Duval-Leroy Fleur de Champagne Brut Premier Cru Champagne
93 point - James Suckling: "Stacks of toast and roasted coffee in the nose here and, with a bit of aeration, also fresh apricot! A focused and structured mouthfeel with emphatic mousse and chalky acidity, this makes a bold statement, but also has plenty of depth and a powerful long finish. May actually improve with some more time in the bottle."
★★★★★★ i denkorteavis.dk; " En raffineret og fuldendt ledsager til Dronningens tale og senere til alle skaldyrsspecialiteter fra havet – forkælelse på højeste niveau. Den består hovedsageligt af Chardonnay, men raffineres med Pinot Noir, der har vokset i den store Marne-dal beskyttet af Reims-bjergene."
92 point - renelangdahl.com: "På 2014-base med 20 % pinot noir blandet i chardonnay og udelukkende frugt fra premiers og grands crus er vidunderligt cremet med mirabelle og lemoncurd, blomstret af majs æbletræer og eftersmagen har løftet let parfumeret duft med noter af cashewnød og citronbolsje."
★★★★★ i Vinavisen.dk; ”En fornem champagne med fin mousse og en moden smag med citrustoner. En afgjort nydelse.”
93 point, Falstaff
Duval-Leroys Fleur de Champagne er en usædvanlig elegant og mineralsk Champagne med fin og vedholdende mousse. Vinen laves udelukkende på druer fra 1. Cru-marker og fortrinsvis på Chardonnay.
Champagne - som at drikke stjerner
Den region, der har lov til at kalde sine vine for ”Champagne” blev omhyggeligt afgrænset i 1927. Her - i dette unikke terroir - produceres verdens fineste Mousserende vine. Den kalkholdige, magre jordbund og det kølige, marginale klima giver perfekte betingelser og tilfører Champagnen sin vidunderlige og helt uforlignelige ranke elegance, der til dato ikke er overgået af nogen anden mousserende vin. De fleste Champagner er uden årgang. I exceptionelle år fremstilles Vintage Champagne, der også afspejler årgangens kvalitet.
Champagne Duval-Leroy - familie ejet tophus
Duval-Leroy er grundlagt i 1859, og er stadig, som et af de få betydende Champagnehuse, familieejet. Siden 1991 er huset ledet af Carol Duval-Leroy, der er trådt i karakter som en ny, formidabel Champagne enke a la Lilly Bollinger, og Madame Clicquot. Huset ligger i Vertus, og ejer 200 ha. vinmarker, hvilket placerer Duval-Leroy blandt de 10 vigtigste jordbesiddere i Champagne. Duval har marker i samtlige byer, der er klassificeret ”Grand Cru” i Côte des Blancs. Udstyr og teknik er i topklasse og går hånd i hånd med træfade, biodynamik, og gamle glemte, næsten uddøde druesorter. Alt for at øge kvaliteten. Stilen tenderer mod det blomstrende, frugtagtige kombineret med et element af cremethed og ultrafine bobler. De seneste år er topanmeldelserne haglet ned over Duval-Leroy, der nu har opnået sin plads blandt ”Le Grande Marques”.
Duval-Leroys Fleur de Champagne Premier Cru
Duval-Leroys ”Fleur de Champagne” Premier Cru fremstilles af 65-80% Chardonnay og 20-35% Pinot Noir. Druerne er fra Côte des Blancs, Montagne de Reims og Grande Vallée de la Marne områderne, fra Grands og Premières Crus marker med en gennemsnitlig rating på 95%.
Kun mosten fra første pres (”le cuvée) anvendes. Efter alkoholgæring og 2. gæringen i flasken lagres den i 30 måneder på gæren i Duval-Leroy’s imponerende kældre, ”Crayeres”, der er hugget ud i kalkklipperne. Her er temeperaturen året rundt 10 - 11 grader.
Fleur de Champagne Premeir Cru imponerer med sin fine ”mousse” og sine klingende rene Chardonnay dominerede aromaer af moden, cremet og blomstrende frugt. Smagen er elegant, frisk og balanceret. En top Champagne, der er perfekt til aperitif, skaldyr eller retter med de fineste lyse fisketyper.
1 flaske indeholder 75 cl. - 12% alkohol