Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Zuccardi er et veldrevet familievinhus i Argentina. Familien Zuccardis vinavl begyndte som et eksperiment, der skulle bevise, at det kunne lade sig gøre at dyrke vin i det meget tørre område omkring byen Mendoza i det vestlige Argentina. Selv om familien Zuccardi, der stammer fra det nordlige Italien, har boet i området omkring Mendoza siden slutningen af det 19. århundrede, så var det først i midten af 1960erne, at familien begyndte at dyrke vinstokke.

I løbet af 1950erne grundlagde Don Alberto Zuccardi en virksomhed, der specialiserede sig i overrislingssystemer til de mange vin- og frugtbønder i regionen. For at bevise overfor de skeptiske bønder, at det ved kunstig vanding kunne lade sig gøre at opnå en større produktion af vindruer og frugt, så købte Don Alberto Zuccardi i 1963 et lille stykke jord på 16 hektar. Til jordstykket konstruerede han et system, der overrislede jorden på den helt rigtige måde. Resultatet blev, at han på kort tid skabte en glimrende lille vinmark i Maipú. En vinmark, der i dag er vokset til 170 hektar. Men det var ikke nok for Don Alberto. For at bevise sin vandingstekniks overlegenhed købte han i 1973 endnu et stykke jord. I en ørken. På kort tid var jorden i ørkenområdet Santa Rosa øst for Mendoza omdannet til en driftig vingård.

Ledelsen af Familia Zuccardi blev i 1985 overtaget af Don Albertos søn, José Alberto Zuccardi, der har fortsat sin faders udvikling af vandingsteknik og vinproduktion. I dag er Familia Zuccardi den største familieejede vinproducent i Argentina. De små marker er vokset til 1400 hektar, hvoraf 410 hektar er opdyrket til vinmark, men størrelsen af vinmarkerne vokser hele tiden, efterhånden som jorden bliver overrislet.

Som det var tradition for mange norditalienske vinbønder, så dyrker også familien Zuccardi vinstokkene bundet op på stolper, så de danner et tag eller en pergola over jordene. På den måde mener familien Zuccardi, at druerne får mest muligt ud af solens stråler, og samtidig giver det mulighed for mange forskellige slags vandingsteknikker. Både ovenfra som regn, og i rør i lagt ned i jorden.

Familien Zuccardi eksperimenter med vine produceret af mange forskellige slags spændende druesorter, og håber inden kort tid at kunne præsentere deres vine som udelukkende økologisk producerede. På vingården i Maipús lerede jorde dyrkes en lang række af fornemme franske druesorter og de mindre kendte spanske og italienske klassikere. Det er druer som Cabernet, Malbec, Pinot Noir, Sangiovese, Tempranillo, Torrontes, Chenin Blanc, Chardonnay og Sauvignon Blanc. I ørkenvinmarken Santa Rosa dyrkes derudover også Bonarda, Zinfandel, Viognier og Shiraz.

Argentina er det mest vinproducerende land i Sydamerika. Klimaet er varmt og meget tørt, og uden kunstig vanding, ville det ikke være muligt at avle vin i Argentina. Vinregionen Mendoza ligger ganske nær Chile, og har været førende i den markante forbedring af kvalitet, der har præget argentinsk vinproduktion i de senere år. Nye teknikker, inspiration og kærlighed til faget har gjort de argentinske vinbønders vine til en spændende oplevelse. Særligt vine baseret på druesorterne Malbec, Chardonnay og Torrontes har opnået respekt udenfor landets grænser, men Mendoza-vinbøndernes eksperimenter med andre druesorter har også lanceret en ny bølge af gode argentinske vine.

Sorter resultater:

Vi har i øjeblikket ikke nogle produkter med dette mærke.

Vi anbefaler