Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og god kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt vores italienske tophus fra Puglia - Masseria Borgo dei Trulli, som laver en serie af anmelderroste vine.

Sorter resultater:

Governo Gerone  All'Uso Toscano 

Topanmeldt italiensk rødvin produceret med rødder i mere end 700 års gamle toskanske traditioner. 

Kender Du ikke til Governo All'Uso Toscano og er Du fan af Valpolicellas Ripasso vine, er det hér muligvis lige en vin for dig! Gerone's Governo er fremstillet på Toscana's store drue, Sangiovese, tilsat andre lokale druesorter, som får lov at tørre en tid under Toscana's varme sol, hvorved mosten opkoncentreres og således opnås større fylde i vinen. Sangiovese med dens ret markante syreniveau tager rigtig godt imod denne tørring, da den forøgede sødme i mosten går rigtig godt i hånd med Sangioveses friske udtryk.

Vinen er medium rubinrød og med noter af modne skovbær, kirsebær, nelliker, lidt vanilje og tørrede urter i både duft og smag. Vinen er rigtig fint afstemt med balance mellem blød og fyldig vin på den ene side og friskhed på den anden. Governo er en glimrende ledsager til grillet eller stegt oksekød - f.eks. en cuvettesteg - til fjerkræ og lys kød eller kødbaserede pastaretter. Vinen bør serveres ved 16-18 grader.

5 x 5 stjerner i Vinavisen uge 50/2021. 

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

75,00 DKK 129,00 DKK (spar 54,00 DKK)

* KØB 6 FLASKER FOR 399,- OG SPAR 48%

THE GODFATHER - IL PADRINO ROSSO GRANDE 15 % Alkohol.

Som alle verdens Godfather´s besidder denne vin både tyngde og pondus! En virkelig saftfuld, blød og også powerfuld vin, meget fint kombinerer et drueblend af 3 forskellige druer: Negroamaro, Sangiovese samt Montepulciano.

* Vores kunder udtaler: Masser Value for Money!

THE GODFATHER ROSSO GRANDE er intenst mørk rubinrød med en duft af kirsebær, skovbær og modne frugter. Vinen er på alle måder intens og velafstemt og udtrykker meget godt de midt- og syditalienske solmættede druer.

Vi anbefaler at servere The Godfather ved en temperatur på 15-16 grader til rødt grillet kød, vildt, kalvekød, svinekød, buffet, pastaretter, danske retter og stærkere oste. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

Flaske vægt 1,2 kg.

 

IL PADRINO Conquista

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,00 DKK 129,00 DKK (spar 60,00 DKK)

MIREA - PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - DOP - Italien

TILDELT IMPONERENDE 3 GLAS I GAMBERRO ROSSO & 4,4 PÅ VIVINO

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af modne, sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og sandeltræ. Mundfølelsen er stor og intens. Munden fyldes med komplekse lag af bløde, elegante tanniner, vanilje, rosiner, svesker, honning og kaffe. Finishen synes bare at blive ved og ved med et sødmefuldt touch fra fadlagringen.

MIREA er formidabel til de helt store bøffer fra slagteren, vildt, modne oste eller som ren og skær meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra særdeles lavtydende (Kun 600 gram druer pr. stok!) vinstokke, fra Maruggio i Puglia. MIREA lagres på en blanding af nye og brugte franske barriques i 10 måneder.

MIREA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  - 17,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 239,00 DKK (spar 40,00 DKK)

VITO Negroamaro/Zinfandel, Puglia 3 liter Bag-in-Box

Italiensk charmør, der med sin saftspændte sti,l er vinen, man kan nyde til en veltilsmagt kødret, men som via sit tilgængelige væsen også er aldeles glimrende "hyggevin". VITO er lavet på de velkendte Zinfandel og Negroamaro druer, der giver et saftigt, fyldigt fundament med moden, mørk frugt og en svesket, letkrydret helhed. Den er endnu et bevis på, at det sydlige Italien kan give fremragende vin for pengene. De senere års teknologiske landvindinger har kun forstærket denne tendens, idet vinene nu udviser endnu bedre koncentration og friskhed.

Duft og smag byder på fuldmoden bærfrugt samt lidt sveske. Stilen er fyldig og imødekommende og VITO lander i munden på blid og behagelig vis. Eftersmagen udviser god harmoni og en smule frugtsødme med en silkeblød, vedvarende finish.

Nyd vinen under stuetemperatur, ved 16-17 grader, til et bredt spektrum af kødretter, men også til tomatbaserede pastaretter.

Vinen holder sig frisk flere uger efter åbning – hvilket dog må siges at være en teoretisk betragtning, da den ofte er væk længe inden da :-).

En kasse indeholder 4 x 3 Ltr. Box - 13,5 % Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Tenuta Fenice Nero D´ Avola La Fenice Risorge DOC - Sicilien

Value for money! - 4,1 på Vivino

Intense nuancer af modne kirsebær, brombær, balsamico, som er en kreation spækket med sorte frugter. Lidt Kraftig samt lidt krydret moden brombær med Siciliens mest værdsatte drue Nero d'Avola. Det er fra vinmarker, halvvejs mellem kysten og Salemis høje bakker. Nyd en smuk og rig rødvin.

Winemaker Dino Taschetta udtaler: Denne drue er Siciliens bedste blå drue sort..

En helt excellent Siciliansk rødvin.. Fantastisk balance, flot vin..

Poggioreale plejede at være en vigtig vinlandsby på Sicilien. Det var her Dino Taschetta voksede op, og som generationer af hans familie også gjorde før ham.

Efter et jordskælv reduceres Poggioreale til ruiner i 1968, blev en ny by bygget yderligere ned ad bakken og vinmarkerne over landsbyen, vanskeligere at komme til, blev da forsømt for årtier. Nu, med mange af de øens ældste Nero d'Avola vinstokke ryddet op, der er endda mere grund til at værdsætte det, der er venstre. Dino vendte for nylig tilbage til familiegodset og begyndte at genoprette vingården.

Hans første årgang var 2017, og købere har været så imponeret, så de køber denne vin hvert år siden.

Tenuta Fenice kan anbefales flæskesteg, vildt, lammekød, steg, pastaretter, pizza, buffet, tapas samt faste oste.

Et kolli indeholder 6 flasker á 75 cl.  - 14 % Alkohol 

 

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Zeni FZ Ripasso Superiore Valpolicella er en lækker Ripasso fra vinhuset ZENI. Vinen fremstår super flot med sin dybt rubinrøde farve med duft af modne sorte kirsebær frugt, som generelt er skønt moden. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde.

Vinen er fremstillet på Corvina, Rondinella og Molinara og kun de bedste druer fra de bakkede vinmarker håndhøstes og indgår i denne vin. Vinen har fået 10-12 måneder på egefade, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

* Her kan vi virkelig tale om seriøs Ripasso Superiore, som fortjener at blive nydt ved en temperatur på 15-16 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl 14% Alkohol

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

NERONE Negroamaro / Primitivo Puglia IGP BIB 3 LTR

NERONE fremstilles på druesorterne Negroamaro og Primitivo og er charmerende frugtig, blød og cremet. Både duft og smag er fuld af solmættede hindbær og blommer samt krydrede noter.

Prøv NERONE til grillet kød, svinekød, oksekød, svinekød, pastaretter eller diverse oste.

**** i BT

En kasse indeholder 4 bokse - á 300 cl. - 13% Alkohol.

159,00 DKK 169,00 DKK (spar 10,00 DKK)

VEROSSO Primitivo Salento IGT Bag-In-Box 3 liter er en rigtig saftig sag.  Vinen er flot medium rubinrød. I næsen findes tørrede solbær og kirsebær, som i munden ledsages af røde bær oig lidt vanilje. En behagelig, medium fyldig vin med ganske blide tanniner og en dejlig blød eftersmag.

Velegnet til kylling, lyst kød, ikke for kraftigt oksekød, pizza- og pastaretter samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide. Serveres ved 16 grader.

EnBag-in-Box indeholder 300 cl. 13,5% Alkohol.

159,00 DKK 185,00 DKK (spar 26,00 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 

Den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon fra vinhuset Masseria Borgo dei Trulli producerer Primitivo på højt niveau fra Salento i den syditalienske Puglia region. Hos Trulli har man fokus på produktion af oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

Primitivo Trulli er intenst rubinrød  og udviser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker og varme krydderie. Mundfølelsen er fyldig og koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men stadig faste tanniner samt en lang eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med tomatbaserede retter, oksekød, lam, vildt, krydret svinekød eller kylling samt medium faste oste. Vinen nydes bedst ved en temperatur på 15-16 grader. 

Masseria Borgo dei Trulli dækker over i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskallede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druesorter og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive den 10 ha store 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Albarello-system (med fritvoksende busktræer).

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tørstenshytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Zeni - Amarone - Classico - FZ GENERAZIONE - DOCG - Italien

Vinen står flot og dyb rubinrød i glasset med en frugtdrevet næse, der byder på såvel røde som mørke frugter samt krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara fra hjertet af Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Efter den lange tørring af druerne og den efterfølgende gæring har vinen fået yderligere 3-4 ugers maceration og 2 års lagring på store 5000 liter egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 15% Alkohol

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dievole - Novecento -Chianti Classico - Riserva - DOCG - Italien

Novecento er fremstillet på 95% Sangiovese, 3% Canaiolo og 2% Colorino fra syd/sydvest orienterede og økologisk dyrkede vinmarker med en beplantningstæthed på 5.000 stokke pr. ha., hvorfor det samlede hektarudbytte på 70 hl. dækker et lavt udbytte på 1,4 kg. pr. vinstok. Efter gæring på cementtanke har vinen fået 17 måneder på franske, uristede 4.100 liter egefade.

Vinen er medium rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er intens med modne kirsebær og morbær, friske laurbærblade og viol. Vinen er fyldig og velafbalanceret med udtalt mineralitet, elegante tanniner og Sangioveses karakteristiske syre. Vinen slutter i en lang, elegant eftersmag.

Vinen anbefales sammen med grillet eller braiseret kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Dievole Novecento repræsenterer 900 års historie. En historie, der begyndte tilbage i 1090 og Novecento blev skabt netop for at hylde den lange, lange historie.

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

Anmeldelse:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

299,00 DKK 349,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Podere BRIZIO - Rosso di Montalcino - DOC - Italien er fremstillet 100% på Toscanas store drue, Sangiovese, som efter spontan gæring har fået 12 måneder på 400 liter uristet, fransk eg.

Næsen er intens og frugtig med modne, frugter og røde bær. Kirsebær og røde blommer, ikke mindst. Vinen er frisk, elegant og medium fyldig med noter af kirsebær, ribs og blommer. Vinens fine balance mellem moden frugt, syre og tanniner giver en vin, der giver lyst til et glas mere.

Vinen passer perfekt sammen med braiserede kødretter og til tomat- og kødbaserede pastaretter. 

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13,5% Alkohol.

169,00 DKK

Podere BRIZIO - BRUNELLO di Montalcino - DOCG - Italien 2016

Femstjernet årgang - 96 point WineSpectator

Vinen dufter skønt af moden rød og sort frugt, som ledsages af tydelige noter af viol og lakrids. I munden er der en flot balance mellem syre og moden frugt og vinen drikker fortrinligt nu, omend den vil udvikle yderligere komplekse, tertiære noter, som årene skrider frem.

Denne vi er, som Brunello skal være det, fremstillet 100% på Sangiovese fra marker, der fra og med 2016 er certificeret økologiske. Gæringen er sket uden tilsætning af kulturgæring og efter endt gæring har vinen fået godt og vel 36 måneder på 5.400 liter franske fade af uristet eg. Uristet eg ser man ikke ofte, men her er idéen, at fadet ikke må dominere frugten. Det gør Brizio Brunello til en elegant og forførende vin snarere end stor og volumniøs.

Nyd Brizio Brunello med kalvekød, eller til såvel fjer- som hårvildt - og der må gerne følge en kraftig, fondbaseret sauce med.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14% Alkohol.

349,00 DKK

Ripasso Superiore Valpolicella ZENI MAROGNE DOC 2022 er en lækker Ripasso fra ZENI. Flot dyb rubinrød med en duft af modne sorte kirsebær og generelt velmodnet frugt. Vinen er fløjlsagtig, fyldig og med god længde. 

Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara, hvortil kun de bedste drueklaser fra de bakkede vinmarker håndhøstes. Vinen har fået 10-12 måneder på eg, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af kort tid på rustfri stål.

Her er virkelig tale om en seriøs Ripasso, som vi særligt anbefaler at nyde ved en temperatur på 16-17 grader til grillet eller braiseret oksekød, mørkt fugle- og dyrevildt, til f.eks. en risotto med græskar eller ikke alt for intenst modnede oste.

Tidligere anmeldelser:

* 92 Points - James Suckling (Årgang 2016)
* 1 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 (årgang 2015)
* Vini d’Italia Gambero Rosso 2017 (årgang 2014)
* Vinibuoni d’Italia 2017 – Corona 2015
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2016 (årgang 2014)
* Diplom of merito af Verona Wine Top 2016 (årgang 2014)
* 88 Point af Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2016 (årgang 2013)
* Diploma de Merito af Verona Wine Top 2015 (årgang 2013)
* Decanter World Wine Awards 2015 – Segnalazione (årgang 2013)
* Guldmedalje af Enolions 2015 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2015 (årgang 2012)
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2012)
* Verona Wine Top – Diploma di Merito 2013 (årgang 2011)
* Sølvmedalje af Concours Mondial Bruxelles 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Mundus Vini 2011 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af International Wine Challenge 2011 (årgang 2009)
* Decanter World Wine Awards – Segnalazione 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2011 (årgang 2009)
* Guldmedalje af Mundus Vini 2010
* Sølvmedalje af Decanter World Wine Award 2009 (årgang 2007)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2009 (årgang 2007)
* Diplom of Merito af Verona Wine Top 2009 (årgang 2007)

En kasse indeholder 6 flasker – 14% Alkohol.

129,95 DKK 169,00 DKK (spar 39,05 DKK)

CMC Rosso Veronese

Vinen har en dejlig fylde med masser af saftig frugt. Aromaer og smag inkluderer meget modne blommer, mørke bær og rosiner, krydderurter, ristede noter og vanilje fra fadet. Giv vinen lidt luft, før servering og noter af hvid peber, mokka og bitter chokolade blander sig i indtrykkene.

Serveret ved en temperatur på ca. 16 grader, anbefales CMC til f.eks. andesteg, bøffer på grillen, oksemørbrad, flæskesteg eller til kraftige oste.

CMC er en dejlig Rosso Veronese fra den velrenommerede Amarone producent, Zeni. CMC er fremstillet på tørrede Corvina druer og delvist tørrede Merlot og Cabernet Sauvignon druer. Den færdigblendede vin har fået 6 måneder på fransk eg. Vi

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14% Alkohol.

5 x ***** i Vinavisen: To glas til denne lækre rødvin i den italienske vinguide Gambero Rosso. Og fem stjerner ubetinget her - og så til en pris af 80 kr. (ved 6 flasker). Vinen er lavet på druerne Corvina, Merlot og Cabernet Sauvignon efter Ripasso-metoden med de tørrede druer, og den fremtræder med stor frugtfylde, bløde tanniner og en fin krydring. Lang eftersmag.

79,95 DKK 119,95 DKK (spar 40,00 DKK)

LIALA - NEGROAMARO - SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 2020

Dyb og intens purpurrød i glasset og med rig duft med aromaer af ribs og modne røde såvel som sorte kirsebær. I munden mødes frugten med krydrede noter af kanel, kaffe og vanilje, der gør, at vinen i ekstra grad fylder hele munden. Og så finder jeg en note a la kirsebærsten. Liala ér en meget fyldig vin, men den er harmonisk, fløjlsblød og bevarer sin elegance. Imponerende lang finish!

Server denne vin ved 15-16 grader til vildt eller grillet oksekød.

LIALA er fremstillet på 100% Negroamaro fra ca. 80 år gamle vinstokke fra Guagnano i Lecce-provinsen. Super lavtydende stokke, der kun leverer 7-800 gram frugt pr. vinstok! Dette bevirker, at vinen bliver enormt intens og sprængfyldt med frugt.

LAILA kommer i en potent, tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en vin med stor fylde at gøre.

I den sydlige region Puglia i Italien har Masseria Borgo Dei Trulli fundet de ideelle betingelser for at udvikle og praktisere sin hovedfilosofi 
- at producere interessante og fremragende vine, der kan gøres tilgængelige for et stort publikum af forbrugere. 

Masseria Borgo dei Trulli har vinmarker i de bedste vindistrikter. Specifikt i områderne Sava, Manduria og Maruggio - i provinsen Taranto - hvor de primære druer, der dyrkes, er Primitivo, Negroamaro, Vermentino, Malvasia Bianca, Fiano og Sauvignon Blanc og i distriktet Guagnago i provinsen Lecce, hvor Negroamaro og Malvasia Nera dyrkes til produktion af Salice Salentino.

Spredt mellem vinmarker og olivenlunde, kan du finde mange gamle tørre stenhuse (hytter) kaldet Trulli (italiensk flertal for Trullo). “Trulli” i dette område er bedre kendt som Saracen Trulli, da de adskiller sig fra den mere traditionelle Trulli, der findes i Itria-dalen (nord for hvor Masseria ligger), da de har et kuppelformet snarere end kegletag.

Det er her Masseria Borgo dei Trulli får sit navn.

Anmeldelser:

* 97 Point Luca Maroni

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 16,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 239,00 DKK (spar 40,00 DKK)

PRIMITIVO - SALENTO SARACENA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI - IGP - Italien 

Vinen er dyb granatrød med intense aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af vanilje, svesker, kaffe og kirsebær og det hele får struktur af bløde, modne fadtanniner. Eftersmagen er lang og frugtmættet.

Primitivo Saracena serveres bedst ved 15-16 grader til vildt, oksekød, tomatbaserede retter og hårde oste. Eller snup et glas som meditationsvin.

Primitivo druerne høstes fra omhyggeligt udvalgte, lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinmarkerne er beplantet efter ”Albarello Pugliese” systemet med omkring  5.500 planter pr. ha. og et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok fra de i gennemsnit 60 år gamle vinstokke.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Ca. 14 dage før høst, "klemmes" hver stilk, så tilførslen af vand mv. stoppes og en tørringsproces påbegyndes allerede på vinstokken! Resultat bliver lufttørrede druer, som giver Saracena dens fyldige og intense smag. Saracena! Vinen får 10 måneder på franske barriques og yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Anmeldelser:

* 97 point - Luca Maroni
* GULDMEDALJE ved Mundus Vini
* DECANTER - Kået i stor test, som en af de 18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 15% alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Gravello - Librandi -Val di Neto - Italien

Vin fra en af Calabriens absolutte tophuse. Gravello har en klar rubinrød farve med mange violette reflekser. Kompleks duft med undertoner af røde bær, sorte kirsebær og grillede urter. Sauvignon og Gaglioppo druerne giver denne vin sin seriøse karakter og ekstraordinære elegance. Den har en rubinrød og klar farve med mange violette reflekser.

90% af al vin fra Calabrien er rødvin. Og selv om man officielt har 12 officielt betegnede vinregioner, så er det kun 5%, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En stor del af vinene bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, der bruger vinene i deres blends.

Librandi er et af Calabriens absolutte tophuse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i ”tåen” af Italien.
Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine. Sammen med sin bror, Nicodemo, har de kørt et succesfuldt parløb indtil Antonio døde i 2012. Sønnerne, Raffaele og Paolo, er sammen med flere andre familiemedlemmer involveret i både produktion, markedsføring og salg. Raffaele står for det daglige arbejde i produktionen, Paolo står for markerne, høsten samt vinifikationen. Nicodemo ser dem begge over skulderen!

Selve vinifikationen bistås af en af de helt store ønologer i Italien, Donato Lanati, der, ud over at være konsulent for nogle af Italiens største vinfirmaer, også er professor i ønologi ved universiteterne i Torino og Rom.

Librandi har mere end 900 hektarer jord. Heraf bliver de ca. 600 hektarer brugt til vindyrkning og ca. 300 hektarer til olivenlunde og skovbrug.
Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.
Selv om Librandi bruger både Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay og Sauvignon Blanc i produktionen af deres vine, så har det været en livslang passion for Nicodemo Librandi at være foregangsmand i regionen for at bevare og forædle de lokale sorter som Gaglioppo, Magliotto, Greco bianco, Arvino, Mantonico Bianco og Pecorello. Så Calabrien skiller sig på denne måde ud fra naboen i hælen, Puglia, hvor det er Primitivo og Negroamaro, der sætter dagsordenen.
Det har været et stort og årelangt arbejde, at arbejde så seriøst med at sætte Calabrien og dets lokale sorter på det italienske vinkort. Både i marken, produktionen og på laboratoriet har indsatsen været enorm. For dette omfattende arbejde modtog Nicodemo Librandi i 2013 den fornemme pris; ”Grower of the Year” fra den italienske vinbibel, Gambero Rosso. En flot og fornem gestus for det store arbejde som Librandi har gjort for at bevare og fremme regionens lokale sorter, traditioner og kultur.

Nu skal man jo aldrig sammenligne æbler og bananer, men faktisk mener flere, at Gaglioppo har nogle af de samme fundamentale egenskaber som sin broder fra nord, Nebbiolo. Dvs. forholdsvist lyse vine med svage bitre toner og hvor du først fornemmer styrken, kompleksiteten og ”bundtrækket”, når du får vinen i munden. Som Paolo Librandi selv siger: ”Hvis jeg skal beskrive Gaglioppo lidt fantasifuldt, så vil jeg nok sige, at Gaglioppo kan minde om noget halvejs mellem en ung Nebbiolo og en Pinot Noir. Men ikke nogen af dem for sig selv” (jf. Palate Press). Druen går også under navnet ”Black Prince” og har været dyrket i Calabrien i mere end 2.500 år.

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 14,5% alkohol.

155,00 DKK 175,00 DKK (spar 20,00 DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA DOP - 17,5 % Alk.

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP - 17,5 % Alkohol.  Gigantisk lækker kraftig vin Vin! En intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.

 POWERBOMBE! med smæk på smagen      97 Point Luca Maroni - sådan!  High End Primitivo Top 10..
     VIVINO: 4,4 i rating.. TOP vurdering!

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

TEST : 97 Point Luca Maroni - sådan! 2018

MIREA er det latinske ord for ”admire” som betyder beundre.


Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne høstes i midten af ​​september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​grader C i 8-10 dage.

BORGODEI Primitivo di Manduria

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5 % Alkohol.

 

179,00 DKK 219,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica). Under den nye EU lovgivning hedder de to førstnævnte DOP og de to sidstnævnte IGP.

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedst kendte er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien.

Hyppigt benyttede druetyper til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Aglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

Vi anbefaler