Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Chablis - 1er Cru Côte de Lechet - Domaine Fourrey - Bourgogne . Frankrig

4. generation af Domaine Fourrey er et lille, familieejet vinhus, som i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. Druerne til denne 1er cru chablis kommer fra en håndfuld parceller på Côte de Lechet, hvor familien har 3½ hektar at gøre godt med på en jordbund bestående af lerholdig kalksten. Vinifikationen foregår på rustfrit stål, mens lagringen delvis foregår på fade i varierende alder for ikke at overdøve vinen.

Såvel duft som smag udviser en dejlig kombination af elegance og mineralitet. Som ung opleves Chablis ikke hverken voldsom eller fyldig, men mere som en fintslebet sag, der overbeviser med elegance og raffinement snarere end hestekræfter og rå power. Aromabilledet domineres af citron, æble, og friske mandler med let cremede nuancer. Mineralske noter af kalk og flintesten samt en frisk syre giver en kompleks, men stadig super saftig og let drikkelig vin.

Nyd denne dejlige 1er Cru Chablis ved en serveringstemperatur på ca. 10-12 grader til en fiskeret - den matcher både torsk og pighvar! - med en sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også retter på lyst kød er velvalgte.

* SUPER VALUE FOR MONEY!

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. 13,5% Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

225,00 DKK 249,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Rully - Les Saint-Jacques - Albert Sounit - Bourgogne 2020

Vinen har en meget delikat og en smule mineralsk duft med toner af flint og vanilje. Med iltning kommer der også toner af hasselnødder og eksotiske frugter, som bliver ved i smagen, hvor vinen er både sprød og struktureret, men samtidig meget frugtrig. Eftersmagen er meget lang med en flot karakter af ”crême brûlée” og igen mineralske toner. Det er en meget kompleks vin.

Vinmarkerne dyrkes på en skråning med 10 % hældning mod øst/sydøst, hvor jordbunden hovedsageligt består af brun lerjord blandet med småsten, kalk og sand. En sammensætning som giver en perfekt dræning. Vinstokkene på den parcel hvor Albert Sounits vin kommer fra, er plantede i 1985. Vinen blev 100 % gæret på træfade – 33 % er nye, 33 % 1 år gamle og 33 % 2 år gamle - og er, efter en 100 % malolaktisk gæring, lagret på sit ”lie” (bundfald) i 10 måneder med løbende omrøringer. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering. 

1 kasse indeholder 6 flasker af 75 cl. - 13% alkohol.

399,00 DKK 459,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Chassagne-Montrachet - Louis Jadot - Bourgogne 2020

Druerne presses forsigtigt og gæres i fade, hvoraf en tredjedel er nye. Lagring varer omkring 15 måneder på fin bærme før klargøring til aftapning.

Anbefales til fed fisk, flødebaserede retter, lyst fjerkræ, østers og skaldyr.

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

649,00 DKK

Maison Louis Jadot - Coteaux Bourguignons Blanc - Bourgogne - Frankrig 2021

Ultraelegant, sprød og klassisk Bourgogne-vin med flotte citrusstrejf og en dejlig forfriskende syre. En ren smagssymfoni, der flot udtrykker essensen af terroiret i Bourgogne.

Coteaux Bourguignons Les Petites Pierres præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et absolut læskende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer.

Coteaux Bourguignons er en forholdsvis ny appellation i det hæderkronede Bourgogne, der rummer mange forskellige terroir og druesorter. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Louis Jadot udmærker sig især ved at have en vinproduktion, hvor der er så lidt menneskelig indblanding som muligt. Det hæderkronede vinhus har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.

Coteaux Bourguignons Blanc Les Pétites Pierres  er en sand crowdpleaser, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.

1 flaske indeholder 75 cl. - 12,5% alkohol.

199,00 DKK

Louis Jadot - Santenay - Bourgogne . Frankrig

Byen Santenay ligger i den sydlige del af Côte de Beaune, lige efter Chassagne-Montrachet. "Clos de Malte" er et 7 hektar "Monopole", som Louis Jadot er ene-ejer af. Det ligger på climat'en "Sous la Fée" ved foden af Montagne desTroix Croix. Santenay Clos de Malte er især beplantet med Pinot Noir, dog med en lille hektar med Chardonnay, beliggende i den fugtige undergrund af kalksten og ler. "Clos de Malte" gærer på egetræsfade og lagrer bagefter på små fade 12 måneder. Vinen er let fedmefuld og velstruktureret, den er burgundisk elegant, med frugtige aromaer, lidt citron-duftende, med fine noter fra fadet.

1 flaske indeholder 75 cl. - 13% alkohol.

329,00 DKK

Maison Louis Jadot, Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins, Bourgogne

Bourgogne

 Bourgogne strækker sig fra Auxerre i nord, hvor vi finder Chablis, til Lyon mod syd, hvis Beaujolais inkluderes. Syd for Chablis finder vi det mest kendte område Côte d'Or – den gyldne skråning – hvor langt hovedparten af Grand Cruvinmarkerne ligger. Côte d'Or er underopdelt i to dele: Côte de Nuits i nord og Côte de Beaune i syd. Området, hvor der dyrkes vin, er kun omkring 40 km langt og omkring 2 km bredt, og består af en række mindre byer (Villages), omgivet af flade vinmarker mod øst og stejle skråninger langs den vestlige højderyg. Bourgogne har 100 forskellige appellationer, nogenlunde ligeligt fordelt mellem hvide og røde vine. Grand Cru appellationen, der er Bourgognes fornemste, favner blot 33 berømte marker og dækker blot 1,4 % af den samlede produktion.

Maison Louis Jadot

Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

Vinen

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Etiket & Logo:

Ansigtet på etiketten er vinguden Bacchus og illustrationen stammer fra firmaets grundlæggelse 1859.

Vinifikation:

Delvist fadlagret.

Tydelige frugtnoter af fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter med et pikant vanille-præg. Anbefales til: Fed fisk, Lyst fjerkræ, Sushi, Skaldyr, Allround , Østers

1 kolli indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5% alkohol

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler