vinen er dyb granatrød med intense aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af vanilje, svesker, kaffe og kirsebær og det hele får struktur af bløde, modne fadtanniner. Eftersmagen er lang og frugtmættet.

Primitivo Saracena serveres bedst ved 15-16 grader til vildt, oksekød, tomatbaserede retter og hårde oste. Eller snup et glas som meditationsvin.

Primitivo druerne høstes fra omhyggeligt udvalgte, lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinmarkerne er beplantet efter ”Albarello Pugliese” systemet med omkring  5.500 planter pr. ha. og et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok fra de i gennemsnit 60 år gamle vinstokke.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Ca. 14 dage før høst, "klemmes" hver stilk, så tilførslen af vand mv. stoppes og en tørringsproces påbegyndes allerede på vinstokken! Resultat bliver lufttørrede druer, som giver Saracena dens fyldige og intense smag. Saracena! Vinen får 10 måneder på franske barriques og yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni
* GULDMEDALJE ved Mundus Vini
* DECANTER - Kået i stor test, som en af de 18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* KØB 6 FLASKER FOR 399,- OG SPAR 48%

THE GODFATHER - IL PADRINO ROSSO GRANDE 2018 15 % Alkohol.

Som alle verdens Godfather´s besidder denne vin både tyngde og pondus! En virkelig saftfuld, blød og også powerfuld vin, meget fint kombinerer et drueblend af 3 forskellige druer: Negroamaro, Sangiovese samt Montepulciano.

* Vores kunder udtaler: Masser Value for Money!

THE GODFATHER ROSSO GRANDE er intenst mørk rubinrød med en duft af kirsebær, skovbær og modne frugter. Vinen er på alle måder intens og velafstemt og udtrykker meget godt de midt- og syditalienske solmættede druer.

Vi anbefaler at servere The Godfather ved en temperatur på 15-16 grader til rødt grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, buffet, pastaretter, danske retter og stærkere oste. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Flaske vægt 1,2 kg.

 

IL PADRINO Conquista

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,00 DKK 129,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Gravello - Librandi -Val di Neto - Italien - 2021

Vin fra en af Calabriens absolutte tophuse. Gravello har en klar rubinrød farve med mange violette reflekser. Kompleks duft med undertoner af røde bær, sorte kirsebær og grillede urter. Sauvignon og Gaglioppo druerne giver denne vin sin seriøse karakter og ekstraordinære elegance. Den har en rubinrød og klar farve med mange violette reflekser.

90% af al vin fra Calabrien er rødvin. Og selv om man officielt har 12 officielt betegnede vinregioner, så er det kun 5%, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En stor del af vinene bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, der bruger vinene i deres blends.

Librandi er et af Calabriens absolutte tophuse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i ”tåen” af Italien.
Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i produktionen, Paolo står for markerne, høsten samt vinifikationen. Nicodemo ser dem begge over skulderen!

Selve vinifikationen bistås af en af de helt store ønologer i Italien, Donato Lanati, der, ud over at være konsulent for nogle af Italiens største vinfirmaer, også er professor i ønologi ved universiteterne i Torino og Rom.

Librandi har mere end 900 hektarer jord. Heraf bliver de ca. 600 hektarer brugt til vindyrkning og ca. 300 hektarer til olivenlunde og skovbrug.
Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.
Selv om Librandi bruger både Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay og Sauvignon Blanc i produktionen af deres vine, så har det været en livslang passion for Nicodemo Librandi at være foregangsmand i regionen for at bevare og forædle de lokale sorter som Gaglioppo, Magliotto, Greco bianco, Arvino, Mantonico Bianco og Pecorello. Så Calabrien skiller sig på denne måde ud fra naboen i hælen, Puglia, hvor det er Primitivo og Negroamaro, der sætter dagsordenen.
Det har været et stort og årelangt arbejde, at arbejde så seriøst med at sætte Calabrien og dets lokale sorter på det italienske vinkort. Både i marken, produktionen og på laboratoriet har indsatsen været enorm. For dette omfattende arbejde modtog Nicodemo Librandi i 2013 den fornemme pris; ”Grower of the Year” fra den italienske vinbibel, Gambero Rosso. En flot og fornem gestus for det store arbejde som Librandi har gjort for at bevare og fremme regionens lokale sorter, traditioner og kultur.

Nu skal man jo aldrig sammenligne æbler og bananer, men faktisk mener flere, at Gaglioppo har nogle af de samme fundamentale egenskaber som sin broder fra nord, Nebbiolo. Dvs. forholdsvist lyse vine med svage bitre toner og hvor du først fornemmer styrken, kompleksiteten og ”bundtrækket”, når du får vinen i munden. Som Paolo Librandi selv siger: ”Hvis jeg skal beskrive Gaglioppo lidt fantasifuldt, så vil jeg nok sige, at Gaglioppo kan minde om noget halvejs mellem en ung Nebbiolo og en Pinot Noir. Men ikke nogen af dem for sig selv” (jf. Palate Press). Druen går også under navnet ”Black Prince” og har været dyrket i Calabrien i mere end 2.500 år.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

155,00 DKK 175,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Primitivo - Negroamaro - ELETTRA IGT - Puglia - Italien 2021

En meget kraftfuld vin, med en overvældende aromatisk kompleksitet, der fanger fra første smagning af denne vin. Næsen viser de frugtagtige dufte, der er typiske for Primitivo og Negroamaro, med noter af brombær, kirsebær og lettere blåbær marmelade, der er meget nærværende. Med denne vin i  munden, den udfolder sin fulde kraft, med fløjlsbløde tanniner og en krydrethed, der blot er et kærtegn. Hvor kommer al denne frodighed fra.. Sikkert takket være en lagring på amerikanske fade i 4 måneder, som ikke kun giver den krop og struktur, men frem for alt elegance og aroma. En fuld og vedholdende finish lukker denne fornøjelsescirkel, og du kan ikke stoppe med at blive forbløffet. Hvis du leder efter et mærke, der forener dig med verden, vil denne Puglia vin få dig til at drømme.

Intens rød farve med violette reflekser. Lækker frugtig bouquet med klare noter af brombær, sorte kirsebær, og nogle hints af mynte og krydderier. I ganen præsenterer vinen en perfekt balance mellem fløjlsbløde taniner og frugtagtige noter og finishen er vedholdende.

Efter høsten af stilkes druerne og knuses, før den alkoholiske gæring sker en maceration på skindene, for at koncentrere aromaerne og farven. Gæringen foregår ved en kontrolleret temperatur med hyppige pumpovers for at fjerne bærmen.. Dette efterfølges af ældning i fade i flere måneder.

Åbnes mindst 15 minutter før servering ved 15-16 grader.

Denne stjernevin bør nydes til Rødt og grillet kød, Sashi kød, vildt, and, lam og modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% Alkohol

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Lorlando Nero d´Avola DOC - Sicilia Assuli - Sicilien, Italien - ØKO

En spændende vinregion

Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.

Siciliansk kvantespring

Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens centre for ”bulkvin”, til at være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.

 

Assuli, Baglio – Caruso familiens stolthed

 Assuli er sicilianske dialekt for ”Al Sole” som kan oversættes til ”under solen”.  Familien Caruso med Nicoletta, Roberto og Michele regerer på ejendommen der er en smuk 4 længet ejendom beliggende i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for Marsala. Assuli’s 130 hektar, som kun delvist er beplantet med vinstokke, ligger fordelt på mange parceller med forskellige mikroklimaer og geologi. De ligger fra 100 til 600 meter over havet og denne store spredning giver optimale betingelser for både sprøde hvidvine og saftige og spændstige rødvine. Assuli satser på de spændende indfødte druesorter, såsom Nero d’Avola, Perricone, Grillo, Zibibbo, Lucido og Inzolia. Vinmager er Lorenzo Landi der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra og med 2019 årgangen er certificeret økologiske

Lorlando – topscorende Nero d’Avola

Denne 100 % Nero d’Avola fra Assuli er høstet lige nord for Mazara del Vallo i sidste halvdel af august på godt drænede vinmarker i 150 meters højde med masser af sten og ral. Vinifikationen er med nænsom presning og gæringen sker ved præcis 26 grader i nogle måneder, hvor efter vinen lagres et godt stykke tid inden frigivelse til salg, således af forbrugeren får en nuanceret nydelse.  Farven er dybt rød og næsen har et raffineret spicy strejf. Vinen er flot balanceret og tanninerne er solmodne og bløde.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

2018 TAGETO Donna Olimpia 1898 - Costa Toscana

91 point - Jyllands-Posten: "Velskabt crowdpleaser, der oser af sødmefuld cab-domineret frugt... Men stadig masser af mørke bær, potpourri, lakridspibe og vældig raffineret indflydelse fra fadet. Smagen har renhed og koncentration samt en vis kølig og herligt urtet karakter. Overraskende læskende og frisk i munden, uden at den mister grebet. Moden syre, masser af blomme og kirsebær, mentol, rød peber i eftersmagen."

92 point - James Suckling: "Lots of ripe fruit and round tannins with some hints of vanilla. It’s full-bodied with a round texture. Fruity and juicy at the finish."

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13,5% alkohol

65,00 DKK 159,00 DKK (spar 94,00 DKK)

Amarone della Valpolicella MARNE 180 Tedeschi - Amarone della Valpolicella, Veneto, Italien

4,4 på Vivino

97 point - Decanter

97 point - Doctor Wine by Daniele Cernilli

93 point - James Suckling: "Almost coffee-stained dried red berries on the nose, following through to a full, silky palate with fine tannins that have sunk into the wine nicely, carrying the intense bead of berry and dark cherry fruit through a long finish. Sustainable. Drinkable now, but will improve in the bottle."

Tedeschi: Vin i fem generationer

Familien Tedeschi har dyrket vin i fem generationer. Huset blev grundlagt i 1824, da Nicolò Tedeschi satte alle sine sparepenge i nogle vinmarker. Samtidig gjorde han det til en familietradition at investere hver en spareskilling i marker, hver gang man fik chancen for at købe i allerbedste mikroklimaer. I dag ledes huset af Nicolòs tipoldebarn, Riccardo Tedeschi, som nyder godt af familiens jordbesiddelser i de allerbedste dele af Valpolicella og Soave.

De bedste marker

Tedeschis marker ligger på skråninger ved byen Pedemonte i midten af den sydlige del af Valpolicella Classico-distriktet. Jordbunden består af jernholdigt ler og pletvise forekomster af limsten. Leret giver druer med perfekt modenhed og stor smagsfylde, mens limstenen giver vinene syre og vibrerende spændstighed.

Medstifter af Familia Amarone 

Familien Tedeschi er medstifter af Familia Amarone; en sammenslutning af topproducenter, som forsøger at komme de underlødige eller ligefrem forfalskede Amarone- og Valpolicella-vine til livs. Blandt andet arbejder sammenslutningen for at indskrænke de tilladte dyrkningsarealer til kun at omfatte skråninger; I dag stammer mere end halvdelen af al Amarone fra fladt terræn, og der kan man simpelthen ikke dyrke kvalitetsvin.

Amarone della Valpolicella fra Tedeschi

Tedeschis Amarone laves på den klassiske druesammensætning: 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella samt 10% andre lokale druesorter. Druerne tørres i ca. fire måneder, og her sørger Riccardo Tedeschi for at holde temperaturen på et konstant lavt niveau. Den kølige tørring sikrer vinen en bemærkelsesværdig intensitet, også selvom Riccardo efterfølgende fadlagrer vinen i op til tre år inden frigivelse.

Stor og magtfuld Amarone

Tedeschis Amarone della Valpolicella byder på en indtagende duft af sødmefulde bær nuancer af mineraler, læder, cedertræ og et strejf af mandel. Smagen er rig og fyldig med masser af moden, intens frugt, og munder ud i en lang finish med den karakteristiske let bitre aroma (på italiensk amaro), som har lagt navn til denne ædle vin. Nydes stille af rummelige glas op til ti-femten år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med f.eks. kraftigt fjerkræ.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 16,5% alkohol

399,00 DKK 499,00 DKK (spar 100,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA DOP - 17,5 % Alk.

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP 2021 - 17,5 % Alkohol.  Gigantisk lækker kraftig vin Vin! En intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.

 POWERBOMBE! med smæk på smagen      97 Point Luca Maroni - sådan!  High End Primitivo Top 10..
     VIVINO: 4,4 i rating.. TOP vurdering!

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

TEST : 97 Point Luca Maroni - sådan! 2018

MIREA er det latinske ord for ”admire” som betyder beundre.


Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne høstes i midten af ​​september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​grader C i 8-10 dage.

BORGODEI Primitivo di Manduria

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5 % Alkohol.

 

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Réva - Barolo - DOCG - Piemonte - Italien 2015

Denne Barolo er fremstillet af Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, ca. 260-360 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

I området Langhe, Piemonte i den nordvestlige del af Italien finder man Réva – en lille og dygtig naturvinsproducent som råder over 35 hektar vinmarker, hvoraf nogen af disse findes i nogle af de mest prestigefyldte marker i regionen. Réva producerer neoklassisk Piemonte-vin, da Réva via moderne produktionsprincipper alligevel rammer områdets klassiske smagsprofil. Producenten har en økologisk vision som tilgodeser biodiversiteten i markerne, hvilket højner kvaliteten af vindruerne og i sidste ende selve vinen. Brugen af store og gamle egetræsfade i vineriet er derudover også med til at fremhæve druernes kvalitet og frugt, frem for at skjule denne bag stor egetræsintensitet. Så selvom Réva arbejder med druer fra den gamle del af området er vinene samtidig ’nye’ i stilen.

Bag Réva står den unge wine maker-komet Gianluca Colombo. Han har bl.a. høstet priser som ‘wine maker of the year’ i 2014 ved festivalen Vinitaly for italienske vinmagere under 35 år. Han vandt desuden ’best red wine’ og ’best italian wine’ for sin enkeltmarks-Barolo ’Réva Barolo Ravera’ på Vinitaly i 2016.

Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

429,00 DKK 499,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Ricossa Barolo DOCG 2019

Virkelig " Value for money " Barolo - 4,1 Vivino

Barolo er ikke en udpræget “pleaser”, men derimod vin man skal give tid – og give sig tid til. Nebbiolodruen kan give vin med stor kompleksitet, men også med et garvesyreindhold, der tilfører vinens struktur noget ekstra bid, hvilket gør den til en af de ypperste røde madvine.

Ricossa Barolo er blevet til på håndhøstede druer fra forskellige zoner; Barolo, Castiglione Falletto, Serralunga og la Morra. Vinen er lagret 24 måneder på store egetræsfade med efterfølgende lagring på tank og flaske. Farven er forholdsvis let rubinrød – nebbiolo giver som regel ikke dybtfarvede vine - men tager til gengæld siden hen revanche på aromasiden.

Duften har komplekst parfumerede aromaer af kirsebær og røde roser, et lille strejf af eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og efterårsskovbund. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung.

Dette er uovertruffen madvin, som er skabt til svamperisotto, rustikke gryde- og stegeretter med sul og kraft, hvor vinens fasthed får mulighed for at tæmme maden. Nydes af rummelige glas ved ca. 17˚.

Vi anbefaler, at man ikke hælder sin barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal fortæres i stedet hiver proppen op, hælder et halvt glas fra (et testglas til optrækkeren som tak for arbejdet med at åbne vinen) og sætter proppen i igen. Hæld ved servering generøst op i pokalerne, og følg vinens udvikling i glasset. Vinens udtryk vil ændre sig over 1-2 timer, hvis man har tålmodighed og koncentration til denne øvelse.

Alternativt glemmer man ovenstående, nyder livet, lægger nakken bagover og drikker vinen til sin braisere-ret uden yderligere dikkedarer.

Sværere behøves det ikke være, omend om man til tider bør prøve den komplicerede model.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 13,5% alkohol

159,00 DKK 229,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Réva - Barolo - DOCG - Piemonte - Italien 2019

Réva Barolo er lavet med Nebbiolo-druer fra syd- og sydvestvendte marker, der ligger ca. 260-360 meter over havoverfladen i Monforte d'Alba, Novello, Serralunga d'Alba og Grinzane Cavour. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

Spontan fermentering med 30-35 dages maceration fulgt af 24 måneder i brugte egetønder.

Næsen byder på aromaer af cedertræ og kamfer, som møder et strejf af tørrede urter. I mnden støder man på tranebær, stjerneanis, tørret salvie og blodappelsin. Flot struktur med rank syre og ganske tilgængelige tanniner.

Det er ganske oplagt madvin og gerne til langtidsbraiseret kød som f.eks. osso buco eller brasato al barolo.

 Genrelt om Réva Piemonte :

I området Langhe, Piemonte i den nordvestlige del af Italien finder man Réva – en lille og dygtig naturvinsproducent som råder over 35 hektar vinmarker, hvoraf nogen af disse findes i nogle af de mest prestigefyldte marker i regionen. Réva producerer neoklassisk Piemonte-vin, da Réva via moderne produktionsprincipper alligevel rammer områdets klassiske smagsprofil. Producenten har en økologisk vision som tilgodeser biodiversiteten i markerne, hvilket højner kvaliteten af vindruerne og i sidste ende selve vinen. Brugen af store og gamle egetræsfade i vineriet er derudover også med til at fremhæve druernes kvalitet og frugt, frem for at skjule denne bag stor egetræsintensitet. Så selvom Réva arbejder med druer fra den gamle del af området er vinene samtidig ’nye’ i stilen.

Bag Réva står den unge wine maker-komet Gianluca Colombo. Han har bl.a. høstet priser som ‘wine maker of the year’ i 2014 ved festivalen Vinitaly for italienske vinmagere under 35 år. Han vandt desuden ’best red wine’ og ’best italian wine’ for sin enkeltmarks-Barolo ’Réva Barolo Ravera’ på Vinitaly i 2016.

Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne Piemonte-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.

1 kolli indeholder 6 flasker – 14 % alkohol

399,00 DKK 450,00 DKK (spar 51,00 DKK)

Réva - Barolo – RAVERA - DOCG 2018 - Piemonte - Italien

4,2 på Vivino

I Langhe, Piemonte laver wine maker Giana Luca Colombo fantastisk, neoklassiskpiemontansk-naturvin hos vinhuset Réva. Réva producerer syv forskellige vine herunder tre Barolo-vine, en Barbera, en Nebbiolo d’Alba, en Dolcetto samt en Langhe-hvidvin. Ens for dem alle er, at vinene er dyrket efter økologiske principper og har gennemgået en naturlig fermentering. Réva står altså for en moderne piemontansk-vinstil med fokus på druernes naturlige frugt, frem for fad.  

Réva Barolo Ravera er lavet med Nebbiolo-druer fra den øst- og sydøstvendte mark Ravera i Novello, ca. 380 meter over havoverfladen. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt.

VINDATA:

Årgang: 2018
Område/mark:
 Ravera, Novello MGA
Druesort: Nebbiolo (klon: Michet)
Fermentering: Spontan fermentering med skinkontakt i egetræs-vats i 30-35 dage - efterfølgende malolaktisk fermentering i beholdere af stål
Modning: 24 måneder i brugte egetræstønder
Serveringstemperatur: 18 grader

Réva Barolo Ravera er lige så kompleks som den er balanceret og elegant. Den har en krydret næse med noter af blomster, røde og sorte bær og tobak. Det er en vin med god syre samt stor tanninkoncentration, men som samtidig er fløjlsblød i munden.

1 kolli indeholder 3 fl. – 14,5% alkohol

1.249,00 DKK 1.499,00 DKK (spar 250,00 DKK)

Tenuta Fenice Nero D´ Avola La Fenice Risorge DOC 2022 - Sicilien

Value for money! - 4,1 på Vivino

Intense nuancer af modne kirsebær, brombær, balsamico, som er en kreation spækket med sorte frugter. Lidt Kraftig samt lidt krydret moden brombær med Siciliens mest værdsatte drue Nero d'Avola. Det er fra vinmarker, halvvejs mellem kysten og Salemis høje bakker. Nyd en smuk og rig rødvin.

Winemaker Dino Taschetta udtaler: Denne drue er Siciliens bedste blå drue sort..

En helt excellent Siciliansk rødvin.. Fantastisk balance, flot vin..

Poggioreale plejede at være en vigtig vinlandsby på Sicilien. Det var her Dino Taschetta voksede op, og som generationer af hans familie også gjorde før ham.

Efter et jordskælv reduceres Poggioreale til ruiner i 1968, blev en ny by bygget yderligere ned ad bakken og vinmarkerne over landsbyen, vanskeligere at komme til, blev da forsømt for årtier. Nu, med mange af de øens ældste Nero d'Avola vinstokke ryddet op, der er endda mere grund til at værdsætte det, der er venstre. Dino vendte for nylig tilbage til familiegodset og begyndte at genoprette vingården.

Hans første årgang var 2017, og købere har været så imponeret, så de køber denne vin hvert år siden.

Tenuta Fenice kan anbefales flæskesteg, vildt, lammekød, steg, pastaretter, pizza, buffet, tapas samt faste oste.

Et kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.  - 14 % Alkohol 

 

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

2020 Barbaresco Pajoré Bel Colle - Italien

Moderne producent med de bedste vinmarker

Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.  

Barbaresco Pajoré fra mark med kultstatus

Druerne til denne Barbaresco stammer fra den anerkendte enkeltmark Pajoré i Treiso. Bel Colle ejer 1 hektar af marken, som har perfekt sydvendt eksponering. Druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i temperaturstyrede ståltanke efter en kort periode i kontakt med tøris for at øge kompleksitet og aromaer. Mosten macererer herefter på drueskindet i 15 dage for at sikre en god farve og krop. Den færdiggærede vin lagrer 24 måneder på franske barriques og derefter 6 måneder på flaske, før den aftappes og frigives. Det resulterer i en velsmagende Barbaresco med en smuk granatrød farve med orange reflekser. Duften er raffineret med aromaer af modne, røde bær, violer og et strejf af krydderier. Smagen er liflig og kompleks med behagelige fløjlsbløde tanniner. Nyd denne elegante Barbaresco til retter med rødt kød, vildt og modne oste.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 15% alkohol

 

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Bel Colle Barbera d'Alba LE MASCHE Superiore - Italien

3,9 på Vivino

Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo

Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.  

Barbera Le Masche

Barbera druerne til Le Masche stammer fra gamle vinstokke, hvis udbytte holdes nede for at optimere kvaliteten. Druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i temperaturstyrede ståltanke, hvorefter vinen macererer på drueskindet i 10 dage for at sikre en god farve og krop. Den færdiggærede vin lagrer herefter 18 måneder på en blanding af nye og brugte, store franske Allier fade. Det resulterer i en fyldig Barbera med en god struktur og en flot balance mellem frugt og fad. Duften og smagen er delikat og byder på indsmigrende aromaer af kirsebær, blåbær og urter og et pift af forfriskende syre. Vinen er alsidig og særdeles madegnet. Nyd den til pasta, risotto, mellemfyldige retter med fjerkræ og kød samt til modne oste. 

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 15% alkohol

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Bel Colle Langhe Nebbiolo DOC - Italien

92 point - renelangdahl.com: "Mostpræget friskhed, slet ikke til at stå for. Jeg har noget med pivfrisk og ung nebbiolo. Det fremmer druens charmerende side mere end for andre druesorter. Urtekrydret, tyttebær ribs, malurt, rønnebær, mens smagen charmerer endnu mere.  Du skal drikke den nu! Her i sensommeren, mon ikke de lune aftener kommer på et tidspunkt. Fantastisk eftersmag med kokspræget jordbærlikør med whiskey i, men helt uden kogende alkohol. Topkøb!"

Her får du en frisk Nebbiolo, som skal nydes i sin ungdom. Vinen er saftig med fløjlsbløde tanniner og en harmonisk struktur. Den smager fortræffeligt til charcuterie, lette retter og friske oste. En vin med umiddelbar drikkeglæde. 

Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo

Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.  

Langhe Nebbiolo

Nebbiolo druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i temperaturstyrede ståltanke, hvorefter vinen macererer på drueskindet i 10 dage for at sikre en god farve og krop. Den færdiggærede vin hviler herefter i ståltanke, før den tappes på flaske og frigives. Det resulterer i en frisk Nebbiolo, som skal nydes i sin ungdom. Vinen er saftig med fløjlsbløde tanniner og en harmonisk struktur. Den smager fortræffeligt til charcuterie, lette retter og friske oste. En vin med umiddelbar drikkeglæde

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 15% alkohol

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Tedeschi - Capitel San Rocco Ripasso Valpolicella DOC Superiore 2021

★★★★★★ - René Langdahl i Gastro: "Nå, kære læsere. Ripasso rimer på alt, der slutter med "asso". Genmacereret og dobbeltgæret corvina fra Valpolicella kaldes for ripasso, men vi ved godt alle sammen, at ordet og stilen er misbrugt, skamredet og smadret - desværre! Her har vi the real stuff!
Venetos kirsebærduftende druesorter trukket med kvaset fra amaroneproduktionen i den sene vinter. Tydeligt rosinkrydret, nærmest som en tabbouleh, spændstighed fra friske corvina-druer, men 15 % fylde og varme. Stram og klart syrepræget."

92 point & GODT KØB - Din Vinguide: "Let røgede krydrede noter i næsen. En flot og meget elegant vin med flot ripasso karakter med lette rosin og julekrydderier i baggrunden. Meget harmonisk med en fin intens smag og længde."

92 point - Kerin O´Keefe

Sikken vin! Duften emmer af røde bær, tørrede frugter og mineralske nuancer. Smagen er rig og fyldig, og munder ud i en lang, harmonisk eftersmag. Nyd denne forrygende vin af rummelige glas op til ti år fra høståret, som et glas til meditation eller som ledsager til retter med oksekød, lam, fugle- eller dyrevildt. 

Vin i fem generationer

Vinhuset Tedeschi blev grundlagt i 1824, da Nicolò Tedeschi satte alle sine sparepenge i nogle vinmarker. Samtidig gjorde han det til en familietradition at investere hver en spareskilling i marker, hver gang man fik chancen for at købe i allerbedste mikroklimaer. I dag ledes huset af Nicolòs tipoldebarn, Riccardo Tedeschi, som nyder godt af familiens jordbesiddelser i de allerbedste dele af Valpolicella og Soave.

De bedste marker

Tedeschis marker ligger på skråninger ved byen Pedemonte i midten af den sydlige del af Valpolicella Classico-distriktet. Jordbunden består af jernholdigt ler og pletvise forekomster af limsten. Leret giver druer med perfekt modenhed og stor smagsfylde, mens limstenen giver vinene syre og vibrerende spændstighed.

Ripasso – gen-passeret over resterne af Amarone 

Ripasso betyder ”at lade passere over igen”. Når der står Ripasso på en Valpolicella-etiket, betyder det at man har vinen trække på resterne fra produktionen af Recioto eller Amarone. Disse to vintyper fremstilles jo på tørrede, sukkerholdige druer, og når den nye vin hældes over, trækker den sukker og kraft ud. Resultatet er en rigere, mere fyldig vin med en smule sødme og lidt mere alkohol.

Derfor smager Tedeschis Ripasso næsten som en Amarone

I Tedeschis legendariske Ripasso-vin er druesammensætningen 35% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella og 10% Rossignola, Oseleta, Negrara, Dindarella. Hemmeligheden bag kvaliteten er især, at familien kun fremstiller en begrænset mængde Ripasso i forhold til Amarone. Loven foreskriver at en vingård maksimalt må fremstille to flasker Ripasso for hver flaske Amarone, men Tedeschi fremstiller snarere dobbelt så meget Amarone som Ripasso. Derfor kan deres Ripasso-vine trække på en forholdsvis stor mængde Amarone-rester, og derfor smager Tedeschis Ripasso næsten om en Amarone.

Valpolicella Ripasso San Rocco

Sikken vin! Duften emmer af røde bær, tørrede frugter og mineralske nuancer. Smagen er rig og fyldig, og munder ud i en lang, harmonisk eftersmag. Nyd denne forrygende vin af rummelige glas op til ti år fra høståret, som et glas til meditation eller som ledsager til retter med oksekød, lam, fugle- eller dyrevildt.

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. – 15% alkohol

 

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica). Under den nye EU lovgivning hedder de to førstnævnte DOP og de to sidstnævnte IGP.

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedst kendte er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien.

Hyppigt benyttede druetyper til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Aglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

Vi anbefaler