-20%

Lieutenant de Sigalas - Sauternes - Frankrig

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Lieutenant de Sigalas - Sauternes - Frankrig 2009

Dette er 2. vinen til Château Sigalas Rabaud, her bruger man de tidligst modnede druer, der har et højere syreindhold, end de sidst modnede. Dette giver en god friskhed til vinen, sammen med sukkeret.

Vinen er lavet på 85 % semillon og 15 % sauvignon blanc, fra vinstokke der er 45 år gamle. De gamle vinstokke giver frugt med mere smagsintensitet. Hele herligheden tilbringer efter gæringen 12 måneder på egefade.

Mørk og flot farve for en Sauternes. Duften indeholder tydelige noter af Abrikos, citronsorbet og mandler, sammensat med et hint af hvide blomster. Disse noter går igen i smagen, sammen med en god portion tropisk frugt. Vinen har en god smagsintensitet og en imponerende eftersmag”

Serveres ved ca. 7-10 grader, vinen vil være rigtig dejlig til lyse desserter (f.eks. Is, eller citron tærte), foie gras, blå ost, eller cremede oste

Denne årgang 2009 er klar til at blive drukket nu, men bliver kun bedre med alderen, således er sauternes en af de vine der kan blive ældst, 20 år for denne vin er ikke noget problem.

Processen omkring fremstilling er vanskelig og omkostelig, samtidigt med at det kræver helt specielle klimatiske betingelser.

De bedste sauterner har, Sammen med sødmen, en afbalanceret syre der gør at vinen ikke bliver for tung, eller sød.

Det er denne vin et skoleeksempel på.

På slottet foregår høsten med håndkraft, og man går gennem rækkerne flere gange, hvor kun de overmodne druer, der er ramt af Botrytis, plukkes og anvendes i frembringelsen af de fantastiske dråber. Druerne er Muscadelle, Sauvignon og  Sémillon fra vinstokke, der er mere end 50 år gamle.

Flasken indeholder 37,5 cl.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Køge Vinkompagni

Vestergade 20H, 4600 Køge

tlf: 53 87 02 25, mail@koegevinkompagni.dk

koegevinkompagni.dk